Νοεμβρίου 05, 2008

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 3-0 ΤΗΝ ΒΕΡΝΤΕΡ


Με ενα απιστευτο συνδυασμο καλης μπαλας, καλου στησιματος , τυχης και κακης Βερντερ, ο Παναθηναικος διελυσε τη Γερμανικη ομαδα με 3-0 μεσα στο γηπεδο της. Σαφως καλυτερος ο ΠΑΟ απο την Βερντερ που εδειξε για μια ακομη φορα την ασταθεια της, πηρε δικαια τη νικη με ενα σκορ που δεν αναμενοταν. Διακριθεντες σχεδον ολοι οι παικτες, ακομη και ο ξεχασμενος στον παγκο Τζιωλης. Καραγκουνης, Μαντζιος, Σιμαο (εξαφανισε τον Ντιεγκο), Ζιλμπερτο, Γκαμπριελ εβαλαν τη σφραγιδα τους σε αυτη την αξεχαστη για τον Παναθηναικο βραδυα.
Ο Τεν Κατε εστησε σωστα την ομαδα με ενισχυμενο κεντρο και με δεδομενη τη καλη αποδοση των περισσοτερων παικτων δικαιωθηκε πληρως.
Μια καταπληκτικη νικη που ερχεται σαν συνεχεια της νικης επι του Πανιωνιου και που θα ανεβασει το ηθικο των παικτων αφου τη Κυριακη ερχεται το κρισιμο ματς με τον Ολυμπιακο.

Τα τερματα επετυχαν οι Μαντζιος στο 58', Καραγκουνης με ενα εκπληκτικο σουτ στο 70' και Τζιωλης στο 83'.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ!!!ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΙΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!!!ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ!!!ΤΩΡΑ ΘΑ ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

΄Όχι θριαμβολογίες σαν τους ΓΑΥΡΟΥΣ . ΄Ένα μπράβο και τίποτα άλλο . Μην τους αγχώνουμε και έχουν να παίξουν με την υπερομάδα των κορακιών του 1.33 την Κυριακή . Διότι το εκκολαπτόμενο κοράκι δεν ξέρουμε τι καπνό φουμάρει και από που αγοράζει . Από Πασαλιμάνι η από Συγγρού

Ανώνυμος είπε...

Αναμφίβολα η καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια. Πέρα από τα 3 τέρματα, η ομάδα κυκλοφόρησε τη μπάλα (καμία σχέση με το γνωστό "η μπάλα στον Γκούμα και βαθιά μπαλιά με στόχο τον Σαλπιγγίδη") πίεσε τον αντίπαλο, δημιούργησε ευκαιρίες και γενικά φρόντισε στο τέλος του παιχνιδιού να αισθανόμαστε ΟΛΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ. Χορτάτοι από μπάλα. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν έτσι ή αν θα επιστρέψουν στις παλιές κακές συνήθειες. Αυτό που ξέρω όμως με σιγουριά, είναι πως οι περισσότεροι παίκτες έχουν δυνατότητες κι αν το Ιανουάριο αποκτηθούν ένας στόπερ ολκής, ένα κανονικό δεξί μπακ κι ένας φορ killer, τότε θα είμαστε πολύ κοντά στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ που οραματιζόμαστε.....

Ανώνυμος είπε...

Αυτά έγραφα 3 Νοέμβρη....!!!! Εδώ στο blog.... είναι μάλιστα γραμμένα , δεν αλλάζουν.!!!!
«Δεν ξέρω τι θα γίνει στην Βέρντερ....μπάλα είναι.... αν όμως δεχθούμε ΠΡΩΤΟΙ γκολ.... τότε ... κλείστε τις TV...!!!! Αν όμως βάλουμε πρώτοι γκολ... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ακόμα και η Νίκη.!!!

Κοίτα να δεις που πλάκα πλάκα θα βγω αληθινός.... Νίκη με Πανιώνιο καμιά νίκη η ισοπαλία στο Ντέρμπυ και μετά θα χάσουμε από Λάρισα.!! Και στο μεσοδιάστημα θα βγουν οι παπαγάλοι να μας λένε...ΣΚΑΣΤΕ μην μιλάτε.!!!»

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΝΑ ΛΑΧΕΙΟ…???!!!!

Θα μας τρελάνουν τελείως... για να δούμε, για να δούμε....τώρα πρέπει να περιμένουμε τα ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.... να καταλάβουμε τι ακριβώς θα αλλάξει ώστε να τα καθαρίζουμε τα παιχνίδια εύκολα και άνετα.!!! Μέχρι τέλος Δεκέμβρη.... ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ..... ΟΡΑΤΑ.!!! Οι μεταγραφές τον Γενάρη .... δεν βοηθούν όσο πρέπει... εκτός και γίνουν 02/01 .... και όχι 31/1 ... Και φυσικά είναι παίχτες 11καδάτοι.!!!

Greg .... πες μας τι έκανες στο ημίχρονο.....!!!!! Κάτι έχεις κάνει... και στο δεύτερο.... Είχαμε ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ !!!

ΝΑ ΤΟ.... ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ.!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΦίλε Σκούφε θα σου πω να γελάσεις. Στα δύο προηγούμενα αποτυχημένα παιχνίδια, στο ημίχρονο έφτιαχνα κάτι πολύ νόστιμο για να το "απολαύσω" βλέποντας το β' ημίχρονο.

Χθες έμεινα νηστικός και απλά κάπνιζα συνεχώς. Άρα ΝΗΣΤΕΙΑ, η μόνη λύση για να πάει καλά η ομάδα.

Ας ηρεμήσουμε και ας ελπίσουμε να γίνει αυτή τη φορά σωστός προγραμματισμός στις μεταγραφικές κινήσεις, όπως πολύ σωστα λες Σκούφε, τη πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και όχι στις 31.

Το γράφω από τη πρώτη εμφάνισή μου εδώ και το ξαναλέω, 2 ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚ.

Ανώνυμος είπε...

Οπότε τώρα μετά την ΝΗΣΤΕΙΑ χρειάζεται ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ (στον αγώνα με Ιντερ).... και μετά κατα τα Χριστούγεννα.... να πας να ΒΑΛΕΙΣ ΧΡΥΣΟ ΔΟΝΤΑΚΙ...!!!

Δεν πιστεύω να έκανες ΝΗΣΤΕΙΑ σε όλα....!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, αυτο είναι και μετά ο ΠΑΟ θα πάρει το Τσάμπιονς λίγκ. ΧΑ ΧΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μια καλή εμφάνιση που μας είχε λείψει. Χρόνια είχα να δω τέτοιο Παναθηναϊκό ή μάλλον ποτέ δεν είχα δει γιατί παλιότερα είχαμε άμυνα και τους την κάναμε στην κόντρα. Χθες όμως ήμασταν κυρίαρχοι. Θα είναι αδικία να μην προκριθεί η ομάδα στους 16 αλλά όπως και να έχει εμείς βάλαμε μια ακόμη επιτυχία στην ιστορία μας.

Κανείς από τους διάφορους ειδικούς δεν σχολίασε ότι αν και προηγούμασταν με 0-1, πάραυτα η ομάδα ασκούσε πίεση ψηλά ακόμη και στο 70' και έτσι προήλθε το πλάγιο που μας έφερε στο 0-2.

Κοντά οι γραμμές, καλή κυκλοφορία της μπάλας, ψυχραιμία, ορθολογική ανάπτυξη και όχι γιόμες και τελικά ακόμη και ένας μέτριος παίκτης μετατρέπεται σε χρήσιμο εργαλείο όπως πολλοί παίκτες μας χθες, ιδίως οι της άμυνας.

Αν είχαν γίνει το καλοκαίρι και οι προσθήκες που έπρεπε...

Όσο για τον Αντωνίου ας μην πανηγυρίζει γιατί οι 9 στους 11 χθες ήταν η περσυνή ομάδα και όχι οι επιτυχημένες μεταγραφές του αλλά ας κοιτάξει να εντοπίσει και να κλείσει τους παίκτες που χρειαζόμαστε.

STR

Ανώνυμος είπε...

ela mwri trifyllara arrwsteia...

www.dimider.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Η παράδοση λέει ότι ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας που του πάει του Παναθηναϊκού στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τον 11ο μήνα του χρόνου το 2006 και στις 5 συγκεκριμένα καταγράφηκε η τελευταία εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 1-0. Στο ΟΑΚΑ έγινε τότε το ματς όπως θα γίνει και τώρα και σκόρερ ήταν ένας παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Θανάσης Κωστούλας στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Νικοπολίδη μετά από σέντρα του Βίκτορ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0. Ο Κωστούλας παίζει τώρα στην Ξάνθη, ο Βίκτορ είναι στην Ισπανία και μόνο ο Νικοπολίδης θα είναι και την Κυριακή κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Νοέμβρη μήνα έριξε και την τελευταία «τεσσάρα» ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό σε αγώνα πρωταθλήματος. Ήταν στις 8 Νοεμβρίου 1987. Στο ΟΑΚΑ έγινε και αυτό το ματς γηπεδούχος ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τον νίκησε με 4-1, προερχόμενος από μία μεγάλη πρόκριση σε βάρος της Γιουβέντους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Το παιχνίδι αυτή την χρονιά διεξάγεται στις 9 Νοεμβρίου, άρα μιλάμε για μία ημέρα διαφορά. Καλό σημάδι…..Για να καταλάβετε τι γίνεται τον Νοέμβριο από τις τελευταίες επτά φορές που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες αυτό τον μήνα , τις πέντε νίκησε ο Παναθηναϊκός και δύο φορές το ντέρμπι έληξε ισόπαλο. Θέλετε και τα γκολ σε αυτές τις επτά συναντήσεις; 12-4 υπέρ του Παναθηναϊκού. Μεγάλη διαφορά.

Ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό μήνα Νοέμβριο στο πρωτάθλημα; Πέρασαν 27 χρόνια από τότε! Μία ζωή δηλαδή. Ένα χρόνο πριν βγει πρωθυπουργός στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ζιβάγκο! Το παιχνίδι είχε γίνει στις 2 Νοεμβρίου 1980 και ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 στην Λεωφόρο. Το γκολ το πέτυχε ο Βαγγέλης Κουσουλάκης με σουτ έξω από την περιοχή και μετά αυτό το γκολ έγινε το σποτ της σοκολάτας το χρυσό derby της Ιον.

Για μία δεκαετία έπαιζε αυτή η διαφήμιση.

Για να καταλάβετε πόσα χρόνια πέρασαν διαβάστε τις συνθέσεις των ομάδων τότε. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τους: Κωνσταντίνου, Καψή, Τσιριγώτη(34’Μπανάσα), Κόβη, Ζιάκο,Λιβαθηνό, Ρότσα, Δεληκάρη,Τερζανίδη, Υφαντίδη(57’Μπιστάκη),Ντουρονικολάε. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τους: Σαργκάνη, Παπαδόπουλο, Βαμβακούλα, Νοβοσέλατς, Κυράστα, Νικολούδη, Κουσουλάκη, Περσία, Αλστρομ(85’Μίχος),Ορφανό(73’Ξανθόπουλο),Γαλάκο.

Πάμε τώρα στον καλύτερο οιωνό. Την μοναδική φορά που το ντέρμπι έγινε 9 Νοεμβρίου, όπως και αυτή την Κυριακή, ήταν το 1985 και κέρδισε με 2-1 ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ σαν φιλοξενούμενος. Δύο γκολ είχε πετύχει τότε ο Δημήτρης Σαραβάκος και απλά μείωσε ο Αναστόπουλος στο 90 με (τι άλλο;) πέναλτι.

Τότε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ήταν και ο σημερινός τεχνικός διευθυντής του Κώστας Αντωνίου και αυτή την φορά με τους «πράσινους» έπαιζαν και ο Σαργκάνης και ο Βαμβακούλας, που είχαν πάρει μεταγραφή από τον αιώνιο αντίπαλο. Τα σημάδια, λοιπόν, για την Κυριακή είναι καλά. Ας ελπίσουμε να αποδειχθούν σωστοί οιωνοί και να γίνει την Κυριακή ότι και στις 8 Νοεμβρίου 1987…

ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.... ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ... Η ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.!!!

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΒΡΕ ΒΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΕΔΩ ΜΑΖΕΜΕΝΑ......
ΠΟΛΥΛΑΤΡΕΜΕΝΕ ΒΛΕΠΩ ΤΗΡΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΡΧΕΙΟ.... ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ.....ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ
ΓΚΡΕΚ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΩΝ AC/DC ΘΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΩ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ........

Κυριακος είπε...

Lady μας εχεις ξεχασει τοσο καιρο.

Ολοι μας ειμαστε αισιοδοξοι και ελπιζουμε για τη Κυριακη, αν βεβαια παιξει η ομαδα οπως επαιξε στη Βρεμη. Δεν θελω να σκεπτομαι κανενα αλλο σεναριο παρα μονο της νικης. Δεν εχουμε τη πολυτελεια να χασουμε σε αυτο το σημειο, για πρακτικους λογους (θα πλησιασουμε στους 2 βαθμους) αλλα και για ψυχολογικους λογους (θα ανεβει περισσοτερο το ηθικο μας). Ιδωμεν!