Δεκεμβρίου 16, 2008

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ?


Αφορμη γι'αυτα που θελω να πω ειναι η ασταθεια που δειχνει η ομαδα στο παιγνιδι της και εκει που κερδιζει ανετα τη Βρεμη στη Γερμανια η την Ιντερ στην Ιταλια χανει απο τον Εργοτελη στο ΟΑΚΑ, η φερνει ισοπαλια με τον Ηρακλη εντος εδρας η τρομαζει τους οπαδους της με ενα κακο α΄ημιχρονο με τον Πανσερραικο που αν δεν εμπαινε το γκολ στο 45' και με δεδομενη τη κατασταση του γηπεδου και της βροχης θα μπορουσε καλλιστα να σημανει ενα ακομη αρνητικο αποτελεσμα εντος εδρας.

Η ολη κατασταση εχει εξελιχθει σε ενα μεγαλο γριφο και θελω να πιστευω οτι το φρεναρισμα και τα σκαμπανεβασματα της ομαδας οφειλονται κυριως σε ψυχολογικους λογους. Το θεμα ειναι ποιος θα λυσει αυτο το γριφο, αν και φαινεται οτι ειναι αργα για φετος εκτος αν ο Ολυμπιακος αρχισει τα παραπατηματα και εμεις φυσικα δεν χασουμε κανενα αγωνα πραγμα που φανταζει πολυ, μα πολυ δυσκολο.

Για τον Τεν Κατε ειμαι πολυ επιφυλακτικος και το εχω δηλωσει εξ αρχης, και μερικες αξιολογες νικες που εγιναν κυριως στην Ευρωπη δεν με εχουν πεισει οτι οφειλονται σ'αυτον, οπως μας πιπιλιζουν τα ΜΜΕ και ορισμενοι οπαδοι μας. Μετα απο τοσο καιρο η ομαδα επρεπε να ρολαρει σαν καλοκουρδισμενη μηχανη και τα παιγνιδια ειδικα με τις μικροτερες ομαδες να κερδιζονται αβιαστα και ακουραστα. Αντιθετως γινονται τραγικες και ανεξηγητες γκελες και οταν κερδηθουν παιγνιδια εστω και με δυσκολια, ο Ολλανδος αναγαγεται σε μαιτρ της προπονητικης. Καλα τα ΜΜΕ κανουν τη δουλεια τους για τις πωλησεις αλλα δυστυχως διαμορφωνουν ενα κλιμα και χειραγωγουν οπαδους, οι οποιοι ακομη και σε μετριο εως κακο παιγνιδι τους αρκει να κερδισει η ομαδα και το θεωρουν επιτυχια. Βεβαια οταν περνανε ετσι οι μετριες αποδοσεις και οι οπαδοι μενουν ικανοποιημενοι με αυτη τη μετριοτητα, καποια στιγμη αυτη η μετριοτητα θα βγει και με αρνητικο αποτελεσμα οπως εχει συμβει πολλες φορες μεχρι τωρα.

Εγω πιστευω οτι στο αγωνιστικο και μονο θεμα (εξαιρω διοικητικα, ευθυνες μεταγραφικων κλπ) φταιει περισσοτερο ο προπονητης παρα οι παικτες οπως εχουν ολοι οδηγηθει να πιστευουν. Οι παικτες σε γενικες γραμμες ειναι καλοι με εξαιρεσεις, αλλα βεβαια λειπουν και οι προσωπικοτητες που θα εκαναν τη διαφορα. Δεν παυουν ομως να ειναι μια ομαδα καλων παικτων και με πολλες εναλλακτικες λυσεις. Ο διοικητης τους (προπονητης) οφειλε να εχει βγαλει το μαξιμουμ απο τις ικανοτητες τους, να εχει διαμορφωσει μια σταθερη ομαδα και να τους εχει μαθει πως να νικανε και να μη παθαινουν "τρικυμια στο κρανιο" καθε φορα που παιζουν και τα πραγματα εχουν διαφορετικη εξελιξη απο αυτη που περιμενουν. Οτι γινοταν και περυσι οταν το ματς δεν πηγαινε καλα το ιδιο γινεται και φετος. Τα χανουν, δεν εχουν ψυχραιμια, δεν εχουν 2-3 προσωπικοτητες να τους τραβηξουν, ο προπονητης δεν αντιδρα σωστα και κανει αλλαγες στο 80' η δεν χρησιμοποιει τους καταλληλους παικτες εξ αρχης, γενικα δεν εχουν καθαρο μυαλο στα δυσκολα οταν ειναι φαβορι. Τα αποτελεσματα τα εχουμε δει. Και αυτο πιστευω ειναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ευθυνη του προπονητη που επρεπε να εχει διδαξει το τροπο αντιδρασης σε αυτες τις καταστασεις και να εχει εναλλακτικες λυσεις για να βγαινει η ομαδα απο το αδιεξοδο. Δεν στεκομαι σε επι μερους λεπτομερειες οπως γιατι χρησιμοποιει 3 αμυντικους κλπ δεδομενης της αδυναμιας μας στην αμυνα, αλλα δεν μπορω να μη σταθω στο συστημα του να χρησιμοποιει εναν μονο φορ και να αχρηστευει το πρωτο σκορερ του Παναθηναικου Σαλπιγγιδη σε ρολο δεξιου μεσοεπιθετικου και να τον κανει να τρεχει σαν χαμαλης σε ενα ρολο που δεν του αρμοζει. Και αυτο γιατι εχει εμμονη με το συστημα του ενος φορ. Καλο ειναι για ορισμενους εκτος εδρας αγωνες αλλα θελει και εναν πασαδορο ΟΛΚΗΣ (δυο φορες Κλευτον) να του περναει καθετες μπαλλιες μια και ειναι τοσο μονος μπροστα σαν την καλαμια στο καμπο. Μοιραιως λογω ελλειψης καταλληλων παικτων γι'αυτο το ειδος τους παιγνιδιου, ερχονται οι γιομες που μου θυμιζουν το "σαιτοπολεμο" του Πασχα στη Χιο που αποτελουν τη χαρα του καθε αντιπαλου αμυντικου και περιμενουμε καμμια καραμπολα η στραβοκλωτσια να βαλουμε το γκολ. Γι'αυτο απορω πως μερικοι βλεπουν οτι ο Ολλανδος εχει δωσει στην ομαδα συστημα και τακτικη. Βεβαια επαιξαν καλα και πηραν μερικους αγωνες και μαλιστα απροσμενα, αλλα τι στην ευχη απαγορευεται και οι ποδοσφαιριστες να ειναι μερικες φορες στη μερα τους? Υπαρχουν αρκετοι με προσοντα στην ομαδα και εναλλακτικες λυσεις σε πολλες θεσεις. Αυτο που χρειαζεται ειναι ενας προπονητης που να μπορει να διαχειριστει το υπαρχον καλο υλικο και που δεν θα τους ριχνει στη πυρα καθε φορα που απο δικα του λαθη η και ανικανοτητα δεν φερνει τα αποτελεσματα. Και απο αυτο και μονο το γεγονος - δηλαδη να τους εκθετει σαν αποκλειστικα υπευθυνους - εμενα με βαζει σε σκεψεις ο Τεν Κατε αν ειναι ο καταλληλος οδηγος και ηγετης.

Βεβαια απο τη στιγμη που η διοικηση τον καλυψε για τους δικους της λογους τα πραγματα αλλαξαν λιγο προς το καλυτερο και με δεδομενο οτι φθασαμε αισιως στο μισο του πρωταθληματος δεν θα ηταν σωστο να μπουμε σε μια δινη συζητησεων απομακρυνσης προποντη και να χειροτερεψουμε τα πραγματα. Υπομονη μεχρι τον Μαιο, η ομαδα λογικα πρεπει να καλυτερεψει και να κρατησει επαφη τουλαχιστον με τη 2η θεση και μετα βγαζουμε συμπερασματα. Αυτο ομως δεν πρεπει να εκληφθει οτι δεν θα κανουμε κριτικη στον καθενα οταν υπαρχει λογος και οτι δεν θα τονιζουμε τα λαθη, ασχετως επιθεσεων και υβρεων απο φανατικους. Οποιος νομιζει οτι τον ικανοποιει αυτο το ποδοσφαιρο που παιζει η ομαδα εχει δικαιωμα να το νομιζει και ισως εχοντας συνηθισει τον μετριο Παναθηναικο της τελευταιας 12ετιας να του φαινεται ο σημερινος και σαν ομαδαρα. Δυστυχως οι προσδοκιες των παναθηναικων φιλαθλων εχουν μειωθει λογω της προυπαρχουσας καταστασης και αυτο βγαινει στις προσδοκιες τους και ειναι ευκολο να αποδεχθουν μια καλυτερευση της μετριοτητας και να την αναγαγουν σε ιδανικη κατασταση. Εδω πρεπει να επεμβουν οι διοικουντες και με αποφασιστικες επεμβασεις να δωσουν ενα καινουργιο οραμα στους φιλαθλους για μια ομαδα που θα παει απο τη μεσαια υποσταση στη κορυφη και να παραμεινει εκει.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα λεγόμενά σου Κυριάκο. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα έχει βρει ρυθμό. Πολύ σωστά αναφέρεις ότι εάν δεν έμπαινε το γκολ στο 45, θα είχαμε πάλι μιά από τα ίδια. Δεν ρολάρει η ομάδα στα εύκολα παιχνίδια και δεν είναι σίγουρη καμιά νίκη, όπως π.χ. μέχρι τώρα ο γαύρος, στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο γαύρος θα κάνει κοιλιά Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όπως κάνει πάντα. Εξ άλλου η ομάδα του βασίζεται σε παίκτες όπως ο Ντιόγκο που πάιζει 14 μήνες συνέχεια, ο Μπελούτσι και ο Ντούντου, που δεν φημίζονται για τη σταθερότητά τους και μάλλον τα έχουν δώσει τα πάντα για φέτος. Μη ξεχνάμε ότι δεν έχουν αμυντικά χαφ και εάν δεν πάρουν τον Καρντόσο και φέρουν παίκτη από Νότιο Αμερική, θα περάσει χρόνος μέχρι να προσαρμοσθεί. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για μας, εάν φέρουμε παίκτη ή παίκτες από εκεί, οι οποίοι με εξαίρεση τον Γκονζάλες (γιατί τον διώξαμε;-ρητορική η ερώτηση), έπαιξαν μπάλλα την επόμενη σαιζόν.

Ο γαύρος λοιπόν θα κολλησει, αλλά είμαι βέβαιος, με αυτά που βλέπω, ότι δεν θα το εκμεταλλευθούμε, θα κάνουμε βλακώδεις ήττες και ισοπαλίες και το πολύ πολύ να βγούμε δεύτεροι και θα παίζουμε προκριματικά αρχές Ιουλίου.

Διαβάζω σήμερα για τον άλλον προπονηταρά που λουστήκαμε πέρυσι, τον Πεσέϊρο (ή και Τεσέϊρο) που τους έχει διαλύσει στη Ρουμανία. Τα ίδια θα γίνουν και με τον τεντόπανο, όταν φύγει. Έχουμε καταντήσει άσυλο δήθεν προπονητών, οι οποίοι έρχονται σ'εμάς εξαργυρώνοντας μιά αμφιλεγόμενη επιτυχία του παρελθόντος και στη συνέχεια γίνονται ανέκδοτα.

Το κακό, το χειρότερο μάλλον, είναι ότι και στη σαιζόν του Ιανουαρίου θα γίνουν επενδύσεις σε παίκτες με βάση τον σχεδιασμό(;) του πολυγατικού και τον Ιούνιο, όταν θα έχουμε νέο προπονητή, θα ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Στο ίδιο έργο θεατές δηλαδή, όπως κάθε χρονιά τα τελευταία 13 χρόνια.

Ας πληρώσουν καλά έναν πραγματικό προπονητή, ακριβό, με αποδεδειγμένα επιτυχή καριέρα στον πρωταθλητισμό και ας χτίσουμε την ομάδα επάνω σε αυτόν, όχι άλλες μεσοβέζικες λύσεις.

Εναλλακτικά νομίζω, ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν πολύ θαραλέα κίνηση η αντικατάσταση του φερόμενου ως προπονητή, με ένα δίδυμο Νόμπλια με κάποιον άλλο βετεράνο του ΠΑΟ δίπλα του για να δούμε εάν αντέχουν σε αυτήν την ομάδα και τον Ιούνιο να κάνουμε ταμείο. Εάν δεν περπατήσει αυτός ο συνδυασμός τότε ας προχωρήσουμε στη συνεργασία με τον επώνυμο και ακριβό προπονητή.

Ξέρω ότι πολλοί θα μας χαρακτηρίσουν σαν τουλάχιστον αγνώμονες που δεν θέλουμε τον τεντόπανο που μας πήγε στους 16 και πολλά άλλα μπλα μπλα. Μήπως όμως εμείς βλέπουμε λίγο μακρύτερα και έχουμε μεγαλύτερα όνειρα για τον ΠΑΟ μας;;;;;

Basil Lucas είπε...

Ένα post για το γήπεδο, την αναστολή των εργασιών και τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ιδεοδοχείο...

http://ideodoxeio.blogspot.com/2008/12/blog-post_101.html

Basil Lucas είπε...

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό, γίνανε πολλά λάθη σίγουρα αλλά πλέον δεν είναι ώρα να κοιτάμε πίσω ...

Εφόσον πέρασε και στους 16 του CL μπορούμε να πούμε ότι ακόμα δεν χάθηκε τίποτα. Όχι ότι θα πάρουμε ευρωκούπα, αλλά θα είναι σημαντικό χαρτί για να έρθουν καλοί παίκτες τον Γενάρη! Και πιστεύω πως αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του ΠΑΟ! Να ενισχυθεί πραγματικά τον Γενάρη γιατί θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να ανατραπεί η διαφορά στο πρωτάθλημα!

Οι 3 παίκτες που θέλει ο Τεν Κάτε μας βρίσκουν νομίζω όλους σύμφωνους, ελπίζω μόνο να μην γίνουν παρόμοιες βλακείες με του καλοκαιριού (Πεγεράνο, Ζιβέ κτλ.)

Ανώνυμος είπε...

Δε συζητάμε καλύτερα για το γήπεδο και το τι μπορούμε να κάνουμε να βοηθησουμε?

Αλλιώς σε 10-15 χρόνια τα παιδιά μας και όχι εμείς, θα λέμε πάλι τις ίδιες "χαζομάρες" (μέσα και ο εαυτός μου εννοείται). Αυτός μου αρέσει, αυτόν να πάρουμε, εκείνος είναι λίγος, δεν ξέρεις τι λες τάδε κτλ.

Χωρίς γήπεδο δικό μας δεν πάμε πουθενά. Πλέον ο γαύρος, αφού πήρε τα πρώτα με 80-20 τη διαιτησία, μετά το γήπεδο που έκανε, αρκείται σε μια διαιτησία 60-40 που δε βγάζει μάτια, και λειτουργεί υποστηρικτικά στο άητηττο σχεδόν εντός έδρας.

Και τον Ιμπραίμοβιτς να πάρουμε (λέμε τώρα), χωρίς γήπεδο δεν πάμε πουθενά.

Υ.Γ. Δε λέω βέβαια να καταλύσουμε, νόμους, περιβάλλον κτλ, αλλά δε γίνεται να μην υπάρχει μια λύση, ΑΜΕΣΑ. Ούτε ο κάθε Βωβός να κάνει ότι θέλει χρησιμοποιώντας μας. Άσχετο αλλά επειδή είμαι Απελοκηπιώτης, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναψηφίσω για τουλάχιστον 20 χρόνια κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, λόγω του κτήματος Θων και την εμπλοκή Βωβού. 'Οσοι μένουν Αμπελόκηπους ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 6.23.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΝΕΤΑ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ Ή ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΥΝΟΙΑ, ΑΥΤΗ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΩΒΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΡΓΑΛΗΘΕΙ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ?
ΦΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΗ (ΕΓΩ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΥΨΕΛΗ).
ΑΝ ΘΕΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΩΒΟΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΒΩΒΟΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΣ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝΕ.

KARALBI ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Unknown είπε...

Εγώ πάλι λέω ότι την τελευταία δεκαετία αλλάζουμε πάνω από έναν προπονητή τη χρονιά κατά μέσο όρο και κανένας δε μας ικανοποιεί.Ας αφήσουμε κάποιον να μας αποδείξει σε βάθος χρόνου αν είναι καλός ή κακός.Ολόκληρη Ρεάλ έδωσε στον Σούστερ 1,5 χρόνο να φτιάξει το σημερινό πανηγύρι.Ολόκληρη Λίβερπουλ έχει να δεί εγχώριο τίτλο από τον προηγούμενο αιώνα και στηρίζει τους προπονητές της.Όλες οι ομάδες που έχουν καταφέρει κάτι την τελευταία δεκαετία έχουν ένα χαρακτηριστικό.Σταθερότητα στον πάγκο.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,Άρσεναλ,Μίλαν όπως και Μπαρτσελόνα,Τσέλσι,Ίντερ σε μικρότερο βαθμό.Πιστεύω πως φέτος αλλά και του χρόνου ο Παναθηναικός πρέπει να ζήσει ή να πεθάνει με τον Τεν Κάτε και τότε να γίνει ταμείο.Πολύ σημαντικό και το θέμα του γηπέδου που πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει άσχετα με τον κάθε Βωβό που καιροσκοπικά πάει να κερδίσει στις πλάτες του Παναθηναικού.

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΡΟΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ GAZETTA.GR ΤΗΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΠΑΝΤΩΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΣΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ Η ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ (ΣΟΟΥΖΑ, ΜΕΛΙΣΣΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΤΟΣ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΤΟΝ ΡΟΥΚΑΒΙΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΒΟΗΘΑΝΕ , ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ).
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΡΟΤΣΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΕΚ (ΑΤΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΔΟ).ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ).
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Η ΤΙΓΚΡΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΣΕ ME ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ Ο ΡΟΤΣΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΟΜΑΔΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΕ 3 ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ Η ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΟΠΩΣ Ο ΒΥΝΤΡΑ ,ΑΡΑ ΜΕΙΟΝ 2 ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΜΕΣΩΣ ΑΜΕΣΩΣ.
ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ (ΝΙΝΗ, ΙΒΑΝΣΙΤΣ, ΡΟΥΚΑΒΙΝΑ,ΚΛΕΙΤΟΝ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙΣ Η ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ Η ΣΤΙΣ ΓΙΟΜΕΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΜΥΝΕΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΓΙΟΜΕΣ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ.
ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ.
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦΣ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΣ. ΛΗΓΚ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16 .
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΑ.
ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΠΩΣ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ),ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΝ ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΚΑΙ ΡΟΣΤΕΡ;
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΕΡΣΙΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ (ΒΕΛΙΤΣ) ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ (ΚΟΟΥΤΣ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ)ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.


Κάπου εκεί αφήνουμε την Αργεντινή του Οκτωβρίου και περνάμε σε εκείνη του περασμένου καλοκαιριού. Τότε που ο Χουάν Ραμόν Ρότσα προσλήφθηκε από τον Παναθηναϊκό για να ανιχνεύσει την αγορά της Ν. Αμερικής και κυρίως της Αργεντινής. Έμεινε τρεις μήνες στην πατρίδα του για να βρει παίκτες... Το αποτέλεσμα; Μηδέν μεταγραφές από τις εισηγήσεις του, μηδέν Αργεντινοί στο ρόστερ και πρόωρη λύση της συνεργασίας. Για πρώτη φορά, ο πρώην συνεργάτης του τριφυλλιού μιλάει για όσα έγιναν το καλοκαίρι, για τους παίκτες (αλλά και τον προπονητή) που πρότεινε, για την ομάδα που ονειρευόταν και όσα τον πλήγωσαν...


- Ας περάσουμε στα δικά μας. Βλέποντας τον Παναθηναϊκό και κυρίως τα προβλήματα στην άμυνα, σκέφτεστε όσα έγιναν το καλοκαίρι; Ο Πεγεράνο θα ήταν ο άνθρωπος που θα έδινε μια διαφορετική εικόνα στον ΠΑΟ;


“Ο Πεγεράνο ήταν πολύ κοντά, όμως ένας λάθος χειρισμός έγινε η αιτία να πάει στην Αλμερία. Ο Μπλένχιο ήταν, επίσης, μια πρότασή μου, όμως λόγω προβλήματος με τα διαβατήρια δεν ήρθε. Είδα τον Πεγεράνο σε παιχνίδια και σε προπονήσεις. Είναι ένας ηγέτης στην άμυνα, γρήγορος και με καλή τεχνική κατάρτιση. Ονειρεύτηκα έναν Παναθηναϊκό με τέσσερις-πέντε Αργεντινούς, αλλά τελικά δεν πήραν κανέναν”.


- Προφανώς κάποιος σάς έδωσε το δικαίωμα να έχετε τέτοιο όνειρο; Θα υπήρχε μια ένδειξη πως θα γίνουν τέτοιες κινήσεις.


“Πήγα με αυτό τον σκοπό στην Αργεντινή. Έβλεπα δέκα ώρες την ημέρα παιχνίδια, όχι από DVD, αλλά από κοντά. Παρακολουθούσα αγώνες όλων των κατηγοριών, έβλεπα προπονήσεις. Να φανταστείτε ότι τη μάνα μου την είδα τον δεύτερο μήνα που ήμουν στην Αργεντινή. Ήξερα ότι οι παίκτες που θα έφερνα, δύσκολα θα αποτύγχαναν. Ήταν εγγυημένα “προϊόντα”. Και θα έπαιρνα την ευθύνη από την πρώτη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε γνώμη και πήρε Βραζιλιάνους. Τώρα που δεν πάνε καλά, κανείς δεν λέει εγώ τους πρότεινα... Μόνοι τους ήρθαν; Αν είχαν καλή απόδοση, όλοι θα έβγαιναν μπροστά. Εγώ θα το έλεγα από την αρχή. Και όποια κι αν ήταν η εξέλιξή τους, θα είχα την ευθύνη”.


- Ποιους είχατε προτείνει τελικά;


“Οι πρώτοι στη λίστα ήταν ο Ιγνάσιο Πιάτι της Χιμνάσια, ο Ματίας Αμπελάιρας της Ρίβερ Πλέιτ, ο Νταμιάν Εσκουδέρο της Βελέζ, ο Λαουτάρο Ακόστα, που τώρα είναι στη Σεβίλλη. Σχεδόν όλοι έχουν αποκτηθεί τώρα από ομάδες της Primera Division. Κι υπήρχαν ακόμα ο Βάλτερ Ασεβέδο της Σαν Λορέντζο, ο Γκάμπριελ Άουτσε της Αρχεντίνος Τζούνιορς και ο Μπλένχιο της Τίγκρε. Εκείνον τον πρότεινα στο τέλος, γιατί ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία και θεωρητικά δεν είχε μεγάλη μεταπωλητική αξία. Τέλος, υπήρχε και μια λίστα με 22 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 χρονών, που θα αποτελούσαν επένδυση για το μέλλον. Και μια λίστα με παίκτες εγνωσμένης αξίας, που ενδεχομένως δεν θα είχαν δυνατότητα πώλησης στο μέλλον”.


- Η συνεργασία σας με τον Παναθηναϊκό πώς ήταν γενικά;


“Στην αρχή πολύ καλή. Μου ζήτησαν να προτείνω και προπονητή! Τους είχε πει για τον Ντιέγκο Κάνια της Τίγκρε, που διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Αργεντινή. Είναι ο καλύτερος προπονητής της Αργεντινής αυτή τη στιγμή. Είναι 36 ετών και υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε στην καλή Βιγιαρεάλ και στην Μπόκα Τζούνιορς. Τρομερή καριέρα ως παίκτης. Τον είχα ρωτήσει πόσα θέλει με το επιτελείο του για να πάει στον Παναθηναϊκό και ήταν πολύ μικρό μπάτζετ σε σχέση με το τώρα. Πίστευα ότι με τον Κάνια, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά”.


- Τελικά, τι εξήγηση πήρατε μετά που γυρίσατε από την Αργεντινή; Σας είπαν γιατί δεν προχώρησαν οι εισηγήσεις σας;


“Δεν υπήρχε εξήγηση. Μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία. Ό,τι ειπώθηκε ανάμεσα σε μένα και στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα μείνει ανάμεσα σε εμάς τους δύο. Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν πρότεινα παίκτες που αξίζουν πάνω από 10 εκ. Ευρώ, όπως είχε γραφτεί. Ούτε τον Ρικέλμε, ούτε τον Παλάσιο, ούτε τον Παλέρμο, ούτε τον Μπουονανότε! Και θα έπαιρνα την ευθύνη για όλες τις κινήσεις ακόμα κι αν δεν πήγαιναν καλά. Πρώτη φορά μιλάω για όλα αυτά, γιατί κατά καιρούς γράφτηκαν διάφορα. Και κυρίως από εφημερίδες που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Σκέφτηκαν να δώσω συνέντευξη Τύπου, αλλά μου φάνηκε υπερβολικό. Κάποια μέρα θα δώσω στην δημοσιότητα και τη λίστα των 22 ποδοσφαιριστών, να δούμε πού θα είναι ο καθένας. Γιατί για μένα στην Αργεντινή είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο ποδοσφαιριστών. Αν τους πιάσεις σε καλή ηλικία, μπορείς να πάρεις μέχρι και 200 φορές τα λεφτά σου”.


- Κι αν το καλοκαίρι σας ζητήσει ο Παναθηναϊκός να συνεργαστείτε ξανά...;


“Θα ήμουν στη διάθεσή τους ακόμα και αύριο! Είμαι 29 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είμαι Παναθηναϊκός, τι να κάνουμε; Ονειρεύτηκα έναν Παναθηναϊκό με τον Πεγεράνο, τον Πιάτι, τον Εσκουδέρο, τον Αλμπεραΐρας και τον Άουτσε... Μια ομάδα που δύσκολα θα είχε αντίπαλο”.

dimdermatis είπε...

ΚΑΘΗΣΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ. ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ. Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ, ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ 5 ΧΑΡΕΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΓΑΥΡΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ? ΕΠΑΙΞΕ 3 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΧΑΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ.

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΤΙ. ΠΕΡΙΣΥ Ο ΠΕΣΕΙΡΟ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΑΛΑ. ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Υ.Γ 1 ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ.

Υ.Γ 2 ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕ ΜΕ ΝΑΝΣΙ

Ανώνυμος είπε...

Δεκαπέντε χιλιάδες και μία
στραβάδια απολύομαι
σαράντα τρία χρονάκια θητεία
στραβάδια απολύομαι

Όλο εμένανε σηκώνει
να πω μάθημα η δασκάλα
θα τη σφάξω σαν κουνέλι
και θα βγω να παίξω μπάλα

Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού
και τα μυαλά στα κάγκελα
του αόρατου εχθρού

Βούλγαροι, Βούλγαροι,
χανούμισσες βαζέλες
όλο το έθνος προσκυνάει
σώβρακα και φανέλες

Είμαστε η αδικημένη
γενιά του ογδόντα
δίχως κατοχή και πείνα
χωρίς ρετσίνα

Τα μπούτια σου Μαρία
σκοπιά Κ.Ψ.Μ. αγγαρεία

Δεκαπέντε χιλιάδες και μία
στραβάδια απολύομαι
σαράντα τρία χρονάκια θητεία
στραβάδια απολύομαι

Μια ζωή παρουσιάστε
σαν εκπαιδευμένος σκύλος
εγώ δεν θα πάρω άλλο
φχαριστώ δεν είμαι φίλος

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΑΛΛΑ ΚΑΙ......ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ

Andy-fatic είπε...

Ο Ολυμπιακός έχει παίξει 3 παιχνίδια μπάλα (ψιλοτυχαία κατά τη γνώμη μου) και ο ΠΑΟ κανένα. Γιατί άλλο νίκη και άλλο μπάλα. Πέρα από αυτό, πρωτεύον ζήτημα είναι το γήπεδο. Πρέπει να γίνει γήπεδο οπωσδήποτε, δεν νοείται να μην έχουν γήπεδο ΠΑΟ και ΑΕΚ. Δεν γίνεται! Και επειδή σε ότι αφορά τον πρώτο, τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια, το βλέπω να ολοκληρώνεται σύντομα! Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να κόβεται ούτε ένα δέντρο στην Αθήνα ο κόσμος να χαλάσει. Αν υπήρχε κάπου γήπεδο ας γίνει και τώρα, εκτός αν δεν το σηκώνει πια η περιοχή για συγκεκριμένους λόγους. Γιατί μπορεί κάποτε να το άντεχε αλλά ίσως τώρα πια όχι, ή τουλάχιστον να μην γίνουν εμπορικά αλλά μόνο το γήπεδο. Έλα όμως που μπαίνει στη μέση η κονόμα...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ANTY-FATIC ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΠΑΟ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΙΞΕΙ.
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ
ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ.
Υ.Γ. ΝΤΟΥΣΑΝ ΝΤΟΥΣΑΝ ΒΑΖΕΛΙΑ ΣΕ ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ

KARALBI-KALAMATA

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα με το γήεδο είναι πάρα πολύ απλά. Εάν το θέλουμε πρέπει να το διεκδικήσουμε μαζί με το εμπορικό κέντρο. Ο νόμος του 2006 είναι σαφέστατος. Όλα τα άλλα είναι απλά αποπροσνατολισμός.

Εάν πέσουμε στη παγίδα, διεκδίκησης μόνο του γηπέδου, τότε θα πέσουμε σε πολλαπλή παγίδα, δηλαδή,
- θα πρέπει να διεκδικήσουμε νέα νομοθετική ρύθμιση για πολεοδομικούς όρους κλπ. Δηλαδή τουλάχιστον 3 χρόνια καθυστέρηση. Λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν υτή τη περίοδο στην Ελλάδα (εκλογές κλπ) βάλε πενταετία και βλέπουμε.
- Θα έχουμε αντιμέτωπο τον Βωβό, ο οποίος έχει εταιρεία εισηγμένη στο Χ.Α.Α. που απασχολεί εκατοντάδες άτομα προσωπικό και η πιθανή κατάρρευσή του θα συμπαρασύρει μικρότερες εταιρείες ενώ θα προκληθεί και κοινωνικό πρόβλημα με 1000 (αρχικά) νέους ανέργους. Το αντέχει αυτό η κυβέρνηση; (δεν είναι πολιτικό αυτό Κυριάκο)
- Η επόμενη κυβέρνηση, όποια και εάν είναι αυτή δεν γνωρίζουμε σε ποιές συνθήκες θα βρεθεί για να δρομολογηθεί εκ νέου η κατασκευή γηπέδου στο Βοτανικό ή αλλού.
- Τέλος, επειδή στην Ελλάδα, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, μας βλέπω στο ΟΑΚΑ, για μια εικοσαπενταετία ακόμη.

Τώρα, τα δεντράκια και οι άστεγοι κορμοράνοι με τα αναξιοπαθούντα γεράκια του Βοτανικού, είναι απλά και μόνον προφάσεις εν αμαρτίαις. Μάλλον πολλοί αρουραίοι τρέφονται με αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ROCK-N-ROSES, σε παρακαλώ κοίτα την ημερομηνία λήξης στο μπουκαλάκι, μήπως αυτά που παίρνεις είναι ληγμένα.

Clandestino είπε...

Άντε πάλι με τον Τεν Κάτε. Δεν είναι θέμα προπονητή ούτε ικανότητας των παικτών. Είναι θέμα νοοτροπίας. Και όσο υπάρχει η νοοτροπία του δημόσιου υπαλλήλου στην ομάδα (η οποία καλλιεργήθηκε επί Βαρδινογιάννη) αυτή η ομάδα δε θα δει προκοπή. Ε ο Τεν Κάτε είναι ο κατάλληλος για να πάρει κεφάλια!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Aν υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται στον ΠΑΟ με τις αλλάγές που έγιναν σε όλα τα επίπεδα, τότε φταίνε 100% η διοίκηση και ο προπονητής γι'αυτό. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι όλα ξεκινούν από τον ηγέτη?
Σπύρος Δεβλετζής

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή τοποθέτηση φίλε μου

Όσο για το γήπεδο, καλύτερα ας δούμε πέρα από τα γεγονότα λίγο και απο αυτα που προσπαθούν να μας πασάρουν.

Ειμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ και οχι τα π********άκια του κα΄θε επιχειρηματία που μας εκβιάζει με εμπορικά κέντρα και διπλές αναπλάσεις. Η κυβέρνηση αντί να πάρει θέση, ευνοεί την κόντρα μπας και πέσουν τα ποσοστά του Συριζα...

SEADWELLER

Ανώνυμος είπε...

Για το γήπεδο, ας μείνουμε όλοι ενωμένοι, γύρω από τη διοίκηση. Οι μάσκες πέφτουν, σήμερα διαβάζω ότι ο γαύρος ζητά ισονομία (καλό και αυτό)!!!!!!!!

Όλα τα προσκόμματα έχουν ΜΟΝΑΔΙΚΟ εμπνευστή τον Κόκκαλη. ΞΥΠΝΑΤΕ.

Καλά, σε όλες τις θέσεις είμαστε πλήρεις και ψάχνουμε δεύτερο μπακ - χαφ (δεύτερο Σπυρόπουλο δηλαδή) και θέλουμε τον Πράντιτς;;; Παικτάράς, δε λέω, αλλά νομίζω ότι πονάμε πολύ σε άλλες θέσεις. Ο τεντόπανος πάει για μιζούλα; Ξύονησε και αυτός φαίνεται.