Φεβρουαρίου 21, 2009

ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-1



Θα φανω σε πολλους ενοχλητικος και αδικος να τα βαλω και παλι με τον Τεν Κατε αλλα δυστυχως συνεχιζει να προκαλει. Για πολλοστη φορα αρχισε το ματς με το αγαπημενο του αλλα αποτυχημμενο 4-5-1 και στο α' ημιχρονο ο Πετροπουλος και η ομαδα βολοδερναν προσπαθωντας να διασπασουν την αμυνα του Πανιωνιου. Αν προσθεσουμε σε αυτο και τις 15 αποτυχημενες γιομες/σεντρες του Καραγκουνη εναντι μιας επιτυχημενης και καταλαβαινετε γιατι ο Παναθηναικος δεν μπορουσε να αναπτυχθει με επιτυχια.

Διορθωνοντας το εμφανες λαθος του ο Τεν Κατε και βαζοντας διπλα στο Πετροπουλο εναν κλασικο κυνηγο τον Σαλπιγγιδη, αλλαξε τη ροη του παιγνιδιου και η ομαδα βελτιωθηκε αισθητα. Το αποτελεσμα ηταν ενα γκολ στο 66' με τον Σαλπιγγιδη και ενα στο 72΄ με τον Πετροπουλο, καθαριζοντας ετσι το ματς σχετικα ευκολα. Ο Πανιωνιος μειωσε με τον Εστογιανοφ στο 92'.

Σαφως καλυτερος ο Παναθηναικος του Πανιωνιου επεκρατησε δικαια. Η βελτιωση που επηλθε στο β' ημιχρονο σε ολη την ομαδα βοηθησε και μερικους απο τους παικτες να διακριθουν. Θα σταθω βεβαια στον αμυντικο ογκολιθο του κεντρου τον Σιμαο, στον εξαιρετικο Βαβζινιακ, στον πολυ καλο Νιλσον στον κινητικο και μεσα στις φασεις Πετροπουλο και φυσικα στο παιδι για ολες τις δουλειες Σαλπιγγιδη. Ο Γκαμπριελ κινητικος αλλα ειχε και επιπολαιες στιγμες. Ο Ιβανσιτς αγχωμενος να αποδειξει οτι πρεπει να παιζει ειχε μεγαλη διαθεση αλλα επισης ειχε καλες και κακες στιγμες. Ο Νινης εκτος κλιματος και ο Καραγκουνης ηταν και συνεχιζει να ειναι ενα βαριδι στην αναπτυξη της ομαδας.

Συνεχιζουμε με απωτερο σκοπο τη δευτερη θεση στο πρωταθλημα, μια πιθανη προκριση στο Champions' League και κατακτηση του Κυπελλου. Απο δω και περα δεν πρεπει να γινονται παιδαριωδη λαθη απο ολες τις πλευρες και πρεπει για να επιτυχουμε αυτους τους στοχους να δειξουμε εξαιρετικη σοβαροτητα στο γηπεδο.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ

stathis είπε...

Παιδιά, όλοι ενωμένοι την Τετάρτη για μεγάλη δικιά μας βραδιά ...

Έλα μωρή αρρώστεια...

Our Greek tv είπε...

Χαιρετούμε το ωραίο blog σας!
Τώρα το ανακαλύψαμε!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα εμενα που μου αρεσε και το 1ο ημιχρονο πειραζει;

Ειδα για πρωτη φορα φετος κινηση, πιεση ψηλα, αλλαγη της μπαλας γρηγορα, σχεδον με τη μια, διαθεση για τρεξιμο και τα πλαγια μπακ να ανεβαινουν και να εχουμε 7-8 παιχτες πανω απο τη σεντρα σε ολο σχεδον το 1ο.
Και αλλες ομαδες μας παιξανε με 11 αμυντικους αλλα εμεις δεν ανεβαιναμε!!!

Ο Πετροπουλος ειναι ευκολα καλυτερος απο τον Βαγγελακη και προσπαθει πραγματικα.Κανει γκολ και ειναι στις φασεις.
Στο κατω κατω πρεπει να εχει και πασες απο τα χαφ για να κανει γκολ
-ας δουμε τις πασες που ειχε ο Γκεκας την πρωτη χρονια στη Γερμανια και ποσα παρε βαλε ειχε-.

Και μονο να βλεπεις την ομαδα να τρεχει ειναι κατι θετικο που δεν το ειχαμε μεχρι τωρα.
Αρκει να μην ειναι λογω κρυου...

Ανώνυμος είπε...

Κυπελλο ε? Ναααα!!!

Υπερκουπωση θα παθουμε παλι φετος...

Πελατεεεες.......

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κυριάκο, το καλοκαίρι που οι μπασκετικοί γαύροι πήραν δυο-τρεις παίκτες της πλάκας, έγραψες ένα καταστροφολογικό κείμενο, με το οποίο ουσιαστικά προέβλεπες πως οι ημέρες της ευδαιμονίας τελείωσαν. Χθες τους κάναμε μια ακόμη πλάκα, αλλά δεν έγραψες ούτε μια αράδα, ούτε λέξη. Τι έγινε;

Κυριακος είπε...

Niko το καλοκαιρι που εγραψα αυτα που εγραψα κτυπησα κουδουνι για να μην επαναπαυθουμε. Θα μου πεις σιγα μη σε διαβαζουνε οι μεγαλοι και ακουνε τη γνωμη σου. Ποτε δεν ξερεις. Τυποι σαν τον Γιαννακοπουλο ακουνε το κοσμο.

Εξαλλου οι κινησεις του Ολυμπιακου τοτε φαινοντουσαν αξιολογες και ο Γιαννακης καλος προπονητης. Τωρα αν μερικοι παικτες δεν του βγηκαν η αν η ομαδα σαν καινουργια δεν εχει βρει τη χημεια της, δεν σημαινει οτι δεν εχουν προοπτικη και δεν θα ειναι επικινδυνοι αντιπαλοι. Εμεις πρεπει να ειμαστε συνεχως σε high alert. Μη μου πεις οτι χθες η νικη μας ηταν ευκολη? Εγω καρδιοκτυπησα μεχρι τη τελευταια περιοδο. Ας τα παραδεχομαστε.

Τελος θα πω οτι ακομη υποστηριζω οτι ειπα τοτε και δεν νομιζω οτι αστοχησα. Π.χ.ειπα:

"Ισως αυτη η σημαντικη ενισχυση του Ολυμπιακου καθως και η εξ αρχης προπονηση του υπο τον Γιαννακη, να ξυπνησει τον Παναθηναικο και να αντιδρασει δεοντως. Ειναι φανερο οτι χρειαζεται δυο ψηλους (ο ενας ειναι ο Πεκοβιτς), ειναι φανερο οτι ο Ομπραντοβιτς πρεπει να να φερει εναν αερα αλλαγης στο παιγνιδι της ομαδας και να ανανεωσει τους κουρασμενους παικτες, και ειναι φανερο οτι οι Γιαννακοπουλοι αν δεν κουρασθηκαν και αυτοι (που νομιζω οτι συμβαινει), πρεπει να αντιδρασουν στην ενισχυση του αντιπαλου."

Που ειμαι λαθος? Ισως στο "κουρασμενους" η "κουρασθηκαν"? Μπορει να υπερεβαλα λεκτικα αλλα οι λεξεις ειχαν και καποια βαση. Το προβλημα ξεπεραστηκε αλλα οκινδυνος του αντιπαλου παραμενει. Να μεινουμε προσγειωμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Στον τίτλο Κυριάκο, στον τίτλο ήσουν λάθος. Άκου "Τέλος εποχής" έστω και με ερωτηματικό. Οι "κοντοί" κι ο Ζέλικο δεν καταλαβαίνουν από εποχές.

Ανώνυμος είπε...

Στο μπάσκετ, ό,τι κι' αν κάνουν, όσο υπάρχουν τ' αδέλφια, θα είναι πάντα δεύτεροι.

Ο Γιαννάκης είναι προπονητής - δημιούργημα των μήντια. Υπερβολικά τυχερός, συγκηριακά στο Ευρωπαϊκό που κατακτήσαμε, με εμμονές στη επιλογή παικτών ( Π΄λεκάνος αντί Περπέρογλου το καλοκαίρι στη Κίνα) κλπ.

Στη nouvelle vague των Ελλήνων προπονητών, υπάρχουν εξαιρετικοί προπονητές, παρασάγγας καλύτεροι του Γιαννάκη.

Στό ρόστερ του φετινού μπασκετικού θρήνου, υπάρχει πλειάδα δευτερόπτριτων παικτών με ηγεμονικά συμβόλαια και αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών στις κρίσιμες στιγμές (Παπαλουκάς, Τσίλντρες, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης) και ρολίστες που αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο (Γκρίρ, Παπαλουκάς Τσίλντρες).

Στον αντίποδα, η δική μας ομάδα, έχει απόλυτα ισοροπημένο ρόστερ (ιδίως με τη παρουσία του Πέτκοβιτς) και απόλυτα επιτυχημένη διαχείριση υλικού. Ακριβώς ρο αντίθετο δηλαδή από ότι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Οι Γιαννακόπουλοι συντηρούν μιά εξαιρετική ομάδα (χωρίς ελπίδες απόσβεσης της επένδυσής τους) και τη διαχειρίζονται προσβλέποντας πάντοτε στην επόμενη μέρα. Τα επερχόμενα θα είναι πάντοτε και συνεχώς καλύτερα.

Έχει κανείς συνειδητοποιήσει ότι έχει ήδη αποφασισθεί η επόμενη ημέρα μετα τον Σάρας;

Η ελπίδα του ΠΑΟ μας είναι μία.

ΠΑΥΛΟ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ.

Σε ευχαριστούμε για όλα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παύλος με τον Θανάση Γιαννακόπουλο έδωσαν το παρών στην ετήσια εκδήλωση των παλαιμάχων του Παναθηναϊκού που έλαβε χώρα τη Δευτέρα και στις δηλώσεις τους έστειλαν για ακόμη μία φορά το μήνυμα ότι δεν μετέχουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, αν και ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι μέτοχος της ΠΑΕ. Όλα αυτά 48 ώρες πριν το ματς της χρονιάς με τη Βιγιαρεάλ.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος τόνισε: "Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, άλλοι ασχολούνται με αυτό. Θέλω ο σύλλογος είτε είναι στο μποξ είτε στο πόλο παντού να πρωταγωνιστεί. Εύχομαι ο Παναθηναϊκός να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα με τη Βιγιαρεάλ και να κάνουμε το πρώτο βήμα πρόκρισης".
Για την κατάκτηση του κυπέλλου από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, είπε: "Φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταγωνιστής και αξίζει 10-15 κούπες ακόμα".

Από την πλευρά του ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, αφού έδωσε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου και τόνισε πως "πετύχαμε τον έναν από τους τρεις στόχους", σε ερώτηση για το ματς με τη Βιγιαρέαλ είπε: "Άλλες είναι οι δικές μου σκέψεις και άλλη η πραγματικότητα. Εύχομαι να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός, όπως στο βόλλεϋ που προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ".

Αιχμηρός ήταν και ο πρόεδρος των παλαιμάχων Βαγγέλης Πανάκης, ο οποίος τόνισε ότι: "Η εκδήλωση αυτή είναι το γεγονός της Αθήνας. Ερχονται όλοι κάθε χρόνο, αλλά δυστυχώς όχι αρκετοί από την ΠΑΕ. Κάποιοι δεν πηγαίνουν ούτε στα παιχνίδια. Θα έπρεπε να είναι κοντά στην ομάδα για να υπάρχει σύμπνοια".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Πατέρας δεν πήγε στην εκδήλωση λόγω ασθένειας, ενώ το παρών έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αντώνης Αντωνιάδης και ο Γρηγόρης παπαβασιλείου από το ποδοσφαιρικό τμήμα.

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ??!!!
ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.!!!
ΟΙ ΜΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ...ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΠΕΣ.... ΟΙ ΔΕ ΑΛΛΟΙ.... ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ.... ΙΣΤΟΡΙΑ.!!!

Αν η ιστορία γράφεται από τους νικητές, η ιστορία της αυτοκρατορίας του Παναθηναϊκού στο ελληνικό μπάσκετ έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός ανθρώπου. Ενός γεννημένου νικητή. Του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο πιο επιτυχημένος προπονητής όλων των αθλημάτων του «τριφυλλιού» και ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς στον πλανήτη, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, μίλησε για την ομάδα της καρδιάς του.
Τον δικό του Παναθηναϊκό.

«Έμαθα πως αυτό το τρόπαιο που κατακτήσαμε είναι το 499ο του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε όλοι όσοι ανήκουμε στον Παναθηναϊκό είναι να δουλέψουμε ακόμη σκληρότερα ώστε να έρθει όσο το δυνατόν συντομότερα το 500ο! Αυτός πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος, για όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού! Το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ… Παντού! Και μετά να βάλουμε πλώρη για τους 1000 τίτλους! Το μεγαλείο αυτού του συλλόγου, δεν πρέπει και δεν έχει ταβάνι!», ήταν τα πρώτα λόγια του «Ζοτς», έχοντας στο πλάι του τον άμεσο συνεργάτη, τον κουμπάρο, φίλο και «αδελφό» του, Δημήτρη Ιτούδη. Οι δυο τους ξέρουν καλά, καλύτερα ίσως από τον καθένα το «μυστικό» αυτής της κυριαρχίας. Και αν κάποιοι στη θέση τους θα προσπαθούσαν να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο των επιτυχιών, ο Ομπράντοβιτς στρέφει ευθύς εξαρχής αλλού τους προβολείς: «Στα παιδιά, στους παίκτες… Εκεί βρίσκεται το μυστικό! Στον χαρακτήρα νικητή που έχουν και στο γεγονός ότι κάθε χρόνο ξεπερνούν τα όρια τους και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η δουλειά που κάνουν στο γήπεδο να συνδυάζεται με την κατάκτηση τίτλων. Έχουν απίστευτη δίψα όλοι τους!», αναφέρει ξεκάθαρα ο προπονητής του «τριφυλλιού», βουλώνοντας τα στόματα όλων αυτών που μιλάνε για… κορεσμό.

Αυτα τα λέει ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.!!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΛΙΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σκουφ, όχι μόνο οι δηλώσεις του Ζέλικο, αλλά κι όλων όσων είναι σε αυτή την ομάδα. Καμία σχέση με την ΠΑΕ. Θυμήσου τις δηλώσεις Σπανούλη και Μάντζιου την περασμένη εβδομάδα. "Δίνω και την ψυχή μου για τον ΠΑΟ" ο Σπανούλης, "Παίζω στον ΠΑΟ για το χρήμα" ο Βαγγελάκης. Τι άλλο θέλεις;

Κυριακος είπε...

Ρε παιδια τι ψαχνετε? Τι σχεση μπορει να εχει το Μπασκετ του Παναθηναικου με το ποδοσφαιρο? Η νυκτα με την μερα. Απλως βλεποντας τα μελαγχολουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ NIKOS77 ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο Λ Ο Ι Μ Α Σ και φυσικά και Ε Σ Υ .!!!

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.!!!

Διάβασα πριν πως ο ΛΟΒ (φορ ΤΣΣΚΑ) ενδιαφέρει την ΤΣΕΛΣΙ αν φύγει ο Ντρογκμπά .... και μάλιστα η τιμή του είναι στα... 15 ΕΚ. € !!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ.... "ΑΠΡΑΜΟΒΙΤΣ" ???

Τι σχέση έχει ο ΒΑΝματζιος (που θα τον βάλει λεει ΒΑΣΙΚΟ!! αύριο)...
με τον ΛΟΒ ??!!!

Εχουν κάνει 10 μεταγραφές!!! ΣΚΑΟΥΤΕΡ... μέχρις ώρας... περιμένεις το... ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ μεταγραφές ??

Ο Μίμης Δομάζος έκανε το δικό του σχόλιο... «Δεν έχουμε παίκτες σταρ όπως στο μπάσκετ».

ΟΠΟΤΕ ?? Ας ελπίσουμε πως θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα στην Ισπανία και θα προκριθούμε, κάτι που εγώ πιστεύω πως είναι εφικτό.!! ΔΥΣΚΟΛΟ αλλά ΕΦΙΚΤΟ.!!