Δεκεμβρίου 10, 2009

15 ΜΑΙΟΥ - 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009, Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Επρεπε να περασουν 7 ολοκληροι μηνες απο τοτε που ενσυνειδητως σιωπησα διαμαρτυρομενος για την κακη κατασταση του Παναθηναικου και ειχα εντοπισει οτι τη προηγουμενη χρονια ολα ειχαν παει λαθος και οτι επρεπε να ληφθουν σκληρα μετρα και να παρθουν γενναιες αποφασεις. Οι αρμοδιοι αγρον ηγορασαν. Θελησαν να ρισκαρουν μια οφθαλμοφανη λαθος κατασταση και να στηριξουν τον Τεν Κατε. Το πειραμα απετυχε παρα τις επιφανειακες βελτιωσεις στο βαθμολογικο πινακα, αφου οτι γινοταν απο τον προπονητη βασιζοταν στο εβδομαδιαιο κυνηγι βαθμων χωρις να τιθενται οι βασεις για την ουσιαστικη βελτιωση της ομαδας που θα την οπλιζε με περισσο σθενος για να αντεπεξελθει στις επερχομενες δυσκολιες, και καποια στιγμη αυτη η προσεγγιση εγινε μπουμερανγκ στις επιδιωξεις του Παναθηναικου. Τρια ατυχη συνεχομενα αποτελεσματα σε Ευρωπη και Ελλαδα, η οπισθοχωρηση της ομαδας στη 2η θεση πισω απο τον αιωνιο αντιπαλο και ο κινδυνος να μπει η ομαδα σε περιπετειες παλι φετος, ξυπνησαν ανωμαλα τη Διοικηση που με αστραπιαιες κινησεις απελυσε τον Ολλανδο και προσελαβε το διδυμο Νιομπλια-Βαζεχα σαν προσωρινους (ελπιζω) προπονητες.

Η Διοικηση που φορτωνεται με το τεραστιο λαθος να διατηρησει τον Τεν Κατε για δευτερη χρονια, οταν ολα εδειχναν οτι δεν ηταν το καταλληλο ατομο στη καταλληλη θεση, ενηργησε κατα τη γνωμη μου στη παρουσα φαση σπασμωδικα και με λαθος τiming. Πανικοβλημενη απο τη προοπτικη να χασει τα αυγα και τα καλαθια και τη φετινη χρονια και αναλογιζομενη την αντιδραση των φιλαθλων, αποφασισε να τον τελειωσει στη ψυχρα και να πειραματισθει με ενα προπονητικο διδυμο που οσο και αν εχει προδιαγραφες ειναι μεγαλο ρισκο να εμπιστευθεις, εχοντας διανυσει περισσοτερο απο το ενα τριτο του πρωταθληματος, εκτος βεβαια αν εισαι ετοιμος να υποστεις και τις συνεπειες του επικινδυνου αυτου πειραματος. Βεβαια εχει αποδειχθει σε παρομοιες περιπτωσεις , οτι παμπολλες φορες το αποτελεσμα ειναι θετικο διοτι ενεργει σαν ηλεκτροσοκ και ξυπναει τις ομαδες. Θα ειναι ομως ετσι για μια ομαδα που διεκδικει το πρωταθλημα και αφησε τον επικινδυνο και ικανο οπως αποδεικνυεται Ολυμπιακο να τη ξεπερασει? Κανεις δεν ξερει στη πραγματικοτητα τι θα γινει.

Ο Νιομπλιας μπορει να αποδειχθει χρυσοφορο λαχειο και να επιτυχει πραγματα. Πρεπει να ξεπερασει μερικα πραγματα και εκει θα δειξει κατα ποσοσ ειναι ικανος προπονητης.
Πρεπει να διαχειριστει πρωτιστα τη πεσμενη ψυχολογια των παικτων.
Πρεπει να κερδισει την εμπιστοσυνη και τον σεβασμο των παικτων ειδικα των ξενων φιρμων.

Πρεπει να ηρεμησει την ομαδα και να της δωσει αυτοσεβασμο και πιστη στις ικανοτητες της.
Πρεπει να δωσει ευκαιρια και να διαχειρισθει ολους τους παικτες χωρις προκαταληψεις.
Πρεπει να φερει συνεχη ευνοικα αποτελεσματα που θα εδραιωσουν την πεποιθηση σε φιλους και εχθρους οτι ο Παναθηναικος ειναι εδω και δεν θα παραδοθει.
Πρεπει να πεισει του πικραμενους και δυσπιστους οπαδους ωστε να ακολουθησουν και να δωσουν την αμεριστη συμπαρασταση τους.
Πρεπει να βρει τροπο να πεισει τους διοικουντες να προσπαθησουν (διοτι ειναι δυσκολο) να βρουν τον Γεναρη αξιολογους παικτες που θα καλυψουν τα τεραστια κενα κυριως της αμυνας.
Πρεπει να εφαρμοσουν συστημα που θα ταιριαζει στην ομαδα και θα εκμεταλλευεται τη ποιοτητα των παικτων που εχει.
Αυτα και αλλα ειναι πραγματα που καλειται να επιτυχει ο Νιομπλιας και φαινονται λογικα και αναμενομενα αλλα εδω θα αποδειχθει και η στοφα του Νικου. Θα μπορεσει κατω απο τις παρουσες συνθηκες να τα επιτυχει ολα αυτα και να αντεξει στη πιεση των περιστασεων; Αναμφιβολα ειναι δυσκολο και τα νευρα του θα δοκιμασθουν, αλλα αποδεχομενος τη προσληψη του πρεπει να υποθεσουμε οτι και αυτος αλλα και η διοικηση τα εχουν αναλογισθει ολα αυτα και εχουν κρινει οτι θα μπορεσουν να τα επιτυχουν με τη βοηθεια επισης της τυχης που παντα χρειαζεται σε αυτες τις περιπτωσεις.

Προσωπικα ειμαι επιφυλακτικος για τις πανικοβλητες ενεργειες της διοικησης οταν ειχε απλετο χρονο να παρει αυτα τα μετρα απο τον Μαιο και επρεπε να ειχε διακρινει την καταληξη των πραγματων και να κανει τοτε τις διορθωτικες κινησεις. Εν τουτοις παρ'ολες τις αμφιβολιες μου δεν μπορω παρα να υποστηριξω την ομαδα και να ευχηθω οτι ολα θα πανε κατ'ευχη. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Δεν ειναι δυνατον να παιρνει συνεχως ο Ολυμπιακος το πρωταθλημα δια περιπατου. Ειναι ντροπη και προσβλητικο για τον Παναθηναικο και τους φιλαθλους τους.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια.Γραφω πρωτη φορα εδω και εχω να κανω 2 ερωτησεις.
1)Πιστευεις πως αν δεν ερθει ενας προπονητης μεγαλης η πολυ μεγαλης αξιας στον παναθηναικο θα αλλαξει ποτε η κατασταση και θα αρχισει η ομαδα να παιζει μπαλα και να παιρνει τιτλους?
2)Ποιο συστημα θα σου αρεσε να βλεπεις στον παναθηναικο και ποια 11αδα?

Κυριακος είπε...

Φιλε μου θα σου πω το εξης αρχιζοντας απο τη δευτερη ερωτηση σου.

Το συστημα που πρεπει να παιξει η ομαδα εξαρταται απο τις ..... ελλειψεις παικτων που εχει. Δεν μπορει να παιζει με 1 επιθετικο εστω και αστερι, οταν δεν υπαρχει ενας τροφοδοτης στα χαφ να τον βγαλει απο την απομονωση με μια σωστη καθετη μπαλια. Ουτε μπορει να παιζει με ενα αμυντικο χαφ λιγοτερο, οταν εχει τετοια χαλια σε ολες τις γραμμες της αμυνας. Επομενως το συστημα πρεπει να προσαρμοστει στις ελλειψεις των σωστων παικτων. Και οσο δεν βρισκονται αναλογος κεντρικος αμυντικος και επιτελικος μεσος, το να καταληξεις σε ενα συστημα ειναι δυσκολο.
Προσωπικα αν ειχαμε τουλαχιστον ενα Καλλιτζακη και Χενρικσεν στην αμυνα και ενα Μπορελι στα χαφ, θα ηθελα να εβλεπα την ομαδα να παιζει το κλασσικο 4-3-3. Ειμαι σιγουρος οτι σε αυτη τη περιπτωση θα ειμαστε δυο κλασεις καλυτεροι απο οτι ειμαστε τωρα.

Οσο για τον προπονητη πιστευω οτι για το πρωταθλημα και τα δεδομενα που εχουμε, πρεπει να εχουμε Ελληνα προπονητη για πολλους επι πλεον λογους. Το να εχεις εναν φιρματο ξενο προπονητη εχει αρκετα μειονεκτηματα, οπως μεγαλες απαιτησεις επενδυσης ακριβων ξενων παικτων που λογω ποιοτητας του πρωταθληματος δεν θα ειναι στη καλυτερη ηλικια τους. Για τον ιδιο λογο προπονητης απο το πανω ραφι δεν θα ελθει και επι πλεον θα ειναι και αυτος ακριβος. Τελος η ελλειψη κατανοησης της ελληνικης νοοτροπιας παικτων και οπαδων παντα δημιουργει προβληματα προσαρμοστικοτητας και για τις δυο πλευρες.
Αυτοι ειναι οι κυριως λογοι που θα ηθελα ενα καταξιωμενο Ελληνα προπονητη,το μονο προβλημα που βλεπω ειναι οτι δεν ....υπαρχει τετοιος πλεον. Ο Νιομπλιας πλησιαζει σε αυτες τις προδιαγραφες αλλα υπο αλλες συνθηκες. Δηλαδη αναληψη της ομαδας απο τον Μαιο, κλεισιματα των τεραστιων κενων με σωστες μεταγραφες οπως προειπα και στηριξη Διοικησης και οπαδων. Ολα αυτα πασπαλειμμενα με μπολικη τυχη.

Ενα τελευταιο που δεν πρεπει να υποτιμαμαι, ειναι η ελλειψη εδρας. Το νεο γηπεδο θα βοηθησει αλλα δυστυχως θα πρπει να περιμενουμε αρκετα.

Ανώνυμος είπε...

Για μενα οι λογοι που δεν θελεις φιρματο προπονητη ειναι λεπτομεριες.Μην ξεχνας πως ο φετινος παναθηναικος με φιρματο προπονητη θα ειχε ηδη ανακηρυχθει πρωταθλητης. Γιατι για μενα την διαφορα σε μια ομαδα την κανει ο προπονητης.
Για τα αλλα δεν μου ειπες ομως-συστημα και εντεκαδα που θελεις να βλεπεις στην ομαδα-.

Κυριακος είπε...

Κανεις λαθος για τους αρνητικους λογους των ξενων προπονητων καποιας αξιας και ειδικα με το περιορισμενο προυπολογισμο της ομαδας για να ικανοποιησει τις απαιτησεις τετοιων προπονητων.
Για το συστημα σου απαντησα δεν ξερω γιατι ξαναρωτας. Οσο για την ενδεκαδα τι θελεις να σου πω? Αυτους εχουμε στη παρουσα στιγμη με αυτους παιζουμε. Θα ηθελα πλεον (και αυτο ηδη γινεται) να παιζει συνεχως ο Νινης. Θα ηθελα να αρχισει ναπαιζειο Μπιεσμιρ πιο συχνα και να δουμε αν το εχει. Θα ηθελα αμεσα οπως ολοι μας τουλαχιστον ενα σεντερ μπακ αξιας (λιγο δυσκολο αυτη την εποχη) καθως και ενα επιτελικο μεσο που βλεπει γηπεδο. Αυτο το κακο με τις σεντρες πρεπει να σταματησει με καθε τροπο. Συμφωνουμε οι περισσοτεροι για τους Βυντρα, Σαριεγκι, Καντε. Και τελος θα ηθελα να δοθει μια δευτερη ευκαιρια στον Κλειτον κατω απο στενη καθοδηγηση και παρακολουθηση. Εχει τα προσοντα αλλα θελει συνεχεια σπρωξιμο απο τον προπονητη.

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκο συμφωνώ μαζί σου ακι ιδιαίτερα στο θέμα της σωστής εκμετάλλευσης του ρόστερ. Επί Τεν Κάτε, παίχτες καλοί που διαθέτουμε δεν χρησιμοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε. Ο Νίνι πρέπει να παίζει συνεχως κατα την άποψή μου. Επίσης πιστεύω στον Τζορβα στο τέρμα που ελπίζω να είναι μόνιμη η τελευταία συνεχής απιλογή του. Δεν είμαι σίγουρη για την επιλιγή του Νιόπλια, αλλά τέτοια ώρα... τέτοια λόγια..

Ελίνα.Μ

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσω ακόμα όσον αφορά τον Σαριέγκι, ότι με μια σωστή εκπαίδευση που να αφορά στην σωστή επιλογή τέρματος, μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε. Αρκεί να εμπεδώσει ρε παιδί μου ποιό είναι το τέρμα του Παναθηναικού και ποιό των αντιπάλων! Και κάποιος να του πει ότι στοχεύουμε μόνο αυτό της αντίπαλης ομάδας...
Ελίνα Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ξαναρωτησα γιατι δεν απαντηθηκα.Εγω θελω για παραδειγμα η ομαδα να παιζει με 4-4-2 και την εξης συνθεση:
τζορβας η γκαλινοβιτς(ισαξιοι) ,σειταριδης η γκαμπριελ(ισαξιοι),σπυροπουλος,σιμαο-κατσουρανης τα στοπερ,νινης-ζιλμπερτο-καραγκουνης-λετο τα χαφ και σισε-σαλπι η επιθεση.Εσενα ποιες ειναι οι αντιστοιχες προτιμησεις? Συγγνωμη για την επιμονη,απλα με ενδιαφερει η αποψη σου.

Κυριακος είπε...

Ελινα

Για το Νιομπλια εχω και εγω τις αμφιβολιες μου και σαν απειρο προπονητη αλλα κυριως λογω του timing της προσληψεως του. Στη μεση σχεδον της σαιζον και εχοντας να αλλαξει κατεστημενο 18 μηνων. Δεν ξερω αν θα σταθει στο υψος των περιστασεων και αν εχει τα guts να επιτυχει, αλλα ειμαι υποχρεωμενος εκ των περιστασεων να του δωσω την εμπιστοσυνη μου, τουλαχιστον μεχρι τελους της χρονιας. Το ειπα και στην αρχικη μου τοποθετηση, οτι ειναι ενα "επικινδυνο πειραμα".

Ευχομαι να πανε ολα καλα.

Κυριακος είπε...

Συμφωνω με τις προτιμησεις σου εκτος του Κατσουρανη σαν στοπερ. Ο Καραγκουνης πρεπει να βγει και τη θεση του να τη παρει ο Κατσουρανης. Οσο για το συστημα 4-4-2 δεδομενων των αδυναμιων σε ολοκληρη την αμυνα, ισως ειναι το καταλληλοτερο αλλα χωρις παραλλαγη με 1 φορ που χαντακωνεται.

Ανώνυμος είπε...

Το ξαναγραφω.Υπομονη μεχρι το τελοs του ΕΠΟΜΕΝΟΥ πρωταθληματοs για να αντιληφθει και ο τελευταιοs παναθηναικοs οτι o Ολλανδοs ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.Μεχρι τοτε θα τον σωζουν τα 3 παιχνιδια που εκλεψε στην Ευρωπη,αν δεν ηταν κι΄αυτα θα ηταν ακομα εδω;Mεγαλη ομωs ευθυνη επισηs Τζιγκερ και παικτων.Κατα τα αλλα γατα ο Τζιγκερ που καταφερε ο κοσμοs αντι να βριζει αυτον προσωπικα, τα εχει με τη διοικηση λεs και οι αλλοι αποφασιζουν.

24 Μαρτίου 2009 2:55 μ.μ.

Το σχολιο αυτο το εγραψα πριν 9μηνες,καλλιο αργα παρα ποτε.Οσο για το σημερινο δυδιμο πιστευω απολλυτα οτι θα πετυχη,ο Νιομπλιας τον οποιο γνωριζω, εχει ορεξη να προσφερει και το κυριοτερο γνωριζει το πως,

Κυριακος είπε...

Βαζετε και κανα ονομα ρε παιδια! Αμαν πια με το "Ανωνυμος".

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που εναρμονίστηκαν οι Λέτο-Σαλπιγγίδης και Σισέ. Ο Καραγκούνης αντικαταστάθηκε επάξια από τον Κατσουράνη. Ο Τζόρβας επιμένω ότι "γράφει" πολύ περισσότερο από τον Γκαλίνοβιτς. Κυριάκο πως είδες το παιχνίδι?
Ελίνα Μ.

Ανώνυμος είπε...

Τι καλά που θα ήταν να είχε πάρει την ομάδα ο Βγενόπουλος...Νομίζω θα τα είχε λύσει όλα. Και ένα καλό χαφ θα είχαμε και θα ήταν πιο υγιή τα πράγματα, χωρίς "αυλές" και μεταθέσεις ευθυνών. Νομίζω?
Ελίνα Μ.

Κυριακος είπε...

Ελινα
Ειμαι λιγο δυσκολος να φανω χαρουμενος,ισως επειδη εχουμε καει στο χυλο φυσαμε και το γιαουρτι.

Αντικειμενικα δεν ειδαμε και πολλα πραγματα σημερα ειδικα στα χαφ. Εκεινο ομως που ειδαμε ηταν μια ελευθερια κινησεων και καλυτερη ψυχολογια. Αυτο ειναι και το ζητουμενο αυτη τη στιγμη. Εξυψωση ηθικου. Ειναι ο σοβαροτερος παραγοντας σε αυτο το σταδιο. Λυνει ποδια. Μαζι με λιγη τυχη ισως ειναι οι σοβαροτεροι παραγοντες για μια καλη συνεχεια.

Επισης πρεπει να προγραμματισθουν μεταγραφες για τον Γεναρη. Αν αληθευει οτι θα φυγει ο Σαλπιγγιδης αυτο θα ειναι μεγαλο πληγμα. Ετσι μαζι με τον εναν τουλαχιστον αμυντικο θα χρειασθει και ενας χαφ ποιοτητας. Δεν ειμαι αισιοδοξος, διοτι ο Γεναρης δεν ειναι και ο καταλληλοτερος μηνας να βρεις παικτες ποιοτητας.

Ξαναλεω οτι ο Καραγκουνης δεν πρεπει να παιζει εκτος απο στιγμες αναγκης. Δεν εχει να δωσει πια τιποτα και μαλλον κανει ανασχεση στο τροπο παιγνιδιου της ομαδας. Αν φθασουμε στο σημειο να παιρνει παιγνιδια ο Καραγκουνης και να θεωρειται αναγκαιος , τοτε εχουμε προβλημα.
Ο Νιομπλιας πρεπει να αφεθει για τους 6 εναπομειναντες μηνες να κανει τη δουλεια του οπως τη ξερει. Δεν θα ωφελησει σε τιποτα να αρχισουμε τωρα κριτικη εστω και αν δεν τραβαει που ομως δεν το πιστευω.
Ο Ολυπιακος λογικα θα κανει 1-2 μεταγραφες, θα ανεβει αγωνιστικα και θα επανελθουν οι τραυματιες του. Θα γινει μαχη και ολοι οι αγωνες θα ειναι κρισιμοι. Επομενως χρειαζομαστε ηρεμια και συγκεντρωση. Μακαρι ο Νιομπλιας να μπορεσει να βγαλει το καλο εαυτο ολων. Τους χρειαζομαστε.

Κυριακος είπε...

Ελινα
Νομιζω οτι ο Βγενοπουλος ποτε δεν προτιθετο να μπει στον Παναθηναικο full time. Απλα επιζητουσε το μπαμ γοητρου σε συσχετιση με τις business του και να ασχολειται αφ'υψηλου. Δυστυχως και το εχω ξαναπει,ο Τζιγκερ η μαλλον ο Βαρδης, δεν ηταν τοσο χαζος και τους "επαιξε" κανονικα. Τους εγκλωβισε σε μια κατασταση οπου και ο ιδιος κρατησε τα ηνια, καθησε στην ακρη να μη τα ακουει απο τους οπαδους και εβαλε λεφτα στο ταμειο.
Ο Βγενοπουλος μαλλον την πατησε τη πεπονοφλουδα και οταν ειδε οτι δεν μπορει να πετυχει οτι ειχε στο μυαλο του, την εκανε φανερα, περιμενοντας ισως να ωριμασει η κατασταση καλυτερα.
Τα εμποδια ομως γινονται περισσοτερα διοτι υποτιμησε και τον Γιαννακοπουλο που δεν ηταν διατειθεμενος να παιξει δευτερο ρολο. Ετσι η προσπαθεια του να κυριευσει τον Παναθηναικο δεν ευοδωθηκε και προσωπικα δεν βλεπω να το επιχειρει στο αμεσο μελλον παλι, εκτος αν πουλησει ο Βαρδινογιαννης. Αλλα και τοτε θα γινει μαχη με τον Παυλο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαλπιγγίδης δεν θα φύγει.
Ελίνα Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αν μπείς στα site της Μπόχουμ και της Χέρτα, μοιάζει να έχει ατονήσει το ενδιαφέρον για τον Δημήτρη. Το πιο ανησυχητικό ενδιαφέρον είναι αυτό της Πόρτσμουθ, λόγω της κακής της βαθμολογικής κατάστασης στην Premier League. Ελπίζω πως δεν θα τα βρουν, γιατί καήκαμε. Οψόμεθα...
Ελίνα Μ.

labrador είπε...

Ελινα Μ.
Σχετικα με την αποψη σου για τη μη φυγη του Σαλπι γνωριζεις κατι συγκεκριμενο,η ειναι απλα η εκτιμηση σου.Γιατι και γω εκτιμω οτι ο παικτης εχει ψυχικα και δεν μενει με τιποτα.
PS.Κυριακο εχεις δικιο για τα περι ανωνυμιας,ειναι ακομψο.

labrador είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ.
Ο παικτης εχει ψυχικα .

Κυριακος είπε...

Για κανε το πιο λιανα ρε Labrador, τι ξερεις?

Ελίνα είπε...

@ labrador
Aς πούμε πως είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Εσύ ξέρεις κάτι; τι ψυχολογικά εννοείς; Πες μας κάτι αν γνωρίζεις, είναι ενδιαφέρον

Ελίνα είπε...

Κυριάκο η επόμενη ανάρτησή σου θα παίξει πάλι σε κανένα εφτάμηνο;

Κυριακος είπε...

Ελινα

Ο λογος που τα ειχα εγκαταλειψει ηταν τα χαλια που βρισκεται ο Παναθηναικος τα τελευταια χρονια. Εχω τελειως απογοητευθει και οταν αισθανεσαι ετσι δεν ειναι ευκολο να γραφεις δυο φορες την εβδομαδα.
Δεν θελω να φαινεται οτι προδωσα οσους καλους φιλους διαβαζαν τις ταπεινες μου σκεψεις και δεν ηταν καθολου λιγοι, πιστεψε με. Αλλα οταν υπαρχει αυτη στασιμοτητα της ομαδας στο βαλτο και δεν μπορει να ξεκολλησει, δεν σου κανει αισθηση να γραφεις για τα ιδια και τα ιδια. Ειναι εξαντλητικο και ανιαρο. Μη ξεχνας οτι δεν ειμαι και επαγγελματιας ωστε να πρεπει να αναγκασθω να κατεβαζω θεματα στο κεφαλι μου.

Ετσι δεξου τη ειλικρινη μου συγνωμη για τη ταλαιπωρια που βαζω εσενα και τους αλλους φιλους. Ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω. Ισως μειωσω τη συχνοτητα αναρτησεων ωστε να μη γινεται κουραστικο για κανεναν μας. Ισως η πορεια της ομαδας γινει συναρπαστικη και εκ των πραγματων επανεμπλακω. Δεν ξερω, θα δειξει.

Ελίνα είπε...

Στα δύσκολα μας χρειάζεται η συσπείρωση.Ξέρεις τι με εκνευρίζει μ'εμάς τους Παναθηναικούς Κυριάκο; Οτι δεν έχουμε πάθος. Βλέπω τα Blogs των άλλων ομάδων και ειλικρινά ζηλεύω το πάθος τους. Ναι είμαστε πιο εκλεκτικοί και με προσωπικότητα οι περισσότεροι από εμάς, αλλά συχνά φθάνουμε στην παραίτηση. Γεννήθηκα στην Λεωφόρο και θυμάμαι τον πατέρα μου, παλιό στέλεχος της ΠΑΕ να με τραβάει στα γήπεδα από 5 χρονών. Λυπάμαι που ελάχιστα θυμάμαι την Λεωφόρο και πιο πολύ το Ολυμπιακό στάδιο. Αγαπώ τον Παναθηναικό και είμαι αγανακτησμένη με όλους αυτούς που δεν νιώθουν το ειδικό του βάρος. Από διοίκηση έως παίχτες. Δεν ξέρω πότε θα ξαναγράψεις, εγώ πάντως θα παρακολουθώ το blog.Και μαζί μ'εμένα και αρκετοί φίλοι, που έχουν ήδη ενημερωθεί. Πάντως γράφεις σαν επαγγελματίας.
Καλή συνέχεια...

Κυριακος είπε...

Ελινα
Λυπαμαι που δεν εζησες τη Λεωφορο τοσο εντονα οσο το ΟΑΚΑ. Εχασες τις χρυσες εποχες του Παναθηναικου και τους παικτες κολοσσους. Ποιος ηταν ο πατερας σου? Για μια στιγμη το μυαλο μου λογω αρχικων Ελινα Μ. πηγε στον Αντ. Ματζαβελακη αλλα μετα θυμηθηκα οτι την κορη του και συμμαθητρια μου στο Παντειο την ελεγαν Ειρηνη και οπωσδηποτε αυτη εζησε την εποχη της Λεωφορου. Εσυ επομενως εισαι αρκετα νεωτερη.

Τη συσπειρωση την προκαλουν διαφοροι παραγοντες με πρωτους τους διευθυνοντες τη τυχη της ομαδας. Δυστυχως μετα τη καθιερωση του επαγγελματικου ποδοσφαιρου οι ομαδες εγιναν επιχειρησεις που μας βλεπουν και μας εκμεταλλευονται σαν πελατες χωρις σεβασμο. Ψυχροι και στυγνοι χρησιμοποιησαν τις ομαδες σαν οχημα ανελιξης τους στη αναγνωριση και στην επιτευξη διαφορων προσωπικων τους επιδιωξεων και μας αφησαν μετεωρους ψαχνοντας να βρουμε τι ακριβως ειμαστε και γιατι να υποστηριξουμε μια ομαδα στο συγχρονο ποδοσφαιρο. Μας βλεπουνε σαν πελατες και οχι σαν φιλαθλους, μας γεμισαν προσδοκιες χωρις αντικρυσμα και μας αγνοησαν θεωρωντας οτι επειδη αγορασαν τις ομαδες, οι φιλαθλοι ηταν απλως ο εξοπλισμος που ηλθε μαζι με την ομαδα. Καπως σαν προβατα δηλαδη.

Τι συσπειρωση περιμενεις απο τους Παναθηναικους με τον Βαρδινογιαννη στο τιμονι? Τι να εμπνευσει αυτος ο ανθρωπος στον οπαδο του Παναθηναικου? Τι οραμα του εδωσε? Ποσες πικρες τον γεμισε τα τελευταια 15 χρονια? Αυτα σκεφτομαι και απογοητευομαι. Εχεις δικηο που λες οτι ειμαστε εκλεκτικοι αλλα τα παραταμε ευκολα. Σκεψου ομως που μας εχουν βαλει 15 χρονια τωρα και πως μας εχουν φερθει. Τι να περιμενω οταν για τοσα χρονια αφησαν το Κοκκαλη να περασει σαν σιφουνας και να μην αφησει τιποτα για τους αλλους. Εγω ντρεπομαι για αυτα τα καταντια και δεν βλεπω γιατι να συσπειρωθω για τον Παναθηναικο του Βαρδινογιαννη που σιγουρα δεν ειναι ο δικος μας Παναθηναικος.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.

Ελινα είπε...

Λυπαμαι που θα το πω χοντρα, αλλα αλλιως δεν γινομαι κατανοητη.Αν η Ελλαδα παραιτιοταν λογω τετρακοσιων χρονων σκλαβιας,η λογω εφταετιας και Γεωργιου Παπαδοπουλου,τωρα δεν θα λεγομασταν Ελληνες.Γιατι Ελλαδα δεν ειναι οι τουρκοι, ουτε ο Παπαδοπουλος,ο Παττακος,η ο καθε κοπανος, οπως Παναθηναικος δεν ειναι ο Βαρδινογιαννης που μας καθησε στο σβερκο και μας εσβησε το φως.Ο Παναθηναικος ειναι οραμα και ελπιδα και ιδεα και οι ιδεες δεν πεθαινουν ποτε. Ισως το βλεπω λιγο ρομαντικα το θεμα, ομως τα μεγαλυτερα πραγματα τα γραφει η τρελα και τα υπαγορευει το οραμα. Μην το βαζεις κατω. Sorry για την συμβουλη.

Ελινα είπε...

labrador καμια διευκρινηση;;;

Ελινα είπε...

Και εν πασει περιπτωσει, ειδες πως τελικα εμμεσα συμφωνεις μαζι μου στο οτι παραιτουμαστε και μας λειπει το παθος. Ειδες τι χαμος εγινε στην ΑΕΚ με την προεδρια του Ντεμη. Βλεπεις πως απαιτουν οι κοκκαλικοι.Εμεις;Ακους κανενα συνθημα στο γηπεδο εναντιον του Βαρδινογιαννη; Αντι για τριφυλι θα φοραμε προβατο στο στηθος οπως παμε.Διαμαρτυρομαστε μονο μεσω αποχης. Παει καλα η ομαδα; λεμε μπραβο και ολα καλα.Παει κατα διαβολου; κοβουμε το γηπεδο και επαφιομαστε στις καλες προθεσεις της κρητικης οικογενειας.Και κανεις δεν κανει τιποτα και παρηγορουμαστε με το μπασκετ.Κι αν τυχον το διαλυσουμε κι εκει θα το ριξουμε στο βολει γυναικων... ε δεν παει ετσι...(δεν εισαι υποχρεωμενος να μου απαντας, μη βαρυγκομας,ασε με να γραφω εμενα και να εκτονωνομαι.. )

Κυριακος είπε...

Η βαρυγκομιασου καλοδεχουμενη. Μην ανησυχεις για μενα. Βγαλτα απο το συστημα σου.

labrador είπε...

Συγνωμη,μολις ειδα οτι για δευτερη φορα δε πηρε τη συγκεκριμενη λεξη,ο παικτης εχει ψυχικα σπαστει με τον παο, και οχι δεν ξερω κατι περισσοτερο για μενα 99% εχει φυγει.

Ελινα Μ. είπε...

Θυμαμαι τον παππου μου και τον καημο που τον εστειλε στον ταφο(οχι του Ινδου δυστυχως,τον αλλο, τον παγωμενο). Τι μου θυμιζεις ναξερες.. Καλημερα, καλη ανασταση.

Ελινα.Μ είπε...

@labrador
ενταξει,και μονο που τον βαζουν να παιζει αλλη θεση απο τη δικη του,ειναι απογοητευτικο για τον ιδιο και ασυμφορο για μας. Χρειαζομαστε οπωσδηποτε,το λιγοτερο δυο καλες μεταγραφες.

Ελινα Μ. είπε...

Λετε με τον Φωτοπουλο να ξαναπαρουμε νταμπλ του χρονου; Να ηταν θεμα γυμναστη τελικα;Να δουμε και τον Καραγκουνη αναστημενο;Οχι.. λεω μηπως ο Φωτοπουλος ηταν το μυστικο της επιτυχιας και γι αυτο δεν ακουω τιποτα ενδιαφερον μεταγραφικο...
Κυριακο;;

Ελινα.Μ είπε...

ειναι αληθεια πως η ομαδα ειναι μεσα 15 εκατομυρια;
Φωνη εν τη ερημω.
Τι ερημια στο blog...

Κυριακος είπε...

Αγαπητη Eλινα
Το blog ηταν κλειστο για 7 μηνες. Ο κοσμος εχει απομακρυνθει οπως ειναι φυσικο. Δεν εχω αποφασισει να κανω καποια προσπαθεια αναθερμανσης του blog. Εκανα ενα περιστασιακο σχολιο για τη κατασταση της ομαδας και ενας φιλος και εσυ κανατε μερικα σχολια και ειχα υποχρεωση να απαντησω.

Και εγω εχω πεθυμησει τις 500 εως και 3000 ημερησιες επισκεψεις που λαβαινα τις καλες μερες, αλλα επειδη σεβομαι τους φιλους που με διαβαζαν, οσο δεν εχω να πω κατι διαφορετικο δεν θα γραφω τα ιδια και τα ιδια. Και δυστυχως δεν εχει αλλαξει κατι που να με ωθησει να αρχισω να γραφω παλι, τουλαχιστον επι εβδομαδιαιας βασης. Λυπαμαι αν σε απογοητευω και καταλαβαινω την επιθυμια σου να εχεις ενα βημα να γραφεις τις αποψεις σου αλλα καταλαβε και εσυ τους λογους που συνειδητα απεχω. Επειτα μη παραβλεπεις οτι το παρον δεν ειναι ενα δημοσιογραφικο blog που να αναπαραγει καθημερινες ειδησεις αλλα ενα blog σχολιων. Και για να γινονται σοβαρα σχολια πρεπει να συμβαινουν και πραγματα. Εσυ βλεπεις να συμβαινει κατι αξιολογο στον Παναθηναικο? Συνεβη η αλλαγη Τεν Κατε θεωρησα οτι επρεπε να το σχολιασω. Ας αφησουμε λιγο τα πραγματα να παρουν το δρομο τους και εδω ειμαστε.

Αν θελεις δωσε μου το στιγμα σου στο kirk_119@hotmail.com