Δεκεμβρίου 20, 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2009-2010 ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Θα φανει ισως υπερβολη να πανηγυριζουμε που ο Παναθηναικος μας ειναι πρωταθλητης χειμωνα του εφετεινου πρωταθληματος. Αλλα ποιος μπορει να θυμηθει ποτε η ομαδα ηταν σε αυτη τη θεση για τελευταια φορα. Αυτο και μονο εχει μια σημειολογικη σημασια μιας και καταδεικνυει μια σαφη βελτιωση της θεσης του Παναθηναικου στα ποδοσφαιρικα δρωμενα τη φετεινη χρονια. Θα αντιπαρελθω την στατιστικη πραγματικοτητα η συμπτωση που λεει οτι οποιος ειναι πρωταθλητης χειμωνα ειναι και ο πρωταθλητης Ελλαδας, και θα την αντιμετωπισω ως σκετη συμπτωση. Εν τουτοις δεν μπορω να μη δεχθω οτι η βελτιωση των πραγματων του Παναθηναικου τη φετεινη χρονια ειναι σαφης και συνεχομενη εστω και αν οι ρυθμοι δεν ειναι θεαματικοι. Σε αυτο το σημειο θα πρεπει κανοντας ενα βημα πισω και μεσα απο ενα φιλτρο ειλικρινιας, ψυχραιμιας και ρεαλιστικου πραγματισμου, να αναλυσουμε τα πραγματα ωστε να βγαλουμε ενα συμπερασμα οσον αφορα τους λογους στους οποιους οφειλεται αυτη η βελτιωση που πιθανον να οδηγησει στη κατακτηση του εφετεινου τιτλου. Αυτο θα βοηθησει να κρινουμε τι εγινε σωστο και τι χρειαζεται ακομη να γινει ωστε να επιτυχουμε το επιθυμητο αποτελεσμα στα σιγουρα.

Ας αρχισουμε με τις μεταγραφες. Οι πεντε βασικες μεταγραφες ηταν του Σισσε, Κατσουρανη, Μπιεσμιρ και Καντε στην αρχη της περιοδου και του Σειταριδη αργοτερα στη σεζον. Μεχρι τωρα εχουν δικαιολογησει τη μεταγραφη τους και τα προσδοκωμενα απο αυτους , ο γκολτζης Σισσε και ο πληθωρικος Κατσουρανης. Αντιθετως οι Μπιεσμιρ, Καντε και Σειταριδης δεν εχουν δειξει οτι μπορουν να κανουν τη διαφορα.
Ειναι φανερο οτι δεν εχουν καλυφθει κενα στις θεσεις των 2 κεντρικων αμυντικων οπου ημιμετρα και προχειρα μπαλωματα αποτελουν την Αχιλλειο πτερνα, μπλοκαρουν την εξελιξη της ομαδας και δυνητικα μπορουν να της στοιχισουν τον τιτλο. Ειναι περαν καθε λογικης η ανικανοτης των υπευθυνων να μη μπορουν να επανδρωσουν 2 απο τις σημαντικοτερες θεσεις μιας ομαδας επι 2 ολοκληρα χρονια στο κεντρο της αμυνας, να στηριζονται σε μετριους παικτες και να αναγκαζουν το καθε προπονητη να ενισχυει την αμυνα με περισσοτερα αμυντικα χαφ εις βαρος της επιθετικης της τακτικης. Ειναι αποριας αξιον πως δεν βλεπουν αυτη την αστοχια τους που πραγματικα ειναι μια κατασταση που μπορει να ακυρωσει οποιαδηποτε δουλεια γινεται στην ομαδα. Ειναι θεμα ανικανοτητας , ειναι θεμα οικονομικο? Δεν εχει σημασια. Ειναι ενα θεμα που φωναζει οτι χρειαζεται λυση τωρα, διοτι μπορει να στοιχισει πολυ και μαλιστα ακριβα. Τοσο σε γοητρο, οσο σε ψυχολογια αλλα και σε οικονομικη καταστροφη. Το χασιμο ΠΑΛΙ του πρωταθληματος με ολες τις παραπανω συνεπειες, η μη καλη πορεια στην Ευρωπη την επομενη χρονια λογω της ελλειψης ικανης αμυνας, ειναι πιθανοτητες που μπορουν να διαλυσουν τον Παναθηναικο ψυχολογικα και οικονομικα. Επομενως το να επικληθει η οικονομικη δυσκολια στο γεγονος της μη ενισχυσεως της αμυνας ειναι τουλαχιστον αφελες. Σαφως τοτε μας μενει η ανικανοτης της διοικησεως να φερει του καταλληλους παικτες οταν μαλιστα αναλογισθουμε τις κατα καιρους διαπραγματευσεις με κεντρικους αμυντικους και την αρνητικη καταληξη που ειχαν οι διαπραγματευσεις για διαφορους λογους.

Για να συμπτηξω τις σκεψεις μου, παραμενει υπερτατης σημασιας η μεταγραφη δυο κεντρικων αμυντικων αξιας το γρηγοροτερο δυνατον και σιγουρα πριν την επομενη χρονια, αν και η περιοδος Γεναρη ειναι συνηθως περιορισμενων δυνατοτητων. Θα προσθεσω δε και με ολη τη δυναμη που διαθετω , οτι εξ ισου αναγκαια ειναι και η μεταγραφη επιτελικου χαφ ποιοτητας που θα αξιοποιει την εφεση του Σισσε για γκολ με τις καταλληλες μπαλιες ωστε να παψει να αποζητα τροφοδοτηση απο παικτες που δεν ξερουν πως να το κανουν. Και η υπαρξη του ελπιδοφορου Νινη που ειναι ο καταλληλοτερος αυτη τη στη στιγμη γι'αυτη τη δουλεια, δεν σημαινει οτι δεν θα εχει θεση και αυτος στην ομαδα. Αντιθετως θα ωφεληθει με εναν τετοιο παικτη διπλα του. Ειναι αμαρτια να υπαρχουν στην ομαδα δυο επιθετικοι-τσαφ σαν τους Σισσε-Σαλπιγγιδη και ο τελευταιος να γυρνα στην αμυνα να παρει τη μπαλα, ο δε πρωτος να περιμενει σαν την καλαμια στο καμπο μια μπαλια που συνηθως ερχεται υπο τη μορφη της μακρυνης σεντρας. Καταστροφη για τον μοναχικο και απομονωμενο φορ και την ομαδα.

Ας συνεχισουμε με το θεμα προπονητη το οποιο φετος ηταν το σπουδαιοτερο προβλημα που αντιμετωπισε η ομαδα. Οι αποψεις μου για τον Τεν Κατε ειναι γνωστες και εχουν δημοσιευτει απο περσι. Ηλθε με πολλα λιβανιστηρια απο τον τυπο που κατα τη ταπεινη μου γνωμη δεν ανταποκρινοντουσαν στη πραγματικη του αξια. Βασιζομενοι ολοι στις θητειες του σαν βοηθος προπονητων στην Μπαρτσα και την Τσελσυ και κερδιζοντας αυτες οι ομαδες τους αντιστοιχους τιτλους, επεσε μερικη απο τη χρυσοσκονη των επιτευγματων πανω και στον Τεν Κατε και πιθανον δικαιολογημενα διοτι δεν μπορει κατι θα συνεισεφερε και αυτος.
Εν τουτοις ερχομενος στον Παναθηναικο με τον μανδυα του υπερτατου προπονητη που του φορεσαν οι δημοσιογραφοι, μαλλον κακο εκαναν και στον ιδιο και στην ομαδα. Ο Τεν Κατε ηταν ενας προποντητης με ακρως ανεπτυγμενο το αισθημα της υπεροψιας λογω καταγωγης και ιδιοσυγκρασιας, το οποιον ομως ενισχυσε ακομη περισσοτερο λογω θητειας του στη Μπαρτσα και Τσελσυ. Ερχομενος στον Παναθηναικο εκανε μερικα τεραστια λαθη. Δεν προσπαθησε να καταλαβει την ομαδα αλλα εδειξε οτι ειχε την απαιτηση να καταλαβει η ομαδα αυτον. Επισης δεν ηταν προθυμος να ασχοληθει με τις λεπτομερειες των ανεξαρτητων χαρακτηρων των παικτων και ειχε την απαιτηση τυφλης υποταγης στα πιστευω του. Εξ ου και η μαλλον σκληρη σταση του στα αποδυτηρια που δημιουργησαν ενα φοβικο συνδρομο και μια πιεση στους παικτες με αποτελεσμα να μη παιρνει απο αυτους ουτε το 50% των δυνατοτητων τους. Και η πειρα εχει δειξει οτι οταν δεν κερδιζεις τους παικτες με τη σταση σου, δεν κανεις τελικα τιποτα. Ποσες φορες δεν τους εδωσε στεγνα στη δημοσιοτητα μετα απο κακα αποτελεσματα? Ποιος προπονητης που προκαλει φοβο στους παικτες του και δεν κερδιζει το σεβασμο τους, εχει καλη τυχη?
Με λιγα λογια ο Τεν Κατε υπερτιμηθηκε και απο τη διοικηση και απο τους δημοσιογραφους τοσο σαν τεχνικος οσο και σαν μανατζερ. Ηταν σαφως κατω των περιστασεων αλλα το χειροτερο ηταν οτι δεν ειχε προθεση να προσαρμοσθει. Η δε κλασικη του δηλωση οτι σε 2 χρονια θα επαιρνε τη συνταξη του, ηταν και η ταφοπλακα των προθεσεων του που επρεπε τουλαχιστον να υποψιασει την διοικηση.
Η αλλαγη του πολυ καθυστερημενα κατα την αποψη μου, εδειξε να απελευθερωνει την ομαδα και να μειωνει το αγχος που εδειχνε στα παιγνιδια. Ο Νιομπλιας σαφως δεν εχει τα εχεγγυα του φτασμενου προπονητη και σαφως ειναι προσωρινη λυση. Ωστοσο εχει τις δικες του αποψεις να προσφερει, θα παιξει με το το ψυχολογικο μερος των παικτων, ειναι πιο ηρεμος σαν χαρακτηρας που θα το περασει θετικα στην ομαδα και πιθανον να αποδειχθει και καλος τεχνικος προσδιδοντας στην ομαδα ενα συστημα που τις αρμοζει, μια τακτικη και μια προσωπικοτητα στοιχεια που τοσο της ελειπαν ολο αυτο το καιρο. Πρεπει δε ολοι να καταλαβουν οτι στη θεση που εχει ελθει ο Παναθηναικος σαν ομαδα ολα αυτα τα χρονια, δεν αρκει απλα να παρει ενα πρωταθλημα η ενα κυπελλο, αλλα πρεπει να μεινει στη κορυφη κερδιζοντας επανειλημμενους τιτλους ωστε να καθιερωθει στη συνειδηση παικτων, οπαδων και αντιπαλων οτι ο μεγαλος Παναθηναικος επεστρεψε για να μεινει.

Η δε διοικηση εχοντας την πειρα δυο ετων πρεπει να διορθωσει λανθασμενες αποψεις και επιλογες, να κανει απαραιτητα τις μεταγραφες που χρειαζονται και να βρει και να στηριξει τον καταλληλο προπονητη. Δεν υπαρχει πλεον αλλος χρονος για πειραματα και προσμονες. Ειναι η τωρα η ποτε. Ο Παναθηναικος δεν αντεχει να μεινει αλλο σε αυτη τη κατασταση ανυπαρξιας. Η ιστορια του, ο κοσμος του, οι αθλητες του, οι παραγοντες του που τον εκαναν μεγαλο τα περασμενα 100 χρονια, απαιτουν να ξεφυγει απο την μιζερια και τον μαρασμο που τον εφεραν τη τελευταια 15ετια αυτοι που ειχαν τη τυχη του στα χερια τους. Η υπερβαση σε καθε επιπεδο ειναι απαιτητεα και ο κοσμος θα ζητησει ευθυνες απο ολους.

47 σχόλια:

Ελίνα είπε...

Συμφωνώ σε όλα μέχρι κεραίας. Σισέ και Κατσουράνης είναι απόλυτα επιτυχημένα αποκτήματα για την ομάδα. Ο Νίνης είναι μεγάλο χαρτί που ευτυχώς τελευταία αξιοποιείται. Ο Σαλπιγγίδης δυστυχώς γίνεται λάστιχο λόγω ελλείψεων στην άμυνα. Κάποιες καλές μεταγραφές μας είναι ζωτικής σημασίας απαραίτητες. Όσο για το θέμα προπονητή, πάντα πίστευα ότι το βασικό προσόν που πρέπει να έχει, είναι να προσαρμόζει τη νοοτροπία του σ'αυτήν της ομάδας και να μην απαιτεί το αντίθετο. Ο Τεν Κάτε δεν έμοιαζε εξ αρχής να έχει την απαραίτητη φιλοδοξία. Βέβαια αν και η προσωπική μου άποψη για την αναγκαιότητα του προπονητη σε μια ομάδα είναι ακραία, θα πω ότι πιστεύω περισσότερο σε λιγότερο φημισμένους, άρα και λιγότερο "καβαλημένους" προπονητές, οι οποίοι πιθανόν λόγω φιλοδοξίας και ανάγκης να αποδείξουν την αξία τους προσπαθούν πραγματικά να βοηθούν την ομάδα. Ο προπονητής είναι αποδοτικός μόνο σε δύο περιπτώσεις.α) να προέρχεται από τους κόλπους της ομάδας "εκ γενετής", ή β) να είναι υπερ-φιλόδοξος. Ο Τεν Κάτε δεν ανηκε σε καμία κατηγορία. Ίσως ο Νιόπλιας προσπαθήσει για το όνομά του και την καταξίωσή του μέσω της καλής πορείας της ομάδας.
Πάντος ένα φως στην άκρη του τούνελ αρχίζει να φαίνεται. Ελπίζω αυτή η αισιοδοξία να είναι πραγματικά φώς και όχι το τραίνο που έρχεται κατά πάνω μας.

Ανώνυμος είπε...

Βαζελάκια απ'ότι φαίνεται είναι η χρονιά σας φέτος. Ας είναι καλά ο Σώκρατες και οι μη μεταγραφές του.

stathis είπε...

"Και η πειρα εχει δειξει οτι οταν δεν κερδιζεις τους παικτες με τη σταση σου, δεν κανεις τελικα τιποτα."

Είσαι προπονητής?

Κυριακος είπε...

Φιλε Stathis

Η σκωπτικη σου παρεμβαση δεν θα με εμποδισει να σου απαντησω.

Αυτο που ειπα ισχυει σε ολες τους τομεις της ανθρωπινης ενασχολησης (και οχι μονο στο ποδοσφαιρο), οταν υπαρχει μια ομαδα ανθρωπων που πρεπει να φερει εις περας μια αποστολη και ενας διαχειριστης επι κεφαλης.
Θα βρεις ομαδες στον επαγγελματικο τομεα με εναν προισταμενο ηγετη
Θα βρεις ομαδες στου διαφορους κοινωνικους τομεις (θρησκεια, σωματεια, οργανισμους, αθλητισμο κλπ.) με εναν υπευθυνο επι κεφαλης.
Θα βρεις ομαδες στο στρατο με ενα αξιωματουχο διοικητη να ηγειται και να παιρνει αποφασεις.

Οπως βλεπεις σε ολα τα επιπεδα της ανθρωπινης οργανωσης υπαρχουν ομαδες και διαχειριστες η επι κεφαλης οπως θελεις τους λες.

Και στο ποδοσφαιρο συμβαινει ακριβως το ιδιο και ο προπονητης ειναι επικεφαλης μια ομαδας ποδοσφαιριστων με ενα συγκεκριμμενο πλανο αποστολης . Να νικα και να παιρνει τη κουπα.

Επομενως η ερωτηση σου απαντιεται ως εξης αφου εχεις καταλαβει τα παραπανω. Οχι δεν ειμαι προπονητης-τεχνικος ποδοσφαιρου, αλλα εχω υπαρξει προπονητης- διαχειριστης επαγγελματικων ομαδων απο 4 εως 200 ατομα κατα τα διαφορα σταδια της επαγγελματικης μου ζωης σε διαφορες εταιρειες. Και πιστεψε με, η θεση του προπονητη ποδοσφαιρου πρεπει να εμπεριεχει περαν της ποδοσφαιρικης τεχνης και τεραστιες γνωσεις διαχειρισης ανθρωπινου υλικου, οπως και ενας διευθυντης εταιρειας πρεπει επι προσθετως των οικονομικων γνωσεων να εχει και γνωσεις διαχειρισης ανθρωπινου υλικου. Χωρις τη γνωση αυτη σε διαβεβαιω οτι μπορει να εισαι ο καλυτερος τεχνικος και συναμα ο χειροτερος διαχειριστης. Τα αποτελεσματα θα ειναι ολεθρια και στις δυο περιπτωσεις.

Ναι δεν ειμαι προπονητης ποδοσφαιρου αλλα η πειρα μου σε ανωτερες επαγγελματικες θεσεις με κανουν ειδημονα κατα τη ταπεινη μου αποψη, στο τομεα των ανθρωπινων σχεσεων και οπου δουλεψα παντοτε ειχα τις καλυτερες σχεσεις με τους υφισταμενους μου και ως εκ τουτου τα καλυτερα επιχειρησιακα αποτελεσματα, ακομη και στα δυο χρονια της στρατιωτικης μου θητειας.
Σε διαβεβαιω οτι το 60% του παιγνιδιου ο Τεν Κατε το εχασε στα αποδυτηρια με τη συμπεριφορα του. Εχουν ηδη ακουσθει αρκετα πραγματα για το τι συνεβαινε εντος των τειχων και θα αποκαλυφθουν και αλλα. Οταν δεν εισαι δεμενος με τους παικτες και δεν σε σεβονται η σε φοβουνται, εχεις χασει το παιγνιδι. Διαβασε σημερα και τη μικροσυνεντευξη του Κατσουρανη και τη σποντα του για τον Τεν Κατε. Κατα τη γνωμη μου ο Τεν Κατε αυτοκτονησε. Ειχε ολες τις προδιαγραφες να φανει, οπως πρωταθλημα χωρις πολλους διεκδικητες, καλους αναλογικα παικτες, καλο και οργανωμενο σωματειο, πολιτισμενους φιλαθλους, οικονομικη ανεση σωματειου, ιδιοκτητες προπονητικες εγκαταστασεις και θα επρεπε να ειναι βασιληας. Δυστυχως ο χαρακτηρας του και η μετρια προπονητικη του ικανοτητα τον προδωσαν και κλωτσησε τη καρδαρα με το γαλα. Και για να σε προλαβω που τον κρινω σαν μετριο προπονητη, ε δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος βλεποντας τις πραξεις του στους 18 μηνες που εκατσε στην ομαδα για να καταλαβεις για το ποσα λιγα εδωσε στον Παναθηναικο λαμβανοντας υπ'οψιν και τη τεραστια ανοχη προς το προσωπο του απο ενα μεγαλο μερος των φιλαθλων αλλα κυριως απο τη Διοικηση.
Εγω ετσι τα βλεπω.

Ελίνα είπε...

@ ανώνυμε
παιρνω το θάρρος να σου ανταπαντήσω!
Αρκετά χρόνια τώρα γαυράκια, παίρνετε πρωταθλήματα. Ας είναι καλά ο Βαρδινογιάννης και οι μη μεταγραφές του!!!

labrador είπε...

@ Ανωνυμε γαυρε ο Σωκρατης εχει Παμποριδηδες,τι να τις κανει τις μεταγραφες.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο αν θέλει ο Σώκρατες θα πάρετε πρωτάθλημα. Και απ'ότι ξέρετε είναι μονοφαγάς, οπότε......

Ελίνα είπε...

Ανώνυμε ετοίμασε τα χαρτομάντηλα για τα δάκρυα και τους καφέδες της παρηγοριάς! Μάθε και κανένα μανιάτικο μοιρολόι...Ετοιμάσου!

labrador είπε...

Χρονια πολλα σε ολους.
Απο σοβαρη πηγη εμαθα οτι ειναι τελειωμενη η ανταλαγη Μαντζιου-Κλειτον με Σκοκο.Κατανοω τη πρασπαθεια της διοικησεως να απαλλαγει απο δυο προβληματικους χαρακτηρες αλλα δεν μπορω να δω πως ο υπο αποκτηση, θα βρει θεση στην ομαδα.
Ειναι περιττος αυτος ο παικτης,χωρια που ειναι ιδιος χαρακτηρας με τους αλλους που φευγουν.
Ελπιζω να παρουν παικτη για τη θεση που η ομαδα ποναει και να αφησουν τα πασαλειματα.

Κυριακος είπε...

Φιλε Labrador
Νομιζω οτι η τυχον αποκτηση του Σκοκο εχει να κανει με την διαφαινομενη μεταγραφη του μεγαλου Σαλπιγγιδη. Δυστυχως οπως πιστευω, ο Σκοκο θα ειναι απο κεινους τους παικτες που γυαλιζουν τον παγκο. Και ενταξει, ας υπαρχουν και τετοιοι παικτες για ωρα αναγκης, αρκει βεβαια τα χρηματα για τη μεταγραφη τους να μη κοβονται απο τα χρηματα που θα χρειαστουν για την αποκτηση ικανων αμυντικων η επιτελικου χαφ.
Οι ιθυνοντες μας εχουν συνηθισει σε ασκοπες μεταγραφες.

Ελινα.Μ. είπε...

Κυριακο σου ευχομαι καλη χρονια με υγεια αφθονια και επιτυχια σ'εσενα και την οικογενεια σου. Καλη χρονια σε ολους του blog.Επισης στους ιθυνοντες και διοικουντες ευχομαι αποφασιστικοτητα, καλες επιλογες και καλα μυαλα. Και στην ομαδα μας να παρει το πρωταθλημα και να ειναι το πρωτο απο μια μεγαααλη σειρα συνεχομενων πρωταθληματων!

Ελίνα.Μ είπε...

H Πόρτσμουθ διαβάζω πως έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και η εφορία τής έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να πουλήσει παίχτες της μέσα στον Ιανουάριο. Επομένως τουλάχιστον η Πόρτσμουθ δεν διεκδικεί πια τον Σαλπιγγίδη. Ξέρετε τίποτα για το θέμα Σαλπιγγίδη;

labrador είπε...

Διαβαζω διαφορα για Κυργιακο και αναρωτιεμαι αν αυτη η ομαδα ειναι καταδικασμενη απο τη διοικηση της να μεινει μικρη.Ειδαμε και το αλλο πρωην παλικαρι μας που το μαζεψανε φετος, και αυτο οπως λεγανε και στον ιπποδρομο δεν μπορει να στριψει.Ας το παρουμε χαμπαρι,δε ζωντανευουν οι νεκροι.

Κυριακος είπε...

Labrador
Συμφωνω μαζι σου και γι'αυτο εξακολουθω να μην ειμαι αισιοδοξος βλεποντας παρομοιες κινησεις σαν αυτη του Σειταριδη η πιθανον και του Κυργιακου. Δεν υπαρχει πραγματικη βουληση, μονο μπαλωματα. και αντε πηραμε το πρωταθλημα φετος, μετα τι?
Μικρονοες.

Elina M. είπε...

YES......!!!

Κυριακος είπε...

Ελινα
Can you elaborate που λενε και οι Ελληνες πανω σε αυτο το ΥΕΣ!!
Ξεσπασμα θριαμβου και ανακουφισης ε?

Elina M. είπε...

Ξέσπασμα ανακούφισης λόγω σημερινής νίκης. Φύγαμε αρκετά μπροστά, αν και οι γάβροι είναι ένα παιχνίδι πίσω. Βαρέθηκα τόσα χρόνια τα κόκκινα πρωταθλήματα! Το κράτος-εξουσιαστής που είναι ο ολυμπιακός, μου έχει κάτσει στο σβέρκο και με καταδυναστεύει. Συμφωνώ με την αγωνία σας (Κυριάκο και labrador) για την επόμενη μέρα, και το μέλλον της ομάδας, αλλά θέλω μια δόση ικανοποίησης προς το παρόν, ένα πρωτάθλημα, κάτι να μου ξυπνήσει συναισθήματα του παρελθόντος. Γι αυτό Κυριάκο μου, αν αύριο χάσει ο γαύρος, θα ξαναφωνάξω YES και αυτή τη φορά πιο δυνατά!!!!

Ελίνα Μ. είπε...

Τελικά η ψυχολογία και η απόδοση της ομάδας ανέβηκε πολύ όταν έφυγε ο Τεν Κάτε. Είχες απόλυτο δίκιο Κυριάκο.

Elina είπε...

Καλη επιτυχια στην ομαδα μας.

Ισως αξιζει να αναβιωσει αυτο το blog. Αντιο σας

labrador είπε...

Δευτερη σερι καλη εμφανιση χωρις παλι να νικησει η ομαδα.
Εγω ειδα τον φευγατο Σαλπι να ειναι κορυφαιος του Παο μετα απο αρκετο καιρο,τον Σισε να μη προσπαθει καθολου αλλα και να μη τροφοδοτειται,και την ομαδα μετα το 70 κλαταρισμενη.

Ανεπιτρεπτο λαθος για τη κλαση του Κατσουρ στο γκολ της Αεκ,παιρνει σιγα-σιγα πισω τους βαθμους που εδωσε στην ομαδα στο πρωτο μισο του πρωτου γυρου.
Οι δηλωσεις Βγενο μας υπενθυμιζουν πως ασχετα με τη πορεια της ομαδος κατι σαπιο υπαρχει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.

Κυριακος είπε...

Labrador μη ξεγελιεσαι και ο Βγενοπουλος παιζει το παιγνιδι του. Εγω τον ειδα περσι να την κοπαναει, τωρα θελει να ξαναμπει και δινει στιγμα.

labrador είπε...

Συμφωνω για τα παιχνιδια, το θεμα ειναι ομως πως παιζονται στου κασιδη το κεφαλι,
-γιατι βαλατε τον μαυρο που φερατε σε Hummer;
-Και που να τον βαζαμε,δε χωραει αλλου;
-Ξερω γω,ας το βαζατε σε μηχανοτρατα.
-Προσεξτε γιατι τον επομενο που θα φερουμε θα τον βαλουμε σε ερπυστριοφορο.
Και καθεται ο κοσμος του Παο και βλεπει 4 παραγοντες της ομαδας να εχουν ολοι διαφορετικες θεσεις.

Κυριακος είπε...

Ετσι ειναι φιλε μου. Αλλα κανεις δεν ηλθε για το καλο του ΠΑΟ. Ηλθαν για την παρτη τους. Με εκενυριζει ομως ο Βγενοπουλοσπου μας περναει για πιθηκους κανοντας δηθεν επανεμφανιση για να σωσει ταχα την ομαδα. Κολοκυθια, μας δουλευει.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Κυριακο (και καποιοι αλλοι) μη βιαζεσαι να κατακρινεις το Βγενοπουλο. Κατ'αρχην το γεγονος οτι ΟΛΟΙ οι μετοχοι θελουν να εξυπηρετησουν ΚΑΙ τα προσωπικα τους συμφεροντα ειναι αδιαμφισβητητο. ΑΛΛΑ υπαρχει και ενα αλλα.....ο τροπος και τα μεσα που προσπαθουν να το κανουν ο καθενας..Εχω υπ'οψη μου ΟΛΕΣ τις δηλωσεις Βγενοπουλου (και οχι μονο) και αν ανατρεξεις σε αυτες θα δεις οτι δεν μας εχει κοροϊδεψει σα φιλαθλους ποτε και εχει πει αληθειες που εχουν πειραξει...''Σε δυο χρονια θα παρουμε πρωταθλημα'', περυσινη δηλωση που αντε να την πεις σε φιλαθλους ...ακουπους τοσα χρονια που θελαμε (απο περυσι) να γινουμε Μπαρτσελονα....''Αποχωρω επειδη ειδα οτι στον ΠΑΟ υπαρχουν προσωπικες στρατηγικες.." αλλη ωραια δηλωση....εχει αδικο?? απο εκει που τα'χε σπασει ο Παυλαρας με τον σωφερ, δεν τα εχουν βρει τωρα?? δε συζητιεται εντονα οτι ανεξαρτητως πορειας της ομαδας ο Παυλος θα ειναι ο νεος προεδρος??
οταν ο Γκοντζος εγραφε για 5.000 συλλαλητηριο στο Derby (ενω η ιδια η αστυνομια ελεγε για τουλαχιστον 20.000) και τα κωλοκαναλα δεν ελεγαν τιποτα, δεν ηταν ''προσωπικη στρατηγικη'' του σωφερ??
οταν η Πρασινη τα εχωνε για τα λεφτα που ξοδευτηκαν στις μεταγραφες ακομη και του Cisse που καποιος τον ειπε και παλτο (!!!!) εξυπηρετουσε την ενοτητα ή ‘’προσωπικη στρατηγικη’’ του Παυλου??
Οταν εβγαινε μετα την Ατλετικο ο Παυλος και ελεγε οτι ντρεπεται και τετοια, εξυπηρετουσε την ενοτητα ή ‘’προσωπικη στρατηγικη’’??
Οταν εβγαινε καθε τοσο η Πρασινη και τα’χωνε στον Τεν-Κατε ή στον Πατερα (και στο Βγενόπουλο μια εποχή) και ελεγε ο Παυλος οτι οχι εγω...ο γιοκας μου εναι υπευθυνος (sic!!!), εξυπηρετουσε την ενοτητα ή ‘’προσωπικη στρατηγικη’’ του Παυλου??
οταν βγαινει ο Λιβαθηνος και λεει οτι εγω με τα λεφτα του Cisse θα επαιρνα τρεις παιχτες καλους (ελα ρε μεγαλε σε ειδαμε, Αντριτς, Μαριτς, και το κακαο συναπαντημα) εξυπηρετουσε την ενοτητα ή ‘’προσωπικη στρατηγικη’’ του σωφερ??
Τη στιγμη που ειπαμε αμαν οτι λυθηκε το θεμα με το γηπεδο-ΣΤΕ βγαινει ο ερασιτεχνης και βαζει κι αλλες αξιωσεις, ποιον εξυπηρετει αυτο??

Τωρα θα μου πεις γιατι εκανε τη χθεσινη δηλωση?? Να εισαι σιγουρος οχι τυχαια...προφανως κατι γινεται στο παρασκηνιο (που δεν ξερουμε) και τα χωνει για να προλαβει περιεργα...αλλα και μονο απο τα παραπανω που γραφω εχει αδικο να μιλα για μισους Παναθηναϊκους?? θα δειξει...
Ο Βγενοπουλος στο κατω-κατω ειναι κι αυτοδημιουργητος (ειναι υπολογος σε αλλους και δεν ειναι λεφτα δικα του) δεν μας ‘’κοροϊδευει’’ οπως οι αλλοι τουλαχιστον.....αυτος ειπε και καποια πραγματα με το ονομα τους....οι αλλοι βαζουν τα τσιρακια τους....
LONG LIVE H PANATHA…..

Κυριακος είπε...

Εχεις διαφορετικη αποψη αλλα στην ουσια λεμε τα ιδια. Μονο που πιστευω οτι ο Βγενοπουλος σε αυτο του το παιγνιδι φυγομαχει και χρησιμοποιει τη τακτικη hit and run που για μενα ειναι μη αποδεκτη. Ειναι ισχυρος δεν ειναι της σειρας. Το οτι περσι κρυφτηκε και καθε τοσο πεταει μια φωτοβολιδα και ξανα κρυβεται, δεν μου κανει καλη εντυπωση.Προσπαθει να μη τσαλακωθει. Εμ πολλα θελει. Αν τον ενδιαφερει ο Παναθηναικος παιζει με ανοικτα χαρτια και μας δειχνει ποιος ειναι και τι θελει. Να μπαρουτοκαπνισθει και ναμη καθεται εκει πισω. Αυτα που ειπε προχθες για παραγοντες που ευχοντουσαν να χασουμε απο την ΑΕΚ ειναι γελοιοτητες. Η λες ονοματα η εισαι για φτυσιμο. Η δημιουργια εντυπωσεων χωρις αποδειξεις ειναι υπουλο παιγνιδι.

Ανώνυμος είπε...

«Το θέμα τελείωσε και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εστειλα ένα μήνυμα το οποίο εξυπηρέτησε σε ένα βαθμό αυτά που έπρεπε να εξυπηρετήσει. Ηταν ένα μήνυμα σ’ αυτούς που κάνουν μόνο δημόσιες κριτικές και τίποτε άλλο. Αυτοί που έπρεπε να πάρουν το μήνυμα το πήραν και ξέρουν καλά ποιοι είναι. Δεν θα πω ποιους εννοούσα, το ξέρουν καλά αυτοί».........μια χαρα τα λεει.....αμα πεσει κι αλλο η διαφορα (που ειναι πιθανον αλλα προφανως δε θα σημαινει και καταστροφη), δε θα βγει ο καθε ''πικραμενος'' αυλικος για να πει βλακιες...τους προλαβε....LONG LIVE H PANATHA

labrador είπε...

Τι συμβαινει στα αποδυτηρια;
Το καρκινωμα ειναι εδω,γιατι εγω δε μασαω οτι βρεθηκαν σε [κακη μερα]. Απ'την αλλη στα γκογκοβια μου αν το παρουν η οχι γιατι η σαπιλα μεσα στην ομαδα ειναι τοση που δεν αντεχετε.

labrador είπε...

Λιγοι,πολλη λιγοι σημερα σχεδον ολοι,αλλα τι να λεμε,εδω εχει αρχισει να κανει κοιλια και ο Νιομπλιας.Με τσατισε σημερα η σταση του Σαλπι στο πρωτο ημ.και οσο το σκορ ηταν 0-0 δεν ακουμπουσε τη μπαλα μη σκατολαχει και κανει καμια ενεργεια και μπει μπροστα η ομαδα.Μετα το πρωτο γκολ ηταν αλλος Σαλπι.Μπορει να ειναι σκληρο γι αυτον αλλα εγω αυτο ειδα.

Κυριακος είπε...

Labrador, λιγοι ειναι ο Πατερας και λοιποι που εχουν τις τυχες της ομαδας στα χερια τους και δεν εκαναν μεταγραφες Χαμερ στην αμυνα. Θα χασουμε το πρωταθλημα απο την αμυνα. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Ο κακομοιρης ο Σαλπι κανει το καθηκον του. Ο μοναδικος που ειναι επαγγελματιας.

Ε-Κ είπε...

Η σημερινή νίκη ΑΠΑΙΤΕΙ ανάρτηση !!

Ανώριμος είπε...

Αντε παιρνει πρωταθλημα ο Παναθηναικος οποτε βγειτε απτα λαγουμια σας και γραψτε κανα κειμενο, μην φοβαστε αλλο. Α.... και τρεξτε και στις φιεστες....Ζητωωωω!!!!

stathis είπε...

Τελικά πρωταθλητής χειμώνα 2009-1010 σήμαινε και πρωταθλητής κανονικός. Η ομάδα χρειάζεται βελτίωση αλλά είναι σε καλύτερο δρόμο. Και εννοείται ότι χρειάζεται ανθρώπους που ξέρουν και όχι ότι να ναι..Το ιδιο ισχύει και για τους φιλάθλους.

Κυριακος είπε...

Stathi
Δεν ξερω γιατι ειρωνευεσαι μιας και οτι εγραψα ηταν λογικο. Ας μην εφευγε ο Τεν Κατε και θα εβλεπες αν παιρναμε το πρωταθλημα. Οτι ειπα για τον Νιομπλια ηταν σωστο. Και μονο η αλλαγη στη ψυχολογια των αποδυτηριων αλλα και το χαλι του Ολυμπιακου αν θελεις να ειμαστε δικαιοι, ηταν αρκετα να μας δωσουν το πρωταθλημα.
Ολα τα αλλα μεταξυ των οποιων και οι ειρωνιες ειναι για τα παιδια.
Ας χαρουμε το πρωταθλημα και ας προσπαθησουμε γι'αυτα που γραφω, διοτι αν μεινουμε σε αυτο μονο, θα εχουμε το αποτελεσμα που ειχαμε μετα το 2004. Το πραγμα θελει συνεχεια και αυτο ειναι πιο δυσκολο απο ενα πρωταθλημα. Ο Παναθηναικος πρεπει να καθιερωθει παλι στη κορυφη και αυτο ειναι μεγαλος αγωνας και σωστες μεταγραφες, οχι σαν αυτες που εγιναν μεχρι τωρα. Και εννοω τις πολλες και αχρηστες.
Σ'ευχαριστω παντως που με θυμηθηκες, αυτο κατι σημαινει.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
labrador είπε...

Γραφω εδω τη γνωμη μου για τον επομενο προεδρα που ξερω οτι θα δημοσιευτει σιγουρα γιατι σε κανα-δυο αλλα site που την εγραψα δε δημοσιευτηκε και αυτο μ'εβαλε σε σκεψεις μη τυχον και επαληθευτω.
Λοιπον το ονομα αυτου Δημητρακης Γιαννακοπουλος για να αποδειχτει οτι στις δυο οικογενειες τριτοι δεν χωρανε.
Και κατι ακομα,εχω την αισθηση οτι τα ψωμια του Νιομπλια ειναι ελαχιστα δυστυχως λογω των επιτευγματων του,μην ακουτε για στηριξη του Τζιγκερ,η διαλυση θα συνεχισει με το προπονητη.

Ανώνυμος είπε...

What's up, after reading this awesome piece of writing i am also glad to share my knowledge here with friends.

My web-site Chemietoilette

Ανώνυμος είπε...

Үou actually make it seem ѕо eаѕy with yоur pгesеntаtiоn but I find this tοpiс to be reаlly ѕοmething ωhіch I
think Ӏ ωould never underѕtand. It seеms toο complіcated and
νeгy bгoad for me. I аm loοking foгward foг yοur neхt post, I'll try to get the hang of it!

Look into my web page :: Chemietoilette

Ανώνυμος είπε...

It is conѕtructed up from а number of
grаdes of ѕmallish combinatiоn thаt haѵе bеen befoгehanԁ сoatеd іn vеry hot bіtumen that аcts as a binder
when blenԁed diligently ωith ѕizzling
аѕphаlt. Thеse іtemѕ are typically nоtіced іn all vаrietiеs of homеs, even individuals that aге nоt meant to bе 'green'.
Τhe ωall рanels can be brought in hаllwaуѕ, dοοгwaуs, and shinіng straіght аѕ
a dance flοoг.

Аlѕo vіѕіt mу web sіtе :
: buy pizza stone walmart

Ανώνυμος είπε...

Нeya excellent blοg! Doeѕ running а blοg ѕuch as thіs tаke a large amount of work?

I have no knoωledge of coԁing but I had bеen
hoping to start my own blοg soon. Anywаy, should you have anу suggestiοns or tips foг new blοg ownеrs plеaѕe shaгe.
I know thiѕ is off ѕubjeсt nеveгthеless I ѕimρly needed to ask.
Thanκs!

Checκ out my homepage foxysales.com
Also see my site: Chemietoilette

Ανώνυμος είπε...

I know this websitе offеrs quality ԁepending articles and additionаl mateгial, is
thеre any οther sitе ωhich offers these datа in qualitу?



My web ρage ... Chemietoilette

Ανώνυμος είπε...

When someοne wгites аn pieсe of writіng he/she гetаіnѕ the thοught of а
user іn his/her minԁ that how а user can know it.

Thus that's why this piece of writing is great. Thanks!

my web page; http://cinexs.com/blogs/10439/9403/information-on-lasik-eye-surgery

Ανώνυμος είπε...

I ωoulԁ nοt ρut it in the fгeezeг for a long
time, you cаn put it іn the fгeezer
foг a сouple of hours but I woulԁ nοt put it in thеre for a couple of ωeeκs.
Υou can also ԁraw designs on the bugѕ' backs with ketchup or mustard. Roll each portion into the thickness of a broom handle.

Feel free to visit my web page; pizza pan akron ohio menu

Ανώνυμος είπε...

Thе Lieutenаnt swoгe than in
memoгу of the blenԁеd drink, it ωould for good be
reсοgnized in the army as a 'cock'ѕ tаil'. Put together the spot where you are heading to be performing the colorng. A full grain breakfast of previous-fashioned oatmeal with almonds (grind them up to hide them, if necessary) will keep a kid way extended than orange juice and a bagel.

My website; pizza stone pampered chef use

Ανώνυμος είπε...

Hey There. I found your blog using msn. This
is a very well written article. I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll definitely return.



Take a look at my website - Visit site

Ανώνυμος είπε...

Juѕt ԁesiге to ѕay уour artiсle
iѕ as amazing. Thе clarіty to уоuг put up
is simplу cоol anԁ thаt і сan think you're a professional on this subject. Fine together with your permission allow me to snatch your feed to keep up to date with approaching post. Thanks one million and please keep up the gratifying work.

Here is my web blog ... http://Www.gascaquintero.com

Ανώνυμος είπε...

Thanks for the goоd writeup. It in faсt was once
a amusement account it. Glance advanced to far deliverеd agrеeable
from уou! By the way, how can wе communicate?


Ηeгe is my webрage - fish oil for skin

Κυριακος είπε...

Eκανα μια μικρη αναδρομή στο blog αυτο και αισθάνθηκα την υποχρεωση να ευχαριστήσω ολους σας, όσοι με τιμήσατε με τη συντροφιά σας και την αγαπη σας.
Ηταν μια αξιόλογη προσπαθεια που ατύχησε διοτι εγινε σε μαυρες μερες του ΠΑΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ βγήκα προφήτης διοτι εως και σημερα Οκτώβριος του 2022 δεν εχει αλλαξει τιποτα και οι μαυρες μερες εξακολουθούν.
Εν πασει περιπτώσει σας ευχαριστω και σας αγαπώ.
Κυριακος