Μαΐου 30, 2008

ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ?

Με δυσκολια κρατιεμαι απο το να ποσταρω κριτικαροντας τα συμβαινοντα και αυτο διοτι δεν θελω να μπω στο νερομυλο των παμπολλων φημων των ΜΜΕ περι του προπονητη κυριως, αλλα και πιθανων μεταγραφικων στοχων της ομαδας. Δεν ωφελει σε τιποτα να αρχισουμε και εμεις το σπεκουλαρισμα, που θα ηταν βεβαιως βουτυρο στο ψωμι των φιλαθλων, που "πεινανε" να ακουσουν νεωτερα εστω και αν απλως ειναι φημες.
Ηδη φτανουμε στην 1η Ιουνιου και ο προπονητης ειναι ακομη υπο αναζητηση. Αυτο δεν ειναι καλο, οχι γιατι ο "αιωνιος" αντιπαλος μας προλαβε, αλλα διοτι κυριως καθυστερει οπως εχω πει και παλιοτερα, τον σχεδιασμο της νεας ομαδας, τις μεταγραφες με κινδυνο να χαθουν παικτες η να ανεβει η τιμη τους, το πλανο προετοιμασιας, τη γνωριμια του προπονητη με τους παραγοντες, τον εγκλιματισμο του οσο γινεται στην ελληνικη πραγματικοτητα και αλλα. Προσθεστε δε σε αυτα και το EURO που οπου ναναι ξεκιναει και οπωσδηποτε θα παγωσει τον μεταγραφικο οργασμο και εχετε μια ακινητοποιηση των εξελιξεων. Αυτο ακριβως ειναι και το προβλημα. Το κολημα των εξελιξεων στη κρισιμοτερη στιγμη.

Δεν ξερω ποιος εχει αναλαβει το θεμα της ανευρεσεως του προπονητη, υποπτευομαι ο Βελιτς με τον Τζιγκερ, διοτι τοσο ο Πατερας οσο και ο Αντωνιου, δεν ειναι σε θεση να ψαξουν η να διαπραγματευτουν, κυριως λογω ελλειψης πειρας αλλα και γνωριμιων στο ευρωπαικο ποδοσφαιρικο στερεωμα. Αλλα σε καθε περιπτωση αυτο το ανοικτο και καυτο θεμα πρεπει να τελειωσει το πολυ στις επομενες πεντε μερες, αν θελουμε να κρατησουμε ενα λογικο και εφικτο χρονοδιαγραμμα και να ειμαστε μεσα στις προθεσμιες.

Απο την αλλη εντυπωσιαζομαι απο την ελλειψη νεων απο το σαφαρι του Ροτσα στη Ν.Αμερικη. Οσο και να υπαρχει και να τηρειται ακρα μυστικοτητα, το ταξιδι του Ροτσα κλεινει ενα μηνα και δεν εχει ακουστει ουτε καν φημη σχετικα με το αν εχει βρει κατι η οχι, εστω και χωρις ονοματα. Περιμενουν τον καινουργιο προπονητη? Δεν ενδιαφερει τους αρμοδιους η γνωμη του προπονητη σε αυτη τη περιπτωση? Η αγορα εγινε ακριβη για τα γνωστα ονοματα? Δεν βρισκουν κατι αξιολογο? Τα τρια πρωτα ειναι πιθανα και να γιατι η μη υπαρξη ηδη προπονητη δυσκολευει τα πραγματα. Αν δεν τους ενδιαφερει η γνωμη του,τοτε παλι ειναι η λαθος προσεγγιση. Το να μη βρισκουν κατι αξιολογο μου φαινεται απιθανο εστω και αν δεν ειναι γνωστο ονομα.

Προεχει λοιπον η πληρης κινητοποιηση των αρμοδιων,για να ξεμπλοκαρει η κατασταση, να κλειστει προπονητης και να υπαρξουν εξελιξεις στις μεταγραφες αλλα και τις αποδεσμευσεις στις επομενες μερες. Αν ειναι να εχουμε παλι τους Βυντρα, Τζιωλη στη πρωτη ενδεκαδα, που εκει φαινεται να πηγαινει το πραγμα, τοτε δεν ξεκιναμε καλα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριακο
για μενα παρολο που συμφωνω μαζι σου νομιζω οτι με το ρυθμο που κινουνται τα πραγματα, δεν πρεπει να περιμενουμε πολλα πραγματα για φετος. εξαλλου ποιος σοβαρος προπονητης η παικτης θα θελει ναρθει στο παναθηναικο και το ελληνικο πρωταθλημα οσα λεφτα και να του δωσουν.γιαυτο θα μεινουμε με τα μεγαλα λογια και βλεπουμε. Πουναι τα 80 μυρια που μας λεγανε? Μας βλεπω παλι να κοιταμε τη πλατη του ολυμπιακου φετος
Σπυρος Δεβλετζης

Ανώνυμος είπε...

Kυριάκο δεν έχεις καθόλου άδικο να ανησυχείς. Εγώ επίσης φοβάμαι το όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Πολλές παρόλες ακούσαμε και θα πρέπει να μην περιμένουμε και πολλά.

Κυριακος είπε...

Ανωνυμε, πρωτιστα οπως εχω ξαναπει θα ηταν καλο για ολους μας να χρησιμοποιεις εστω και ενα ψευδωνυμο για λογους προσφωνησης.

Τωρα ως προς τις εξελιξεις, τοσο εσυ οσο και ο Σπυρος πιο πανω βλεπετε τα πραγματα δυσκολα και οπως ξερεις συμφωνω γενικα. Ισως δεν επρεπε να οδηγηθουμε σε τετοια μονοπατια αισιοδοξιας τοσο με τα διαδραμτισθεντα στα διοικητικα/ιδιοκτησιακα τις τελευταιες 45 μερες, οσο και απο το σπεκουλαρισμα των εφημεριδων. Το ολο πειραμα της πολυμετοχικοτητας ειναι αρκετα πολυπλοκο, πρεπει να βρεθουν ρολοι, καθηκοντα, ισορροπιες, πρεπει να ικανοποιηθουν προσωπικα γοητρα, πρεπει να γινουν, να μελετηθουν και να εφαρμοσθουν προτασεις και ολα αυτα μεσα σε ενα γρηγορο πλαισιο χρονου, ωστε να προλαβουν τα γεγονοτα και τις εξελιξεις. Οπως καταλαβαινεις λοιπον τα πραγματα ειναι συνθετα, αλλα αν υπαρξει καλη θεληση απο ολα τα μερη θα δουμε συντομα αποτελεσματα. Αρκει να υπαρχει ειλικρινια και κοινοι στοχοι απο ολους. Υπομονη λοιπον.

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο με λένε Σέργιο. Αυτό είναι το όνομα μου. Φοβόμαστε επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Διάβαζα την συνέντευξη του Καραγκούνη που έλεγε ότι γύρισε στον Παναθηναϊκό γιατί αυτή την ομάδα αγαπά από μικρό παιδί και ότι είχε καλύτερο συμβόλαιο στην Μπενφίκα. Υπάρχει κάποια ελπίδα από τους παίκτες σημαίες. Τη διάβαζα στην Ελευθεροτυπία τπυ διαδικτύου e-net.

kalekas είπε...

Καλησπέρα,
πάντως αν όπως λένε έκλεισε ο Λάουντρουπ είναι ένα καλό βήμα που δείχνει φιλοδοξία για κάτι καλό και πλέον μπορεί να αρχίσει και ο βασικός σχεδιασμός της ομάδας.Βέβαια για τις προπονητικές ικανότητές του έχω αμφιβολίες.Προτιμούσα τον Τεν Κάτε.Μέγάλος προπονητής.Όσο για το Ρότσα το γεγονός ότι δεν τα μαθαίνουμε δε σημαίνει ότι δε βρήκε και τίποτα.Ότι δε τα μαθαίνουμε καλό είναι...