Οκτωβρίου 10, 2008

Ο ΒΑΖΕΧΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?


Τα αυτονοητα σχετικα με τις ελλειψεις του Παναθηναικου τα επισημαιναμε συνεχως τους τελευταιους δυομισυ μηνες, μαζι με αλλες περιεργες καταστασεις και ενεργειες των αρμοδιων. Γιναμε ερμαιο στη γραφιδα ορισμενων υπερ-Παναθηναικων οι οποιοι μας τας "εσουρναν" απο το πρωι μεχρι το βραδυ, και απο site σε site. Τελευταια διεπιστωσαν και οι ιδιοι οτι αυτα που λεγαμε, ειδικα οσον αφορα στην αμυνα και στην επιθεση ηταν σωστα και τωρα τα παραδεχονται διοτι δεν μπορουν να κανουν και αλλιως. Οι δηλωσεις του μεγαλυτερου ποδοσφαιριστη του Παναθηναικου Δομαζου αποδοκιμασθηκαν απο τους "επαιοντες" που εχουν λογο για ολα, ως δηλωσεις απο εναν αντιδραστικο και ηλικιωμενο(!) ποδοσφαιριστη, και επρεπε να ελθουν οι δηλωσεις του μεγαλου Βαζεχα για να βαλουν την σφραγιδα στα αυτονοητα και να λουφαξουν οι παντογνωστες.

Βεβαια οι περισσοτεροι απο εμας εβλεπαν τα λαθη που γινοντουσαν στις μεταγραφες, ο καθενας μας τωρα βλεπει ποσο λιγοι ειναι ορισμενοι απο τους μεταγραφεντες, ποσα λαθη εκαναν οι διοικουντες στις διαπραγματευσεις που στοιχισαν στην ομαδα και οικονομικα και σπιλωσαν το ονομα του Παναθηναικου, οταν αφηναν παικτρονια να τους κοροιδευουν για μηνες και τελικα να καταληγουν αλλου. Αλλα πολλοι διαλεξαν να φανατισθουν και να ανοιξουν πολεμο αποδιδοντας καθε λογης κατηγοριες στου αλλους . Ο Βαζεχα αποδεκτος απο το συνολο των Παναθηναικων φιλαθλων εβαλε ενα τελος σε αυτες τις ανοητες αντεγκλησεις και ονοματισε που πασχει η ομαδα.

Το ποιος φταιει για αυτη τη κατασταση ειναι λιγο-πολυ γνωστο, αλλα το κυριο ερωτημα σε αυτη φαση ειναι πως θα γινουν οι διορθωτικες αλλαγες.
Ειναι δυνατον στη περιοδο Ιανουαριου να βρεθουν τρεις παικτες ολκης? Η αγορα του Ιανουαριου ειναι λιγο περιεργη. Δεν υπαρχουν διαθεσιμοι ικανοι παικτες και αν υπαρχουν συνηθως εχουν φυγει απο την ομαδα τους για καποιο σοβαρο λογο γεγονος που εμπεριεχει κινδυνους. Θα μπορεσουν αυτοι οι παικτες να βρουν τα βηματα τους οταν "φυτευθουν" απο το πουθενα σε μια νεα ομαδα και νεο πρωταθλημα? Θα μπορεσουν να κολυμπησουν κατ'ευθειαν στα βαθεια? Ποσος καιρος θα περασει μιας και το πρωταθλημα τελειωνει γυρω στον Μαιο. Θα βοηθησουν ουσιαστικα?
Τα πραγματα δεν ειναι επομενως τοσο απλα και οι 2-3 μεταγραφες δεν πιστευω οτι θα λυσουν επαρκως τα προβληματα για φετος, συνυπολογιζοντας βεβαιως και σε ποια θεση θα βρισκεται η ομαδα εκεινη την εποχη. Γι'αυτο ειμασταν τοσο κριτικοι στις ανεπαρκεις κινησεις των διοικουντων και θα συνεχισουμε να ειμαστε. Δεν εχουμε καιρο για περιττες θεωριες και χασιμο μιας ακομη χρονιας με δηθεν προοπτικη για του χρονου. Αν βλεπαμε οτι κατι παει καλα να διναμε πιστωση χρονου. Αλλα οταν βλεπουμε οτι ουτε μεταγραφες σωστες εγιναν, ουτε ποδοσφαιρο παιζει η ομαδα, το ροτεισον ειναι στη πρωτη γραμμη παλι, και οι διοικουντες φαινεται να τα εχουν χαμενα απο τις εξελιξεις, τοτε τι υπομονη να κανουμε.
Κατ'αλλους η ομαδα αλλαξε σελιδα προς το καλυτερο κατ'εμε η ομαδα αλλαξε μεν σελιδα αλλα δεν βλεπω τιποτα καλυτερο. Αν η κατασταση δεν αλλαξει θεαματικα δεν βλεπω θετικα πραγματα για την ομαδα.

Οσο για τον Τεν Κατε δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτον, αλλα πιστευω οτι οι ομαδες δεν πρεπει να αλλαζουν προπονητες ειδικα στην αρχη και να τους δινεται η ευκαιρια να παρουσιασουν εργο, εκτος αν παρουσιασουν πραγματα περαν της κοινης λογικης. Παντως η μη καθαρη θεση του και η μαλλον αποδοχη του στο θεμα των μεταγραφων αμυντικων, η μη συγκροτηση ακομη βασικου κορμου, και κυριως το οτι η ομαδα δεν παιζει ουτε καν ανεκτο ποδοσφαιρο, ειναι τρια πραγματα που δεν συνηγορουν υπερ του. Εν τουτοις πρεπει να εχει την ευκαιρια του αλλα και την ουσιαστικη βοηθεια της διοικησης.

Οι φιλαθλοι εχουν κανει το καθηκον τους και στηριζουν την ομαδα παρα τα προλεχθεντα. Eιναι η σειρα τους τωρα να τους το ανταποδωσουν.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε Χριστάρα και να ξανάπαιζες.

Ανώνυμος είπε...

kai o domazos ta elege to kalokairi...

alla o antoniou tria poulakia ka8ontai

Ανώνυμος είπε...

poly swsto ar8ro by Kyriakos akrivws etsi einai ta pragmata h xrnia fetos einai xameni opws 8a einai kai i epwmenes oso yparxei H oikogeneia kanoume kai ejagogi provlimatwn koitaxte ti ginete ston OFI. O Antwnioy den exei orama kai den kanei monadiko proson h sxesi tou me tin oikogenia kai o Ten Kate den ekane tipote ston Ajax kai ton dixane apo tin Olandia pou den exei kamia PIESI to prota8lima nomizete oti 8a kanei atin Ellada? Ta prosontatou fanikan otan evale ton Simao (1,68) na markari ton senter for Imbraimovich (1,84)

Ανώνυμος είπε...

SE AYTO TO BLOG GINETE H PIO SWSTI KRITIKH GIA PAO APO O L A TA MME A8LITIKA KAI POLITIKA / KSERW TI SAS LEW

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημά μας σαν ομάδα είναι η έλλειψη σχεδιασμού και μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Η ομάδα αγοράζει Χριστοδουλόπουλο, Κλέϊτον, Ρουκάβινα και έχει και Νίνη, Ίβανσιτς, Καραγκούνης,ενώ δεν αγοράζονται κεντρικοί αμυντικοί τους οποίους και ο πλέον άσχετος πό μπάλλα φίλαθλος στην Ελλάδα γνώριζε ότι είχε ανάγκη ο ΠΑΟ μας.

Πάλι καλά που γύρισε ο Τζόρβας, έστω την υστάτη στιγμή, για να έχουμε τουλάχιστον τερματοφύλακα.

Τι πρέπει να σκεφθεί ο μέσος οπαδός, ότι δεν ξέρουν από μπάλλα; ή ότι όλα αυτά είναι μέρος ενός σχεδιασμού, μιάς παρασκηνιακής συμφωνίας με τον πρακτορίσκο για να καθυστερήσει κανένα δυό χρόνια η δική μας εποχή;

Μας είπαν ότι θα πάρουμε φερράρι για την επιθεση και Χάμμερ για την άμυνα και μας προέκυψε Χιουντάϊ κουπέ για την επίθεση και Κια για την άμυνα!

Πήραμε πολλά Τσινκουεντσέντο Άμπαρθ για κέντρο και επίθεση, και τίποτε άλλο. Βαρδινογιάννειες μεταγραφές δηλαδή και στο φόντο δηλώσεις για οικονομική ισχύ εφάμιλλη του Αμπράμοβιτς!!!!!

Ας ηρεμήσουμε, να καθήσουμε αναπευτικά στον καναπέ και να περιμένουμε τι άλλο θα μας φέρουν οι εφάμιλλοι του Αμπρά ή έστω ο Άγιος Βασίλης.

Εν κατακλείδι, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Ζάετς, στο θέμα προπονητή, θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή.

FΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΝΤΟΥΣΚΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

΄Εχω μία απορία . Τον Μελίσση γιατί τον πήραν ?? Για να μην τον πάρει ο ακατονόμαστος η για να αποδυναμώσουν τον ΠΑΟΚ ?? Απλή απορία .

Κυριακος είπε...

Ο Μελισσης τουλαχιστον μεχρι στιγμης φαινεται να παιζει το ρολο που επαιξαν στο παρελθον και αλλοι παικτες οπως ο Τσιγκας, Σιοντης, Δαρλας κλπ. που δεν ειδαν πρωτη ομαδα. Εχουν αποκτηθει και κρατουνται για να χρησιμοποιουνται μονο στις προπονησεις η για να δινονται δανεικοι οταν χρειαζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ... Εγω τι να πώ? Έγραψα και για τον ΖΕΚΟ και μου την έπεσαν ΦΙΛΟΙ!!! Ηταν λέει άχρηστος σαν προπονητης και τεχνικός Δ/ντης ... και αυτούς που κουβάλησε τότε ούτε θυρωροί δεν έκαναν.!!! ΣΩΣΤΑ αλλά ξέχασαν να μας πουν ότι είχε 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ!!! ΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ στην διάθεσή του και όχι 25 ΕΚ.€!!!! Η Πλάκα δε είναι ότι έστω κι έτσι και με προπονητή τον ΣΟΥΜ!!! ΠΉΡΕ ΝΤΑΜΠΛ.!!!! Αυτό το μπάτζετ είχε αυτούς πήρε.!!!!
Ενω ο Κωστάκης σήμερα είναι πιο ικανός...... γι αυτό πήρε το ΧΑΜΕΡ και την ΦΕΡΑΡΙ.!!!
Η Κριτική γίνεται για τα ΛΑΘΗ και τις ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ και ΟΧΙ έτσι για να γίνεται ή να βγάζεις το ΑΣΠΡΟ , ΓΚΡΙ Ή ΜΑΥΡΟ.!!!
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο Κ Ο Σ Μ Ο Σ.!!!!
Δεν είναι εύκολο με ευχολόγια και παπαγαλάκια που σπέρνουν ειδήσεις ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ να μαζέψεις 26.000 διαρκείας & 65.000 κόσμο σε παιχνίδια.!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ και μπ΄ραβο τους.... έχουν σκεφτεί όμως τι θα γίνει σε στραβή
"τύπου 2ηε ή 3ης θέσης"?? Σε αποκλεισμό απο το κύπελο.... και φυσικά απο το ΟΥΕΦΑ.!!!! ??? ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ??
Μετα μόνο με δωρεάν διαρκείας θα μαζευτεί πάλι ο κόσμος αυτός.!!
ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ απέναντι στον ΚΟΣΜΟ.!!!

Ανώνυμος είπε...

H πολυφωνία στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα επισημοποιηθεί σήμερα το απόγευμα (17.00) καθώς θα συνεδριάσει ουσιαστικά το πρώτο Δ.Σ. στα νέα γραφεία.

Κι αν τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε μόνο μία δυνατή φωνή, δηλαδή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, σήμερα απέναντί του ή δίπλα του θα βρίσκονται ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο αδελφός του Θανάσης, ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας (κολλητός του)!! και τα υπόλοιπα μέλη (οι πλειοψηφία του Τζίγγερ)του 20μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.( Ο Κος 11% δεν ξέρω , αλλά μάλλον δεν θα είναι , τώρα με την οικονομική ... κοσμογονία , όλο και και κάποια φορτία νταλικας θα ελέγχει με δολλάρια.).!!!

Η συνάντηση δεν θα είναι καθόλου τυπική, καθώς αυτή τη φορά το θέμα δεν αφορά «αλλαγή έδρας κ.λπ.», αλλά θα συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η πορεία της ομάδας, το μπάτζετ (έσοδα- έξοδα) και ενδεχομένως το ποσό που προτίθεται η ΠΑΕ να διαθέσει για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Αν αυτό δεν συζητηθεί στο σημερινό Δ.Σ. θα γίνει σε κάποιο από τα επόμενα. Το θέμα του γηπέδου, η ονομασία του (!) αλλά και συνολικά το αγωνιστικό αναμένεται να καταλάβουν μεγάλο κομμάτι της συζήτησης και γι΄ αυτόν τον λόγο έχουν κληθεί να δώσουν το «παρών» ο διευθυντής ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου και ο υπεύθυνος για το νέο γήπεδο στον Βοτανικό Ευάγγελος Σαμαράς.

Στο θέμα της ονομασίας αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από τον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο (σχετικά με την ονομασία Μarfin).

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η συζήτηση για το αγωνιστικό κομμάτι και εκεί θα δώσει εξηγήσεις, αλλά και θα ενημερώσει τους συμβούλους ο Κώστας Αντωνίου.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε greg.... σήμερα η Γάτα κάπου λέει για Μπάγιεβιτς!!! στην Α.Ε.Κ. ΟΜΩΣ.!!!! Οπότε εσύ κι εγώ... ατυχήσαμε!!! Και να σου πω κάτι... καλλίτερα να πάει, να αρχίσει πάλι να μας πέρνει τα σώβρακα.... για να καταλάβουν οι ΚΛΟΥΒΙΟΙ και τα ΚΟΡΟΪΔΑ .... Αλλά ποιός το έχασε για να το βρούν ΑΥΤΟΙ.!!

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση από ρεπορτάζ αθλητικού σάϊτ "......το φετινό συνολικό μπάτζετ είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό και οι μέτοχοι δείχνουν διάθεση να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό...
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν ξοδέψει 73 εκ. ευρώ για την αγορά παικτών, ανανέωση συμβολαίων, λειτουργικά έξοδα, τις ακαδημίες και τις απολαβές του τεχνικού και του ιατρικού τιμ. Επίσης, στο ΔΣ της Δευτέρας αποφασίστηκε να εκταμιευθούν άμεσα 10 εκ. ευρώ για να ξεκινήσουν τα έργα στο νέο γήπεδο, κάτι που ανεβάζει τα φετινά έξοδα στα 83 εκ. ευρώ! Την ίδια ώρα τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, τα εισιτήρια διαρκείας και το τηλεοπτικό συμβόλαιο ανέρχονται στα 53 εκ. ευρώ, δηλαδή ο σύλλογος θα έχει «ζημία» της τάξεως των 30 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι μεταγραφές του Ιανουαρίου, την οποία θα καλύψουν οι μέτοχοι......"
Υ.Γ ΒΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ; ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ; ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΊ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΌΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΑΪΤ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ......

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε σκούφε. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Ο Ντούσκο θα είναι κατά τα φαινόμενα ο προπομπός του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Εμείς θα πορευθούμε με τον πολυγατικό για να μάθουμε τι εστί βερύκοκο (όπου βερύκοκο τρίτη θέση στο πρωτάθλημα). Κια μετά στα πλέι οφ, εκεί θα σκίσουμε με το χάμερ και τη φεράρι (δηλαδή Χιουντάι και Κία) να διαλύουν κάθε αδιάφορο.

Μόνο που φοβάμαι ότι θα η Βέρντερ θα μας κάνει ρομπίτσες και δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε.

Επιμένω όμως ότι στο μπάσκετ με τις φετινές προσθήκες δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύσουμε ούτε εδώ ούτε στο Ευτρωπαϊκό. Αυτός ο Πέτκοβιτς, μήπως ξέρει και ποδόσφαιρο, γιατί είναι Φερράρι και μάλιστα 599.

Περαστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟ ΖΕΙΣ ? Σ’ έχει τρελάνει το μωρό ή το ξενύχτι?
Πράγματι αυτό που γράφεις το διάβασα κι’ εγώ, δεν θυμάμαι το site, αλλά το διάβασα.!! ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ από διάφορα άλλα site οι δηλώσεις ΠΑΥΛΟΥ είναι οι ακόλουθες.!!! Και εδώ το πράγμα μπερδεύει λίγο.!! Διαβάστε πως τα γράφουν.

1] Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μίλησε στον ραδιοσταθμό «SENTRA FM 103,3» για το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τόνισε ότι τα έξοδα είναι θυσίες για να πάει πιο μπροστά το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε: «Ο προϋπολογισμός δεν είναι μόνο για μεταγραφές, αλλά για όλο το κόστος της ομάδας. Τα έξοδα έχουν αναφερθεί στα μέλη της διοικήσεως. Αυτά που αναφέρονται στον προϋπολογισμό έχουν να κάνουν με έξοδα που έγιναν ή θα γίνουν στο προσεχές μέλλον. Όταν ενδιαφέρεσαι για το καλό του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κάνεις θυσίες και εμείς ενδιαφερόμαστε και είτε το θέλουν είτε όχι θα τον πάμε εκεί που του αξίζει.

Και ρωτάω ... τι εννοεί ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΜΕΛΛΟΝ??!!!

2] Για το συγκεκριμένο θέμα, μίλησε στο Sentra 103.3 ο πρόεδρος της ΚΑΕ και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παύλος Γιαννακόπουλος, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί σε νούμερα, μιας και ακόμα δεν έχει εγκριθεί και επισήμως. Αρχικά τόνισε αναφερόμενος για το που θα πάνε όλα αυτά τα λεφτά: «Ο Προϋπολογισμός δεν είναι μόνο για μεταγραφές, αλλά για όλο το κόστος της ομάδας. Τα έξοδα έχουν αναφερθεί στα μέλη της διοικήσεως. Αυτά που αναφέρονται στον προϋπολογισμό έχουν να κάνουν με έξοδα που έγιναν ή θα γίνουν στο προσεχές μέλλον.
3] Σε ερώτηση για το πως θα καλυφθεί η "μαύρη τρύπα" του προϋπολογισμού ο Γιαννακόπουλος απάντησε: "Οταν κάνεις επενδύσεις για το μέλλον, μπορεί να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα. Αν θες να επιτύχεις κάνεις ένα προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια".
4] "Αυτά που αναφέρονται στον προϋπολογισμό είναι τα πραγματικά έξοδα που έγιναν και πρόκειται να γίνουν. Εμείς θέλουμε να πάμε το σύλλογο ψηλά και έχουμε επενδύσει για το μέλλον του Παναθηναϊκού".
Ερωτηθείς για τον αν θα πρέπει να υπάρχει ισοσκελισμός ανάμεσα στο κόστος λειτουργίας και στα έσοδα, ο κ. Γιαννακόπουλος απάντησε: "Όταν κάνεις επενδύσεις για το μέλλον, μπορεί να έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα. Αν θες να επιτύχεις κάνεις ένα προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια".
Τώρα τι ισχύει τα 80 εκ. ΜΟΝΟ για την φετινή χρονιά ή και τις επόμενες??!!! Έχει διαφορά.!!!
Όσο για το γήπεδο εεεε... όλο και κάτι ψίχουλα θα τσεπώσουν.... εδω θα παντελονιάσει ο ΒΩΒΟΣ!! που είχε ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ (εδω και κάμποσα χρόνια να αγοράσει έκταση)!!! διότι θα την νοικιάσει για ...ΠΑΡΚΙΝΓΚ.!!! Οι άλλοι μόνο θα δίνουν? Δεν θα πάρουν?!!!