Ιουλίου 10, 2008

GILBERTO SILVA, ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ!




Gilberto Aparecido da Silva o ασσος της Εθνικης Βραζιλιας και της Αρσεναλ ειναι ο νεος παικτης του Παναθηναικου. Γεννηθηκε στις 7/10/76 στο Lagoa da Prata της Βραζιλιας, εχει υψος 1.90 και βαρος 80 κιλα. Αγωνιστηκε απο το 1997 εως το 2000 στην Αμερικα Μινειρο, απο το 2000 εως το 2002 στην Ατλετικο Μινειρο και το 2002 πηρε μεταγραφη για την Αρσεναλ οπου επαιξε μεχρι σημερα. Εχει αγωνισθει σαν κεντρικος μπακ αλλα καθιερωθηκε σαν αμυντικο χαφ. Του αρεσει να παιζει μπροστα απο τα κεντρικα μπακ, εχει ονομασθει το "αορατο τειχος" λογω της ικανοτητας του να ειναι αδιαπεραστος χωρις να φαινεται, παιζοντας απλα, ηρεμα και κοβοντας το παιχνιδι των αντιπαλων εν τη γενεσει του πριν τροφοδοτηθουν οι επιθετικοι. Η μακρινη του πασα ειναι αριστη αλλα δεν ειναι σταθερη και του αρεσει να μοιραζει τη μπαλα με κοντινες πασες. Παρ'ολα αυτα δεν μπορει να κατηγορηθει για το passing game του. Βασικο στελεχος της Βραζιλιας καθιερωθηκε σ'αυτην απο τον Scolari το 2001 και αντικατεστησε τον Εmerson. Το φθινοπωρο του 2004 ενω ηταν στην Αρσεναλ, διεπιστωθη οτι ειχε ραγισμα στη σπονδυλικη στηλη και εμεινε εκτος γηπεδων για πολλους μηνες με αποτελεσμα να κινδυνεψει η καριερα του. Επανηλθε δριμυτερος το 2005-2006 και την περιοδο 2006-2007 ανεδειχθη 2ος σκορερ της Αρσεναλ με 10 γκολ παρολο που δεν ειναι δεινος γκολτζης. Αρχιζοντας τη περιοδο 2007-2008 αρχισε να εχει προβληματα με τον προπονητη του Βενγκερ με αποτελεσμα να μενει αρκετο χρονο στον παγκο.

Εξω απο το γηπεδο οπως και μεσα σε αυτο, ειναι ενας ευγενικος, ησυχος και ψυχραιμος ανθρωπος. Εχει παρει μια κιτρινη καρτα στη καριερα του και ενεργει σαν πυροσβεστης οταν τα αιματα αναβουν. Του αρεσει η μουσικη και παιζει μαντολινο και κιθαρα.



Ο Παναθηναικος εφοσον ο Σιλβα ειναι σε καλη κατασταση μιας και πλησιαζει τα 32, θα εχει κανει μια εντυπωσιακη μεταγραφη που θα ενισχυσει την ομαδα ουσιαστικα. Θα προσθεσει δε γοητρο στην ομαδα και θα βοηθησει στο να προσελκυσει και αλλα διασημα αστερια στον Παναθηναικο αλλα και στην Ελλαδα. Μαζι με τον Ματος θα αποτελεσουν ενα πανισχυρο διδυμο αμυντικων χαφ που και με την προσθηκη ενος τουλαχιστον κορυφαιου κεντρικου αμυντικου, θα δημιουργησουν μια πανισχυρη αμυνα. Ας ελπισουμε οτι οι διοικουντες θα μπορεσουν να εξασφαλισουν ενα "πραγματικο οργανωτη" χαφ του παικτικου επιπεδου Σιλβα για να στειλουν την ομαδα στο επομενο επιπεδο και να μη πανε χαμενες οι μεχρι τωρα αλλα και οι επομενες μεταγραφες.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε να κάνω εγω την αρχή.!!! Κατα την γνώμη μου μετά τον Ζάγιετς (ίδια θέση) η μεγαλύτερη και καλλίτερη μεταγραφή??? ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ περιμένουν λένε την έγγραφη συμφωνία της Αρσεναλ.!!Καλά εγω τώρα να μήν ρωτήσω κάτι ρε φίλε ΚΥΡΙΑΚΟ.... αφού θέλεις τον παίχτη, ρωτάς και μιλάς με Αρσεναλ, τα βρίσκεις στο οικονομικό γιατί δεν λές στους Άγγλους αυτά που συμφωνήσαμε προφορικά, στείλτε μας και ένα ΦΑΞ με υπογραφές εκατέρωθεν.... και σε μιά βδομάδα τα λεφτά στην ομάδα σας, που αν δεν σας τα δώσουμε βάζουμε ΡΗΤΡΑ τα διπλά.!!! ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ??? Ευχομαι μην αποδειχθεί... κωλόχαρτο!!! Και τρέχουν όλοι και δεν φτάνουν.!!! Πάντως είναι η πρώτη φορά που φεύγουν απο το....ΚΟΤΕΡΟ....χωρίς τζίφρες.!!!!! Άν είχε γίνει αυτό, τώρα θα ήταν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ.!!! Τουλάχιστον ο παίχτης υπέγραψε ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ?? Αν όχι, τότε ίσως ζήσουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ πρόωρα.!!!! Εγω πάντως θα επιμείνω.... ΜΕΓΑΛΟ (όσο και του Ζιλμπέρτο) ΟΝΟΜΑ ΣΤΟΠΕΡ ή ΛΙΜΠΕΡΟ ή και τα ΔΥΟ!!! και ΟΧΙ ΦΟΡ.!!!! Έτσι πιστεύω εγω. Πάντως αν ευσταθούν τα ρεπορτάζ για Πιζάρο & Κέζμαν , εγω θα προτιμούσα τον Σέρβο.... ΓΑΤΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.!!!!!
Αυτα απο μένα τον ¨αντικαθεστωτικό, γκρινιάρη, μίζερο, κλπ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ - ΑΣΧΕΤΟ - και προ παντός ... ΝΟΥΜΕΡΟ!!!! (Όπως κάτι τέτοια κυκλοφορούν , ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε άλλα Site.!!!

Κυριακος είπε...

Πρασινοσκουφη, δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα παρα να περιμενουμε. Ειναι αργα για αλλες ενεργειες, αλλα ειμαι αισιοδοξος οτι τα πραγματα θα πανε καλα.

Συμφωνω μαζι σου και για τους κεντρικους και για το φορ. Εγω ομως πιστευω οπως και το γραφω, οτι χρειαζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ενα χαφ οργανωτης επιπεδου, που να μπορει να περναει τη μπαλα καθετα στον Σαλπιγγιδη η Ματζιο η οποιον αλλο. Τι να τον κανεις τον φορ ολκης αμα δεν του δινουν τη μπαλα και πρεπει να γυριζει στην αμυνα σαν τον Σαλπι για να την παρει. Το ειχαν σκασει περισυ το παλληκαρι με το πανω κατω. Το ιδιο επισης οταν του πεταγαν καμιναδες απο αριστερα και δεξια. Σιχαινομαι αυτο το παιχνιδι των ασκοπων καμιναδων-σεντρων, ειδικα οταν δεν εχεις τους καταλληλους κεφαλοσφαιριστες φορ.

Αν εννοεις τα συμβαινοντα στο forum του Sportdog, τα διαβαζω αν και δεν συμμετεχω τελευταια. Δεν μου αρεσει οπως εχει γινει η κατασταση. Ο καθενας εχει τη γνωμη του και πρεπει να αφηνεται να την λεει, δεν καταλαβαινω γιατι μερικοι γιουχαρονται.
Εν πασει περιπτωσει ας αρκεσθουμε σημερα στα ευχαριστα και ας ελπισουμε να εχουμε περισσοτερα.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας αδέρφια. Πιστεύω Κυριάκο, Σκουφ και Διονύση, να έχετε αρχίσει να πείθεστε ότι πράγματι κάτι αλλάζει στην ομάδα. Έτσι; Κακά τα ψέματα, για όσους ξέρουν από τόπι, τέτοιος παίκτης, με ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΕΣΑΟ, ε δεν έχει ξαναέρθει απο τα μέρη μας. Η κορυφαία μεταγραφή του συλλόγου. Μέχρι τουλάχιστον την επόμενη που ακολουθεί οσονούπω.....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ..... ΝΙΚΟS77

Κυριακος είπε...

Νικο εδω ειμαστε να λεμε και τα καλα που ελπιζουμε να γινουν γρηγορα περισσοτερα απο τα κακα . Επομενος στοχος οπως ολοι ομολογουμε, πρεπει να ειναι ενα σεντερ μπακ και ενα χαφ επιπεδου. Ελπιζω να τους εχουν εντοπισει γιατι δεν παιρνει αλλη καθυστερηση.
Εδω συμφωνω με τον Σκουφ οτι ο φορ δεν ειναι τοσο αναγκαιος. Οι επιθετικοι μας δεν σκοραραν διοτι απλουστατα δεν ειχαν καποιο να τους δινει μια μπαλια της προκοπης. Αν βρεθει χαφ τροφοδοτης, ολοι θα τριβουν τα ματια τους με την επιθεση.

Και μακαρι ο Τεν Κατε να αποδειχθει ο προπονητης που παντα ελειπε απο την ομαδα. Το ευχομαι με ολη μου τη καρδια. Ο Παναθηναικος δικαιουται να παει ψηλα και να ξεφυγει απ'αυτη τη δινη που τον εριξαν ασχετοι ανθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το έγραφα από τον Ιανουάριο στον Σκύλο και δικαιώθηκα. Τα πράγματα άλλαξαν και είναι πλέον εξόφθαλμο. Σχετικά με τα εναπομείναντα μεταγραφικά θέματα θεωρώ πως ο φορ περιοχής είναι απαραίτητος (ειδικά με το σύστημα που θα παίξει ο Τεν Κάτε), αρκεί να αποκτηθεί κάποιος τύπου Κρέσπο ή Σισσέ, που να έχει δηλαδή το εύκολο γκολ. Για χαφ δε νομίζω να πάρουν άλλον. Αν ήταν θα έφερναν τον Αϊμάρ. Όσο για τον κόουτς, θα σου πως αυτό που έλεγα για όλους τους προπονητές τα τελευταία χρόνια-ακόμα και για τον βοηθό του Βέλιτς. Τους προπονητές τους κάνουν οι παίκτες. Αν έχει στα χέρια του παίκτες με αξία και όχι ξυλοκόπους και "πολυεργαλεία", τότε θα δούμε μπάλα. Γιατί ρε φίλε Κυριάκο εμένα αυτός είναι ο καϋμός μου. Να ξαναδώ ωραίο ποδόσφαιρο κι μετά ας έρθουν κι οι τίτλοι. Πρώτα όμως καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο....

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΓΚΟΛ:

Το παλτό είναι πάντα παλτό

ΛΕΤΕ ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Ζιλμπέρτο Σίλβα να βρει τον δικό του Μπελούτσι; Διαφορετικές περιπτώσεις η καθεμία, αλλά το παλτό είναι πάντα παλτό. Δεν έχει να κάνει με τη χρονιά που βγήκε το κάθε κομμάτι στη μόδα. Δεν είναι θέμα ηλικίας δηλαδή του ποδοσφαιριστή, αλλά αν θα πληρώσεις τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Οσοι παρακολουθούν την Πρέμιερ Λιγκ λένε ότι πέρσι στην Αρσεναλ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έκανε πολύ κακή σεζόν. Γι' αυτό ακριβώς τον πουλάνε και γι' αυτό ακριβώς καμία άλλη ομάδα στο νησί δεν τον αγοράζει. Στα 32 του δεν μπορείς να τον πεις ξοφλημένο. Είναι πιθανό δηλαδή για τα ελληνικά δεδομένα να βγει καλός. Είναι εξίσου πιθανό, όμως, να τον έχει πάρει η κάτω βόλτα και να μην μπορεί να συνέλθει α λα Κονσεϊσάο. Αυτοί που έχουνε αποφασίσει να δώσουνε τα πεντέμισι εκατομμύρια γιούρο σε ομάδα, μάνατζερ και στον παίχτη για τον πρώτο χρόνο όλα μαζί, έχουνε τα γένια και τα χτένια.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΤΟΝ ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΡΑΦΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΗ.ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΛΙΓΑ )ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ.
ΚΑΙ Ο ΡΟΤΣΑ ΔΥΟΜΙΣΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΛΒΑ ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

τωρα αυτος ειναι 31 και παει 32 αλλα τελος παντων κατα πασα πιθανοτητα θα βοηθησει πολυ.

περυσι ειχαμε μανουτσο που πιθανον να ειναι και καλυτερος των κετσμαν πιζαρο σισσε. Aλλα παρολο που ητανε παικτης και ειχε ευχερεια να σκοραρει, αυτο που λεμε καλο ποδοσφαιρο δεν το παιξαμε. O λογος κατα την γνωμη μου ειναι εν μερει οι αμπαλοι αμυντικοι μεσοι μας (τζιολης βυντρα σεριτς κτλ) και εν μερει οτι δεν ειχαμε κανα μεσοεπιθετικο καλο.

Μην ξεχναμε το κλισε παραδειγμα με την γαλλια του 98 και τον μισο επιθετικο, οποτε αν θελουμε να παιξουμε ομορφο ποδοσφαιρο (ειδικα απεναντι στις μικρες ομαδες που πρεπει να τις βαραμε κωλο πενταρες και οχι να στριμοχνωμομαστε σαν ηλιθιοι στην λεωφορο και να περιμενουμε να παρει πεναλτι ο καραγκουνης) , καλυτερα θα ητανε να παρουμε καποιον μεσο τυπου αιμαρ, αλλα ως γνωστον ο αιμαρ δεν χωραει σε μια ομαδα που παιζει ο μεγας κλειτον, που τον εφτυσε μεχρι και η αεκ αλλα τον πηραμε εμεις για κανουμε το χατιρι στον πηλαδακη.

επισης ασχετο αλλα θα ναι λαθος να διωξουνε τον νντοι, εχει μια ικανοτητα να κανει κοντρολ και να δινει γρηγορη και ποδοσφαιρικα εξυπνη πασα ακομα και υπο πιεση, σαν να γεμιζει καπως τον χωρο πισω απο τον επιθετικο, για να παιζουμε φουλ επιθεση με ομαδες τυπου αιγαλεω θα ναι οτι πρεπει αυτος

Κυριακος είπε...

Στον Ανωνυμο σχετικα με το πιθανον παλτο του Σιλβα.

Ολα ειναι πιθανα ακομη και αυτη η πιθανοτητα. Επρεπε ομως να παρθει ενας παικτης να καλυψει τις απαιτησεις των φιλαθλων, να ικανοποιησει το λαικο αισθημα. Και βεβαια εκει στη Διοικηση εχουν τα γενια εχουν και τα κτενια. Θα δειξει.
Γι'αυτο ελεγα σε εναν φιλο οτι δεν μ'αρεσουν αυτες οι συμφωνιες με τα μεγαλα αστερια. Υποκυπτεις σε οτι ζητανε διοτι εισαι μικρη ομαδα και θελεις να επιτυχεις κατι εξαιρετικο , τα δινεις ολα και δεν τολμας να βαλεις εναν ορο στο συμβολαιο που να μπορεις να επανεκτιμησεις τη προσφορα του παικτη στο χρονο και αν δεν αρεσει να αποδεσμευεται.

Αλλα οσο υπαρχει ο κινδυνος του να ειναι παλτο, αλλο τοσο υπαρχει και η πιθανοτητα του να μην ειναι. Γιατι λοιπον να μη παρουμε τη δευτερη πιθανοτητα. Εξ αλλου αλλες οι απαιτησεις στην Αρσεναλ και αλλες στην Ελλαδα. Προσωπικα πιστευω οτι ολα θα εξαρτηθουν απο τον ιδιο και το ποσο θελει να προσφερει. Οσο και επαγγελματιας να ειναι πρεπει να αισθανεται καλα για να του βγει στο γηπεδο.

Ανώνυμος είπε...

O ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΤΟ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΦΟΡ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΚΟΦΤΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΤΟΣ;
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ ;
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ ΤΖΑΜΠΑ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΤΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΥΟΜΙΣΙ ΜΗΝΕΣ;

Κυριακος είπε...

Ρε παιδια βαζετε ονοματα, αυτα τα Ανωνυμος δεν τα μπορω.

Σχετικα με τον Ροτσα εχω και εγω την απορια τι εργο παρηγαγε τοσο καιρο εκει κατω.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας, Ο Καίσαρης έχει καμμιά εικοσαριά χρόνια να πεί καλή κουβέντα για τον ΠΑΟ. Η πιθανότητα να εύχεται να αποδειχθεί παλτό ο Σίλβα τί...πιθανότητες έχει;

Νομίζω ότι πολλοί έχουν χάσει τον ύπνο τους τελευταίως. Ο Καίσαρης να είναι ένας εξ αυτών τί πιθανότητα υπάρχει; Υποθέτω ότι αντιλαμβάνεστε το πνεύμα μου.

Όταν ο πολυχρονεμένος Σωκράτης κάνει μεταγραφές είναι ο Επενδυτής, ο Πρόεδρος, ο Ηγέτης, ο Παράγοντας, ο Στυλοβάτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν κάνει ο ΠΑΟ μεταγραφές μάς υπενθυμίζουν την πιθανότητα της αποτυχίας των μεταγραφών. Χαίρω πολύ, Γιάννης.

Όλες οι μεταγραφές είναι ρίσκο. Τελεία και παύλα. Όλα τα υπόλοιπα λέγονται και γράφονται εκ του πονηρού.

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.
Φιλικά, Γιάννης.

Chimeutis είπε...

Οι μεταγραφές πράγματι είναι λαχείο αλλά φαίνεται ότι για την απόκτηση του Σίλβα είμασταν πολύ τυχεροί και εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση. Λένε κάποιοι ότι δεν έπαιξε πολύ την περσινή χρονιά αλλά έκανε 35 παιχνίδια αν και όχι ως βασικός. Λένε επίσης κάποιοι γιατί δεν πήραμε εμείς τον Νασρι (!!) με τα ίδια λεφτά, αλλά μάλλον αυτοί είναι στον κόσμο του FM2008! Ακόμα κι ο Νιόμπλιας είπε ότι ο Σίλβα δεν είναι ηγέτης όπως τον αναμένουμε όλοι οι φίλαθλοι. Όπως ηγέτης δεν ήταν και ο Σένα στο πρόσφατο Euro (και ο Ζαγόρ στο προηγούμενο) αλλα ήταν καταλύτικός στην καλή λειτουργία της Ισπανίας. Αυτό που με χαροποιεί έιναι ότι ο Σίλβα ήταν απαίτηση του ΤενΚΑτε που ήθελε την παραμονή Ματος (3.5Μ + 1.5Μ περσι = 5Μ, ακριβή ή φτηνή κ.Νιόμπλια?) καθώς και την αγορά ενός ακόμα 6αριου αντί του μέτριου Τζιώλη. Η στιβαρή μεσαία γραμμή θα επιτρέψει τα γρήγορα ακραία μπακ Σπυρόπουλο/Γκαμπριελ να ανεβαίνουν και να συμμετέχουν στην ανάπτυξη της ομάδας.
Γενικά, και πέρα από τις επομενες μεταγραφές, το κυριότερο για μένα είναι να υπάρξει ανακωχή μεταξύ παλαιών Τζιγκερικών και νέων πολυμετοχικών του βουνού! Το περσινο πρωταθλημά χάθηκε από την γκρίνια και την μη στήριξη της ομάδας όταν χρειάστηκε. Τώρα πια υπάρχει νέος πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής ( με πείρα, αγάπη για την ομάδα και κυρίως άποψη και θάρρος), οπότε δεν πρέπει να κρίνονται όλα με περσινούς όρους αντιπαλότητας. Και αυτό αφορά και τους περσινούς παίχτες που ναι μεν δεν ήταν σούπερ αλλά τουλάχιστον ήταν φιλότιμοι και εργατικοί. Δεν έχει νόημα να απαξιωθούν γιατί θα μείνουν ως καλοί αναπληρωματικοί (Τζιώλης, βύντρα, Νίλσον, Σαριέγκι)

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;
Ο γύφτος άφησε έξω τον Περπέρογλου για να πάρει τον Πελεκάνο. Αυτόν που δεν έπιασε μπάλλα φέτος στην μέτρια, αναλογικά με τον ΠΑΟ εφέτος, ΡΕΑΛ.

Τι άλλο περιμένετε απο εδώ και πέρα; Έξω ο γιούφτος από την Εθνική ΣΗΜΕΡΑ. ΤΩΡΑ.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ εκτός θρήνου.

Ανώνυμος είπε...

Σε σχέση με πέρυσι, η ομάδα που είδα στο φιλικό με την ΚΡΟΥΖ, ήταν πολύ πιό ορθολογιστική. Έπαιζε φυσιολογικό ποδόσφαιρο όχι Τεσσέιροποδόπλάκα.

Όσο για την οργάνωση του κέντρου για παραγωγικότερο ποδόσφαιρο επιθετκά, δεν νομίζω ότι χρείάζεται άλλο οργανωτικό χαφ. Με τη προσθήκη του Νίνη, θα έχουμε μία από τις πληρέστερες μεσαίες γραμμές στην Ευρώπη, μετά από τις 4-5 κορυφαίες ομάδες(ΡΕΑΛ κλπ).

Επιθετικά υπάρχει εκτελεστικό πρόβλημα. Ο τεν Κατε δεν θέλει τον Σάλπι στη περιοχή και ο Πετρόπουλος δεν είναι ακόμη έτοιμος για εμάς, ούτε για αλλαγή, ενώ ο Μάντζιος πάει με τα φεγγάρια, ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου παίξει ή όχι, ο δε Ρουκάβινα είναι μεγάλο ταλέντο αλλά περιφερειακός, όχι φουνταριστός. Είναι μεγάλη η ανάγκη προσθήκης ενός ποιοτικού επιθετικού, ανάλογης αξίας με τον Σίλβα.

Το πιό μεγάλο ανέκδοτο είναι το ερώτημα της αποτελεσματικότητας της μεταγραφής του Σίλβα. Ρε παιδιά, έπειξε 35 παιχνίδια πέρυσι με την Αρσεναλ!!!! όποιος τον συγκρίνει με τον Κονσεϊσάο είναι κακοπροαίρετος, αυτός δεν έπαιζε ούτε στη Τουρκία όταν ήλθε σ'εμάς.

Αρχιζει η νέα εποχή, ο θρήνος λέει θα πάρει Ριέγεσ ή Ριέρα, καλά εντάξει, αφού πάρουμε εμείς Κακά και Ροναλντίνιο.

Κυριακος είπε...

Greg στο θεμα οργανωτικου χαφ διαφωνω. Πες μου ποιος ειναι οργανωτης χαφ του ΠΑΟ που να κανει τη διαφορα και να μπορει να παιζει με καθετες μπαλιες τους επιθετικους? Ο Καραγκουνης? Αμφιβαλλω. Ο Ιβανσιτς? Οταν παιζει καλα, δεν ειναι και τοσο οργανωτικος. Ο Τζιωλης? Ξεχασε το. Ο Νινης? Εδω δεν εχει βρει τη θεση του στην ομαδα ακομη. Ο Κλειτον? Ακομη δεν ηλθε.

Θελουμε αργανωτη επιπεδου, οχι αλλα ημιμετρα, οχι αλλες εκ των ενοντων λυσεις. Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι οι περισσοτεροι ειστε υπερ ενος φορ αντι για οργανωτη. Τι να τους κανω του επιθετικους ολκης αν δεν εχουν οργανωτη να μοιρασει παιχνιδι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τον Καίσαρη. Προσπαθεί να δημιοργήσει ατμόσφαιρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν πριν καιρό έγραψε πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να χώσει λεφτά στην ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος και το ίδιο απόγευμα ο κοντός ανακοίνωσε πως βάζει 10 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην θυμηθούμε τα όσα έγραφε για την ΠΕΚ και τον Βγενό. Άστους φίλε, θα τους περάσει....

Chimeutis είπε...

Φίλε Κυριάκο, διαφωνώ με την χρησιμοτητα του οργανωτή. Καταρχήν η παρουσία του Σίλβα θα απελευθερώσει τον Κάρα, ο οποίος δε θα σπαταλάει δυνάμεις να κουβαλάει την μπάλα από την άμυνα και το κέντρο (όπως κάνει ΟΛΑ τα χρόνια που παίζει στον ΠΑΟ), αλλά θα παίρνει την μπάλα πιό κοντά στην αντίπαλη περιοχή, αρκεί να μην επιμενει να παίζει εγωιστικά στην τελική προσπάθεια! Και ο Κλέιτον και ο Νίνης μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά στον δημιουργικό τομέα αλλά και να απειλήσουν οι ίδιοι. Επισης μη ξεχνάς ότι Μάτος και Σίλβα είναι αμυντικά χαφ τα οποία ξέρουν μπαλα και μπορούν να κάνουν φάσεις.
Καταλαβαίνω ότι στενοχωρήθηκες που δεν πήραμε τον Αϊμάρ, αλλά νομίζω η επιλογή αυτή ήταν η καλύτερη! Έχοντας στο μυαλό μου το πρόσφατο Euro, δεν είδα καμία ομάδα να βασίζει το παιχνίδι της σε έναν τέτοιο παίχτη που επιθυμείς, αλλά σε πολλά χαφ με ικανότητα να κόβουν και να κατεβάζουν. Η Ισπανία το έκανε αυτό καλύτερα από όλους με χαφάρες Σένα, Τσάβι, Σεσκ, αλλά και η Ρωσία και οι Τουρκία, Ολλανδία ακολούθησαν το μοτίβο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δέν μού έβαλες τό σχόλιο μου γιά τόν G. Silva? Επειδή δήλωσα Ολυμπιακός? Τάσος

Κυριακος είπε...

Τασο, το σχολιο σου (αν και δεν ειναι δικο σου αλλα αναδημοσιευση του αρθρου του Πρωταθλητη) δημοσιευτηκε στο ΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ. Σου απαντησα μαλιστα.

Μαλλον μπερδευτηκες και νομισες οτι το δημοσιευσες στο παρον αρθρο. Νομιζω οτι η απαντηση μου εκει θα σε καλυψει και μη ξεχνας οτι εχω δηλωσει στο πρωτο μου αρθρο, οτι δεν θα δεχομαι παρεμβασεις αντιπαλων για να μη δημιουργειται οπαδικη ατμοσφαιρα με ολα τα συνεπακολουθα, υβρεις κλπ. Παρ'ολα αυτα εσενα για ανεξηγητο λογο σου εχω αφησει δυο φορες τις αναδημοσιευσεις του Πρωταθλητη να περασουν με κινδυνο να παραξηγηθω απο τους αλλους. Επομενως δεν πρεπει να παραπονιεσαι καθολου οτι σε εκοψα, διοτι αντιθετως παρεβηκα τους ορους αυτου του site και σου επετρεψα να συμμετασχεις. Παρακαλω διαβασε την απαντηση μου και δειξε κατανοηση επειδη απο δω και περα δεν θα δεχομαι τα σχολια σου. Παντως ευχαριστω που με διαβαζεις.

Κυριακος είπε...

Chimeutis, διαβασα προσεκτικα το σχολιο σου και βρηκα την αποψη σου ενδιαφερουσα. Εξακολουθω να εχω τις δικες μου αποψεις στο θεμα του χαφ-οργανωτη και μιλαω για ΜΥΑΛΟ, οχι απλως πασαδορο. Τωρα κατα ποσο Νινης-Κλευτον θα αναδειχθουν δεν ξερω, ο καιρος θα δειξει. Για τον Καραγκουνη δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος για μερικους λογους. 1.Κανει ενα παιχνιδι αυτοκαταστροφικο, πεφτει απο συνηθεια ευκολα για να παρει φαουλ, κοβοντας ετσι την αναπτυξη. 2.Παραπονιεται συνεχως εκνευριζοντας κυριως τον ιδιο αλλα και τους διαιτητες και συμπαικτες του, με αποτελεσμα παλι να καθυστερει το παιχνιδι και να μην εχει καθαρο μυαλο. 3.ειναι εγωιστης οπως ειπες και συ και παιρνει τη φαση επανω του οταν δεν χρειαζεται με αποτελεσμα να χαλαει την ομαδικοτητα της ομαδας. 4. Κουβαλαει κακιες συνηθειες του παρελθοντος που νομιζω οτι θα του δημιουργησουν προβληματα με τον Ολλανδο. Πρεπει ομως να του αναγνωρισω τη θεληση και πεισμα που δειχνει αλλα η γενικοτερη εικονα που μου δειχνει ειναι αυτη της επιπολαιοτητας στο παιχνιδι του. Ελλειψει ομως αλλου συγκρισιμου μεγεθους, εξυψωθηκε υπερ του δεοντος απο φιλαθλους και ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο, συμφωνώ με τον climeutis όσον αφορά τα συστήματα που είδαμε από τις αποτελεσματικές ομάδες στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό. Όλες βασίζονται στα καλά ανασταλτικά χαφ τα οποία μπλοκάρουν και αδρανοποιούν τον όποιο οργανωτή παιχνιδιού και στη συνέχεια κάνουν παιχνίδι στρώνοντας τη μπάλλα στα πλάγια. Όλοι θέλουν πλέον να παίζουν από τα πλάγια. Εμείς έχουμε τη πολυτέλεια να διαθέτουμε Καραγκούνη (συμφωνώ με τα σχόλια σου αλλά όχι και με την υπερτίμησή του), Ίβανσιτς, Νίνη και Κλέιτον, οι οποίοι στη πορεία και ανάλογα με τον αντίπαλο μπορούν να έχουν δημιουργικό ρόλο πίσω απο το σέντερ φορ.

Χθες με τη κλουζ δεν παίξαμε καλά οργανωτικά, αλλά είχαμε δύο τρεις ευκαιρίες που εάν στη θέση του Πετρόπουλου ήταν ένας εμπειρότερος φορ θα είχαμε σκοράρει, τουλάχιστον στη πρώτη που ήταν κραυγαλέα. Στο σημερινό ποδόσφαιρο, στόχος δεν είναι να κάνεις 10 ευκαιρίες, να βάλεις τη μία, αλλά στις τρεις να είναι οι δύο γκολ. Γι' αυτό και ο Παβλιουτσένκο δεν παίζει σε μεγάλη ομάδα είναι ένας υπέροχος σέντερ φορ (θεωρητικά), αλλά σκοράρει μία στις έξι ή επτά. Εάν ο Σάλπι μπορούσε να πλασάρει ίσως να μην είχαμε ανάγκη από άλλο σέντερ και θα τα βγάζαμε πέρα, τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα με Μάντζιο και Πετρόπουλο και μετά βλέπαμε, ανάλογα και με τη πορεία στη Ευρώπη.

Βλέπεις όμως ότι ο Τεν Κάτε το ήξερε αυτό και τον κρατά σταθερά πλάγια και δεν τον αφήνει να πιάνει τόπο στη περιοχή. Όπως είμαστε επιθετικά, τι να κάνουμε τον οργανωτή, αμά δεν έχουμε το σέντερ φορ να σπρώχνει με σιγουρίά τη μπάλλα στο πλεκτό;

Κυριακος είπε...

Ασχετο με το παρον θεμα.

Δεχομαι ιδεες ως προς το θεμα για ερωτηση δημοσκοπησης. Ποιο ειναι το θεμα που σας καιει?

Στειλτε μου τις ιδεες σας στο baroufa0186@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν παίρναμε τυον ΝΤΕΚΟ ή Αϊμαρ ή αυτον της Βέρνερ τον βραζιλιάνο το Νο10 θα μας έπεφτε άσχημα?? Μην το κάνετε όπως με τον Μιχαλάκη.... που δεν είχε τροφοδότη και χάθηκαν όλα τα περιστεράκια απο την Λεωφόρο τότε λόγω της ΓΙΟΜΑΣ.!!!! Αν είναι φόρ π.χ. ο Πιζάρο που λένε ποιός θα του βγάζει την μπάλα?? Αυτο θα φανεί σύντομα και θα δείτε πως του χρόνου θα βάλουν το χερι βαθεια για ένα 10 ΑΡΙ !!!!! ΒΑΡΒΑΤΟ!!!

Κυριακος είπε...

Ρε Πρασινοσκουφη αυτο το περι 10ριου (οργανωτη) το φωναζω τοσο καιρο τωρα και ολοι μου το αμφισβητουν. Δεν θελω να χασω τη σαιζον φετος και εξ αναγκης να τον φερουμε του χρονου, αλλα ελα που ουτε στη ΠΑΕ (ο μεγαλος Αντωνιου που εχει παιξει και μπαλα) το καταλαβαινουν? Ηδη λογω της ελλειψης ενος ικανου οργανωτη/πασαδορου, αμφισβητειται εντονα ο Σαλπιγγιδης και ακουγεται επιμονως οτι θα πουληθει. Θα τρελλαθω,ο ανθρωπος γκολ!


Φαινεται οτι η γραμμη ειναι του Τεν Κατε και αν αληθευει θα τον χρεωσω με το πρωτο του λαθος. Μονο και μονο διοτι πρεπει να κανει τον οργανωτη ο Καραγκουνης? Ας ελπισω οχι. Αλλα οποιον και να παρουν για φορ, αν δεν παρει μπαλια σωστη απο ΕΙΔΙΚΟ μυαλο/πασαδορο που να το κατεχει, δεν προκειται με ημιμετρα να γινει τιποτα. Και ο Νινης να βγει δεν μπορεις να στηριχτεις σ'αυτον για 1-2 χρονια. Ο Κλευτον? Δεν ξερω.

Εγω κατεθεσα την αποψη μου για το θεμα του οργανωτη και ευθυνη ουκ εχω. Αν του χρονου λεμε τα ιδια θα στενοχωρηθω πολυ.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας αδέλφια, αύριο θά είμαι καί εγώ στά Σπάτα, αλλά έχω κάποια ερωτηματικά γιά τόν Silva.Είναι δυνατόν ο Χριστοδουλόπουλος νά κάνει 4 μύρια καί ο Silva 1,2 ? O αρχηγός τής εθνικής Βραζιλίας ? Γιατί, ρε αδέλφια , ο Ν.Νόμπλιας είπε ότι τόν φοβίζει αυτή η μεταγραφή?
Τέλος πάντων ας ελπίσουμε ότι θά παίξει μπαλάρα καί θά γίνει ο ηγέτης τής ομάδας.
Ακης, Νέα Σμύρνη.

Ανώνυμος είπε...

Μία απορία έχω μόνο ρε γαμώτο. Δεν περνάει από το μυαλό κανενός ότι χρειαζόμαστε και τερματοφύλακα; Ο Μάλαρτζ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ο Γκαλίνοβιτς όσο ταλαντούχος είναι άλλο τόσο λίγος είναι για μεγάλη ομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Aκη , σού βάζω τό fansfc.com σχετικά μέ τόν SILVA.
Arsenal Football Club star Gilberto Silva is wanted by Panathinaikos
08:39 July, 11, 2008
Arsenal Football Club star Gilberto Silva is wanted by Panathinaikos

Mail The FansFC Editor
Send This Article To A Friend
Post Your View on The Msg Board

The Brazilian international was once regarded as a first team regular for the Gunners, but he lost his place in the line-up last season as Mathieu Flamini partnered Cesc Fabregas in midfield.

The Frenchman has since left for AC Milan on a Bosman free transfer, whilst fellow midfielder Alexander Hleb looks certain to quit London for Barcelona.

And with news that Panathinaikos are said to be determined to land Gilberto for just £2million, these are certainly testing times for Arsene Wenger and his club.



Story by Paul Meadows for FansFC
Εχω καί εγώ παρόμοιες σκέψεις μέ σένα καί τό ψάχνω στά αγγλικά sites γιά νά δώ τί γίνεται.

"Πράσινος ώς τό μεδούλι"

Ανώνυμος είπε...

panic, το γράφω μέρες τώρα για τον τερματοφύλακα, δεν βλέπω κανέναν να μοιράζεται την ίδια αγωνία φια αυτό το θέμα. Ούτε ο Μάλαρτζ, αλλά κυρίως ούτε ο φερόμενος ως βασικός Κροάτης, είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της θέσης στον ΠΑΟ.

Όσον αφορά τον οργανωτή, καλά θα ήταν να χωρέσει στο μπάτζετ και η αγορά ενός ποιοτικού οργανωτή, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν τόσες ποιοτικές μεταγραφές σε μιά χρονιά.

Όσον αφορά το ερώτημα για το κοστος μεταγραφής του Σίλβα, πιστεύω ότι όπως γράφηκε στον τύπο σήμερα, είναι χαμηλο διότι σχετίζεται άμεσα με τη μεταγραφή Νίνη στην Άρσεναλ.

Ανώνυμος είπε...

Ναί αδελφέ greg αλλά νά μήν έχει άλλη πρόταση? Οι Γιούβε, Μίλαν,Ιντερ,Ρεάλ ψάχνουν γιά αμυντικό μέσο από τό Μάη καί νά μή κάνουν μία πρόταση γιά τό ν αρχηγό τής Σελεσάο,πού ήταν καί μία συμφέρουσα οικονομικά λύση? Καί γιατί σέ άλλες περιπτώσεις η Άρσεναλ πούλησε ακριβά?
Ξέρεις πο΄σο πούλησαν οι Λονδρέζοι τούς Ανρί,Λιουνγκμπεργκ,Ντιαρά,Ρέγες,καί Βιεϊρά ?
Ξέρεις τί έγραψε η SUN?
Tέλος πάντων παραμονή τού ερχομού του στήν Αθήνα δέν θέλω νά γράψω άλλα .
"Πρ'ασινος ώς τό μεδούλι"

Κυριακος είπε...

Panic καμμια φορα οι παικτες θελουν ιδιαιτερη μεταχειριση που ο Πεσειρο δεν μπορεσε η δεν ηξερε να την εφαρμοσει. Ο καθε παικτης εχει το κουμπι του και καποιος πρεπει να ασχοληθει να το βρει. Εξ αλλου η περυσινη σαιζον ηταν περιεργη για την ομαδα και επηρεασε και τους τερματοφυλακες οπως ολους τους παικτες.

Θα μαντεψω ομως οτι ο λογος που δεν επαιξαν τοσο καλα και οι δυο ειναι, οτι δεν υπηρξε σταθερος τερματοφυλακας ολη τη χρονια και το ροτεισον τους αποσυντονισε και τους κλονισε την εμπιστοσυνη στον εαυτο τους. Πανω που εστρωναν, ειχαν συνεχομενα παιχνιδια στα ποδια τους και αποκτουσαν αυτοπεποιθηση, τους τραβαγε μια αλλαγη ο Πεσειρο και τους βραχυκυλωνε. Ολα τα χρονια ο βασικος τερματοφυλακας της ομαδας ηταν παντα ενας και ο αλλος ζουσε παντα στη σκια του. Για θυμησου.

Κυριακος είπε...

Πρασινομεδουλε(!), ειναι ενα ερωτημα αυτο που εκφραζεις. Ισως το γεγονος οτι ηθελε να ξεφορτωθει το βαρυ του συμβολαιο η Αρσεναλ εστω και το τελευταιο χρονο, να ηταν ενας απο τους λογους. Τωρα αν παιζει και ο Νινης στην υποθεση οπως λεει ο φιλτατος Greg, ερχεται και δενει το γλυκο.

Αλλα ας αφησουμε τις κακες σκεψεις και ας του δειξουμε αυριο με την υποδοχη, ποιος ειναι ο Παναθηναικος και να τον κανουμε ετσι να καταλαβει οτι πρεπει πραγματικα να βοηθησει.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι αλήθεια ότι ο Silva έρχεται στίς 6?
"Πράσινος ώς τό μεδούλι"

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Φράιερ καλησπέρα. Περιμένετε τον Ζιλμπέρτο στο Λονδίνο για τα διαδικαστικά της μεταγραφής;
«Όχι δεν αναμένεται να έχουμε κάποια συνάντηση με τον παίκτη. Αν έρθει στην Αγγλία θα έρθει μόνο και μόνο για να αλλάξει πτήση. Αυτό που ξέρω είναι πως αύριο θα είναι στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό».

- Εδώ στην Ελλάδα αναμένεται θερμή υποδοχή στον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα φίλοι του Παναθηναϊκού θα τον περιμένουν στο αεροδρόμιο...

«Σοβαρά μιλάτε; Δεν το γνώριζα αυτό. Εδώ στην Αγγλία δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον παίκτη και είμαι σίγουρος που θα του αρέσει πάρα πολύ αυτή η κίνηση από τους φίλους της ομάδας».

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ζιλμπέρτο;

«Είναι μια τεράστια προσωπικότητα, από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω συνεργαστεί ποτέ. Είναι μια σπουδαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας. Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο με φοβερό χαρακτήρα που έχει προσφέρει πολλά στην φιλανθρωπία».

- Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για τον λόγο που η Άρσεναλ πούλησε τον παίκτη μόλις 1.2 εκ ευρώ. Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε το σκεπτικό σας;

«Αυτή είναι η ανταπόδοση μας στην πολύ μεγάλη προσφορά του παίκτη στην Άρσεναλ. Έπρεπε να δείξουμε σεβασμό, να πούμε ευχαριστώ στον Ζιλμπέρτο, αφήνοντας να συνεχίσει όπου θεωρεί εκείνος καλύτερα την καριέρα του. Δεν υπήρχε περίπτωση να του σταθούμε εμπόδιο. Υπήρχαν πολλές ομάδες που μας πλησίασαν. Από σεβασμό προς αυτά τα κλαμπ δεν θα πω ποια ήταν. Εμείς από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι ο παίκτης θα πήγαινε όπου ήθελε. Και για αυτό δεν μπήκαμε σε πολυήμερες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Εκείνος αποφάσισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και εμείς οφείλαμε να πράξουμε έτσι, αναγνωρίζοντας την αξία του και τα όσα έκανε για την Άρσεναλ. Πολλοί με ρωτούν γιατί τον πουλήσαμε τόσο φθηνά, όμως ένα σωματείο σαν την Άρσεναλ όφειλε να πει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το ευχαριστώ σε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη. Από τη στιγμή που επιλογή του ήταν να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, εμείς κάναμε απέναντί του το χρέος μας».

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Φράιερ καλησπέρα. Περιμένετε τον Ζιλμπέρτο στο Λονδίνο για τα διαδικαστικά της μεταγραφής;
«Όχι δεν αναμένεται να έχουμε κάποια συνάντηση με τον παίκτη. Αν έρθει στην Αγγλία θα έρθει μόνο και μόνο για να αλλάξει πτήση. Αυτό που ξέρω είναι πως αύριο θα είναι στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Παναθηναϊκό».

- Εδώ στην Ελλάδα αναμένεται θερμή υποδοχή στον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα φίλοι του Παναθηναϊκού θα τον περιμένουν στο αεροδρόμιο...

«Σοβαρά μιλάτε; Δεν το γνώριζα αυτό. Εδώ στην Αγγλία δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τον παίκτη και είμαι σίγουρος που θα του αρέσει πάρα πολύ αυτή η κίνηση από τους φίλους της ομάδας».

- Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ζιλμπέρτο;

«Είναι μια τεράστια προσωπικότητα, από τους καλύτερους επαγγελματίες που έχω συνεργαστεί ποτέ. Είναι μια σπουδαία μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Βραζιλίας. Βέβαια, πρέπει να σας πω ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο με φοβερό χαρακτήρα που έχει προσφέρει πολλά στην φιλανθρωπία».

- Έχει γίνει αρκετή συζήτηση για τον λόγο που η Άρσεναλ πούλησε τον παίκτη μόλις 1.2 εκ ευρώ. Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε το σκεπτικό σας;

«Αυτή είναι η ανταπόδοση μας στην πολύ μεγάλη προσφορά του παίκτη στην Άρσεναλ. Έπρεπε να δείξουμε σεβασμό, να πούμε ευχαριστώ στον Ζιλμπέρτο, αφήνοντας να συνεχίσει όπου θεωρεί εκείνος καλύτερα την καριέρα του. Δεν υπήρχε περίπτωση να του σταθούμε εμπόδιο. Υπήρχαν πολλές ομάδες που μας πλησίασαν. Από σεβασμό προς αυτά τα κλαμπ δεν θα πω ποια ήταν. Εμείς από την αρχή είχαμε ξεκαθαρίσει ότι ο παίκτης θα πήγαινε όπου ήθελε. Και για αυτό δεν μπήκαμε σε πολυήμερες συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Εκείνος αποφάσισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και εμείς οφείλαμε να πράξουμε έτσι, αναγνωρίζοντας την αξία του και τα όσα έκανε για την Άρσεναλ. Πολλοί με ρωτούν γιατί τον πουλήσαμε τόσο φθηνά, όμως ένα σωματείο σαν την Άρσεναλ όφειλε να πει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, το ευχαριστώ σε έναν τόσο σπουδαίο παίκτη. Από τη στιγμή που επιλογή του ήταν να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, εμείς κάναμε απέναντί του το χρέος μας».

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ κε Φραϊερ γιατί πουλήσατε τόν Αρνί στή Μπάρτσα σέ ηλικία 30 ετών 24 μύρια €.Τόν Λιουνγκμπεργκ (30 ετών) 4,5 εκατ.€. Τόν Ντιαρά 22 ετών, 7 εκ €.Τόν Ρέγιες 23 ετών, 12 εκ €. Τόν Βιε¨ρά 29 ετών 20 εκ €? Αυτοί όλοι δέν πρόσφεραν στήν Άρσεναλ? Σε κανένα από τούς παραπάνω δέν αισθάνθηκατε τήν ανάγκη νά τούς ευχαριστήσετε μέ τόν τρόπο σας?
Γιατί o L. Chapman τής Sun έγραψε "Σέ πολλούς ακούγεται περίεργο γιατί ο Σίλβα παραχωρείται μέ τόσο μικρό ποσό.Είναι απλό ,ο Ζ.Σίλβα δέν είχε καμία πρόταση καί ο Βενγκέρ ήξερε ότι δέν μπορούσε νά πάρει περισσότερα χρήματα γι'αυτόν ,λόγω τού ραγίσματος σ΄την σπονδυλική στήλη" .
Μακάρι νά έχει γίνει καλά τό παληκάρι καί νά παρουμε κούπες μέ τήν βοήθειάτου. Φοβάμαι μήν έχουμε αλλο Κονσεϊσάο.
Αδέλφια όλοι αεροδρόμιο , ΄ρχεται στίς 6.
"Πράσινος ώς τό μεδούλι"

Κυριακος είπε...

Την επομενη σαιζον μετα το ραγισμα εβαλε 10 γκολ σαν αμυντικος μεσος.

Ηρεμηστε, πρεπει να το εχουν λαβει υπ'οψη τους οι ιθυνοντες του ΠΑΟ. Τους στοιχισε γυρω στα 11 εκατομυρια, αλιμονο αν δεν το εχουν ψαξει.

Ανώνυμος είπε...

Ήρθε η παικτούρα, ήρθε!!!!!!!!!!!!!!!
Άκης