Οκτωβρίου 29, 2008

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-3


Να σχολιασω τι;
1. Το μεταγραφικο πλανο των αρμοδιων;
2. Τις βροντερες αποτυχιες στη μεταγραφη ικανων παικτων;
3. Τη ποιοτητα των μεταγραφων;
4. Τη ποιοτητα των υπαρχοντων παικτων;
5. Τον προπονητη Τεν Κατε;
6. Τη διαχειριση της ομαδας ολο αυτο το καιρο;

Για τα τεσσερα πρωτα εχουμε αναλωσει πολυ χρονο και εχουμε ολοι - πλην των τυφλων - καταληξει σε συμπερασματα. Για τα υπολοιπα θα αρχισουμε να μιλαμε απο τωρα και στο εξης.
Η περιοδος χαριτος εληξε. Η ανοχη εδοθη πλουσιοπαροχα. Η υπομονη μας δοκιμασθηκε. Λοιδωρηθηκαμε. Βρισθηκαμε. Μας επιτεθηκαν για τις αποψεις μας. Αυτα τελειωσαν. Οι αρμοδιοι πρεπει να απολογηθουν, να ζητησουν συγνωμη και να πανε σπιτια τους. Ο Παναθηναικος καταστρεφεται, ξευτιλιζεται και εκει που οδηγειται δεν θα υπαρξει γυρισμος. Πρεπει οι φιλαθλοι να σηκωσουν το αναστημα τους παλι και να προσπαθησουν πριν ειναι αργα να βγαλουν τον Παναθηναικο απο το βοθρο που εχει πεσει. Δεν ξερω αν υπαρχει πια κουραγιο μετα απο ολα αυτα που εχουν συμβει απο περυσι.


Οποιος απο τους υπευθυνους εχει τα κοτσια ας βγει να μας πει γιατι γινονται ολα αυτα. Να μας πει πως αφεθησαν ορισμενοι παραγοντες χωρις πειρα και γνωριμιες να διαχειριζονται μεταγραφες. Να μας πει ποιος θα πληρωσει για τις μη αποκτηση ικανων αμυντικων, που στοιχισε τοσο οικονομικα, βαθμολογικα οσο και απο αποψη γοητρου στον Παναθηναικο. Να μας πει ποιος ειναι ο Τεν Κατε και αν τον αποδεχονται βλεποντας τη φτωχη διαχειριση παικτων και τη φτωχη διαχειριση της ομαδας κατα τη διαρκεια των αγωνων. Να μας πει τι συστημα παιζει η ομαδα μετα απο 7 αγωνες πρωταθληματος και 7 αγωνες ευρωπαικου κυπελλου. Να μας πει ποια ειναι η τακτικη του προπονητη σε αυτους τους αγωνες.
Ολα αυτα και αλλα πολλα πρεπει να απαντηθουν εδω και τωρα. Ο Παναθηναικος βρισκεται σε αδιεξοδο.

Εμεις δεν θα πουμε τιποτα περισσοτερο εν θερμω. Θα επανελθουμε ομως συντομα και θα απαιτησουμε εξηγησεις για ολα και απο ολους. Θα κανουμε προτασεις. Και θα κανουμε τα παντα για να σωσουμε την ομαδα μας.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΑ ΣΤΟ gazzetta.gr ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

Κάπου εκεί αφήνουμε την Αργεντινή του Οκτωβρίου και περνάμε σε εκείνη του περασμένου καλοκαιριού. Τότε που ο Χουάν Ραμόν Ρότσα προσλήφθηκε από τον Παναθηναϊκό για να ανιχνεύσει την αγορά της Ν. Αμερικής και κυρίως της Αργεντινής. Έμεινε τρεις μήνες στην πατρίδα του για να βρει παίκτες... Το αποτέλεσμα; Μηδέν μεταγραφές από τις εισηγήσεις του, μηδέν Αργεντινοί στο ρόστερ και πρόωρη λύση της συνεργασίας. Για πρώτη φορά, ο πρώην συνεργάτης του τριφυλλιού μιλάει για όσα έγιναν το καλοκαίρι, για τους παίκτες (αλλά και τον προπονητή) που πρότεινε, για την ομάδα που ονειρευόταν και όσα τον πλήγωσαν...


- Ας περάσουμε στα δικά μας. Βλέποντας τον Παναθηναϊκό και κυρίως τα προβλήματα στην άμυνα, σκέφτεστε όσα έγιναν το καλοκαίρι; Ο Πεγεράνο θα ήταν ο άνθρωπος που θα έδινε μια διαφορετική εικόνα στον ΠΑΟ;


“Ο Πεγεράνο ήταν πολύ κοντά, όμως ένας λάθος χειρισμός έγινε η αιτία να πάει στην Αλμερία. Ο Μπλένχιο ήταν, επίσης, μια πρότασή μου, όμως λόγω προβλήματος με τα διαβατήρια δεν ήρθε. Είδα τον Πεγεράνο σε παιχνίδια και σε προπονήσεις. Είναι ένας ηγέτης στην άμυνα, γρήγορος και με καλή τεχνική κατάρτιση. Ονειρεύτηκα έναν Παναθηναϊκό με τέσσερις-πέντε Αργεντινούς, αλλά τελικά δεν πήραν κανέναν”.


- Προφανώς κάποιος σάς έδωσε το δικαίωμα να έχετε τέτοιο όνειρο; Θα υπήρχε μια ένδειξη πως θα γίνουν τέτοιες κινήσεις.


“Πήγα με αυτό τον σκοπό στην Αργεντινή. Έβλεπα δέκα ώρες την ημέρα παιχνίδια, όχι από DVD, αλλά από κοντά. Παρακολουθούσα αγώνες όλων των κατηγοριών, έβλεπα προπονήσεις. Να φανταστείτε ότι τη μάνα μου την είδα τον δεύτερο μήνα που ήμουν στην Αργεντινή. Ήξερα ότι οι παίκτες που θα έφερνα, δύσκολα θα αποτύγχαναν. Ήταν εγγυημένα “προϊόντα”. Και θα έπαιρνα την ευθύνη από την πρώτη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός άλλαξε γνώμη και πήρε Βραζιλιάνους. Τώρα που δεν πάνε καλά, κανείς δεν λέει εγώ τους πρότεινα... Μόνοι τους ήρθαν; Αν είχαν καλή απόδοση, όλοι θα έβγαιναν μπροστά. Εγώ θα το έλεγα από την αρχή. Και όποια κι αν ήταν η εξέλιξή τους, θα είχα την ευθύνη”.


- Ποιους είχατε προτείνει τελικά;


“Οι πρώτοι στη λίστα ήταν ο Ιγνάσιο Πιάτι της Χιμνάσια, ο Ματίας Αμπελάιρας της Ρίβερ Πλέιτ, ο Νταμιάν Εσκουδέρο της Βελέζ, ο Λαουτάρο Ακόστα, που τώρα είναι στη Σεβίλλη. Σχεδόν όλοι έχουν αποκτηθεί τώρα από ομάδες της Primera Division. Κι υπήρχαν ακόμα ο Βάλτερ Ασεβέδο της Σαν Λορέντζο, ο Γκάμπριελ Άουτσε της Αρχεντίνος Τζούνιορς και ο Μπλένχιο της Τίγκρε. Εκείνον τον πρότεινα στο τέλος, γιατί ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία και θεωρητικά δεν είχε μεγάλη μεταπωλητική αξία. Τέλος, υπήρχε και μια λίστα με 22 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 χρονών, που θα αποτελούσαν επένδυση για το μέλλον. Και μια λίστα με παίκτες εγνωσμένης αξίας, που ενδεχομένως δεν θα είχαν δυνατότητα πώλησης στο μέλλον”.


- Η συνεργασία σας με τον Παναθηναϊκό πώς ήταν γενικά;


“Στην αρχή πολύ καλή. Μου ζήτησαν να προτείνω και προπονητή! Τους είχε πει για τον Ντιέγκο Κάνια της Τίγκρε, που διεκδικεί το πρωτάθλημα στην Αργεντινή. Είναι ο καλύτερος προπονητής της Αργεντινής αυτή τη στιγμή. Είναι 36 ετών και υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε στην καλή Βιγιαρεάλ και στην Μπόκα Τζούνιορς. Τρομερή καριέρα ως παίκτης. Τον είχα ρωτήσει πόσα θέλει με το επιτελείο του για να πάει στον Παναθηναϊκό και ήταν πολύ μικρό μπάτζετ σε σχέση με το τώρα. Πίστευα ότι με τον Κάνια, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά”.


- Τελικά, τι εξήγηση πήρατε μετά που γυρίσατε από την Αργεντινή; Σας είπαν γιατί δεν προχώρησαν οι εισηγήσεις σας;


“Δεν υπήρχε εξήγηση. Μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία. Ό,τι ειπώθηκε ανάμεσα σε μένα και στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, θα μείνει ανάμεσα σε εμάς τους δύο. Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω ότι ποτέ δεν πρότεινα παίκτες που αξίζουν πάνω από 10 εκ. Ευρώ, όπως είχε γραφτεί. Ούτε τον Ρικέλμε, ούτε τον Παλάσιο, ούτε τον Παλέρμο, ούτε τον Μπουονανότε! Και θα έπαιρνα την ευθύνη για όλες τις κινήσεις ακόμα κι αν δεν πήγαιναν καλά. Πρώτη φορά μιλάω για όλα αυτά, γιατί κατά καιρούς γράφτηκαν διάφορα. Και κυρίως από εφημερίδες που είναι κοντά στον Παναθηναϊκό. Σκέφτηκαν να δώσω συνέντευξη Τύπου, αλλά μου φάνηκε υπερβολικό. Κάποια μέρα θα δώσω στην δημοσιότητα και τη λίστα των 22 ποδοσφαιριστών, να δούμε πού θα είναι ο καθένας. Γιατί για μένα στην Αργεντινή είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο ποδοσφαιριστών. Αν τους πιάσεις σε καλή ηλικία, μπορείς να πάρεις μέχρι και 200 φορές τα λεφτά σου”.


- Κι αν το καλοκαίρι σας ζητήσει ο Παναθηναϊκός να συνεργαστείτε ξανά...;


“Θα ήμουν στη διάθεσή τους ακόμα και αύριο! Είμαι 29 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είμαι Παναθηναϊκός, τι να κάνουμε; Ονειρεύτηκα έναν Παναθηναϊκό με τον Πεγεράνο, τον Πιάτι, τον Εσκουδέρο, τον Αλμπεραΐρας και τον Άουτσε... Μια ομάδα που δύσκολα θα είχε αντίπαλο”.

Ανώνυμος είπε...

Κωστάκη- ναι βρε μπαγάσα, εσύ που ...έκοψες τον Αϊμάρ (μην ξεχάσεις να το γράψεις στο βιογραφικό σου αυτό), δεν επιστρέφεις στην πράβδα και στην Αθλητική Κυριακή; Καλά λίγο φιλότιμο δεν έχεις ρε; Παραιτήσου ...χθες!!!!!

ParosClubG.13 είπε...

έλεοσ ρε παιδιά πια, έλεος.Λίγη τσίπα πια. Σε ευχαριστούμε για την ςραία συνέντευξη που μασ μετέφερες. Βγάζει μάτια. Πρέπει να τα μάθουν όλοι αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ton poutso klaigane
gia pola goal apo to gayro. Den kanoume gia tipota shmera hmoyn sto ghpedo h katastash einai tragikh

Ανώνυμος είπε...

Μήπως περισσεύουν τίποτα διαρκείας ????? Αν ναι κρατήστε μου καμιά δεκαριά έτσι για να υπάρχουν κάβα για κανένα καψούρι .

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε παιδιά τι θα πει πια εν θερμό δεν μιλάμε . Πόσα πια εν θερμό . Θα καούμε στο τέλος . Εγώ δεν έχω διαρκείας όσοι έχουν όταν πάνε στο γήπεδο να τα αφήσουν στο κάθισμα . ΄Ετσι και αλλιώς αυτό που βλέπουν τώρα και αγανακτούν θα το βλέπουν μέχρι το τέλος της σαιζόν .

Ανώνυμος είπε...

58 χρόνια βλέπω Παναθηναϊκό.Τέτοια στεναχώρια εχω να νοιώσω απο τότε,αρχές του 1950,που εχασα τον πατέρα μου στις εξέδρες της Λεωφόρου(ΠΑΟ-Ολυμπιακός Βόλου 8-2!!).Αύριο το πρωί κιόλας πρέπει να διώξει Τεν Κάτε,Αντωνίου και Σία.Ας τους προπονεί ο Φυλακούρης η ο Ρότσα για λίγο μέχρι να πάρει προπονητή.Αλλιώς βλέπω στα τρία μάτς που ακολουθούν(Πανιώνιος,Βέρντερ,Ολυμπιακός),να γίνονται ακόμη χειρότερα τα πράγματα.Δηλαδή δεν καταλαβαίνω,αν ο διευθυντής του εργοστασίου του Γαννακόπουλου,η ο διευθυντής της Marfin τα έκαναν θάλασσα,δεν θα τούς διώχνανε την ίδια ώρα?.Εμάς λοιπόν γιατί μας βασανίζουνε και παίζουνε με το σαράκι μας τον Παναθηναϊκό και με τα νεύρα μας.Δηλαδή τι θέλουν,να ξεριζώνουμε τα δοκάρια και να τους κυνηγάμε οπως στόν ημιτελικό κυπέλλου το 1964 με τον Ολυμπιακό?Ελεος δεν αντέχουμε άλλο,δέκα χρόνια τώρα μας βασανίζετε,πριν με την τσιγγουνιά σας τώρα με τις ηλίθιες επιλογές σας.
Γειά σας παιδιά μου και μήν βάζετε το κεφάλι κάτω.


Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος
δεν υπάρχει άλλος πιο δυναμικός
και χιλιάδες φίλοι, μόλις δουν τριφύλλι,
ζήτω λένε ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκέ-Παναθηναϊκέ
Παναθηναϊκέ μεγάλε και τρανέ.
Παναθηναϊκέ-Παναθηναϊκέ
πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ παντοτινέ.

Σ' έχουνε δοξάσει οι γνωστοί σου άσσοι
που λεβέντες είναι όλοι με καρδιά.
Χαίρεται η Ελλάδα που 'χει τέτοια ομάδα,
που της νίκης έχει πάντα τα κλειδιά.

Παναθηναϊκέ-Παναθηναϊκέ
Παναθηναϊκέ μεγάλε και τρανέ.
Παναθηναϊκέ-Παναθηναϊκέ
πρωταθλητή σ' όλα τα σπορ παντοτινέ.

Κυριακος είπε...

Aνωνυμε 58ετη φιλαθλε του ΠΑΟ

Ενας οπαδος του ΠΑΟ για 58 χρονια πρεπει να δινει "τιμης ενεκεν" το ονομα του.

Ευχαριστω για τη παρουσια σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ

ΝΤΟΥΣΚΟ

ΝΤΟΥΣΚΟ

ΝΤΟΥΣΚΟ

ΝΤΟΥΣΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Κυριάκο καλημέρα.Ο λόγος που δεν γράφω το όνομά μου ακόμη και το μικρό ειναι οτι λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας σχεδόν την 'κοπανάω' για να πάω στο γήπεδο!!.Να φανταστείς οτι εφερε ο courier το διαρκείας σπίτι και εγινε Βιετνάμ!!.Αν διαβάσουν και την ανάρτηση τα παιδιά μου ,θα με καθαρίσει που στεναχωριέμαι.Τέλος πάντων μπήκαμε στα προσωπικά τώρα και δεν ενδιαφέρουν κανένα.Αυτό που ενδιαφέρει ειναι ο Παναθηναϊκός.Πάνω απο δέκα χρόνια πίκρας ειναι πολλά.Ας το καταλάβουν,και ας προσέξουν,η μεθεπόμενη Κυριακή ειναι κοντά....αν γίνει η γκέλα να τρέξουν να κρυφθούν,να εξαερωθούν.Την τάφρο θα πηδήξω και θα μπώ μέσα!!!Αντε γειά σας και καλή μέρα να'χετε.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.Βασικα εγω ειμαι Παοκτσης αλλα συμπαθω τον ΠΑΟ γιατι ειναι η πρωτη ομαδα που επαιξε πραγματικο ποδοσφαιρο πρωτα με τον Χαρυ Γκειμ και μετα με τον Μπομπεκ (ειμαι λιγο παληος).Ειλικρινα δεν ξερω τι φταιει αλλα ρε παιδια μη μου λετε οτι ο Μελισης δεν ειναι καλος για το Ελληνικο πρωταθλημα.Ελεος.Για την Ευρωπη ενταξει αλλα για Ολυμπιακο και Εργοτελη ειναι μια χαρα.

Ανώνυμος είπε...

... τα συμπεράσματα από την μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού είναι τα εξής :
Καμία από τις μετεγγραφές δεν αξίζει. Κανένας. 0.

Οσοι έλεγαν ότι έφτεγε η διοίκηση δεν δικαιώνονται.

Οι παίχτες πέρυσι μπορεί να μην ήξεραν κοντρόλ, πάσσες, ντρίπλες, αλληλοκάλυψη αλλά τουλάχιστον ένα ελαφρό jogging στο γήπεδο τό έκαναν.

Φέτος, δεν ξέρουν ούτε αυτό. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι ότι στεκόμαστε στο γήπεδο ακίνητοι, περιμένουμε να μας έρθει η μπάλλα, κι αν μας έρθει προσπαθούμε να πάμε μόνοι μας να τη βάλουμε γκολ....

Υπάρχει όμως διέξοδος : Αυτοί όλοι που μπαίνουν στο γήπεδο μέχρι σήμερα, προπονητές και παίκτες να κάτσουν στο πάγκο, και να παίξουν όσα παιδιά από τις ακαδημίες και τα τσικό δείχνουν να σέβονται τη φανέλα του Παναθηναϊκού : Μπορεί να χάσουν ένα παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον θα ιδρώσουν και θα τρέξουν και οι θεατές θα δούν μια ομάδα να προσπαθεί τουλάχιστον.

Αλήθεια, πόσο Μ______ πρέπει να αισθάνεται αυτός που το καλοκαίρι έσκασε τόσα εκατομμύρια Ευρώ για μια ομάδα που τη βρίσκει κανείς σε κάθε αλάνα της Βαγδάτης ....

Ανώνυμος είπε...

Κάθε χρόνο τα ίδια και αναλύσεις επί αναλύσεων. Από το 1996 και μετά κάτι δεν πάει καλά. Προφανώς κάτι από μέσα τρώει την ομάδα. Τι; Δεν το γνωρίζω. Πέρασαν καλοί παίκτες και δεν ακούμπησαν (π.χ. Βλάοβιτς, Σόουζα κτλ) και όταν έγινε μια καλή ομάδα που τσούλησε στην Ευρώπη στην έστειλαν απροστάτευτη στη Ριζούπολη ώστε αν επιζήσει (βιολογικά) να τη ρημάξουν στη συνέχεια, όπως και έγινε.

Φέτος πάλι η ομάδα βάζει γκολ (2 σε Βέρντερ, Ηρακλή, Εργοτέλη) αλλά δε φτάνουν!!! Και 4 να βάλουμε, σίγουρα θα φάμε 5, όσα δηλαδή χρειάζονται για να χάσουμε. Αλλά με κολώνα της άμυνας το Βάσκο που έφαγε 70 γκολ πρόπερσυ με τη Μπιλμπάο και έπεσε κατηγορία με το καλημέρα, τι να περιμένεις; Αυτά έβλεπε μάλλον ο πορτογάλος και τους μάντρωνε όλους πίσω και κούτσα κούτσα έφτασε κοντά στην πηγή αλλά στο τέλος προδόθηκε και αυτός γιατί πολύ απλά δεν πας μπροστά έτσι.

Ο Τεν Κάτε δε γνωρίζω αν είναι καλός προπονητής ή όχι αλλά αν ήταν μεγάλη προσωπικότητα:

1. θα έβγαινε και θα έλεγε "κύριοι θέλω 2 κορυφαίους στόπερ και ένα εγνωσμένης αξίας φορ. Με παροπλισμένους (Σόουζα) και παίκτες που φουντάρισαν ομάδες στη Β κατηγορία δεν είμαι μαθημένος να δουλεύω. Τελεία και παύλα. Αλλιώς φεύγω". Αντ'αυτού βάπτισε το Βύντρα φοβερό κεντρικό αμυντικό!!!

2. Δε θα γινόταν ρεζίλι με το θέμα των αρχηγών που στράβωσαν τα πρωτοπαλλήκαρα και έτρεχε να τα μπαλώσει αντί τους αρχίσει στις σφαλιάρες.

Κι ένας Ντούσαν δε φέρνει την άνοιξη, χώρια ότι φαίνεται πως δεν είναι πια αυτός που ήταν. Κι ο Μουρίνιο να έρθει τα ίδια θα γίνουν. Χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα των πάντων. Να φύγουν όλοι τώρα. Μεσάζοντες, στελέχη, συγκεκριμένοι παίκτες κτλ. Το μαχαίρι στο κόκκαλο. Τώρα.

STR

Ανώνυμος είπε...

Χαρας στο κουράγιο του φίλου γι' αυτά που έγραψε και μας ενημέρωσε.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ" ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ.!

Φίλε ΠΑΟΚ ειλικρινά συμπαθώ πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του,(αν και πολλές φορές παρεκτρέπεται),ισως δικαιολογημένα.
Ο Μελίσσης όντως δεν είναι πρόβλημα και τον θεωρό καλό παίχτη... όχι για 2 εκ. αλλά καλό.

Δεν έχω να σχολιάσω ΤΙΠΟΤΑ. ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ !!! Οποιος ξέρει από μπάλα και ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ κατάλαβε , οι άλλοι απλά δεν ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν.!!!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ομως φίλοι, θα είναι να κερδίσουν Πανιώνιο ή Βέρντερ και τον ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ.!!!
Και μετά θα βγούν οι ΤΣΙΜΠΛΙΑΡΗΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΙΤΡΙΤΟΒΟΛΕΜΜΕΝΟΙ.... ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΝΑ ΝΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ?? Η ΟΜΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ... ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.!!
Μόνο που θα είναι ΜΟΝΟΠΑΤΙ (όχι πονηρό που λέει το άσμα)... αλλά ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΟ και θα πάνε ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ.

ΕΧΕ ΓΟΥΣΤΟ.... ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ... ΜΗΝ ΒΓΩ ΑΛΗΘΙΝΟΣ.... γιατί πρίν γίνει η κλήρωση C.L ΕΓΡΑΨΑ θέλω Βέρντερ και Ανόρθωση.....!!!!!

Και ο Ρότσα τα λέει και ο Δομάζος και ο Ζάετς και ο Μαυρίδης και ο Τότης.... αλλά ξέχασα όλοι αυτοί είναι επειδή δεν τους έχουν δώσει πόστο στην ομάδα.!!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΥΡΙΕ (που έλεγε ο μέγας Ζαμπέτας).... ΝΕΟΣ ΜΕΣΙ Ο κουτσιανικούλης.....!!!! Πέντε φορές ακούμπησε την μπάλα και έγινε ΜΕΣΙ.!!! Τρεχάτε πανύβλακες να τον κλείσετε για τον Γενάρη....!

greg απο ποιόν ζητάς ελεημοσύνη ??
Περί Μπάγιεβιτς , το βλέπω πολύ δύσκολο έως ΑΠΙΘΑΝΟ μετά τις τελευταίες εξελίξεις (φετινή και περσινή). Εγω το φώναζα απο τότε που έφυγε απο τον Ακατανόμαστο.... αλλά βλέπεις για μας ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ για προπονητής παρά κάνει ΜΟΝΟΝ για να μας ΠΈΡΝΕΙ ΤΑ.... ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ και τα ΣΩΒΡΑΚΑ.!!! Οπότε μην τον περιμένεις. ** Αν πάντως γίνει η "στραβή" και αναλάβει.... ΘΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ γι' αυτά που έγραφαν τόσα χρόνια.

Εχει χτυπητές αδυναμίες σε άλλα ζητήματα .... στην προπονητική όμως ΚΑΝΕΝΑ.!! Και εμείς προπονητή ψάχνουμε . Εδω φίλε greg έδιωξαν τον ΓΙΓΑΝΤΑ ΟΣΙΜ με το αιτιολογικό ότι, ΕΠΙΝΕ.!! Τον έδιωξαν γιατί ήταν μπεκρής δηλαδή...!!!

Unknown είπε...

Μα καλά σας φταίει ο προπονητής και η διοίκηση που δεν έφτιαξαν άμυνα που να μην τρώει πέντε από Εργοτέλη και Ηρακλή;Εντάξει φταίει η διοίκηση που δεν έφτιαξε μια άμυνα που να μην τρώει τόσο αστεία γκόλ στο ΤΣ.Λ.
Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να αναλάβουν και κάποιοι παίκτες τις ευθύνες τους.Όχι γιατί δεν μπορούν να παίξουν καλύτερα αλλά γιατί δεν προσπαθούν καν να αποδώσουν.Με πρώτο το Γκούμα που πια δε νομίζει ότι είναι Παναθηναικός αλλά του έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είναι ο Παναθηναικός ο ίδιος.Με όλα αυτά θέλω να πώ ότι δεν μπορεί να κατακρίνονται όλοι οι παίκτες.Οι μέσοι και οι επιθετικοί σε αρκετά μεγάλα(αρκούντως μεγάλα κατά τη γνώμη μου) διαστήματα του παιχνιδιού ήταν πολύ καλοί.Έφτιαξαν και έχασαν ευκαιρίες και έπειξαν ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία με υπομονή με σωστή κίνηση στο χώρο με άπλωμα του παιχνιδιού σωστά στα πλάγια.Τα τελειώματα δεν ήταν καλά αλλά και έτσι έβαλαν δύο γκόλ.Επιπλέον απέναντι σε μια υποδεέστερη ομάδα οι μέσοι μάρκαραν καλά και η άμυνα δεν πιέστηκε πολύ.Τώρα αν στις τέσσερις φορές που η μπάλα πέρασε στην άμυνά μας με αξιώσεις ο Βύντρα,ο Γκούμας ΚΑΙ Ο ΚΟΣΤΙΖΩ 2,000,000 έφαγαν(αυτοί και μόνο αυτοί)3 γκόλ δε φταίει ούτε ο Κλέιτον ούτε ο Μάντζιος.Ήμαρτον πια περιορισμένων δυνατοτήτων παίκτες ο κεντρικοί μας αμυντικοί αλλά ακόμα και αυτοί αν προσπαθούσαν όσο έπρεπε και δεν ήταν προκλητικά αδιάφοροι σε τέτοια παιχνίδια δε θα τρώγαμε τρία γκόλ.Δεν χρειάζεται να έχεις Καναβάρο με Νέστα στόπερ για να μη φάς τρια γκόλ από τον Εργοτέλη.Σύμφωνοι κάποιοι ουρανικατέβατοι το καλοκαίρι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και πρέπει να φύγουν από μόνοι τους αν έχουν λίγη τσίπα αλλά και τα χαιδεμένα μας παιδάκια στην ομάδα πρέπει πια να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν το μάρμαρο αρχικά με ένα αξιοσέβαστο πρόστιμο.ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΩΝ ΜΑΣ.Βύντρα, Σαριέγκι, Γκούμας, Νίλσον πρέπει να κρεμαστούν στο κατάρτι για παραδειγματισμό.Και ας ρισκάρουμε μέχρι το Γενάρη με Σιόντη.Μπορεί να βγεί και κάτι καλό από όλα αυτά και επιπλέον ένα άπειρο παιδί που το έχεις να συμπληρώνει το ρόστερ δε μπορείς να τι κατηγορήσεις και για τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αυτό που είδαμε χθές ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ξεφτίλας. Έτσι γίνεται, όταν μια ομάδα, αντί να έχει διοίκηση, είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο μπουρδέλο.


Ούτε κι εμείς μπορούσαμε όμως να φανταστούμε πόσο βαθειά είναι η ΣΗΨΗ που υπάρχει σ’ αυτή την ομάδα. Αλλά πώς να μην υπάρχει σήψη όταν ουσιαστικά…τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που ο Παναθηναϊκός έγινε πολυμετοχικός στα λόγια, στην πράξη όμως «διοικείται» από ανθρώπους που είναι 100% άνθρωποι της προηγούμενης κατάστασης;

Πώς να μην υπάρχει σήψη, όταν οι καινούριοι μέτοχοι φέρθηκαν με απίστευτη αφέλεια, για να μην πούμε ανευθυνότητα, ρίχνοντας λεφτά στην ομάδα (όχι πάντως όσα είχαν υποσχεθεί, αν σκεφτούμε ότι το κεφάλαιο των 80 εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει καλυφθεί ακόμα, για να τα λέμε όλα…) και στη συνέχεια…εξαφανίστηκαν;

Και δεν φτάνει που εξαφανίστηκαν – και εμφανίζονται (όποτε εμφανίζονται…) μια στις τόσες σε κάποιες γενικές συνελεύσεις και διοικητικά συμβούλια, τα οποία είναι περισσότερο τυπικά, για άσχετα με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας θέματα, αλλά ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ, άφησαν μέσα στην ΠΑΕ ορισμένους από τους πιο…περιβόητους «αστέρες» της «παλιάς» (;) κατάστασης (άλλο αν τους έβαλαν στο παρασκήνιο, πάντως μέσα στην ΠΑΕ εξακολουθούν να βρίσκονται και να βυσσοδομούν) και ανέθεσαν την πιο κρίσιμη και ουσιαστική θέση, του «φούτμπωλ μάνατζερ» (τρομάρα μας…), σε έναν άνθρωπο ο οποίος είχε να επιδείξει σαν μοναδικά του προσόντα στο παρελθόν τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό για χάρη των χρημάτων του Κοσκωτά (και τις δηλώσεις ότι «στην Παιανία δεν γυρνάω ούτε νεκρός») και στο παρόν την αρθρογραφία του στη φυλλάδα του Γκοντζίλα (συνεπώς και τα κολλητιλίκια μαζί του) και τα σχόλιά του από την Αθλητική Κυριακή, ανάμεσα στα οποία ξεχώριζε η αποδοκιμασία του συλλαλητηρίου της 13ης του Απρίλη, το οποίο, κατά ΤΡΑΓΙΚΗ ειρωνεία, τον έφερε στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Μιλάμε βέβαια για τον Κώστα Αντωνίου. Παρόλο που κάθε άλλο παρά καλή εντύπωση μας έκανε τότε η επιλογή αυτή, την κατάπιαμε στο όνομα της «ενότητας» και των διαβεβαιώσεων ότι «όλοι θα κριθούν στο τέλος της χρονιάς». Μόνο που με τις επιλογές του και ειδικά με το ΣΑΜΠΟΤΑΖ (στα όρια του ΔΟΛΟΥ) που έκανε στο θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού αφήνοντάς μας με τους Γκουμοβυντροσαριέγκηδες και το κακό συναπάντημα (για να μη μιλήσουμε και για κάποιους άλλους που μας έφερε ή για το γενικότερο μεταγραφικό σχεδιασμό του…), η χρονιά κινδυνεύει να τελειώσει από τον Οκτώβρη…

Και αν αυτά που λέμε για δόλο σας φαίνονται υπερβολικά, διαβάστε και την συνέντευξη του Χουάν Ραμόν Ρότσα για να σας απαντηθεί και το ερώτημα «τι έκανε ο Ρότσα τρεις μήνες στην Αργεντινή» και πώς ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΘΗΚΕ και πετάχτηκε στα σκουπίδια η δουλειά του και οι προτάσεις του…

Δεν είναι όμως μονάχα το θέμα του Αντωνίου, ο οποίος ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΔΙ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ – και επειδή δεν έχει φυσικά την ευθιξία να παραιτηθεί ο ίδιος, θα έπρεπε, αν υπήρχε διοίκηση, να τον «κρίνει» και να τον σουτάρει από τώρα και να μην περιμένει τις επόμενες καταστροφές που θάρθουν με ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Είναι και το γεγονός ότι παρά το ότι διώχτηκαν απ’ την ομάδα δυο παίκτες, οι Μόρις και Παπαδόπουλος, οι ΚΛΙΚΕΣ μέσα σ’ αυτήν είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ (και μην κρύβεστε Γκουμοβυντροτζιώληδες και κάποιοι άλλοι, σας βλέπουμε!...), ότι ζουν και βασιλεύουν – και πώς να μη ζουν και βασιλεύουν όταν ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται με το τι γίνεται μέσα στο εσωτερικό της ομάδας;

Είναι το γεγονός ότι έφεραν έναν προπονητή από μια χώρα προηγμένη ποδοσφαιρικά, χωρίς όμως να δημιουργήσουν ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ την υποδομή, την οργάνωση και ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, μέσα στα οποία ΜΟΝΑΧΑ θα μπορούσε να δουλέψει ο άνθρωπος αυτός. Τον πετάξανε μόνο του μέσα στο ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ των αποδυτηρίων και τον άφησαν να τα βγάλει πέρα όπως μπορούσε χωρίς καμιά βοήθεια…

Και δυστυχώς, παρόλο που άλλα μας έλεγαν όταν τον επέλεξαν, δηλαδή ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και ότι έρχεται να αλλάξει τα πάντα κλπ., ο Τεν Κάτε δεν δικαίωσε τις προσδοκίες… Γιατί αντί να γίνει επαναστάτης (καθώς ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ χρειαζόταν εκεί πέρα μέσα για να αλλάξει κάτι και όχι ημίμετρα), αντί να βγει και να πει στα ίσα ότι δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να πορεύεται με τους Γκουμοβυντροτζιωλοσαριέγκηδες και ότι θα ήταν καλύτερο, στην ανάγκη, να προσπαθήσει να βγάλει μερικά νέα παιδιά από την Ακαδημία (όπως φάνηκε άλλωστε να προσπαθεί στην αρχή), όσο περνούσε ο καιρός ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΤΑΝ με τις κλίκες (η αρχή έγινε με την κωλοτούμπα στο θέμα των αρχηγών). Με αποτέλεσμα, σιγά-σιγά να διαπιστώνουμε ότι η ομάδα «στηριζόταν» (λέμε τώρα…) στους παίκτες που είχε και πέρσι, ότι ο Βύντρα, παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες γκάφες του δε λέει με τίποτα να βγει από την ενδεκάδα (ενώ ο Νίνης, ας πούμε, κοντεύει να εξαφανιστεί όπως είχε εξαφανιστεί επί Πεσέιρο και ο Ίβανσιτς παίζει…όταν θέλει ο Καραγκούνης), ότι ο Γκούμας που ήταν να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ανανέωσε το συμβόλαιό του και κάνει, άμα λάχει και…κριτική στον προπονητή (κριτική η οποία δεν τον έκανε βέβαια πιο φιλότιμο και δεν τον εμπόδισε να προσφέρει ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ κι αυτός δυο γκολ στους αντιπάλους σήμερα), ότι ο Τζιόλης που υποτίθεται ότι μας είχε τελειώσει…γίνεται αλλαγή του Ζιλμπέρτο Σίλβα και του Γκάμπριελ για να μας προκαλεί κλπ., κλπ.

Αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν πας να συμβιβαστείς με τα κακομαθημένα ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ, που δεν τους αρέσει το γεγονός ότι «τα τρέχεις» και που να μην ξεχνάμε ότι είναι ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ που έφαγαν πρόπερσι τον Βίκτορ Μουνιόθ χάνοντας «ανεξήγητα» το ένα παιχνίδι μετά από το άλλο, τελικά…δεν πρόκειται αυτό να σε γλιτώσει και θα ξεφτιλιστείς ανεπανόρθωτα χάνοντας από τους Εργοτέληδες μέσα στο γήπεδό σου, καθώς ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ αν νοιώσουν ότι είσαι πλέον αδύναμος, θα πέσουν να σε φάνε, χάνοντας «ανεξήγητα» (το ξαναγράφουμε…) παιχνίδια όπως το σημερινό.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν ο… «φούτμπωλ μάνατζερ» που λέγαμε, αντί να κοιτάξει να σε υποστηρίξει…προτιμάει να συντρώγει με τον Μπάγεβιτς σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, όπως βούιξε σήμερα ο τόπος, προετοιμάζοντας ίσως την επόμενη «λύση» - μια «λύση» που αν τελικά υλοποιηθεί, θα δείξει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ της διοίκησης και την ομολογία της ότι χρειάζονται έναν άνθρωπο να διοικεί «αντ’ αυτών» - μόνο που ούτε με τον βάτραχο θα τα καταφέρουν, καθώς ο τελευταίος ούτε την όποια φρεσκάδα την οποία είχε όταν ήταν παλιά προπονητής στην άεκ διαθέτει πλέον, ούτε βέβαια θα έχει τις πλάτες του πράκτορα, τις οποίες είχε όταν ήταν στον πάγκο των αρουραίων…

Μα…δεν φταίει ο Τεν Κάτε, θα ρωτήσετε πολλοί; Για παράδειγμα, τι αλλαγές ήταν αυτές που έκανε σήμερα, βγάζοντας, όταν ο Εργοτέλης ισοφάρισε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, τον μόνο παίκτη που μπορούσε να κάνει μια διείσδυση της προκοπής μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τον Γκάμπριελ και έβαλε στη θέση του τον…Τζίολη, λες και έπρεπε να…κρατήσουμε το σκορ, ενώ όταν χάναμε 1-2 αποφάσισε να βγάλει…επιθετικό, τον Σαλπιγγίδη για να βάλει χαφ;

Και γι’ αυτό φταίει και για πολλά άλλα… Το θέμα όμως είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, χωρίς την κατάλληλη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ δεν μπορεί να κάνει κάτι στον Παναθηναϊκό, όσο καλός και αν είναι… Ποιος άλλωστε από τη διοίκηση ήταν κοντά στον Τεν Κάτε ώστε να του μάθει τις ιδιαιτερότητες της ομάδας, τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος, ποιος ήταν εκείνος που πήρε την απόφαση ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΑΓΡΙΟ ΧΕΡΙ σε εκείνους μέσα στην ομάδα που συστηματικά εμπόδιζαν τον Ολλανδό να εφαρμόσει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία; Ο ΚΑΝΕΝΑΣ φυσικά…

Έτσι βλέπουμε μια θλιβερή σειρά «αποτυχημένων» προπονητών, είτε είναι τίμιοι άνθρωποι και τους τρώνε στεγνά (όπως ο Μουνιόθ), είτε δεν κατάλαβαν ποτέ τι έγινε (όπως ο Μπάκε) είτε επιλέγουν να γίνουν υποχείρια στις διάφορες κλίκες και να καλύψουν τα παιχνίδια μανατζαραίων στην πλάτη της ομάδας (όπως ο Πεσέιρο) είτε…τρελαίνονται και προσπαθούν ίσως να προκαλέσουν και οι ίδιοι την απόλυσή τους (όπως φαίνεται να γίνεται με τον Τεν Κάτε).

Κανένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει τίποτα, όταν τα ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ επιλέγουν να παίξουν ένα τέταρτο μπάλα, χάνουν από επιπολαιότητα και μπλαζέ στυλάκι τη μια ευκαιρία μετά την άλλη στο πρώτο 20λεπτο και μετά…κάάάάθονται, ρίχνουν το ρυθμό τους στα όρια του ύπνου και περιμένουν το μοιραίο, δηλαδή τη γκέλα που θα φέρει την ισοφάριση (και πιστέψτε μας, δεν το γράφουμε εκ των υστέρων, το λέγαμε ενώ ακόμα το σκορ ήταν 1-0 ότι «έτσι όπως πάμε θα φάμε γκολ και θα γίνει θρίλερ το ματς»). Αυτά είναι θέματα ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ και θέλουν ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ αντιμετώπιση. Θέλουν, γιατί πλέον είναι ολοφάνερο γιατί επαναλαμβάνονται συνέχεια και ποιοι τα κάνουν, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ. Θέλουν ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, με εγχείρηση και όχι με ασπιρίνες!

Και θα γίνουμε συγκεκριμένοι: Κύριοι ΝΕΟΙ μέτοχοι, αν δεν θέλετε να χρεωθείτε μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ με ανυπολόγιστες συνέπειες, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Βρείτε τρόπο να διοικήσετε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την ομάδα! Πετάξτε ΤΩΡΑ έξω τον «φούτμπωλ μάνατζερ» της συμφοράς! Απαλλάξτε ΤΩΡΑ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ (και θα το αναλάβουμε μαζί σας και θα σας στηρίξουμε) την ομάδα από τους Βύντρες, Τζιόληδες, Γκούμες, Σαριέγκηδες, από ΟΛΟΥΣ τους κλικαδόρους και ανίκανους! Διώξτε από την ΠΑΕ όλα τα «σταγονίδια» του αμαρτωλού παρελθόντος. Βάλτε στη θέση όλων αυτών νέους ανθρώπους, με κριτήριο, πρώτα απ’ όλα ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ και ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! Στηρίξτε επιτέλους αφαιρώντας τα εμπόδια από το δρόμο του, τον προπονητή, είτε αυτός θα είναι ο Τεν Κάτε, είτε κάποιος άλλος. Και εννοείται, ΜΗ ΝΟΜΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ (και εννοούμε τον Μπάγεβιτς) θα μπορέσετε να συνεχίσετε…την απουσία σας από την ομάδα! Πάρτε το χαμπάρι: ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΧΟΡΟ, ΘΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ!

Και ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! Δεν κατεβήκαμε στο δρόμο στις 13 του Απρίλη για να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση την οποία αγωνιστήκαμε να αλλάξουμε! Κατεβήκαμε ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ – και όποιος δεν μπορεί να συμβαδίσει μαζί μας σε αυτό το δρόμο, ας κάνει πέρα όσο είναι καιρός… Και χθές ο κόσμος και περισσότερο Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, όχι οι οργανωμένοι, σας έδειξε με τις αντιδράσεις του στο γήπεδο ότι Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ και ότι η υπομονή θα υπάρξει ΜΟΝΟ αν συνοδεύεται από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ εκ μέρους σας και ότι με τίποτα δεν σας έχει δοθεί «λευκή επιταγή»… Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Πηγή:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=18348&sid=55e192f1a368cdb7898d82001ad8b0f5#18348


Χωρίς προπονητή- καπετάνιο να εμπνέει τους παίχτες με το κύρος των επιλογών του δεν μπορεί να προχωρήσει ΤΙΠΟΤΕ σωστά.
Ο σημερινός προπονητής, όπως εύστοχα επισημάνατε, "κάνει πειράματα στου κασίδα το κεφάλι". Έχει σπαραλιάσει την ψυχολογία των παιχτών. Το αίσθημα της ανασφάλειας, από την "τρύπα" στο κέντρο της άμυνας, φορτίζει τους πάιχτες με άγχος και νευρικότητα.
Αλλά δεν είναι ο προπονητής ο κεντρικός υπεύθυνος.
Το ψάρι βρωμάει από την κορυφή.
Αυτή την παράμετρο δεν την πιάσατε.

Οι διοικούντες δεν γνωρίζουν, ούτε νοιάζονται για τον Παναθηναϊκό: Τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια παίζουν.

Θα τα κάνω πιο λιανά.
Το ποδόσφαιρο, έχει γίνει σήμερα η αρένα των επιχειρηματικών παιχνιδιών και ανταγωνισμών.
Είναι ΠΟΤΕ δυνατόν, να ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ, όλοι αυτοι οι επιχειρηματίες "ληστές", με τα ανταγωνιστικά τους συμφέροντα;
Ο Βγενόπουλος παίζει τα δικά του παιχνίδια.
Ο Βαρδινογιάννης το ίδιο.
Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι και αυτοί κινούνται βάση των δικών τους επιχειρηματικών συμφερόντων.
Κάθε ένας από αυτούς τους "ομίλους" των ανταγωνιστικών συμφερόντων έχει και τους δικούς του πληρωμένους κονδυλοφόρους και υπόγεια επιδιώκει ο καθένας να σαμποτάρει τους άλλους.

Στο βωμό του επιχειρηματικού κέρδους και του ελέγχου της "Παναθηναϊκής επιχείρησης", παραμερίζουν οι παναθηναϊκές "ιδεολογίες" και η "αγάπη" προς την ομάδα.

Ένα σκάκι αλληλουπονόμευσης παίζεται.

ΟΥΔΕΙΣ πονάει την ομάδα και πολύ περισσότερο υπολογίζει τους φιλάθλους.
Πολυμετοχικότητα μεταξύ ανταγωνιστικών αρπαχτικών και επιχειρηματιών οδηγεί σε αποσύνθεση και σε κοροϊδία...
ΠΡΕΠΕΙ να ξυπνήσουμε...

Τα ίδια φυσικά γίνονται και στον Ολυμπιακό.
Απλώς εκεί το "αφεντικό" είναι ένα.
Ωστόσο τα πάντα και εκεί είναι υποταγμένα στις οικονομικές μπίζνες του Κόκκαλη και τα πολιτικά του παιχνίδια.
Οι φίλαθλοι περιφρονούνται και εκεί και εξαπατώνται από τα "παπαγαλάκια".
ΟΥΔΕΙΣ νιάζεται για το άθλημα...


Αντύπας, παλιός ποδοσφαιριστής

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σκούφε. Δεν διαφωνώ ότι θα είναι υπέρβαση για πολλούς (και πολλά) η πρόσληψη του Ντούσκο. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Τι άλλο, ποιός άλλος και με τι τρόπο, σε αυτές τις συνθήκες, θα μπορέσει να διατηρήσει τη φλόγα των οπαδών ζωντανή.

Εάν ΤΩΡΑ δεν ληφθούν δραστικά μέτρα με ΑΜΕΣΗ πρόσληψη Ντούσκο, και ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ του ρόστερ, ο ΠΑΟ μας θα γίνει μιά μικρή ομάδα, η οποία σε λίγα χρόνια θα έχει τη τύχη του Εθνικού και του Απόλλωνα. Μας έχει γίνει συνήθεια η ήττα και η κακή εμφάνιση της ομάδας, η αδράνεια η αδιαφορία και η ανυπαρξία των παικτών σε ΟΛΑ τα παιχνίδια. Στην ομάδα διατηρούνται "υπόλοιπα" όπως ο Βύντρα, ο Τζιώλης και ο Μάντζιος και χρησιμοποιούνται συνεχώς παρά τις μετεγγραφές που θα έπρεπε να καλύψουν τα κενά που προκαλούσαν αυτοί και οι λοιποί αντίστοιχοι, χαμηλών προδιαγραφών παίκτες, που κατά καιρούς ατυχώς ήλθαν στην ομάδα μας.

Προσπαθούμε να πιαστούμε από τη μία καλή απόδοση του προβληματικού Μάντζιου για να ισχυριζόμαστε ότι δε θα χρειασθεί επιθετικός στην επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Λοιπόν, δεν γνωρίζω και δε με ενδιαφέρει τι προσάπτουν στον Ντούσκο για τη προσωπική του ζωή ή για ό,τι άλλο.

Γνωρίζω ότι σε όποια ομάδα πήγε πήρε τίτλους, ανάλογους και αντίστοιχους με τη δυναμική της ομάδας αυτής.

Γνωρίζω ότι βγάζει ό,τι καλύτερο από τον κάθε παίκτη και ξέρει να δημιουργεί και να συντηρεί τις ισοροπίες στην ομάδα και στα αποδυτήρια.

Στις ομάδες του επικρατεί σιδηρά πειθαρχία και όλοι οι παίκτες παίρνουν ίσες ευκαιρίες.

Αυτό χρειαζόμαστε σήμερα στην ομάδα μας. Εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη ας την εκφράσει.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε greg ΣΥΜΦΩΝΩ ... Όμως εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία «ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΡΑΣΑ».!!!! Ένα σκορποχώρι υπάρχει και απύθμενο... Τέλος.!!! Δηλαδή χρειάζεσαι ΣΤΟΠΕΡ για να μην χάσεις από Εργοτέλη? ΤΡΕΛΑ ΠΟΥΛΑΜΕ??!! Αυτά που ακούμε , διαβάζουμε και προσπαθούμε να ... αναλύσουμε.... Είναι σκέτη παρωδία και κωμωδία θα έλεγα.!! Περί ΟΥΣΙΑΣ κάτι?

Το καλοκαίρι πολλά άλλαξαν στον ΠΑΟ, και το αίτημα των εκατομμυρίων οπαδών για αλλαγή στο μετοχικό καθεστώς και στην ιδιοκτησία της ομάδας δικαιώθηκε, αλλά η ομάδα παραμένει δέσμια συγκεκριμένων ανθρώπων και συμπεριφορών που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο Αντωνίου οφείλει να καταθέσει εδώ και τώρα την παραίτησή του στη διοίκηση του Παναθηναϊκού γιατί για να είσαι υπεύθυνος για τις μεταγραφές της ομάδας,έχοντας 30 εκ. € στη διάθεσή σου και να μην παίρνεις κεντρικό αμυντικό είσαι το λιγότερο ανίκανος και το χειρότερο ΥΠΟΠΤΟΣ..... !!!!!
Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού, οι κύριοι Γιαννακόπουλοι, ο κ. Βγενόπουλος (κάποιο πουλάκι μου είπε πως οσονούπω, θα την πουλήσει την Marfin)!! και οι υπόλοιποι. Αυτό που καταστρέφει κάθε χρόνο την ομάδα είναι το αρρωστημένο περιβάλλον που έχει στηθεί και δεν έχει ξηλωθεί ποτέ.

Όταν οι άνθρωποι που καθόρισαν τα πέτρινα χρόνια του Παναθηναϊκού δεν έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα παρά την αλλαγή καθεστώτος, όταν επιτρέπεται σε αυτούς να κάνουν παιχνίδια στην πλάτη της ομάδας, εξυπηρετώντας μικροεγωισμούς του τύπου «αν ο Μποτινέλι κάνει 3 εκ. ευρώ, τότε ο Μελίσσης κάνει 10 εκ.», τότε ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται ποτέ να βρει προκοπή...

Να είμαστε ξεκάθαροι. Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν, λειτουργούν και είναι κράτος εν κράτει, ορισμένες κάστες τσάτσων που έχουν την δυνατότητα να καθορίζουν προπονητές, μεταγραφές και την 11άδα... και παρα λίγο ποιοί φίλαθλοι θα μπαίνουν στο... Γήπεδο.!!!!!!

Πριν από τρία χρόνια, όταν ο Εργοτέλης ως ομάδα Β' Εθνικής απέκλεισε τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο και προχθές οι Κρητικοί έγραψαν τον ποδοσφαιρικό επικήδειο της ομάδας που δημιούργησαν το καλοκαίρι ο Αντωνίου και ο Κάτε, έχοντας μάλιστα 30 εκ. ευρώ στη διάθεσή τους...
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέσπασε κατά του Τεν Κάτε, κατά του Βύντρα και του Τζιόλη, αλλά το σύνθημα «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ’δω» έπρεπε να έχει ως κύριο αποδέκτη, τον... μαθητευόμενο football manager, Κώστα Αντωνίου.!!

Ο Κώστας Αντωνίου πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα «καυτά» ερωτήματα που αφορούν το καλοκαίρι και τη διαχείριση που έγινε στο μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία του Παναθηναϊκού:

1) Γιατί κ. Αντωνίου επιλέξατε να μην πάρετε Πεγεράνο και Μποτινέλι, με τον πρώτο να είναι μάλιστα κλεισμένος μέχρι την τελευταία στιγμή, όταν σταματήσατε τη μεταγραφή;

2) Γιατί διώξατε τον Μόρις ως τον πρώτο παίκτη από τον οποίο άρχισε η ανανέωση, ενώ κρατήσατε τον Σαριέγκι και τον Βύντρα, παίκτες που είναι το λιγότερο μέτριοι και το περισσότερο επικίνδυνοι για μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό;

3) Γιατί επιλέξατε να δώσετε 2 εκ. ευρώ για τον Μελίσση, έναν αξιόλογο παίκτη που ήταν βασικός στον ΠΑΟΚ, αλλά δείχνει ότι όχι μόνο δεν άξιζε τα χρήματά του, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει έστω και εναλλακτική λύση στο κέντρο της άμυνας;

4) Γιατί στον Παναθηναϊκό κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική, παίζει στην 11άδα ωσάν διορισμένος ο Βύντρα; Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» είναι πηγή κινδύνων είτε παίζει ως σέντερ μπακ, είτε αυτή τη φορά ως δεξί μπακ, αφού από την πλευρά του τον έκανε «χαζό» ο Κουτσ/κούλης.

5) Γιατί μένουν στον πάγκο Ρουκάβινα και Κλέϊτον, που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν δέκα καντάρια μπάλα από τον κάθε Σόουζα που ήρθε το καλοκαίρι; Γιατί πρέπει να παίζει ο Βραζιλιάνος, και ποιος πρέπει να δικαιολογήσει τα λεφτά που δόθηκαν για τη μεταγραφή του, δίνοντας εντολή να παίζει μπας και βάλει κάποιο γκολ;
6) Γιατί ο Τεν Κάτε που ζητούσε αριστεροπόδαρο αμυντικό, δήλωσε λίγο πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ότι ο ΠΑΟ είναι πλήρης; Ποιος... έπεισε τον Ολλανδό προπονητή να αλλάξει στάση στο ζήτημα του αμυντικού που ακόμη και σήμερα κατατρώει το «τριφύλλι»;
Φυσικά από την πλευρά του, ο Τεν Κάτε έχει να απολογηθεί για τα πάρα πολλά λάθη του στη διαχείριση του υλικού του Παναθηναϊκού και κυρίως για την εικόνα που παρουσιάζουν δύο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν, έχοντας μείνει πέντε βαθμούς πίσω από τον οσφπ.

1) Γιατί κ. Τεν δεν έχετε καταλήξει ακόμη στον βασικό κορμό του Παναθηναϊκού; Δεν σας αρκεί το συγκεκριμένο ρόστερ και αναγκάζεστε να κάνετε συνεχώς αλλαγές; Αν ναι, τότε γιατί δηλώσατε ότι η ομάδα είναι πλήρης;

2) Γιατί κ. Τεν δεν έχετε αλλάξει ποτέ την πορεία ενός αγώνα με μία αλλαγή σας; Γιατί σε κάθε ματς, μετά το 60’, όταν κάνετε τις αλλαγές σας, ο Παναθηναϊκός πέφτει σε απόδοση κατακόρυφα;

3) Θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος ο Κλέιτον και ο Ρουκάβινα ,ποτέ βασικοί σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια για να βρουν ρυθμό;
Επιμύθιο δεν υπάρχει. Στην χρονιά που ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να ζει και να αναπνέει σε νέους ρυθμούς, η μιζέρια και η γκρίνια έκαναν την εμφάνισή τους και πάλι. Αυτή τη φορά κόντρα σε τι θα κατέβουν οι οπαδοί για συλλαλητήριο; Κόντρα στον εαυτό τους; Αφού οι τσάτσοι, όπως οι κατσαρίδες, αποδείχθηκαν ικανοί να ζήσουν ακόμη και στην κοσμογονική αλλαγή που συνέβη το καλοκαίρι, δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για αυτήν την ομάδα. Μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω από την ομάδα στην οποία έβαλαν τα λεφτά τους, οι μέτοχοι και πάρουν αποφάσεις.
ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ??!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα φέτος να τελειώσει η χρονιά νωρίς, { 7 αγωνιστικές 8 ΧΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΜΟΙ..!!!!}, όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Από την αρχή του καλοκαιριού έλεγα ότι η ομάδα παρά τις σημαντικές -προς το καλύτερο- αλλαγές, πρέπει να περιμένουμε να την δούμε και επί τω έργω, αλλά ότι θα μας έκανε πλάκα ο Εργοτέλης (που μας έχει πιάσει πελάτες, by the way) δεν μπορούσα να το διανοηθώ.

Οπότε , κατά το Δεκέμβριο (και πολύ λέω) το πρωτάθλημα θα έχει πάει (ξανά) στην ιχθυόσκαλα!

Το ίδιο έργο βλέπουμε άλλωστε απ' το 1997. Πάντως, από προχθές αλλά και χθές, τα όργανα ξεκίνησαν κι επίσημα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σήκωσε πρώτος το λάβαρο της...επανάστασης ζητώντας εκκαθαρίσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι παρά τις λεζάντες, τα πρωτοσέλιδα, τα πιασάρικα λόγια και τα λεφτά που έπεσαν, οι καταστάσεις δεν μπορούν ν' αλλάξουν απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Για να μην ωραιοποιούμε καταστάσεις, το ζήτημα έχει ως εξής:

Ο Τζίγγερ αποφάσισε μπροστά στη περσινή γενική κατακραυγή να παραχωρήσει μέρος των μετοχών, στη διοίκηση μπήκαν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα, είναι διατεθειμένοι να "τα σκάσουν", αλλά το ποδόσφαιρο δεν το ξέρουν. Επικοινωνιακά ο σύλλογος είναι αιώνες πίσω από τον οσφπ, και πως να μη γίνει αυτό όταν στις στήλες των "πράσινων" εφημερίδων τα αλληλοκαρφώματα για...τσατσιλίκια κτλ, κτλ δίνουν και παίρνουν.

Αναρωτιέμαι πότε θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός ν' αποτελεί θύμα πολιτικής προσώπων που εργάζονται γι αυτόν. Επιχειρηματικοί κολοσσοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και μπήκαν στον Παναθηναϊκό, αλλά η "ενιαία γροθιά" αποτελεί μονάχα φαντασίωση ορισμένων. Ο πόλεμος χαρακωμάτων είναι μπροστά μας κι αν το Σάββατο έχουμε νέο πάρτι απ' το Ρεκόμπα και την παρέα του (πολύ πιθανό απέναντι στην άμυνα του μπαρμπά Γιάννη, του Βάσκου Γκούμα και του Λουκίνιο), πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, "από δύο χωριά".

Θέλετε παραδείγματα; Ο Κώστας Αντωνίου από την αρχή των καθηκόντων του αντιμετωπίστηκε επιφυλακτικά από πολλούς, όχι μόνο γιατί δεν έκανε το προφανές (να φέρει στην ομάδα καλούς αμυντικούς), αλλά και γιατί προηγουμένως αρθρογραφούσε στο Derby! Αρα άνθρωπος του Τζίγκερ! Στο "DERBY" έχουν φαγωθεί από τη αρχή της σεζόν γιατί μια ομάδα με ... 6 περιφερειακούς επιθετικούς άφησε να της φύγει ο Ν΄ Ντόι και για ποιο λόγο όταν παίζει καλά ο Μάτος, ο Τύπος δεν υπερθεματίζει πως τον καλό Βραζιλιάνο μέσο, τον έφερε στο σύλλογο ο Βέλιτς!!! Φοβερά πράγματα!
Αμ στην ΠΡΑΣΙΝΗ….. που αποκαλεί παίχτη αμυντικό μας… «Ο Μητσοτάκης της άμυνας»…!!!!!
Η Εμμονή και η συνεχής ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ πως …..«ήρθε η ώρα του Τζόρβα»….!!!!
ΠΙΑΣΕ Τ’ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ……
Την ίδια στιγμή στον Πειραιά πίνουν στην υγειά των κορόιδων που προσφέρουν άλλο ένα ξεκούραστο πρωτάθλημα στα μπαρμπάδια του Ερνέστο. Θα εξακολουθήσουν να το κάνουν, όσο στον κόσμο του Παναθηναϊκού δημιουργείται η εντύπωση ότι μερικά πράγματα επιβάλλονται στον προπονητή. Τι άλλο να πούμε πια;

Αν πραγματικά ο κόουτς κάνει αυτά που πιστεύει όταν διαλέγει τους παίκτες που θα παίξουν, τότε ενδεχομένως να έχει πρόβλημα διαύγειας ή απλά προσπαθεί να μάθει την ομάδα (λογικό, λίγους μήνες είναι στην Ελλάδα ο άνθρωπος). Αν κάνει αυτά που του "επιβάλλει" ο Τύπος, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ή οι...υπόγειες παραινέσεις των άτιτλων που με την "προστασία" όσων τους πατρονάρουν πάνε να το παίξουν καμπόσοι στο σύλλογο (που σε άλλες εποχές θα πλήρωναν για να παίζουν), τότε αρχίζει να συμβιβάζεται, οπότε τα ψωμιά του θα είναι λίγα. Δυστυχώς! Ή ευτυχώς …. «δεν ήξερε δεν ρώταγε??»!!!!!

Μόνο οι αφελείς πιστεύουν ότι για να ξεριζωθεί η ΓΑΜΗΜΕΝΗ νοοτροπία ΧΡΟΝΩΝ που θέλει τον Παναθηναϊκό να περιφρουρεί (!!!) αποτελέσματα απέναντι σε κάθε κούτσαβλο στην έδρα του, απαιτούνται μερικοί μήνες. Παρόλα αυτά ουδείς μπορεί να ρίξει ανάθεμα στο κόσμο που δυσανασχετεί και γιουχάρει βλέποντας ποδοσφαιρικούς σαλτιμπάγκους να έχουν χρεωθεί με χίλια, φανέλα βασικού.

Τους έχουμε δει τόσα χρόνια, τους μάθαμε, τους γνωρίζουμε από την καλή κι από την ανάποδη, ας τους ευχαριστήσουμε για όσα (δεν) πρόσφεραν και ας τους στείλουμε στην ευχή της Παναγίας! H πλάκα ,δε, είναι όταν βλέπεις στις "δικές μας" εφημερίδες άρθρα υποστήριξης όλων αυτών των ...παικταράδων, μην τυχόν και τα κακοκαρδίσουμε τα παιδιά! Την ίδια στιγμή ο κόσμος που ζει ΓΙΑ τον Παναθηναϊκό, χωρίς να πληρώνεται ΑΠΟ τον Παναθηναϊκό, προσπαθεί να βρει από κάπου να πιαστεί, έχοντας βγάλει τη μπέμπελη πια.

Κανείς δεν είπε ότι η μετάβαση από τη μιζέρια σε καλύτερες μέρες θα γίνει χωρίς να πέσουμε σε λακκούβες και στραβές. Έχω την εντύπωση όμως ότι ο Τεν Κάτε πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Χρειάζονται τομές και γενναίες αποφάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά. Αλλιώς ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ …. ΧΘΕΣ.!!! Όχι να «σκέφτεται» το παχυλότατο συμβόλαιο….!!!!! ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ.

Το 1994 με τον Παναθηναϊκό τέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, με το σύλλογο να παθαίνει μεγάλες πλάκες από Πιερικούς (0-0) κι Εδεσσαϊκούς (0-2), ο Ίβιτσα Όσιμ τόλμησε να πάει κόντρα σε όλους απενεργοποιώντας βεντέτες (Σαραβάκος, Αντωνίου, Μαυρίδης)που είχαν πάρει ένα σκασμό τίτλους κι ο κόσμος λάτρευε, προωθώντας νέα παιδιά και βάζοντας τις βάσεις για μια ομαδάρα με τρία "δεκάρια" (Μαραγκό, Μάρκο, Μπορέλι) και δύο χαφάρες -πασπαρτού (Δώνης, Γ.Χ) που μερικούς μήνες αργότερα έφτανε 90 λεπτά μακριά από το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα τα πράγματα είναι πιο σκούρα, 12 χρόνια στη φάπα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ…!!!! ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ…!

Υ.Γ Για να μην ξεχνιόμαστε, καραμπινάτο οφ-σάιντ το 3ο γκολ του Εργοτέλη και "καπάκι" την ώρα που ο Λάζαρος φεύγει τετ-α-τετ η σημαία έχει σηκωθεί πριν καν φύγει η μπάλα από τα πόδια του Τζιώλη. Για να μην μιλήσουμε για το πέναλτι που γίνεται εις βάρος του Βύντρα στις καθυστερήσεις. Μήπως ο κ.Πατέρας αντί για συνεχείς βόλτες στην Παιανία, πρέπει να κάνει και καμιά περατζάδα προς την ΕΠΟ; Αλλά ξεχάσαμε, αυτοί εκεί δεν είναι έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν... Χαχαχα!

Αυτό το γράφω διότι αν δίνονταν αυτά τα οφθαλμοφανή…. Θα λέγαμε στο τέλος. Η ΟΜΑΔΑΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.!!! Και στην επόμενη στροφή….. θα πήγαινε η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΥΝΝΕΦΟ.!!! Όπως έγινε με την πρόκριση επί της Σπάρτα , όλοι πήγαν ΚΟΤΕΡΟ….. και η ΑΕΚ (ναι ναι του Δώνη)!!! Τους έριξε μια ΣΦΑΛΙΑΡΑ ….. απίστευτη.!!!! Στο κάτω κάτω δεν χρειάζεσαι την διαιτησία σε ματς με Εργοτέλη και Ηρακλή…. Αλλού ναι , σε αυτά ΟΧΙ.!!!!

Ο ένας από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος της ΚΑΕ Παύλος Γιαννακόπουλος νίπτει τας χείρας του, όπως έκανε μια μέρα πριν και ο αδελφός του Θανάσης, σε ό,τι αφορά την κακή εικόνα που δείχνει η ομάδα του ποδοσφαίρου. Μιλώντας ο ΠΑΥΛΟΣ είπε: «Να βρουν τις λύσεις αυτοί που έχουν και τις ευθύνες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στο τέλος θα γίνει το ταμείο για όλους! Αυτοί έχουν τα γένια και τα χτένια, συμφωνώ με ό,τι είπε ο αδερφός μου, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχω αναλάβει κάποιο τέτοιο αξίωμα, αν είχα, θα έλεγα τι φταίει και τι πρέπει να γίνει. Αυτή την περίοδο δεν θα πω περισσότερα». ΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ!!! Και δεν του φαινότανε του… ΜΠΑΓΑΣΑ….!!!! Βάλτε τώρα τα λεφτά σας για να σας… ΒΡΙΖΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ.!!!!! ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΓΚΙΝΕΣ.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Σκούφε. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και απ'ότι φαίνεται γίνεται γλέντι από μάνατζερς (Ζάχαβι κλπ) με τα λεφτά των πολυμετοχικών. Ό,τι υπερτιμημένο σαπάκι κυκλοφορεί ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλλα του Δομάζου, του Αντωνιάδη του Οικονομόπουλου (αλήθεια γιατί έφυγε;;;;) και τόσων άλλων που μας έχουμε κάνει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είμαστε.

Τώρα, δεν είναι απίθανο να δώσουν 4-5 μύρια για να φέρουν και τον Κουτσιανικούλη στον ΠΑΟ και μετά να αφήσουν τον κεντρικό αμυντικό για το καλοκαίρι, κατά τον Αύγουστο, που οι μύγες έχουν τις γνωστές διαστάσεις.

Δεν πιστεύω ότι ο πολυγατικός μπορεί πλέον (ούτε και μπορούσε ποτέ) να διαχειρισθεί τη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην ομάδα. Τα σημερινά φύλλα παρουσιάζουν μιά ζοφερή κατάσταση στα αποδυτήρια με τον Καραγκούνη να θέτει ακόμη και θέμα συμπεριφοράς του "βοηθού". Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις; Κάποια εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός της έλευσης του Ντούσκο στην Αθήνα το Σάββατο (που ήταν;;). Είναι αρκετά έξυπνος οπωσδήποτε να μην θέλει να αναλάβει τρεις ημέρες πριν την εβδομάδα της κόλασης. Κατά τα φαινόμενα θα πάμε αδιάβαστοι με Πανιώνιο, Βέρντερ και γαύρο, με κίνδυνο ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ της ομάδας και συνέπεια την αδυναμία αναστροφής ενός μοιραίου κλίματος.

Εάν είχε αναλάβει δέκα ημέρες πριν, όταν τα φαινόμενα πρόδιδαν τη κατάσταση που αποκαλύφθηκε τη τελευταία εβδομάδα, τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά.

ΤΩΡΑ;;;;;;;;;;;;

Ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες ενός πιθανότατου εξευτελισμού σε όλα ή σε δύο από τα επερχόμενα παιχνίδια - σύμβολα της ομάδας;;; Και αναφέρομαι στην έννοια σύμβολα διότι για κάθε Παναθηναϊκό οπαδό κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι και κάθε αγώνας με το γαύρο είναι κολοσσιαίας σημασίας.

Εάν στραβώσει και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (διόλου απίθανο), με ποιό ηθικό θα μπουν στο αεροπλάνο να πάνε στη Βρέμη; Και εάν εκεί φάμε μιά πεντάρα, πως θα αντιμετωπίσουμε τον γαύρο με μιά κερκίδα να βράζει με την εμφάνιση της Γκουμοβυντροσαριεγκομελισσικής άμυνας;

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ'ότι συνεπάγεται μιά ήττα από τον Εργοτέλη. Και δεν υπάρχει διαχειριστής της κρίσης, παρά μόνον ο αμφίβολης (τουλάχιστον)πλέον ικανότητας και "παναθηναϊκότητας" Αντωνίου. Ο πρώτος που πρέπει να παραιτηθεί πριν από τον πολυγατικό, είναι αυτός.

Ο Πατέρας πάει στην Αμερική και ο Αντωνιάδης είναι "ωσεί παρών".

Τρέμω για τα επερχόμενα και την επόμενη μέρα. Πρέπει να πεισθεί ο Ντούσκο να αναλάβει από τη Κυριακή, ανεξάρτητα από ατο αποτέλεσμα του ματς με τον Πανιώνιο με δεδομένο ότι δεν θα του αποδοθούν ευθύνες από κανένα (διοίκηση, τύπο και φιλάθλους δηλαδή) σε περίπτωση αποτυχίας με Βέρντερ και γαύρο.

Έχουμε τρομακτική έλλειψη ηγεσίας, κεφαλής και αυτό είναι τραγικό.

Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά τα επόμενα θα είναι πολύ χειρότερα από όσα είδαμε μέχρι σήμερα, εάν δεν γίνουν δραστικές ενέργειες ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

"Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα φέτος να τελειώσει η χρονιά νωρίς, όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Από την αρχή του καλοκαιριού έγραφα ότι ο Παναθηναϊκός παρά τις σημαντικές -προς το καλύτερο- αλλαγές, παρέμενε αουτσάιντερ για τον τίτλο, αλλά ότι θα μας έκανε πλάκα ο Εργοτέλης (που μας έχει πιάσει πελάτες, by the way) δεν μπορούσα να το διανοηθώ.

Σε λίγες ώρες ο Τεν Κάτε θα υποδειχθεί -πρωτοσέλιδα- ως ο "νούμερο ένα" ένοχος. Βέβαια, τα 'θελε και τα 'παθε σήμερα ο Ολλανδός που στο β΄ μέρος θόλωσε και τα έκανε μαντάρα με τις αλλαγές του, αλλά το να φτάσουμε να θεωρήσουμε ΚΑΙ αυτόν άσχετο, ουσιαστικά θα μας φέρει προ νέου αδιεξόδου. Που θα καταλήξουμε; Νέος προπονητής, νέα αρχή, νέοι παίκτες (αλίμονο!), νέες διακηρύξεις για...επιθετικό ποδόσφαιρο ,ε, κατά το Δεκέμβριο (και πολύ λέω) το πρωτάθλημα θα έχει πάει (ξανά) στην ιχθυόσκαλα!

Το ίδιο έργο βλέπουμε άλλωστε απ' το 1997. Πάντως, από απόψε, τα όργανα ξεκίνησαν κι επίσημα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σήκωσε πρώτος το λάβαρο της...επανάστασης ζητώντας εκκαθαρίσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, ότι παρά τις λεζάντες, τα πρωτοσέλιδα, τα πιασάρικα λόγια και τα λεφτά που έπεσαν, οι καταστάσεις δεν μπορούν ν' αλλάξουν απ' τη μια στιγμή στην άλλη. Για να μην ωραιοποιούμε καταστάσεις, το ζήτημα έχει ως εξής:

Ο Τζίγγερ αποφάσισε μπροστά στη περσινή γενική κατακραυγή να παραχωρήσει μέρος των μετοχών, στη διοίκηση μπήκαν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα, είναι διατεθειμένοι να "τα σκάσουν", αλλά το ποδόσφαιρο δεν το ξέρουν. Επικοινωνιακά ο σύλλογος είναι αιώνες πίσω από τον Ολυμπιακό, και πως να μη γίνει αυτό όταν στις στήλες των "πράσινων" εφημερίδων τα αλληλοκαρφώματα για...τσατσιλίκια κτλ, κτλ δίνουν και παίρνουν.

Αναρωτιέμαι πότε θα σταματήσει ο Παναθηναϊκός ν' αποτελεί θύμα πολιτικής προσώπων που εργάζονται γι αυτόν. Επιχειρηματικοί κολοσσοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και μπήκαν στον Παναθηναϊκό, αλλά η "ενιαία γροθιά" αποτελεί μονάχα φαντασίωση ορισμένων. Ο πόλεμος χαρακωμάτων είναι μπροστά μας κι αν το Σάββατο έχουμε νέο πάρτι απ' το Ρεκόμπα και την παρέα του (πολύ πιθανό απέναντι στην άμυνα του μπαρμπά Γιάννη, του Βάσκου Γκούμα και του Λουκίνιο), πολύ φοβάμαι ότι θα πάμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, "από δύο χωριά".

Θέλετε παραδείγματα; Ο Κώστας Αντωνίου από την αρχή των καθηκόντων του αντιμετωπίστηκε επιφυλακτικά από πολλούς, όχι μόνο γιατί δεν έκανε το προφανές (να φέρει στην ομάδα καλούς αμυντικούς), αλλά και γιατί προηγουμένως αρθρογραφούσε στο Derby! Αρα άνθρωπος του Τζίγκερ! Στο "DERBY" έχουν φαγωθεί από τη αρχή της σεζόν γιατί μια ομάδα με ...248765804760965976 περιφερειακούς επιθετικούς άφησε να της φύγει ο Ν΄ Ντόι και για ποιο λόγο όταν παίζει καλά ο Μάτος, ο Τύπος δεν υπερθεματίζει πως τον καλό Βραζιλιάνο μέσο, τον έφερε στο σύλλογο ο Βέλιτς!!! Φοβερά πράγματα!

Την ίδια στιγμή στον Πειραιά πίνουν στην υγειά των κορόιδων που προσφέρουν άλλο ένα ξεκούραστο πρωτάθλημα στα μπαρμπάδια του Ερνέστο. Θα εξακολουθήσουν να το κάνουν, όσο στον κόσμο του Παναθηναϊκού δημιουργείται η εντύπωση ότι μερικά πράγματα επιβάλλονται στον προπονητή. Τι άλλο να πούμε πια;

Αν πραγματικά ο κόουτς κάνει αυτά που πιστεύει όταν διαλέγει τους παίκτες που θα παίξουν, τότε ενδεχομένως να έχει πρόβλημα διαύγειας ή απλά προσπαθεί να μάθει την ομάδα (λογικό, λίγους μήνες είναι στην Ελλάδα ο άνθρωπος). Αν κάνει αυτά που του "επιβάλλει" ο Τύπος, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ή οι...υπόγειες παραινέσεις των άτιτλων που με την "προστασία" όσων τους πατρονάρουν πάνε να το παίξουν καμπόσοι στο σύλλογο (που σε άλλες εποχές θα πλήρωναν για να παίζουν), τότε αρχίζει να συμβιβάζεται, οπότε τα ψωμιά του θα είναι λίγα. Δυστυχώς!

Μόνο οι αφελείς πιστεύουν ότι για να ξεριζωθεί η ΓΑΜΗΜΕΝΗ νοοτροπία ΧΡΟΝΩΝ που θέλει τον Παναθηναϊκό να περιφρουρεί (!!!) αποτελέσματα απέναντι σε κάθε κούτσαβλο στην έδρα του, απαιτούνται μερικοί μήνες. Παρόλα αυτά ουδείς μπορεί να ρίξει ανάθεμα στο κόσμο που δυσανασχετεί και γιουχάρει βλέποντας ποδοσφαιρικούς σαλτιμπάγκους να έχουν χρεωθεί με χίλια, φανέλα βασικού.

Τους έχουμε δει τόσα χρόνια, τους μάθαμε, τους γνωρίζουμε από την καλή κι από την ανάποδη, ας τους ευχαριστήσουμε για όσα (δεν) πρόσφεραν και ας τους στείλουμε στην ευχή της Παναγίας! H πλάκα ,δε, είναι όταν βλέπεις στις "δικές μας" εφημερίδες άρθρα υποστήριξης όλων αυτών των ...παικταράδων, μην τυχόν και τα κακοκαρδίσουμε τα παιδιά! Την ίδια στιγμή ο κόσμος που ζει ΓΙΑ τον Παναθηναϊκό, χωρίς να πληρώνεται ΑΠΟ τον Παναθηναϊκό, προσπαθεί να βρει από κάπου να πιαστεί, έχοντας βγάλει τη μπέμπελη πια.

Κανείς δεν είπε ότι η μετάβαση από τη μιζέρια σε καλύτερες μέρες θα γίνει χωρίς να πέσουμε σε λακκούβες και στραβές. Έχω την εντύπωση όμως ότι ο Τεν Κάτε πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Χρειάζονται τομές και γενναίες αποφάσεις για να προχωρήσουμε μπροστά.

Το 1994 με τον Παναθηναϊκό τέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, με το σύλλογο να παθαίνει μεγάλες πλάκες από Πιερικούς (0-0) κι Εδεσσαϊκούς (0-2), ο Ίβιτσα Όσιμ τόλμησε να πάει κόντρα σε όλους απενεργοποιώντας βεντέτες (Σαραβάκος, Αντωνίου, Μαυρίδης)που είχαν πάρει ένα σκασμό τίτλους κι ο κόσμος λάτρευε, προωθώντας νέα παιδιά και βάζοντας τις βάσεις για μια ομαδάρα με τρία "δεκάρια" (Μαραγκό, Μάρκο, Μπορέλι) και δύο χαφάρες -πασπαρτού (Δώνης, Γ.Χ) που μερικούς μήνες αργότερα έφτανε 90 λεπτά μακριά από το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα τα πράγματα είναι πιο σκούρα, 12 χρόνια στη φάπα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, αλλά έχω την βεβαιότητα (το προαίσθημα αν θέλετε) ότι ο Ολλανδός αν αφεθεί να δουλέψει, μπορεί να κάνει θαύματα. Αρκεί να τον αφήσουν.

Υ.Γ Για να μην ξεχνιόμαστε, καραμπινάτο οφ-σάιντ το 3ο γκολ του Εργοτέλη και "καπάκι" την ώρα που ο Λάζαρος φεύγει τετ-α-τετ η σημαία έχει σηκωθεί πριν καν φύγει η μπάλα από τα πόδια του Τζιώλη. Για να μην μιλήσουμε για το πέναλτι που γίνεται εις βάρος του Βύντρα στις καθυστερήσεις. Μήπως ο κ.Πατέρας αντί για συνεχείς βόλτες στην Παιανία, πρέπει να κάνει και καμιά περατζάδα προς την ΕΠΟ; Αλλά ξεχάσαμε, αυτοί εκεί δεν είναι έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν... Χαχαχα!"
ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;Το κειμενο αυτο δημοσιεύθηκε στο site balla.gr με την υπογραφή του κ.Δ. ΣΤΡΑΤΗ στη στήλη green believers στις 29.10.08
ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΗ ΕΛΕΟΣ!!!!!!! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ......

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΡΥΦΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΑΣ?
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΗ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΗ?
ΒΓΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ.
ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΑΥΡΟ, ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ.
ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ ΤΟΥ MAPET SHOW.
ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ.
ΠΑΝΑΘΑ ΓΕΡΑ Γ... ΤΑ Μ.....

Ανώνυμος είπε...

Και που το πρόβλημα .... dgiorgos??
Για να καταλάβω δηλαδή? Απαγορεύεται? ή μήπως δεν συμφωνείς?