Μαρτίου 04, 2009

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΠΑΟ-ΣΕΡΡΕΣ 2-3

Ειτε αρεσει σε μερικους ειτε οχι, οι δικαιολογιες για τον Παναθηναικο τελειωσαν. Ειναι πιθανον να φερουν σαν διακαιολογια το ματς με τη Βιγιαρεαλ και αυτο θα ειναι το εσχατο σημειο εξεφτελισμου για τον παλαι ποτε κραταιο Παναθηναικο και νυν μικρομεσαια ομαδα.
Ο Παναθηναικος διαλυεται σιγα-σιγα μονο και μονο διοτι εθελοτυφλουν ολοι . Διοικηση, προπονητης, παικτες, φιλαθλοι, ακριβως με αυτη τη σειρα.

Απο καιρο φωναζω για τον Τεν Κατε. Δυστυχως επαληθευομαι. Υπαρχουν ομως φιλαθλοι οι οποιοι τον εχουν αναγαγει σε Θεο και του συγχωρουν τα παντα. Και σημερα ειμαι σιγουρος οτι θα τα βαλουν με τους παικτες, διοτι αυτοι ειναι που παιζουν και φαινονται. Ομως για σκεφθειτε λιγακι. Τι συνθεση κατεβασε σημερα ο Τεν Κατε και γιατι? Τι ηταν αυτο το συνοθυλευμα που παρουσιασε σαν ομαδα. Θα μου πειτε τι επρεπε να κανει για να παρει τον τελευταιο στη βαθμολογια Πανσεραικο? Κανονικα επρεπε να παιζει με τη δευτερη ομαδα και να μην εχει προβλημα. Να ομως που εχει προβλημα και μαλιστα σοβαρο. Οι Σερρες καταφεραν μεσα στο ΟΑΚΑ να ξεφτιλισουν την ομαδα των πολυμετοχικων, των 60 εκατομμυριων και του μεγαλου Τεν Κατε οχι με ενα τυχαιο 0-1 η 1-1 αλλα με 2-3. Οταν οι Σερρες ριχνουν στον Παναθηναικο 3 γκολ εκτος εδρας και μαλιστα με χαρακτηριστικη ανεση, καθε δικαιολογια περιττευει. Απλως ομφαλοσκοπουμε χωρις λογο.

Μετα το ματς με τη Βιγιαρεαλ η διοικηση δεν πρεπει να τυφλωθει παλι απο μια πιθανη προκριση της ομαδας, αλλα να παρει τη σκουπα και να αρχισει τις εκκαθαρισεις ΑΜΕΣΑ. Και αυτες οι εκκαθαρισεις πρεπει να αφορουν σε καθε επιπεδο της ομαδας. Παικτες, προπονητη και διοικηση. Τερμα οι εξυπναδες , τα γελακια , οι χαριτομενιες και τα αλλοθι. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΜΑ. Αλλιως του χρονου παλι τα ιδια θα λεμε.

26 σχόλια:

stathis είπε...

Κανένας δεν θεωρεί τον Τεν Κάτε θεό. Ο Παναθηναικός παραπέει εδώ και 10 χρόνια. Ο Τεν Κάτε ήρθε φέτος. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε...

Ανώνυμος είπε...

8elw na pw 2 pragmata
1on as afisoume ena proponiti gia 2 xronia kai meta as ton skotwsoume...etsi apo periergia na doume tin douleia tou
2on mpike ena goal apo aproseksia tou buntra kai meta eixame 3 klassikes eikairies an den se 8elei...

Κυριακος είπε...

Ο Τεν Κατε μπορει να ηλθε φετος αλλα εμενα δεν μου δειχνει οτι εφερε κατι διαφορετικο. Αυτα τα στραπατσα δεν τα ειχαμε αλλες χρονιες,και ειδικα οταν εχεις δωσει 30 εκατομμυρια για μεταγραφες να μη μπορεις να διαχειρισθεις την ομαδα σε υποφερτα επιπεδα. Ειμαστε εκτος στοχων απο το Δεκεμβριο στο πρωταθλημα και απο τον Μαρτη στο Κυπελλο. Οι δε ηττες που εχουμε υποστει απο μικρες ομαδες, μεσα στο γηπεδο μας ειναι εξοργιστικες και προκλητικες. Αν θελετε να χαιδευετε αυτια καντε το, απεδειχθη οτι δεν βγαζει πουθενα.

Ανώνυμος είπε...

Αληταμπουρα αστειε Ολλανδε τα καταφερες παλι σημερα με το συνοθυλευμα που παρεταξες! Ρε νουμερακλες πολυμετοχικοι κρατηστε το μεγαλυτερο νουμερο κι απο σας για να συνεχισει το εργο του! Το κελεπουρι μη σας φυγει..! ΧΡΟΥΟΥΟΥ ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ναι φταίει ο κακός Βύντρα, οι χαμένες ευκαιρίες, ο πουλημένος διαιτητής και όλοι οι άλλοι εκτός από του κυρίως υπεύθυνους. 'Αλλη διακιολογία έχετε ρε μάγκες; Διότι συνεχώς τα ίδια λέτε κάθε φορά. Αμάν πια.

Ανώνυμος είπε...

Σκαζνι, Μαλεζανι, Μπακε, Πεσειρο, Τεν Κατε! Κeep walking! Εμεις ας συνεχισουμε να μαζευουμε το καθε Ευρωπαικο νουμερο και να του δινουμε και πιστωση χρονου!!! Χο χο χο! Λες και ο Τεν Κατε στα 56 του θα παψει να ειναι καραγκιοζης! Συνεχιστε να μοιραζετε νταμπλ στους αρουραιους και να κανετε μαγκα το Κροκους! Συνεχιστε να μαζευετε καρναβαλους στυλ Μπακε, Τεν Κατε και ο Εργοτελης και ο Πανσερραικος θα κανουν παρτυ στο ΟΑΚΑ! Δωστε πιστωση χρονου στο Ολλανδικο νουμερο! Οι Εργοτεληδες και οι Πανσερραικοι δε τελειωνουν ποτε!!! ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ! Υγ. Τωρα αμα γραψω οτι στον Εθνικο ακομα γελανε με προεδρους στυλ Πατερα θα ειμαι και καλα εναντιον της πολυμετοχικοτητας? χο χο χο!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια φίλε Κυριάκο, πιστεύεις ότι έδωσαν 30 εκατομμύρια ευρώ??? Εγώ σου λέω ότι ούτε ένα, δεν έδωσαν!! Κακα τα ψέμματα παιδιά, όσο είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη στην διοίκηση της ομάδος, μόνο σφαλιάρες θα τρώμε, έχουμε γίνει φιλανθρωπικό ίδρυμα και χαρίζουμε τίτλους και βαθμούς στους κουτσους και στους τυφλούς, δεν βλέπω διέξοδο παρά μόνο αδιέξοδο!!

Ανώνυμος είπε...

ο ΠΑΟΚ αυτη τη στιγμη παιζει με εννεα παικτες! Ο θΡΗΝΟΣ ετοιμαζεται για νεο θριαμβο! Κι εμεις δεν εχουμε κουραγιο ουτε να γελασουμε! Και να κλαψουμε παλι δε βγαινει τιποτα! Και του Χρονου παλι καποιος νεος 'Τεν Κατε' θα παριστανει τον προπονητη μαθαινει στου κασιδη το κεφαλι... Γεματη ειναι απο τετοια νουμερα η Ευρωπη! Οι πολυμετοχικοι να 'ναι καλα και να τους πληρωνουν...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΤΟΝ ΛΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΟ ΧΕΝΚ ΠΑΙΤΕΡΗ! ΚΡΥΦΤΕ ΛΟΓΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φιλαρακι ανωνυμε, που εγραψες το 4ο σχολιο:
Να εισαι καλα, στο λεω μ'ολη μου τη ψυχη!!
Εριξα πολυ γελιο με το

ΧΡΟΥΟΥΟΥ ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

Εχουμε τοση πικρα απο ολα οσα γινονται, που πρεπει να παρουμε ανασα, να ηρεμησουμε -οι φιλαθλοι-
γιατι θα αρρωστησουμε στο τελος.
Και να ξερετε αδερφια οτι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν σκαει ουτε στενοχωριεται, εκτος απο εμας.Γι αυτο και γω μαζι σου:
ΧΡΟΥΟΥΟΥ ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΧΑΝΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΥΤΟ ΚΑΘΕ ΕΞΗΣ.Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΚΟΘΡΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΡΕΞΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ .ΕΤΣΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΕΤΟΣ ,ΕΤΣΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΙΧΕ ΔΟΚΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ 2 ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΑΙΖΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.ΕΤΣΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ,ΕΤΣΙ Η ΣΕΡΕΣ ΒΓΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΓΚΟΛ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΑΡΑΝΤΟ91 ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΤΥΧΙΕΣ.ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΤΑΝ ΓΕΡΝΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΚΟΛ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ.ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΙΚΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα

Green Power το να γράφεις εναντιον του προπονητή Τεν Κατε αυτό δείχνει οτι δεν κατέχεις το άθλημα. Και με τις ανρτήσεις στο διαδύκτιο παρασέρνεις κόσμο....και κάνεις κακό και στην ομάδα...

Κυριακος είπε...

Φιλε Ανωνυμε

Αν 53 χρονια που βλεπω ποδοσφαιρο δεν ειναι αρκετα να μαθω ποδοσφαιρο, τοτε φαινεται οτι δεν θα προλαβω να το μαθω ποτε.
Με κανεις να θυμαμαι κολοσσιαιους προπονητες που περασαν απο τον Παναθηναικο και με κανουν να μελαγχολω με τη κατασταση των τελευταιων ετων.

Οπως το βλεπει κανεις. Η ουσια παραμενει οτι η ομαδα τα τελευταια χρονια εχει βυθιστει στη λασπη και φυσικα δεν φταιω εγω γι'αυτο. Εγω μαζι με τον Παναθηναικο ειμαστε τα θυματα της υποθεσης. Για σκεψου το λιγο πιο βαθεια.

Ανώνυμος είπε...

ΦΘΆΝΕΙ ΠΙΑ.

ΜΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΩΡΑ.

Αυτά τα έλεγα τον Οκτώβριο, την ώρα που όλοι σας μιλούσατε για πίστωση χρόνου στον γελοίο Παϊτέρη (όχι τον πραγματικό, τον άλλο τον μαιμού που κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟ παίζοντας το π.... του σε κάθε αγώνα).

Είναι αξιοθρήνητος. Δείτε την ομάδα που κατέβασε πάλι, χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. ακόμη και ο καϋμένος ο Χριστοδουλόπουλος που έπαιξε για 10 χθες, προσπαθούσε χωρίς να ξέρει σε ποιά θέση πάιζει. Όταν έβγαλε τον Σιμάο (φοβερή κίνηση εεεεεεεεεεεε!!!!!) μέχρι και αμυντικό χαφ βρέθηκε!!

Η ομάδα σε κάθε αγώνα, ακόμη και στα φιλικά χρειάζεται ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ κύριοι. Και αυτό το γελοίο τεντόπανο δεν ξέρει τι είναι αυτό. Το μόνο που ξέρει (όπως νάναι) είναι να στήνει την ομάδα και μετά την αφήνει στη τύχη της. Άμα του βγει του βγήκε, άμα όχι, τρέχα γύρευε.

Ναι, και η Ρεάλ για να κερδίσει τη Νουμάνθια, ( τον Πανσεραϊκό της Ισπανίας) χρειάζεται κόουτς. Εάν αυτός κοιμάται στον πάγκο και χαζεύει, δεν γίνεται τίποτε.

Ο κόουτς χρειάζεται
- για να έχει έτοιμους τους παίκτες
- να τους αναλύει τον αντίπαλο,
- νε επιλέγει τους καλύτερους,
- και κυρίως να συμμετέχει στον αγώνα.

Αυτό το ζώον δεν κάνει τίποτε από τα παραπάνω.

Πρέπει να φύγει τώρα, μα αμαλάβει ένας Έλληνας τεχνικός και το καλοκαίρι ας πάρουμε αυτόν τον τεχνικό του Πανσεραϊκού, να τελειώνουμε. Γιατί όχι;;;; Ξέρει από πρωταθλητισμό και τον Παϊτέρη τον έκανε μία από χόρτα.

Ακόμη και εάν αποκλείσουμε τη Βίγια, με τον γελοίο, θα μείνουμε έξω από το επόμενο Τσάμπιονς λίγκ, ενώ με αυτό το υλικό και με τον Φυλακούρη ή τον Γκουλή, θα κερδίσουμε τη θέση στα πλάϊ όφφς.

stathis είπε...

Μπράβο ρε Greg το βρήκες τι φταίει. Κρίμα που δεν έχεισ δίπλωμα προπονητή να σε πάρουμε στην Πανάθα. Αν δεν μπορείς εσύ ή ο Μπρός να πάρουμε τους Καρούλια-Κωσταντίνου και αν και αυτοί υπάρχει και ο Τότης.

stathis είπε...

Μπορούμε να πάρουμε και το δίδυμο Μουτσινά - Ζαρίφη τώρα που φευγει από τον πρωινό καφέ, από τον Παιτέρη καλύτεροι θα είναι

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φίλαθλος του ΠΑΟ και ένας προπονητής, έτοιμος να κάτσει στον πάγκο..

Ανώνυμος είπε...

Το ένα μαγαζί διέθετε ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ και το άλλο ΠΑΪΤΕΡΗ.....!!!
Τι περιμένατε?

Ανώνυμος είπε...

"Αν 53 χρονια που βλεπω ποδοσφαιρο δεν ειναι αρκετα να μαθω ποδοσφαιρο, τοτε φαινεται οτι δεν θα προλαβω να το μαθω ποτε. "

Για μια στιγμή, ρε Κυριάκο, δηλαδή όποιος βλέπει 53 χρόνια ποδόσφαιρο γίνεται και προπονητής; Δηλαδή εγώ που βλέπω πολλές ταινίες, μπορώ να γίνω σκηνοθέτης, ηθοποιός ή κριτικός κινηματογράφου;

Στέφανος

Κυριακος είπε...

Μια στιγμη ρε Στεφανε, τι θελεις να πεις? Οτι πρεπει να εισαι προπονητης για να εκφερεις τη γνωμη σου? Δηλαδη οι δημοσιογραφοι ειναι προπονητες που κανουν κριτικη? Θα μας τρελλανεις η θελεις να κοντραρεις ετσι για τη πλακα?

Ειμαι θεατης και εχω εκπαιδευτει να βλεπω ενα θεαμα. Αν δεν μου αρεσει αυτο το θεαμα το ξερω, το νοιωθω. Θα κριτικαρω τα ασχημα του, θα πω τι θα μπορουσε να γινει κατα τη γνωμη μου, ειδικα αμα εχω πειρα ετων. Ειναι μερικα πραγματα που κανουν μπαμ, δεν χρειαζεται να ξερεις τιποτα.
Δηλαδη επειδη εκφερω τη γνωμη μου πρεπει να με κραξεις οτι επειδη δεν ειμαι προπονητης δεν πρεπει να την πω? Δηλαδη ο θεατης δεν πρεπει να εχει αντιδραση? Αν ειναι ετσι πως θα καταλαβει ο προπονητης οτι δεν μου γουσταρει αυτο που μου σερβιρει? Και δεν μιλαω επειδη πληρωνω, μιλαω διοτι βλεπω οτι κανει επαναλαμβανομενα λαθη, κρινω εκ των αποτελεσματων αφου δωσω λογικο χρονο προσαρμογης και περιμενω χειροπιαστα δειγματα εργου, δειγματα βελτιωσης, δειγματα προοπτικης κλπ. Και μεχρι τωρα δεν βλεπω τιποτα απο αυτα. Γιατι να του δωσω αλλο ενα χρονο? Να αποδειξει τι το δαφορετικο? Να του παρουν τη μιση Ευρωπη στις μεταγραφες? Τοτε πραγματικα και εγω θα ημουν καλος προπονητης. Περα απο τα τεχνικα και το ελλειπες κοουτσαρισμα, εγω βλεπω κα ιανικανοτηττα να διαχειρισθει τα αποδυτηρια, βλεπω και ανασφαλεια και δηλωσεις παιδιαστικες. Τι μου λες δηλαδη? Να τα αγνοησω ολα αυτα και να μη μιλαω για να μη φανει οτι κανω το προπονητη? Δεν εχεις ακουσει τον ορο εκπαιδευμενος θεατης?
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τις αντιρρησεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Το οτι αυτοs ο προπονητηs ειναι ανα πασα στιγμη ικανοs για τη πιο ασσυληπτη μαλακια φαινεται απο το γεγονοs οτι στο 35 εβγαλε το μονο ανθρωπο που παιζει αμυνα στην ομαδα,το Σιμαο και αφησε μεσα να κοβει βολτεs ο Ζιλμπερτο,και φυσικα εφαγε τρια.Φιλοι με αυτον προπονητη μια ζωη θα καρδιοχτυπαμε γιατι ειναι απροβλεπτοs.

Ανώνυμος είπε...

Ναι Στάθη, έτσι είναι. Γιατί δεν έχω δίπλωμα(;) και δεν μπορώ να δείξω λίγο μεράκι. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα του ΠΑΟ σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ!!

Αν ο Κόκκαλης θέλει να προλάβει τα χειρότερα στην Τούμπα αλλά και στα υπόλοιπα γήπεδα της Ελλάδος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ας στείλει μια επιστολή που θα αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κύριοι εισαγγελείς και υφυπουργοί εσωτερικών. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Ελέγξτε τους μηχανισμούς της διαιτησίας και του παρασκηνίου. Όσα συμβαίνουν πλέον στα γήπεδα έχουν ξεπεράσει τα όρια των ανθρώπινων λαθών. Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί από το ανελέητο σφάξιμο των αντιπάλων μας και στον βωμό των τίτλων απειλείται η σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής μας. Σας καλώ προσωπικά να μην ευνοήσετε ποτέ τόσο απροκάλυπτα την ομάδα μας και να την προστατεύσετε από τέτοιες ενέργειες».
Αστείο, ε; Δεν περιμένει κανείς στην εποχή της πλήρους εμπορευματοποίησης του αθλητισμού να τηρήσει μία ανώνυμη εταιρία έστω τα στοιχειώδη ιδεώδη και να το παίξει... Πιερ ντε Κουμπερτέν που διατράνωνε πως «η αθλητική παιδεία ήταν σημαντικό μέρος για την ανάπτυξη της προσωπικότητας νέων ανθρώπων»... Ούτε καν από τον επίσημο Ολυμπιακό να γράψει μια επιστολή συγγνώμης για όσα έχει διαπράξει φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήταν ουτοπικό και αφελές.

Ο Κόκκαλης όμως - και όχι ο Μώραλης, ο Χρυσικόπουλος ή ο Βαλβέρδε - θα ήταν και ο μοναδικός που θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση στο ερώτημα που πλανάται στον χώρο του ποδοσφαίρου: Πού το πάει;

Αλίμονο τώρα αν καθίσουμε να αναλύσουμε σαν Βαρούχες και Τσικίνηδες και Βασιλάκηδες αν ήταν οφσάιντ αυτό, πέναλτι εκείνο και κόκκινη το άλλο. Όποιος θέλει να εθελοτυφλεί και να μοιράζει καρπούζια στη μέση για να μην χάνει πελάτες ας το κάνει. Όποιος όμως, έχει καθήκον απέναντι στον... καθρέφτη του και την αλήθεια και πιστεύει αληθινά πως το ποδόσφαιρο μπορεί να ξαναγίνει χώρος ψυχαγωγίας, που προσφέρει χαρές και λύπες, οφείλει πρώτα απέναντι στον εαυτό του να μιλήσει ανοιχτά. Ανοιχτά σημαίνει ένα πράγμα: Ο Ολυμπιακός σήμερα βιάζει το ποδόσφαιρο και τη νοημοσύνη εκατομμυρίων φιλάθλων. Δεν το σκοτώνει γιατί με την εξυγίνασή του μπορεί να ξανασηκωθεί στα πόδια του.

Με τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Συμβαίνει διότι ο Κόκκαλης αποδεικνύεται αχόρταγος και αρέσκεται στην επίδειξη δύναμης κι αυτό το μήνυμα έχει περάσει σε ολόκληρη την ομάδα.

Ο Ντιόγκο ήρθε με τυμπανοκρουσίες, ξεκίνησε να βάζει γκολ και η νούμερο ένα επιτυχία του πια είναι ο τρόπος που πέφτει. Ο Γκαλέτι, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα, έχει επίσης εξασκηθεί στις καταδύσεις (αποκορύφωμα η βουτιά της Κυριακής με τον Σαριέγκι). Αποτελεί τεράστια ευθύνη των παικτών του Ολυμπιακού, που έχοντας συνειδητοποιήσει πως στο γήπεδο έχουν και έξτρα συμμάχους, ζητάνε συνεχώς κάτι παραπάνω από αυτό που αξίζουν. Ίσως το ίδιο να έκαναν και άλλοι ποδοσφαιριστές αν ήταν στη θέση τους. Γι' αυτό και θα ήταν άδικο να ρίχνεις κανείς πρώτα σε αυτούς την ευθύνη.

Δεν φταίνε αυτοί που το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης, γίνεται κατανοητό πως κανείς εισαγγελέας και υφυπουργός δε μπορεί να συγκρατήσει την οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ. Δίκαιη; Άδικη; Δεν έχει σημασία. Δεν θα υποκαταστήσουμε κανένα δικαστήριο εδώ. Το οφθαλμοφανές είναι πως η διαιτησία εξυπηρετεί συμφέροντα. Η δικαιολογία των ανθρωπίνων λαθών δεν κούρασε απλά. Εξοργίζει και νεκρούς.

Μοναχά από τις 23 Δεκέμβρη μέχρι σήμερα, πέρασαν από το κρεβάτι του χειρουργείου: Θρασύβουλος, Ξάνθη, Άρης, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Σε κανέναν αγώνα δεν σημειώθηκε... ανθρώπινο λάθος εις βάρος του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έχει καταργήσει την έννοια της... ομορφιάς του ποδοσφαίρου. Είναι ομορφιά του ποδοσφαίρου, όσο κι αν δεν αρέσει στους Παναθηναϊκούς, να χάνουν από τον Πανσερραϊκό και από τον Εργοτέλη. Ο ΠΑΟΚ να χάνει 3-0 με δύο γκολ του Βύντρα. Η ΑΕΚ να κάνει δέκα ματς να κερδίσει εκτός έδρας. Ο Άρης να κερδίζει στο 93' τον Θρασύβουλο ή να έχει 120 λεπτά τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο και να χάνει στα πέναλτι. Μόνο ο Ολυμπιακός δεν δικαιούται να χάνει. Πεθαμένος, πεσμένος στο έδαφος, ανήμπορος εδώ και ένα μήνα να βγάλει 90λεπτο στον ίδιο ρυθμό, αλλά μόνο η... Σεντ Ετιέν τον τιμώρησε. Οι άλλοι απαγορεύεται. Εντός Ελλάδος, νόμος είναι το δίκιο του Σωκράτη.

Από τη στιγμή που κράτος δεν υπάρχει και δε μπορεί να ελέγξει την ασυδοσία που υπάρχει στον χώρο του ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που ο εισαγγελέας καλεί τον... Βασσάρα για να διαπιστώσει αν σωστά έδωσε ή δεν έδωσε πέναλτι (!!!), ο μόνος που μπορεί να κόψει τα κεφάλια του τέρατος που απειλεί να καταβροχθίσει και τον τελευταίο νοήμων φίλαθλο που έχει μείνει στο ποδόσφαιρο, είναι αυτός που τα εξέθρεψε κιόλας. Μακάρι να το πράξει πριν χυθούν κροκοδείλια δάκρυα για την... βία στα γήπεδα. Διότι η... βία που ασκείται στα μυαλά του κόσμου είναι αυτή που προκαλεί και τα παρεπόμενα. 'Όποιος θέλει να βοηθήσει πραγματικά προς αυτή την κατεύθυνση, ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Το πολυμετοχικό σχήμα απεδείχθη ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Από την αρχή, με την επιλογή του αποτυχημένου (στον Εθνικό) προέδρου ήταν ηλίου φαεινότερον ότι το ζητούμενο των πραγματικών μετόχων ήταν η αποστασιοποίηση από την διοίκηση και από τη φθορά που προκαλέι η λήψη αποφάσεων.

Σήμερα πλέον η λύση είναι μία. Η αγο΄ρα και ανάληψη της διο΄κησης του συνόλου από τους μόνους που έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να το κάνουν.

ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΒΑΖΕΛΗ ΑΓΑΝΑΧΤΗΣΑ ΝΑ ΜΑς ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η ΘΡΟΙΝΗ