Μαΐου 26, 2008

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ


Ειμαι "τσαντισμενος" και θελω να πω πολλα. Αλλα θα μεριασω την οργη μου και θα προσπαθησω να ειμαι τουλαχιστον λογικος.

Μετα την συσκεψη των τεσσαρων σημερα, ειχαμε τα πρωτα αποτελεσματα.

Πατερας, Προεδρος. Ανθρωπος του Βαρδινογιαννη στην πιο καιρια θεση, με μανδυα ουδετερου και ειρηνοποιου μεταξυ Βγενοπουλου και Τζιγκερ.
Αντωνιαδης, Αντιπροεδρος. Μαλλον ανθρωπος του Βγενοπουλου σε θεση διακοσμητικη.
Αντωνιου, Διευθυντης ποδοσφαιρικου τμηματος, ανθρωπος του Βαρδινογιαννη σε καιρια θεση.

Ο Πατερας, λοιπον Προεδρος. Το alter ego του Βαρδινογιαννη σε μια θεση που θα κινει τα νηματα της ομαδας τουλαχιστον φαινομενικα. Ποιες ειναι οι γνωσεις του, τι ποδοσφαιρικη πειρα εχει, πως θα αντιμετωπισει τον Κοκκαλη, τι θα κανει με την ΕΠΟ και τη διαιτησια? Ειναι μερικα ερωτηματα που γεννιουνται. Οπως ειπα σε προηγουμενη αναρτηση, θα χρειασθουν πολλα χρονια να αποκτησει εμπειριες τετοιες που να τον κανουν αξιοπιστο front man του Παναθηναικου. Επομενως αναμενεται αυτες τις γνωσεις και εμπειριες να τις αποκτησει στη πλατη του ΠΑΟ. Συγκρινετε τον με τον Παυλο και τα συμπερασματα δικα σας.

Αντωνιαδης, Αντιπροεδρος. Δεν ξερω αν ειναι τοποτηρητης της αλλης πλευρας, αλλα για μενα αυτη η θεση ειναι τελειως διακοσμητικη. Δεν νομιζω οτι θα εχει ουσιαστικα καθηκοντα και αμεση εμπλοκη στα θεματα της ομαδας.

Αντωνιου, Διευθυντης ποδοσφαιρικου τμηματος. Το μεγαλο λαθος. Με μια κουβεντα , δεν τον διακρινει παθος. Πως θα μεταδωσει ενθουσιασμο στην ομαδα στις δυσκολες φασεις του πρωταθληματος? Ξενερωτος. Οτι χρειαζεται ακριβως ο Βαρδινογιαννης σε μια θεση κλειδι, εναν ευγενικο και προσηνη yes man.

Αυτες οι εξελιξεις δεν με αφηνουν να αισιοδοξω. Οπως ειχα προειπει, ο Βαρδινογιαννης εκανε ματ στην αλλη πλευρα και τωρα τους σερνει. Δεν μπορουσαν να κανουν διαφορετικα, διοτι ο Βαρδινογιαννης θα τους ελεγε, κυριοι εγω σας ανοιξα τον ΠΑΟ εσεις δεν θελατε. Τωρα παλι ειναι κερδισμενος. Εκανε την κινηση, τους εβαλε μεσα, φυσικα με τους δικους ορους και ειναι πληρως καλυμμενος στη κοινη γνωμη. Οι αλλοι ειναι παγιδευμενοι και αυτη τη στιγμη δεν μπορουν να κανουν πολλα πραγματα. Στην εξελιξη και αν ο Βαρδινογιαννης αρχισει τιποτα κολπα θα αναγκαστουν να βγουν και να φωναξουν. Τι επακολουθα θα εχει αυτο τοτε? Ο χρονος θα δειξει.
Σε μας δεν μενει παρα να ειμαστε παντα στις επαλξεις, ελπιζοντας οτι ολα θα αλλαξουν προς το καλυτερο. Θα μας πουν και παλι μεμψιμοιρους αλλα δεν πειραζει. Εμεις ξερουμε τι αισθανομαστε για την ομαδα και οτι κανουμε ειναι για το καλο της.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο αρνητικά σκεπτόμενοι. Δεν ξέρεις τι είναι ο Πατέρας. Δεν ξέρεις τι θα κάνει ο Αντωνίου και ΔΕΝ μπορείς να κρίνεις το αν η θέση του αντιπροέδρου είναι σημαντική ή όχι.

Αυτό νομίζω είναι το πρόβλημα εμάς των Παναθηναικών. Έχουμε γνώμη για όλα. Ας περιμένουμε να δούμε και μετά.

Υ.Γ. Συγκρίνεις τον Παύλο με τον Πατέρα. Μάλλον ξεχάσαμε πόσες σφαλιάρες έφαγε ο Παύλος στα πρώτα χρόνια του στον Παναθηναικό πριν ακόμα "μάθει τη δουλεια".

Ανώνυμος είπε...

διάβασα στο http://www.apomesa.info ότι ο Αντωνίου είναι άνθρωπος τον Βαρδινογιαννέων και ο άλλος αντι-τζιγγερικός. Αυτή είναι η ενότητα της νέας εποχής που θα μας πάει μπροστά;

Ανώνυμος είπε...

Να δώσει τις εγγυήσεις η πρόχειρη επιστράτευση
Πολλά λεφτά ακούγεται ότι πέφτουν στον Παναθηναϊκό. Ο ένας λέει ότι βάζει 20 εκατομμύρια ευρό, ο άλλος βάζει 10 και περιμένουμε και τους υπόλοιπους. Γιατί μέχρι τώρα μόνο δύο έχουν εμφανιστεί ότι θα συνεισφέρουν στην υποτιθέμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, οι υπόλοιποι δεν έχουν μιλήσει. Και από ότι προβλέπεται μάλλον θα κρατήσουν το στόμα τους κλειστό αφού δεν είναι και τόσο διακριτοί οι ρόλοι στον καινούργιο και όπως πάντα ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό. Ακούσαμε για ένα «ευέλικτο» διοικητικό συμβούλιο που θα αποτελείται από ….20 άτομα (για τέτοια….ευελιξία μιλάμε τώρα έτσι;) και θα αποφασίζουν από κοινού για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα.

Δεν σήκωσαν το γάντι

Κανείς όμως δεν μας έδωσε την απάντηση γιατί δεν πρόκειται να καλυφθούν τα 80 εκατομμύρια ευρό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που προανήγγειλε ο ιδιοκτήτης της πράσινης εταιρίας. Τι απέγιναν δηλαδή οι πλούσιοι επώνυμοι οπαδοί της ομάδας του τριφυλλιού που ασκούσαν έντονη και χωρίς αμφιβολία δικαιολογημένη (αν κρίνουμε από τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο…Ολυμπιακός) κριτική σε βάρος της ηγεσίας της ομάδας τους. Όταν όμως έπεσε το γάντι στο έδαφος μάλλον το σήκωσαν πολύ λίγα άτομα και αυτό ίσως να μην είναι και εντελώς αδικαιολόγητο. Πως θα βάλει δηλαδή ο άλλος τα λεφτά του σε ένα μαγαζί που θα ανήκει σε άλλον; Με πιο σκεπτικό θα κάνει αυτή την κίνηση;

Εγγυήσεις και κριτική

Εντάξει να κάνει το κομμάτι του, την διαφήμισή του να τον μάθουν περισσότεροι αλλά από κει και πέρα με ποιες εγγυήσεις. Που θα πάνε αυτά τα χρήματα που θα βγάλει από το πορτοφόλι και ποιος θα τα διαχειριστεί; Ποιος θα αποφασίσει για τον προπονητή ή τους παίκτες που θα πάρει ο Παναθηναϊκός; Και ποιος θα έχει την ευθύνη αν υπάρξει και νέα αποτυχία στην επόμενη χρονιά (προοπτική όχι και τόσο….απίθανη) και δεν φτάσει η ομάδα στο στόχο της; Και το κυριότερο; Ποιος θα είναι αυτός που θα ασκήσει την κριτική στην επόμενη αποτυχία; Γιατί όπως μας έγινε γνωστό η κίνηση, αυτή η περιβόητη ΠΕΚ καταργήθηκε. Δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης αφού οι αντιμαχόμενες πλευρές έφτασαν σε συμφωνία οπότε βρίσκονται πλέον στην ίδια πλευρά της όχθης, οπότε τι είδους κριτική να ασκήσουν και σε ποιόν; Στον ίδιο τους τον εαυτό; Δεν λέει.

Έχασε την αντιπολίτευση

Είναι εύκολο και ανέξοδο να κατηγορούμε τους άλλους αλλά όταν μπούμε και εμείς στο κόλπο δεν είναι ποτέ δυνατόν να ασκούμε κριτική στον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλο η κριτική στον άλλον και άλλο η….αυτοκριτική. Έχει τεράστια διαφορά. Άρα στην ουσία αυτό που απώλεσε ο Παναθηναϊκός και να θυμηθείτε ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία του είναι η εσωτερική του αντιπολίτευση. Είναι διαφορετικό να σε κατηγορεί ο αντίπαλος και άλλο ο ίδιος σου ο υποστηρικτής. Συνεπώς μέσα σε χρόνο ρεκόρ από τα συλλαλητήρια της διαμαρτυρίας και της έντονης κριτικής βρεθήκαμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και συνεχίζουμε ενωμένοι. Με στόχο βέβαια να φτιάξουμε μία φοβερή και τρομερή ομάδα που θα τους σκίσει όλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πανικός και προχειρότητα

Το πώς έγιναν όλα αυτά τα πράγματα και μάλιστα από τη μία στιγμή στην άλλη τι να σας πω, θα μας το δείξει η ιστορία. Και από ότι φαίνεται η πραγματική ιστορία δεν έχει ακόμη γραφτεί για τον Παναθηναϊκό. Για όλο αυτό που έγινε στο πράσινο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες. Αυτή η….επιστράτευση που επιχειρήθηκε με στόχο τον κοινό εχθρό , τον Ολυμπιακό (γιατί ο Ολυμπιακός είναι ο πραγματικός αντίπαλος) κρύβει έναν πανικό και μία προχειρότητα που όχι μόνο δεν δικαιολογείται αλλά πολύ περισσότερο δεν είναι δυνατόν να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις για την επικράτηση στον (επόμενο) πόλεμο.

Γιά τήν αντιγραφή από τόν "Πρωταθλητή", Τάσος

Κυριακος είπε...

Γιωργο στο πρωτο σχολιο σου αφου με αμφισβητεις η απαντηση ειναι στο link που δινει πιο κατω ο φιλος.

Στο δευτερο σχολιο σου ξερεις, το "ας περιμενουμε να δουμε και μετα", ειναι τουλαχιστον 1 χρονος που ειναι πολυτιμος. Γι'αυτο πρεπει να διασφαλισουμε οσο το δυνατον περισσοτερο πραγματα στην αρχη.

Στο τριτο σχολιο σου, πραγματι εφαγε σφαλιαρες ο Παυλος, αυτο επισης δειχνει ποσες σφαλιαρες θα φαει ο Πατερας. Μπορουμε να τον περιμενουμε για να μαθει? Γι'αυτο κατ'εμε προεδρος επρεπε να ειναι ο Παυλος, ο οποιος ειναι ενας "στρωμενος" και εμπειρος προεδρος.

Κυριακος είπε...

Ανωνυμε (βαλε ενα ψευδωνυμο για να σε αποκαλουμε) ειδες λοιπον τι γινεται. Ας ελπισουμε οτι ολα θα πανε καλα και οτι οσοι εχουμε επιφυλαξεις θα διαψευσθουμε.

Κυριακος είπε...

Τασο τα περισσοτερα ειναι σωστα. Φαντασου ομως να επικαλεσθω αυτη τη πηγη. Κανεις δεν θα με καταλαβει η δεν θα με δικαιολογησει. Υπαρχει φανατισμος. Ηδη ακουω τα σχολιανα μου στο Sportdog. Τους δικαιολογω ομως διτι υπαρχει αυτη η γλυκεια προσμονη που δημιουργησε η εξελιξη των πραγματων. Μακαρι να διαψευσθω και ας τα ακουω.

kalekas είπε...

Εγώ πάντως λέω να περιμένουμε να δούμε τον προπονητη της ομάδας.Νομίζω ότι θα δείξει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις προθέσεις της διοίκησης.Και θα δείξει και τις φιλοδοξίες της...Μέσα και έξω από τα γήπεδα...

Κυριακος είπε...

Κωστα σιγουρα ο προπονητης θα παιξει μεγαλο ρολο. Πρεπει να ειναι προσωπικοτητα και να αφεθει απο τους....φιλαθλους να δουλεψει. Γι'αυτο η διοικηση πρεπει να του μιλησει ανοικτα και να τον προετοιμασει γι'αυτη τη πιθανοτητα και για τις ιδαιτεροτητες των Ελληνων φιλαθλων. Ο Τζιγκερ δεν εχει δειξει δειγματα παρεμβασεως στους προπονητες. Ειναι απο τα καλα που εχει. Κοντα ειναι οι εξελιξεις, θα δουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο, εστερνίζεσαι τις απόψεις της κόκκινης πράβδα ή μου φαίνεται; Πως εξηγείς το γεγονός πως έχεις τις ίδιες απόψεις με το κατευθυνόμενο προπαγανδιστικό όργανο του πράκτορα; Μήπως μετάλαξη; Φίλε σύνελθε πριν να είναι αργά....
ΥΓ Ο "φίλος" Τάσος ακόμα δεν έχει απαντήσει ποια ομάδα υποστηρίζει. Για να διαβάζει όμως ανελειπώς την φυλλάδα του Πουλόπουλου, μπορούμε να πουμε ότι η απάντηση θεωρείται εκ του ων ουκ άνευ

Ανώνυμος είπε...

ti xeria epae kai malakies edo simasia exei poios exei pio polla lefta as mazepsoume pio polla apo ton kokalh kai ta alla ola einai leptmereies.

kala kai pos ginete se blog gia ton panathinaiko na mpenei enas kai na vazei teleios biased arthra apo ton protathliti den mporo na katalavo. afta einai grammena gia ton koutoponiro gavro pou den tha xestei kai poly an isxyoun h oxi arkei na ton volevoune. olh afth h analysh pou ekane ekei einai malakies, dinei varos se xazes eikasies kai dithen provlimatika simeia paravlepontas thn ousia, me skopo na pei na o pao re paidia den mazevei lefta alla katastrefetai! kai na xarei o vlakas gavros me malakies pali

Ανώνυμος είπε...

Egw sumfwnw me ton Kaleka! Ston PROPONHTH 8a fanoun OLA! Oso gia auta pou leei o prwta8lhths??? AEROLOGIES OLA... OTI NA NAI...

otan emfanistoyn kai OI ALLOI ti 8a lene???Einai toso hli8ioi o Bgenopoulos kai oi Giannakopouloi kai na ta xeirizetai o tzigger??? PANIKO esas exei piasei! Ti douleia exei o prwta8lhths na asxoleitai me ton PANATHINAIKO??? Vlepete ton Pavlara kai ton Gato Bgenopoulo sthn PANATHA kai TREMETE???

TA PANTA 8A KRI8OUN APO TO POIOS 8A EINAI O PROPONHTHS

Dimitris-Suncity

Κυριακος είπε...

NIKO αν και στην εισαγωγη που εκανα στην πρωτη αναρτηση, δηλωσα οτι δεν θα αφησω Ολυμπιακους να συμμετεχουν στο blog αυτο για να μην αρχισουν οι οπαδικες διαμαχες, εν τουτοις επετρεψα στον Τασο να συμμετασχει για δυο λογους.
1. Αν και μαλλον ειναι Ολυμπιακος παρολο που δεν το εχει δηλωσει ευθαρσως, δεν δειχνει να θελει να προκαλεσει διοτι ο ιδιος δεν γραφει κανενα σχολιο, και
2. Απλως μοιραζεται μαζι μας μερικα αρθρα του Πρωταθλητη που εχουν σχεση με το αντικειμενο μας. Τωρα ελα εσυ στη θεση μου και πες μου αν θα τον λογοκρινες με τα δεδομενα που αναφερω και γιατι.

Με κατηγορεις οτι ενστερνιζομαι τις αποψεις του αρθρου και οτι μεταλλασομαι σε...Ολυμιακο. Το υπονοουμενο ειναι βαρυ και αδικο. Βεβαιως αν διαβασεις προσεκτικα και χωρις προκαταληψεις το αρθρο, θα βρεις αρκετα σημεια που ειναι αληθη. Αυτο δεν μπορει να το αρνηθει κανεις. Εξ αλλου αποκτα ενδιαφερον να ξερεις πως βλεπουν ολο το εγχειρημα οι αντιπαλοι. Γι'αυτο κυριως το αφησα ποσταρισμενο. Ο καθενας εχει κριση να κρινει τα αναφερομενα και να βγαλει τα συμπερασματα του. Τη δημοσιευση του απο τον Τασο δεν τη θεωρω προβοκατορικη και ο ιδιος δεν προεβη σε εμπρηστικες δηλωσεις για να προκαλεσει. Ουτε πρεπει να φοβομαστε τις γνωμες των αντιπαλων.

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο αν κατάλαβες καλά δεν στηλίτευσα τις αναδημοσιεύσεις που προβάλει εντέχνως ο Τάσος. Δικαίωμά του είναι. Απλά ήθελα να τονίσω πως μια εφημερίδα που όχι μόνο είναι ερυθρών αποχρώσεων (πχ Φως) αλλά αποτελεί παράλληλα το επίσημο όργανο προπαγάνδας του πράκτορα, προβάλει άρθρα για να κατευνάσει τους ανήσυχους πελέτες της για το πράσινο τσουνάμι που έρχεται κι εσύ τα εστερνίζεσαι. Ο Τάσος προφανώς δεν θέλει να προκαλέσει. Να διχάσει θέλει σπέρνοντας την αμφισβήτηση σε γόνιμα εδάφη, όπως το δικό σου. Τα άλλα είναι εκ του περισσού, εκτός κι αν πιστεύεις πως τον Πουλόπουλο και το αφεντικό του τους έπιασε η συμπόνοια για τον Παναθηναϊκό....

kalekas είπε...

Πάντως μέχρι στιγμής όλες οι απαισιόδοξες προβέψεις μας πρίν το συλλαλητήριο ακόμη έχουν πέσει έξω ή τουλάχιστον δεν έχουν επιβεβαιωθεί.Πάντως πιστεύω σε μεγάλο βαθμό ότι ο Τζίγγερ αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δε θέλει να πιάσει κανέναν κορόιδο ούτε να σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο της ομάδας.Και να εξηγήσω το γιατί:Κατά τη γνώμη μου λοιπόν ένας "λεφτάς" στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μπεί ΜΟΝΟ για δύο λόγους.Ο πρώτος είναι η συνεχής διαφήμιση που μπορεί να έχουν οι επιχειρήσεις του και ο δεύτερος είναι να αποκτήσει λαικό έρισμα μέσω της ομάδας του που θα τον εξυπηρετήσει στις όποιες συναλλαγές του με το κράτος.Με σημαντικότερο όφελος φυσικά το δεύτερο.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κόκκαλης οι επιχειρήσεις του οποίου γιγαντώθηκαν μετά την ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό χάρη κυρίως στις δουλειές που πήρε και αφορούσαν τον ΟΤΕ.Και πείτε μου κάποιος αν η οικογένεια Βαρδινογιάννη μπορούσε με την κριτική που δεχότανε και αφού είχε βάλει απέναντί της όλο σχεδόν τον κόσμο του Παναθηναικού να εξυπηρετήσει οτιδήποτε από τα παραπάνω.Για να αντιστρέψει το κλίμα δε φτάνει απλά να ανοίξει τον Παναθηναικό και σε άλλους αλλά πρέπει να φροντίσει ώστε αυτός να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.Και αυτό το ξέρουν.Να μη βιαζόμαστε λοιπόν να χωρίσουμε τους νέους μετόχους σε στρατόπεδα γιατί όλοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.Κανένας τους δεν είναι τσιράκι του άλλου.Όλοι τους είναι εκεί για τον εαυτό τους.Απλά να αισιοδοξούμε γιατί τα συμφέροντά τους φαίνεται να συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της ομάδας.Α και γειά σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΣΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ:
1) ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ 4 ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΩΚΡΑΤΗ
2)ΓΙΑΤΙ 2 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ(ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΠΟΣΤΑ.
ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΑΤΕ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΡΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ;
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

steve62742 είπε...

παιδια το σημαντικο που πρεπει να καταλαβουμε ειναι οτι τα 20 εκατομμηρια σε μεταγραφες δεν φερνουν την ανοιξη...δεν μπορουμε να ζητησουμε με τις 2,3,αντε βαρια 4 μεταγραφες που θα κανουμε(μιλαμε για μεταγραφες ομως,οχι παιχτες με 700χιλιαρικα αξια,ή παιχτες που θα πληρωνονται για 30 παιχνιδια και θα παιζουν στα 5)δε θα μας πανε στον τελικο του τσαμπιονσ λιγκ(εγω αν καταφερουμε να μπουμε ομιλους,να κανουμε μια νικη και να παμε ουεφα θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος) ουτε θα μας δωσουν την δυναμη να ριξουμε 9 γκολ τον ολυμπιακο...η ομαδα εχει παραμεληθει αρκετα και για να γινει παλι ανταγωνιστηκη θελει ενα πλανο σε βαθος χρονου(οχι οτι σε 5 χρονια θα ριχνουμε 4αρα στη μαντσεστερ...αλλα λογικα πλαισια).δε μπορεις να ζητας απο μια ομαδα που φετος ειχε αυτη την εικονα του χρονου να κανει παπαδες.ή τουλαχιστον αν το ζητας αυτο(γιατι ολοι εχουμε ονειρα) μην απογοητευτεις αν δεν τα καταφερει ολλα αυτα σε 1 χρονο...ολοι κοντα στην ομαδα,αυτο ειναι που χριαζετε ο παναθηναικος