Νοεμβρίου 02, 2008

ΝΙΚΗ ΚΛΕΙΔΙ? ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-2

Κολλημενη στο τοιχο η ομαδα μετα τα αρνητικα συμβαινοντα το τελευταιο καιρο, εδειξε καρδια, παθος και πεισμα νικωντας εστω και δυσκολα τον Πανιωνιο και τον διαιτητη Ζωγραφο.
Ο Κατε εξεπληξε και παλι με τις 8 αλλαγες που εκανε στην ομαδα σε σχεση με τον προηγουμενο αγωνα και φαινεται να ξεπερνα τον Πεσειρο στο ροτεισιον των παικτων και θεσεων και που ηταν ενας απο τους λογους που κατηγορηθηκε εντονα ο προηγουμενος προπονητης.
Σιγουρο παντως ειναι οτι η ομαδα θα πρεπει να σταθεροποιησει την αποδοση της το συντομοτερο δυνατον και να παιζει με το παθος που επαιξε σημερα, αν θελει να ελπιζει σε καλυτερες μερες.
Η επομενη εβδομαδα και οι δυο αγωνες με Βερντερ και Ολυμπιακο θα δειξουν πολλα τοσο στο αγωνιστικο αλλα κυριως και στο ψυχολογικο τομεα. Δυο καλα αποτελεσματα θα ανυψωσουν τη ψυχολογια της ομαδας σε αντιθεση με δυο αρνητικα αποτελεσματα που πιθανον να καταρρακωσουν το ηθικο της. Θελει ψυχραιμια, παθος, πεισμα και συγκεντρωση.

Για την ιστορια τα χθεσινα τερματα πετυχαν ο Γκαμπριελ στο 22', ισοφαρισε ο Κουμορτζι στο 67' και το γκολ της νικης ηλθε απο τον Γκουμα στο 84'. Στο 67' απεβληθη ο Μουν με δευτερη κιτρινη καρτα, μια αδικη αποβολη μιας και δεν υπηρχε ουτε καν φαουλ εκ μερους του Μουν. Αυτο προκαλεσε εντονες διαμαρτυριες με αποτελεσμα να αποβληθει και ο Τεν Κατε.
Ο Παναθηναικος ειχε την υπεροχη στον αγωνα αλλα και ο Πανιωνιος εχασε μερικες κλασικες ευκαιριες. Η θεληση ομως των παικτων του Παναθηναικου καταφερε να φερει τη νικη στην ομαδα.

ΥΓ: Τεχνικοι λογοι δεν μου επετρεψαν να αναρτησω το παρον αρθρο απο χθες μετα τη ληξη του αγωνα

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά αν αναλογιστούμε ότι αντιμετώπιζε στην γεμάτη έδρα της ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα των τελευταίων δύο αγωνιστικών.Κέρδισε και αυτή και το άγχος από τα τελευταία παιχνίδια και την κακή μας άμυνα αλλά και τις...ζωγραφιές του διαιτητή.Δεν έπαιξε και κανένα ποδόσφαιρο αξιώσεων αλλά σε αυτό το παιχνίδι δεν είχα τέτοια απαίτηση σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα στα οποία περίμενα να δω καλή μπάλα σε μεγαλύτερα διαστήματα και συνδιασμένα με το σωστό αποτέλεσμα.Ο Τεν Κάτε καλά έκανε και άλλαξε πολλούς παίκτες καθώς το προηγούμενο αποτέλεσμα το επέβαλε.Μου άρεσε και η αλλάγή συστήματος μετά την κόκκινη(όνομα και πράγμα) κάρτα που δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να κατέβει και κράτησε τξν ομάδα ψηλά όσο ήταν δυνατό λόγο του αριθμητικού μας μειονεκτήματος.Να κάνω και μια παρατήρηση στους υπόλοιπους που διαβάζουν αυτό το μπλόγκ και είναι οι "γκρινιάρηδες" της υπόθεσης(φιλικά πάντα).Κάντε και κανένα σχόλιο όταν κερδίζουμε.Όχι μόνο όταν χάνουμε.Έτσι κουβέντα να γίνεται!!!

Κυριακος είπε...

Κωστα, νομιζω οτι αδικεις τους γκρινιαρηδες. Οτι λεγεται , λεγεται απο υπερβολικο ισως ενδιαφερον για την επανοδο του Παναθηναικου στη κορυφη. Και οταν παρουσιαζονται τοσες αστοχιες σε καθε επιπεδο, λογικο ειναι να υπαρχει γκρινια.
Οταν η ομαδα δειξει σαφη και οχι ευκαιριακα δειγματα ομαδας με καλη λειτουργια, να εισαι σιγουρος οτι οι γκρινιες θα σταματησουν και οι πανηγυρισμοι θα ειναι εξαλλοι. Μεχρι τωρα ομως δεν υπαρχει κατι που να εκπεμπει αισιοδοξια, αν θελεις βεβαια να το δεις κριτικα και ρεαλιστικα και οχι υποθετικα. Μακαρι να αλλαξουν ολα στο εγγυς μελλον διοτι αμα πιασουμε Γεναρη και ειμαστε πισω 7-9 βαθμους, θα ειναι αργα.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο το δικό μου είναι, πως έπρεπε να σφίξουν τα γάλατα , για να παίξουν έτσι όπως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ??!! Έπρεπε να ΠΕΤΑΞΟΥΝ 8 βαθμούς για να παίξουν όλοι μαζί σαν ΟΜΑΔΑ??!!!

Τρέξιμο, αλληλοκάλυψη, τσαμπουκάς,ίδρωμα της φανέλας, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ...ΠΑΙΞΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.!!!! Κι' ας χάσεις στο τέλος. ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΑΝ.!!! Οχι βέβαια αυτό που θέλουμε , αλλά έβλεπες ΓΥΑΛΙΖΕ ΤΟ ΜΑΤΙ.!! Έπεφταν δύο και τρείς πάνω στην μπάλα.!!

Ομως η επιθετική ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ νομίζω είναι γεγονός.... η επιθετική ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα έλεγα. Ίσως γι' αυτό το λόγο δεν μπορούμε μέσα στο ΟΑΚΑ να βρούμε τρόπο για πολλά γκόλ.!!

Πάντως ο ΤΕΝ ΤΕΝ την έκανε και πάλι .... ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ απο την αποστολή 3 ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ.!!! Ούτε καν ένας στον πάγκο. Αν χρειαζόταν να παίξει με δύο επιθετικούς και τραυματιζόταν ο άλλος.... ποιός θα έμπαινε?? ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.!!!

Δεν ξέρω τι θα γίνει στην Βέρντερ..
μπάλα είναι.... αν όμως δεχθούμε ΠΡΩΤΟΙ γκόλ.... τότε ... κλείστε τις TV...!!!! Αν όμως βάλουμε πρώτοι γκόλ... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ακόμα και η Νίκη.!!!

Για το ντέρμπυ προσπάθησε ο κόρακας να μας αποδεκατίσει και σε παίκτες και σε ψυχολογία... αλλά είναι γνωστό αυτό.!!Γκαγκάτση "ψήφισαν" και οι δικοί μας....και ας λέει ο Πατέρας εγω είμαι έτοιμος αυτοί είναι? ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΊ. ΕΣΥ ??!!!!

Αλλά τι να το κάνεις να κερδίσεις στο ντέρμπυ και να χάσεις μετά στην Λάρισα?? Μόνο για το πρεστίζ?? Εντάξει σύμφωνοι. ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ Ο Λ Α ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ και ας χάσουν τα δύο με τους ιχθυέμπορους.!!!!

Unknown είπε...

Ο καθένας από εμάς θέλει και εύχεται το καλό της ομάδας μας με διαφορετική ίσως προσσέγγιση.Αυτό είναι κατανοητό και θεμιτό.Απλά στο μεταβατικό στάδιο που περνάει η ομάδα μας σε όλα τα επίπεδα ίσως πρέπει τα όποια θετικά να τονίζονται περισσότερο από τα αρνητικά που βλέπουμε στην ομάδα.Όταν τα πράγματα μπούνε όπως ευχόμαστε όλοι σε μια σειρά τότε θα δείτε πόσο γκρινιάρης μπορώ να γίνω και εγώ!!!Γι αυτό έκανα το σχόλιό μου για τους "γκρινιάρηδες" και όχι για να αδικήσω ή να προσβάλω κάποιον.Θα αυμφωνήσω απόλυτα με τον πρασινοσκούφη για το ότι οι παίκτες έπαιξαν καλά τώρα που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.Απλά κατά τη γνώμη μου αυτό μπορεί να έχει δύο αναγνώσεις.Ή ότι οι παίκτες στα δύσκολα έδειξαν χαρακτήρα ή ότι τόσο καιρό κάποιοι ήταν αδιάφοροι, ήσυχοι για το μέλλον τους και αυτός ο εφησυχασμός επηρέαζε αρνητικά την απόδοσή τους.Και φυσικά μιλάω για παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα και ίσως από τις απανωτές αποτυχίες έχουν πρόβλημα νοοτροπίας.
Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και στη διαιτησία.Απαράδεκτη και με ΠΡΟΘΕΣΗ να μας αφήσει από τώρα εκτός διεκδίκησης τίτλου.Ας προσέξει η διοίκηση γιατί Κυριακή κοντή γιορτή.Έχει να γίνει και εκεί πολλή δουλειά ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σκούφε. Δεν νομίζω ότι αυτή η νίκη θα προσφέρει τίποτε άλλο από ένα κουούλωμα της κρίσης που υποδαυλίζει το μέλλον της ομάδας. Η κρίση στις σχέσεις μεταξύ των συντελεστών της ομάδας είναι τεράστια που δεν λύνονται με μιά απλή νίκη. Θα πιστέψω ότι κάτι μπορεί να γίνει μόνον εάν υπάρξει συνέχεια αύριο και κυρίως ΚΥΡΙΩΣ τη Κυριακή.

Όλη η χρονιά θα κριθεί τη Κυριακή. Εάν η ομάδα πάιξει μπάλλα και κερδίσει η έστω τους λιώσει και έλθει ισοπαλία, πιθανόν να υπάρξει ουσιαστική αναστολή στην ανάγκη άμεσης επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων μας.

Καλέκα. Εμείς οι γκρινιάρηδες, το μόνο που θέλουμε είναι η πρόοδος της ομάδας. Πρόοδος δεν είναι μιά νίκη, μετά από δύο εξευτελισμούς. Πρόοδος είναι να διαπιστώσουμε τα λάθη και κυρίως να τα διορθώσουμε εγκαίρως. Και αυτό δεν άρχισε να γίνεται. Η νκη μας δίνει ικανοποίηση, αλλά δεν μας κάνει να ξεχνάμε τι υπάρχει από πίσω. Δεν κρύβουμε τις σκόνες κάτω από το χαλί και δεν φοράμε έγχρωμα γυαλιά. Δεν θεοποιούμε κανένα πρακτορίσκο. Έχουμε στο ΠΑΟ τον πιό επιτυχημένο παράγοντα, όλων των εποχών, τον Γιαννακόπουλο, αλλά απλά είμαστε υπερήφανοι γι'αυτόν, δεν τον έχουμε αναγορεύσει σε μετά Χριστόν προφήτη.

Όσο λοιπόν η ομάδα θα αποπνέει δημοσιουπαλληλική νοοτροπία και θα βλέπουμε τα αστεία πειράματα του πολυγατικού (αστείος και με τον Πανιώνιο-δείτε τις αλλαγές του και τον πάγκο που είχε) εμείς θα διαμαρτυρόμαστε.

Εντάξει;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πρασινοσκούφη, επί της ουσίας δεν διαφωνώ με τα γραφόμενα του κ. Στρατή. Αντίθετα είμαι και πιστός αναγνώστης του.
Άλλωστε θα μπορούσες να το διαπιστώσεις και ιδίοις όμμασι , αν διάβαζες τα γραφόμενά μου και δεν στεκόσουν και χλευαστικά , ενίοτε, απέναντί μου, ίσως όχι εδώ αλλά σε άλλο forum..
Θεωρώ όμως ότι θα πρέπει να ανταλλάσσουμε τις δικές μας απόψεις και όχι να αναπαράγουμε αυτές των …. όπου γης αρθρογράφων.

Τώρα ως προς την ομάδα μας, ηνίκη επί του Πανιωνίου δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από 3 βαθμούς, εκτός και αν είναι η απαρχή μιας σειράς νικών που θα σταματήσει με το τέλος των αγώνων.
Οι πανηγυρισμοί όμως σημαίνουν κάτι άλλο πιο βαθύ. Το πόσο έχει μικρύνει, κατά τη γνώμη μου, ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ως ομάδα, που μια νίκη, κόντρα ακόμα και στη διαιτησία και σε ό, τι αυτή σημαίνει, αρκεί για να βγει στην επιφάνεια η στέρηση. Μια στέρηση που κρατά χρόνια τώρα, στηριζόμενη στην ανικανότητα του προηγούμενου «καθεστώτος» αλλά, φρονώ, και του σημερινού, που θυμίζει την παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Έχω την αίσθηση ότι μέχρι το τέλος περιόδου η ομάδα έτσι θα…. αρμενίζει με σκαμπανεβάσματα. Δεν υπάρχουν οι παίκτες, που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά, όπως δυστυχώς συμβαίνει με τους γάβρους. Μισή ευκαιρία και «γερο» Κοβάσεβιτς να το γκολ. Ο φουκαράς ο Σαλπιγγίδης τι να πρωτοκάνει; Είναι και ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ (που όχι 10 αλλά ούτε 1 γάτα δεν είναι) που βάζει τον Σιόντη, να κάνει τι στο χρονικό αυτό σημείο; Χωρίς να διεκδικώ γνώσεις προπονητικής, απορία εκφράζω.

Ανώνυμος είπε...

Κατ’ αρχήν να ξεκινήσω με τον φίλο greg. Δεν διαφωνώ σε όσα λες, ισα ισα ΣΥΜΦΩΝΩ και επαυξάνω , διότι αν κοιτάξεις στον δεύτερο γύρο τις «δύσκολες» ομάδες και ισχυρές θα έλεγα τις έχουμε ΟΑΚΑ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.!!!

Και απ’ ότι διαπιστώνω δεν είναι μόνον ΑΜΥΝΤΙΚΟ αλλά και εν γένει ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ .!! Να λοιπόν που όταν λέγαμε θέλουμε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 10αρι .... με ΑΥΓΑ αλλά ΚΡΙΑΡΙ ....!! Και ΦΟΡ σκέτη ΒΑΡΒΑΤΗΛΑ….!!!!!

Κοίτα να δεις που πλάκα πλάκα θα βγω αληθινός.... Νίκη με Πανιώνιο καμιά νίκη η ισοπαλία στο Ντέρμπυ και μετά θα χάσουμε από Λάρισα.!! Και στο μεσοδιάστημα θα βγουν οι παπαγάλοι να μας λένε...ΣΚΑΣΤΕ μην μιλάτε.!!!

Για τον Κάτε ..... περίεργα πράγματα ρε φίλε .... Απέκλεισε 3 επιθετικούς με Πανιώνιο....
Σήμερα το πρωϊ ακούω θα βάλει Τζίολη στην Γερμανία , με 3 αμυντικά χαφ....!!! Γιατί δεν βάζει 7 καθαρά αμυντικούς και 4 αμυντικά χαφ??!! Δηλαδή έχει τους βαθμούς και πάει για πρόκριση?? Πάει να κρατήσει αποτέλεσμα?? Η Βέρντερ ΠΑΣΧΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ... οπότε βάζεις, 4 άμυνα + 2 αμυντικά χαφ + Καρα + Ρουκάβινα + Κλέϊτον + Σάλπι . Και βλέποντας πως εξελίσσεται το παιχνίδι.... Έχεις Μάντζιο ..... τον Γκάμπριελ και τον Μούν. Αν και ένας από τους δύο καλό είναι να ξεκινήσουν δεξιό μπάκ. Έτσι όπως πάει με 7 ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ είναι σαν να λέει... παιδιά λίγο λιγο , σιγά σιγά.. Μην μας πονέσετε πολύ.!!!!! Και πράγματι οι αλλαγές του μέχρι σήμερα..... είναι ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ.!!!

Αλλά βλέπεις φίλε greg … τώρα που έχει την ΣΤΗΡΙΞΗ του Τραπεζίτη.... βάζει την μπίλια....όπου θέλει και γουστάρει.!!!!

Dgiorgos δεν είχα χρόνο να γράψω δικά μου, το διάβασα , με ικανοποιούσε το έστειλα το άρθρο, γιατί υπάρχουν κι άλλοι φίλοι που δεν το έχουν διαβάσει και που άξιζε σαν φιλοσοφία και γνώμη. Εξ’ άλλου δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να δακτυλογραφώ....!!!

Γράφεις.."αν διάβαζες τα γραφόμενά μου και δεν στεκόσουν και χλευαστικά , ενίοτε, απέναντί μου, ίσως όχι εδώ αλλά σε άλλο forum.." δεν καταλαβαίνω!!!! Σε άλλο ? που? Πότε? Θυμισέ μου και θα σου διευκρινίσω...!!!!
Δεν συνηθίζω να είμαι έτσι όπως λες , εκτός και προκληθώ. Θύμισέ μου και θα σου απαντήσω.

Σε όλα τα άλλα ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ και μάλιστα αυτό το ΜΙΚΡΥΝΕΙ... το λέμε εδώ και ΧΡΟΝΙΑ , αλλά είναι κάτι ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΟΙ που δυστυχώς κάνουν τα χατίρια αυτών που θέλουν το γήπεδο γεμάτο... από τέτοιους και μόνον τέτοιους.!!! Κάποτε στο γήπεδο αν χειροκροτούσες την.... ΙΣΟΠΑΛΙΑ θα σε έβγαζαν έξω και δεν θα ξαναπάταγες ποτέ πάλι.!!!! Θα σε έκαναν ... ΤΟΥΛΟΥΜΙ... μέχρι να αλλάξεις ομάδα.!!!

Αλλά βλέπεις , αν ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ , αλλάζει τα ΛΟΓΙΑ.!!!

Unknown είπε...

Επίσης πρόοδος είναι να αποκτλησουμε και σωστή νοοτροπία.Πιο σημαντική ίσως από μια αγωνιστική βελτίωση.Πρόοδος είναι να καταλαβαίνουμε ότι καμία διοίκηση και κανένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει ένα μπουρδέλο που είμασταν μέχρι τώρα ομαδάρα μέσα σε δύο μήνες.Μην ξεχνάτε ότι κάποιοι ζητάτε την απομάκρυνση του Τεν Κάτε από αρχές Σεπτέμβρη.Διαβάστε λίγο και τις δηλώσεις Βγενόπουλου για την πορεία και τους στόχους της ομάδας.Όλοι χρόνο ζητάνε και εγώ σαν φίλαθλος άσχετα με τα λάθη του παρελθόντος είμαι διατεθημένος να τον δώσω.Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος δρόμος.Η κριτική μετά τον Ιανουάριο όπου μπορούν να γίνουν αλλαγές.

Ανώνυμος είπε...

Πρασινοσκούφη, αναφέρομαι στην κερκίδα του sportdog, στην οποία όποτε είχα τη δυνατότητα κατέθετα τις απόψεις μου,πιστεύω χωρίς φανατισμό και κυρίως χωρίς να "υποκύπτω" στην προπαγάνδα των εκάστοτε παπαγαλακίων, τα οποία δεν παύουν να είναι παπαγαλάκια ανεξάρτητα με την πλευρά που υποστηρίζουν. Όμως αν και είμαι τακτικός αναγνώστης αυτής,είναι άλλωστε ιδιαίτερα διασκεδαστικό, αποσύρθηκα από την.... αρθρογραφία, εκεί τουλάχιστον.

Ως προς την ομάδα μας, θεωρώ πως και οι νυν, όπως και οι"προηγούμενοι", που δεν έπαψαν να είναι νυν, απλά ενδιαφέρονται για το δικό τους όφελος. Σκεφτείτε το χρονικό σημείο που "ανακαλύφθηκε" η ΠΕΚ. MHN πείτε μετά την τεσσάρα στο Καραϊσκάκη. Τώρα που είναι η ΠΕΚ; Γιατί να μην είναι, ως ΠΕΚ, στο μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο φυσικά
και δεν καλύφθηκε, διότι δεν υπάρχει πλέον η αιτία;

Τείνω να πιστέψω πως όλο αυτό το εγχείρημα είχε σαν σκοπό ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ - ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΩΝ - να "αφοπλιστεί" ο Παύλος. Φαντάζεσθε πως θα δονούσε την ατμόσφαιρα το σύνθημα ΠΑΥΛΕ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ, υπό άλλες συνθήκες; Τώρα μούγκα...

Πρώτα η φράση σημαία, των γνωστών, ήταν ότι ο ΠΑΟ είναι η ομάδα που ... έρχεται - προφανώς κάπου στην πορεία κλάταρε ή έχασε τον δρόμο, αφού όλο και ερχόταν και ερχόταν... και ερχόταν..

Τώρα ποιό είναι η φράση κλειδί; Η ομάδα χτίζεται. Φυσικά και οι ομάδες χτίζονται, αλλά μέχρι πότε θα συνεχίζουν να χτίζονται;

Ανώνυμος είπε...

Είμαι στο ημίχρονο του αγώνα με Βέρντερ. Φίλε Σκούφε, το πρόβλημα μας είναι κυρίως ότι υπάρχουν πολλοί που δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα. Όσο για το παιχνίδι με τη Βέρντερ, δεν παίζουμε άσχημα, αλλά πιστεύω ότι με έναν ή δύο επιθετικούς (Ρουκάβινα και Σάλπι) θα πηγαίναμε καλύτερα.

Τέλος πάντων καλή τύχη στο β' ημίχρονο.

Λες φίλε Καλέκα, ότι θα δούμε τα πράγματα τον Ιανουάριο και τότε θα γίνουν αλλαγές, δεν πιστεύεις ότι θα είναι μάλλον αργά;;;;;