Ιουνίου 14, 2008

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ 0 - 1


Η Ελλαδα σημερα παιζει ενα πολυ κρισιμο παιγνιδι με την Ρωσια και χρειαζεται μονο νικη για να....... εχει ελπιδες προκρισης. Η ηττα απο την Σουηδια της στοιχισε πολυ και καθε αλλο αποτελεσμα θα ειναι καταδικαστικο. Επισης καλοδεχουμενη θα ειναι και η πιθανη νικη της Ισπανιας επι της Σουηδιας ωστε να προκριθει και ετσι στο μεταξυ μας παιγνιδι να ειναι αδιαφορη μηπως και μπορεσουμε να το εκμεταλλευθουμε και να παρουμε ενα θετικο αποτελεσμα. Οι διεθνεις μας φαινεται να καταλαβαν τη δυσκολη θεση της ομαδας και ειναι αποφασισμενοι. Θα ειναι ομως αυτο αρκετο η ειναι αργα?

Το ματς α' ημιχρονο

Σαφως βελτιωμενη η ομαδα σε σχεση με το πρωτο παιγνιδι, αλλα ενα τραγικο λαθος του Νικοπολιδη στο 33' επετρεψε στον Zyryanov να σκοραρει και ετσι η Ρωσια προηγειται της Ελλαδας 1-0 στο ημιχρονο.

Το β' ημιχρονο

Συνεχιστηκε η καλη εμφανιση της Εθνικης αλλα χωρις αποτελεσμα. Χωρις να ειναι καλυτεροι απο τους Ρωσους ετρεξαν και προσπαθησαν. Υπηρξε προβλημα επιθεσης που ηταν ανυπαρκτη, καθως και οι χαφ υστερησαν με αποτελεσμα να μη δημιουργηθει καμμια ευκαιρια. Καποιος πρεπει να αναρωτηθει γιατι παιζει στην Εθνικη ο Αμανατιδης.

Μεχρι εδω ηταν το ταξιδι της Εθνικης. Δυο ηττες σε ισαριθμους αγωνες και μια κακιστη εμφανιση με την Σουηδια στον πρωτο αγωνα, δεν ηταν οτι περιμεναν οι φιλαθλοι. Το Euro Cup τελειωσε για την Ελλαδα αδοξα. Απο αυριο το πρωι πρεπει να ξεκινησει μια προσπαθεια πληρους ανανεωσης εν οψει παγκοσμιου κυπελλου. Ο Ρεχαγκελ πρεπει να εγκαταλειψει μερικες απο τις εμμονες του οπως το να χρησιμοποιει εργολαβικα ορισμενους παικτες που δεν δικαιολογουν την παρουσια τους, οπως ο Χαριστεας, Αμανατιδης και αλλοι.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ένα παιχνίδι που η ψυχή θα παίξει τον πρώτο ρόλο, Ο Γερμανογεράκος αφήνει έξω τον Καραγκούνη.

Αν αυτό επαληθευθεί στο γήπεδο με την επίσημη ενδεκάδα και δεν είναι σοβαρά τραυματίας ο Καραγκούνης (που σημειωτέον θα αντικατασταθεί με τον Πατσαάμπλαλλο)τότε 0-5 ΣΙΓΟΥΡΑ.

Sirraeus είπε...

Θα επιχειρήσω μια μικρή ανάλυση:
Δεδομένο το ότι και οι 2 ομάδες καίγονται για τους 3 βαθμούς=παιχνίδι ανοιχτό. Επομένως, είμαστε αναγκασμένοι να βγούμε μπροστά, να κάνουμε συνδυασμούς, φάσεις. Τον χώρο που μας έδωσαν δεν τον εκμεταλλευτήκαμε, απλά γιατί δεν μπορούσαμε. Οι δυνατότητές μας είναι αυτές. Τελεία και παύλα. Συν τη βλακώδη αντίδραση του Νικοπολίδη, εξαιτίας του οποίου για μια ακόμη φορά η ομάδα του έτρεχε και δεν έφτανε.
Δεν ξέρω αν κάποιος ισχυριστεί ότι η Ελλάδα έπαιξε καλά. Εγώ νομίζω ότι το να μην μπορείς να κάνεις το 1-2 ούτε μια φορά, να μην εκτελείται σωστά ούτε μια στημένη φάση, να μην υπάρχουν σχεδόν άκρα και να κάνεις φάσεις μόνο όταν αρχίζεις τις γιόμες, ΔΕΝ είναι καλή μπάλα. Σύμφωνοι, υπήρχε και ατυχία. Σύμφωνοι, οι περισσότεροι παίκτες τα έδωσαν όλα. Και, σύμφωνοι, το γκολ μας δεν φαίνεται γιαμ οφσάιντ.
Δεν θέλω να το εκλάβετε ως κακόπιστη κριτική, σημασία έχει έτσι κι αλλιώς ότι στο μεγάλο αυτό ευρωπαϊκό πάρτυ συμμετέχουμε κι εμείς. Αυτό πρέπει να είναι το "ταβάνι", ο "πήχυς" της ομάδας. Να είμαστε εκεί. Και με την Ισπανία πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Κυριακος είπε...

Sirraeus, για μενα η "καλη εμφανιση" εντοπιζεται στο "ετρεξαν και προσπαθησαν". Συμφωνω μαζι σου οτι δεν ηταν "καλη μπαλλα" αυτη που επαιξαν και το εντοπισα με το οτι "η επιθεση ηταν ανυπαρκτη" και τα χαφ "υστερησαντες".
Ναι δυστυχως αυτη ειναι η δυνατοτητα των Ελληνων και διαφωνω με τιτλους σαν και αυτο σημερα μιας εφημεριδας "ναι σημερα παιξατε σαν πρωταθλητες".Αυτο δειχνει παλι προσπαθεια πωλησης φυλλων και περιττο χαιδεμα που δεν οδηγει παρα μονο σε καβαλημα του καλαμιου. Η Εθνικη δεν επαιξε και αυτο ειναι το επιπεδο της. Τελεια και παυλα. Ζητουμενο ειναι η πραγματικη και οχι η περιστασιακη βελτιωση της.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα σε αυτό το τουρνουά με
- κάκιστο τερματοφύλακα
- χωρίς καθαρό οργανωτή στο κέντρο (ας όψεται ο Πεσέιρο)
- χωρίς σέντερ φορ
- χωρίς πλάνο ανάπτυξης
- με τους περισσότερους παίκτες να μην μπορούν να κοντρολάρουν τη μπάλλα ακόμη και σε πάσα 5 μέτρων.

Δεν υπήρχε καμιά ελπίδα από την αρχή.

Άσε τις επιλογές του Γερμανού, μέχρι και τον Λυμπερόπουλο εξτρέμ είδαμε, που είναι πιό αργός και από τα φανάρια.

Υπήρχε θέση σε αυτή την ομάδα και για Σάλπι, Νίνη, Αβραάμ, Τζόρβα, Σπυρόπουλο, Μελίσση και βέβαια πως κρίθηκε ότι ο ασταθέστατος γκολκήπερ-μέλος ήταν η κατάλληλη επιλογή.

Είχε από 90 έως 100% ευθύνη ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ.

Sirraeus είπε...

Συμφωνώ για Νικοπολίδη. Στο πρώτο γκολ της Σουηδίας ήταν έξω από την εστία του, στο δεύτερο έκανε έξοδο Μεσολογγίου και στο τρίτο ...απλά δικαίωσε αυτούς που γκρίνιαζαν.
Ο Αντώνης του Θρήνου μας έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές γέλιου. Δυστυχώς αυτή η stand-up comedy συνεχίστηκε κι στην Εθνική.
Σοβαρά τώρα: κρίμα για έναν τερματοφύλακα που πρόσφερε στον ΠΑΟ να ξεφτιλίζεται έτσι.

Παραπολιτική είπε...

Αντιπαθώ τον Νικοπολίδη όσο λίγοι στον κόσμο.

Δεν φταίει αυτός όμως.

Και εξηγώ τι εννοώ.

Είναι 37 χρονων .

Θα έπρεπε ο Ρεχαγκελ στα φιλικά να δοκιμάσει και άλλους τερματοφύλακες...ώστε να είναι έτοιμοι να παίξουν...

Λογικό είναι τώρα να μην μπορεί να βάλει κάποιον μέσα να παίξει...

Παραπολιτική

parapolitiki.blogspot.com

Κυριακος είπε...

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ τοσο καιρο τον κραζουμε ηπια τον Ρεχαγκελ ακριβως για το λογο που αναφερεις. Εχει κολλησει στους ιδιους και τους ιδιους. Μας την πεφτουν δε ολοι οι ελληναραδες, γιατι λεει ειμαστε αχαριστοι. Ο Οτο εχει σαφως κολημματα και οπως λεω στο βασικο μου αρθρο πρεπει να ξεκολλησει. Και ας φωναζουν οσο θελουν οι ελληναραδες.

Ανώνυμος είπε...

Παραπολιτική, εδώ σήμερα διλαβασα ότι ο Ρεχάγγελ ήθελε να κρατήσει τον γκολκήπερ - μέλος και για τα προκριματικά του Μουντιάλ!!!!!

Είνια τρελλό, αλλά βλέπουμε μιά παράξενη νοοτροπία. Οι πάίκτες της ομάδας του 2004 θεωρούν εαυτούς μόνιμα μέλη της Εθνικής και επαγγελματίες σε αυτό τον ρόλο.

Λυπάμαι αλλά τα δείγματα ήλθαν μετά τον τελικό του 2004 με τισ διαπραγματεύσεις για το πριμ και την αδιαφορία στη συνέχεια στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Πάλι και τώρα αντί προετοιμασίας βασικό αντικείμανο διαπραγμάτευσης ήταν το ύψος των πριμ. Αλλοίμονο.

Είχα τη τιμή - σε άλλο άθλημα - να φορέσω 16 φορές τη φανέλλα της Εθνικής νέων και μιά φορά της Εθνικής ανδρών. Σε διαβεβαιώνω ότι 2 μέρες πριν το κάθε παιχνίδι, ακόμη θυμάμαι, ήμουν ΑΥΠΝΟΣ, από το άγχος και την αγωνια να ανταποκριθώ στον ρίλο μου.

Αυτοί οι επαγγελματίς "Εθνικάριοι" ενδιαφέρονται μόνο για το πριμ και όταν αυτό δεν τους ικανοποιεί, κάνουν λευκή απεργία,

Απ' όλον αυτόν συρφετό ας μου επιτραπεί να εξαιρέσω μόνον τον Καραγκούνη και τον Κυργιάκο.