Ιουνίου 18, 2008

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ 1 - 2

Και ετσι φτασαμε στο τελος του δρομου. Η Εθνικη παιζει το τριτο και τελευταιο της χαρτι σημερα για να παρει τους πρωτους ποντους της και να βαλει το πρωτο της γκολ. Κατι που θυμιζει εντονα το Παγκοσμιο του 1994 στην Αμερικη.
Η εικονα οπου οι Ελληνες ανταλασσαν κοντινες και "φλυαρες" μπαλιες στο α' ημιχρονο με την Σουηδια δειχνοντας οτι με αυτο το παιγνιδι πηραν το Euro 2004 και προσπαθησαν να το επαναλαβουν, θα μεινει ανεξιτηλο στη μνημη μας σαν ενδειξη αντιποδοσφαιρου και ποδοσφαιρικης ψευτομαγκιας. Αυτο δειχνει οτι μαλλον δεν καταλαβαν πως πηραν το κυπελλο το 2004 και νομισαν οτι ειχαν ανεβει ποδοσφαιρικο επιπεδο. Τα τραγικα αποτελεσματα ομως φαινεται οτι δεν τους προσγειωσαν και αρκετοι παικτες στραφηκαν κατα εκεινων που τολμησαν να τους κριτικαρουν και κυριως τους δημοσιογραφους.
Ας ειναι ομως, εμεις τους ευχαριστουμε για το 2004, τους συγχωρουμε για τις επιθεσεις τους, θελουμε να ξεχασουμε το 2008 και προσβλεπουμε σε μια ουσιαστικη ανανεωση της Εθνικης ωστε να διακριθει στα προκριματικα του Παγκοσμιου Κυπελλου που αρχιζουν το Σεπτεμβριο.

Το παιγνιδι εληξε με ηττα της Ελλαδας 1 -2. Δυστυχως το μονο που πετυχαμε ηταν ενα γκολ αλλα η συγκομιδη βαθμων εμεινε στο μηδεν. Ουδεμια κριτικη χρειαζεται, απλα για την ιστορια να πουμε οτι τα γκολ επετυχαν οι Χαριστεας 42', De La Red 61' και Guisa 88'.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο, εάν συνεχισθεί η ίδια νοοτροπία στη ΕΠΟ, να αποδέχεται να κατοικεί ο προπονητης της εθνικής σε ξένη χώρα και να είναι αποστασιοποιημένος απο τα εγχώρια ποδοσφαιρικά δρώμενα, θα έχουμε πάλι μιά από τα ίδια.

Στο χθεσινό ματς αποδείχθηκε πόσο πιό χρήσιμος ήταν ένα πραγαματικό αροστερό μπακ από το υποκατάστατό του, όπως και ότι ο θλιβερός γκολκήπερ μέλλος μάλλον δεν θα ήταν πρώτη επιλογή ούτε σε αγώνα παλαιμάχων του θρήνου, αλλά και άλλα πολλά, ειδικά τεχνικά θέματα.

Αυτά για την εθνική. Το κακό είναι με τον ΠΑΟ μας. Τι γίνεται εκεί; Απόλυτη νηνεμία. Σε 36, 37 μέρες πα'ισουμε το πρώτο μας παιχνίδι για το τσάμπιονς Λίγκ και ή νέα διοίκηση αγρόν αγοράζει.

Κυριακος είπε...

Greg η ελλειψη ουσιαστικων πληροφοριων με κανει να μη θελω να εμπλακω ακομη στα θεματα της ομαδας. Ακουγονται αρκετα ονοματα καθε μερα, αλλα η μη επιβεβαιωση κανενος απο αυτα με αποτρεπει να ασχοληθω επι φανταστικων σεναριων. Δεν υπαρχει λογος.
Σημειωνω και συμφωνω οτι ο χρονος κυλα, το εχω εξ αλλου αναδειξει σαν προβλημα. Πιστευω οτι απο την αλλη εδομαδα οι εξελιξεις σε ολα τα θεματα θα ειναι ραγδαιες.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα παίδες. Προσωπικά πιστεύω πως το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα έχουμε 1-2 μεταγραφές, συν την παραμονή των Ίβανσιτς και Μάτος. Σίγουρα θα ήταν καλό να είχε ολοκληρωθεί το μαγαλύτερο μέρος του ρόστερ, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα "χτυπάει" πλέον ικανούς ποδοσφαιριστές με συμβόλαια κι όχι ελεύθερα λαβράκια και πρώην παίκτες, όπως έκανε εδώ και δεκαετίες, δυσχαιρένει κάπως τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με κάποιες αξιόπιστες πηγές ο Άιμάρ είναι προ των πυλών και πάνω του θα χτιστεί ο νέος Παναθηναίκός. Ίδωμεν.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γίνουν πραγματικότητα οι προσδοκίες σας μακάρι. Αλλά φοβάμαι επικαρπεί μεγάλη άπνοια. 10 παίκτες μας έπαιζαν στο Ευρωπαϊκό, με τι όμάδα και με τι πρεοτοιμασία θα είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά;

Ας είμαστε σοβαροί παίκτες σαν τον Ριέρα ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, όσα χρήματα και εάν τους δοθούν. Σύμφωνοι ο Αϊμάρ μπορεί να έλθει αλλά πότε; μήπως αφού αποκλεισθούν όλες οι πιθανότητές του να πάει σε αξιόπιστο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δηλαδή τον Αύγουστο;

Μόνον απευθείας από τη Νότιο Αμερική μπορούμε να πάρουμε κάποιους ποιοτικούς για τα Ελληνικά δεδομένα παίκτες. Οριακά θα μπορούσαμε να πάρουμε τον Σαβιόλα πιστεύω, αλλά με συμβόλαιο πολύχρονο και κλειστό, γεγονός που κάνει αυτή τη κίνηση ακόμη πιό ριψοκίνδυνη.

Μακάρι η απαισιοδοξία μου να είναι αβάσιμη και να έχουμε τις επόμενες ημέρες ουσιαστικά και σημαντικά νέα.