Σεπτεμβρίου 16, 2008

ΑΜΥΝΑ ΠΑΟ - ΙΝΤΕΡ 0 - 2


Φιλοι μου δεν ειδα το ματς λογω προσωπικων προβληματων και δεν μπορω να πω τη γνωμη μου. Απο τα λιγα ομως που ακουσα καταλαβα οτι το προβλημα εντοπισθηκε κυριως στην αμυνα του Παναθηναικου. Θα ειναι λυπηρο να μη προχωρησει η ομαδα λογω ελλειπους αμυνας. Ολο το καλοκαιρι ειχαμε τονισει την αναγκη μεταγραφης κεντρικων αμυντικων ποιοτητος και χλευαστηκαμε βαρεια. Αυτη η ολιγωρια των διοικουντων στο θεμα αυτο ειναι ανεξηγητη και επιδεχεται πολλων ερμηνειων που πρεπει να αναλυθουν.

Η ουσια ομως ειναι οτι η ομαδα εχασε εντος εδρας, οι πολλες μεταγραφες που εγιναν δεν απεδωσαν και υπαρχει ο κινδυνος ο Παναθηναικος στο τελος να μη προκριθει, ειδικα μετα το "μπασιμο" που κανει η Ανορθωση με την ισοπαλια που απεσπασε στη Γερμανια με τη Βερντερ Βρεμης και υπολογιζεται πλεον περισσοτερο απο τον Παναθηναικο.

Ο Τεν Κατε αρχιζει να με προβληματιζει με ορισμενες ενεργειες του και με το στησιμο της ομαδας, ο δε Αντωνιου δηλωσε με εμφαση οτι μας ενδιαφερει το Ελληνικο πρωταθλημα (αρα δεν μας ενδιαφερει το Champions' League) λες και δεν το ξεραμε.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, εγώ δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης του Τεν Κάτε.

Μας λέει ότι ό σαριέγκι θα είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός και μετά δεν τον χρησιμοποιεί σ'ένα τόσο σημαντικό για το κύρος του ΠΑΟ παιχνίδι και αντ'αυτού βάζει ένα εικοσάχρονο παιδάκι με πριορισμένα σωματικά προσόντα και με μηδενική εμειρία στη θέση και στο Τσάμπιονς Λιγκ να φυλάξει ένα θηρίο που είναι κατά τεκμήριο ένας από τους δυό τρεις καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο σήμερα.

Μετά σε συνέντευξη λέει ότι το παιδί μαθαίνει και δεν θα ξανακάνει τα ίδια λάθη στη ζωη του. Δεν καταλαβαίνω, θεωρεί ο άνθρωπος τον αγώνα με την ΙΝΤΕΡ στη πρώτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λίγκ, με σολντ άουτ στο γήπεδο, φροντιστήριο για τον Σιμάο;;;; Πού είναι τα σέντερ μπακ ΧΑΜΜΕΡ ;;;; Που είναι το πλήρες ρόστερ ;;;;; Με τον Γιαννάκη το Γκούμα να παίζει ηρωικά, όσο μπορεί ο άνθρωπος και το 20σάχρονο θα σταματήσουμε τον Μαντσίνι, τον Ιμπραήμοβιτς και τον Αντριάνο;;;;;

Παίζει ο ΠΑΟ, ΟΛΑ τα παιχνίδια του μέχρι σήμερα με φουνταριστό, στρώνεται η ομάδα σε αυτό το σύστημα και στο πρώτο αγώνα του Τσ. Λ. παίζει χωρίς φουνταριστό στη περιοχή και τη μπάλλα από τα πλάγια να γίνει σέντρα γιά ΠΟΙΟΝ;;;;;;;;;; Πολλές φορές είδα δυό και τρεις παίκτες δεξιά και κανέναν στη περιοχή. Τι σύστημα ήταν αυτό;;; Αν ήθελε να παίξει χαμηλα΄ας έβαζε Ρουκάβινα και Νίνη μήπως και γίνει η στραβή, αλλά με τον Σαλπιγγίδη,τον Κλέϊτον τον Μουν και τον Βύντρα δεξιά, τον Ίβανσιτς εγκαταλελειμένο αριστερά και τον Γκάμπριελ εκτός ομάδας, τι ήθελε να κάνει;;;;;;;;;

Μήως μας δουλεύει ο άνθρωπος;;;; Εάν δεν παίξει ο Σόουζα, ο Ρουκάβινα και ο Νίνης απέναντι σε μιά βαριά και δυσκίνητη άμυνα σαν αυτή της ΙΝΤΕΡ που είδα ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ;;;;;;;;;;;;;

Πόσο εύκολο είναι να σκοράρεις με μακρινά σουτ;;

Πλάκα μας κάνει;;

Ο Μουν θα έπαιρνε το παιχνίδι ή ο Κλέϊτον;;;

Ή ο άνθρωπος δεν ξέρει τι του γίνεται ή εγώ έβλεπα άλλο παιχνίδι από αυτό που σχολίαζε ο Μολούκος. Ας έλθει ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΤΩΡΑ. ΑΜΕΣΩΣ μπας και σωθεί η παρτίδα.

ΤΩΡΑ Ο ΝΤΟΥΣΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ.

ΑΥΡΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις διάβασα και τις δηώσεις των επισημων (πρόεδρος κλπ) είναι όλοι μεσα στη καλή χαρά.

ΝΤΡΟΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

ενταξει. ο κος 10κατε προφανως θεωρησε οτι παιζει φιλικο ματς και θελησε να βγαλει χρησιμα συμπερασματα. τι εκανε λοιπον?
Λεει: τοσο καιρο βαζω τον Βυντρα σεντερ μπακ, ας τον βαλω να θυμηθει την παλια του θεση. Ο Σιμαο στο κεντρο της αμυνας τα θαλασσωσε με την ΑΕΚ. Ας τον δοκιμασω τωρα με τον Ιμπραημοβιτς.
Γκουμα-Σιμαο δεν τους εχω βαλει μαζι. Ας τους βαλω στο φιλικο με την Ιντερ. Ας βγαλω τον Σπυροπουλο και ας ξαναβαλω τον Νιλσον αριστερα.
Αμυνα ολοκαινουρια δηλαδη.
Α, και τον Μουν. ας τον βαλω πιο μπροστα γιατι με την ΑΕΚ δεν τα πηγε καλα πιο πισω.
Ο Ιβανσιτς, ο Νινης, ο Ρουκαβινα ας ξεκουραστουν γιατι εχουμε και Χαριλαου μπροστα μας.
Και οι αλλαγες? συγκλονιστικες. Ο Χριστοδουλοπουλς, αφου δεν παιζει στα επισημα ας παιξει στο φιλικο με την Ιντερ(σιγα μην βαλουμε σε φιλικο τον Ρουκαβινα). Και μπαχαλο η ομαδα. Ο Σιμαο(που απο καλο αμυντικο χαφ θα καταντησει κομπλεξικος και φοβισμενος αμυντικος), παει αριστερο μπακ και ο Σιλβα να θυμηθει τις παλιες καλες μερες σαν σεντερ μπακ.
Ο Σοζα να ξεμουδιασει λιγο στο τελευταιο 10λεπτο(φιλικο ηταν, δεν μας ενοιαζε να ισοφαρισουμε).
Με ολα αυτα, αν παιξαμε καπως καλα, οφειλεται στη μαχιτικοτητα καποιων παικτων(Σαλπιγγιδης κλπ) και οχι στον κο 10κατε.
Και κατι αλλο: δεν με ενδιαφερουν προεδροι κλπ. εμενα η ομαδα με ενδιαφερει που ακομα πειραματιζεται με τον πιο επωδυνο τροπο(ΑΕΚ, Ιντερ και ποσα αλλα θα δουμε).
Σημερα ολοι μιλανε για μεγαλη προσπαθεια κλπ(ακομα και τα sites των οργανωμενων). αν ηταν η περσινη κατασταση ολοι θα σκυλοβριζανε τον Τζιγκερ.
ΥΓ με ηττα στην Κυπρο(μη μου πειτε οτι ειναι απιθανο) χαιρεταμε και το UEFA.

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν καλό, αλλά η προσπάθεια ήταν προσπάθεια ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ! Μπράβο σε κόσμο και ομάδα.

Είναι αλήθεια ότι στο σημερινό, κυνικό, μοντέρνο ποδόσφαιρο όλοι μας έχουμε μπει στη λογική ότι πάνω απ’ όλα μετράνε οι νίκες και οι βαθμοί. Είναι αλήθεια ότι πολλές, πάρα πολλές φορές (και δεν βγάζουμε καθόλου απ’ έξω τους εαυτούς μας…) κρίνουμε ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Αν είναι θετικό, παραβλέπουμε πολλές ποδοσφαιρικές αδυναμίες και λέμε ότι «σημασία είχε ότι πετύχαμε το στόχο μας» - και δεν έχει περάσει, για παράδειγμα, πολύς καιρός από τα ματς με τη Σπάρτα Πράγας, όπου δεν παίξαμε τη σπουδαία μπάλα, αλλά περάσαμε στους ομίλους και αυτό μας ενδιέφερε…

Είναι επίσης αλήθεια ότι αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, πολλές φορές παραβλέπουμε όλα τα άλλα και τα βάφουμε μαύρα… Όχι αδικαιολόγητα, έτσι είναι η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο…) ζωή σήμερα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές κάποια παιχνίδια, όπου το αποτέλεσμα (ακόμα και αν το θέλαμε πάρα πολύ, όπως σήμερα), τελικά περνάει σε δεύτερη μοίρα και έρχονται στην επιφάνεια άλλα πράγματα. Όπως το να καταλάβουμε σε ποιο δρόμο βαδίζουμε και ποιες προοπτικές υπάρχουν. Το να μετρήσουμε τη διάθεση και την αγωνιστικότητα της ομάδας μας. Το να σφυρηλατηθεί (κάτι που είναι άλλωστε πάντα ένα από τα μεγαλύτερα ζητούμενα) Η ΣΧΕΣΗ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ! Και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια από εκείνες τις περιπτώσεις!

Η θέληση λοιπόν της ομάδας μας για τη νίκη, η υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, η καλή απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και το γεγονός ότι έπαιξε στα ίσα την Ίντερ, συγκίνησαν και ευχαρίστησαν τους οπαδούς της οι οποίοι γέμισαν το Ο.Α.Κ.Α. Και παρά την ήττα, η εικόνα που μας μένει είναι το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος του αγώνα – και όταν λέμε του κόσμου, εννοούμε ΟΛΟΥ του κόσμου, καθώς κανείς δεν έφυγε (παρά το γεγονός ότι το ματς είχε κριθεί μετά από το δεύτερο γκολ της Ίντερ), αλλά όλοι μείναμε για να δείξουμε ότι ΞΕΡΟΥΜΕ να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε την καλή προσπάθεια, όταν τη βλέπουμε.

Και αυτό ίσως να είναι το μεγαλύτερο κέρδος από σήμερα, καθώς η Παναθηναϊκή γιορτή που είχε προαναγγελθεί με αφορμή την επιστροφή μας στα σαλόνια του τσάμπιονς ληγκ όχι μόνο δεν χάλασε, αλλά θα δώσει το έναυσμα για να συνεχίσει να στέκεται ο κόσμος κοντά στην ομάδα!

Να πάμε τώρα στο αγωνιστικό μέρος. Το ερώτημα που πολλοί έχουμε μέσα μας είναι, αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Και πιστεύουμε ότι επιδέχεται δυο απαντήσεις: Αν κρίνουμε με βάση την εμφάνιση των δυο ομάδων, όχι, δικαιούμασταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Αν όμως κρίνουμε με βάση την ποιότητα και το επίπεδό τους, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήταν δίκαιο – και ότι θέλουμε χρόνο για να ξαναφτάσουμε να παίρνουμε νίκες απέναντι σε ομάδες όπως η Ίντερ.

Ο Χενκ Τεν Κάτε είναι αλήθεια ότι ξάφνιασε τους πάντες με την ενδεκάδα που παρέταξε. Όχι τόσο με το σύστημα (4-5-1), που ήταν λογικό για ένα τέτοιο παιχνίδι (όσο και αν σαν οπαδοί θέλουμε πάντα την ομάδα μας πιο επιθετική), όσο με τις επιλογές σε ορισμένα πρόσωπα και θέσεις. Έτσι, έβαλε στη μεσαία γραμμή (μαζί με τους αναμενόμενους Μάτος, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνη) τους Κλέιτον σε ρόλο επιτελικού χαφ και Μουν σε ρόλο δεξιού χαφ – εξτρέμ. Άφησε έξω τον Σόουζα και τοποθέτησε σαν μοναδικό επιθετικό τον Σαλπιγγίδη (άλλο αν τελικά ο τελευταίος προσπαθούσε να διεισδύσει στην περιοχή από τα πλάγια, κυρίως από δεξιά, καθώς δεν ήταν δυνατόν να επιτεθεί κατά μέτωπο στους ψηλούς και έμπειρους αμυντικούς της Ίντερ). Αντικατέστησε τον Σπυρόπουλο με το Νίλσον, ίσως επειδή ο Σπυρόπουλος έχει την τάση να προωθείται και να αφήνει τη θέση του στην άμυνα. Τέλος, έβαλε τον Βύντρα στην…παλιά του θέση (δεξί μπακ, όπου μάλιστα τα πήγε καλά) και προτίμησε για τη θέση των κεντρικών αμυντικών τους Γκούμα και Σιμάο. Αυτό το τελευταίο ήταν ίσως και η αχίλλειος πτέρνα των επιλογών του, καθώς ο Σιμάο, αφενός δείχνει ότι αισθάνεται καλύτερα σαν αμυντικό χαφ και αφετέρου (το κυριότερο…) είχε την πολύ δύσκολη αποστολή να επιτηρεί τον Ιμπραήμοβιτς – και ακριβώς από κάποια στιγμή που αυτός του ξέφυγε, προήλθε το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε. Εννοείται ότι δεν τα βάζουμε με τον Σιμάο, καθώς οποιοσδήποτε άλλος και να είχε αναλάβει αυτό το καθήκον, τις ίδιες δυσκολίες θα αντιμετώπιζε…

Όπως και νάχει το πράγμα, η ομάδα μας μπήκε με δύναμη και όρεξη στο γήπεδο και έδειξε από την αρχή ότι δεν θα περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο. Στα πρώτα λεπτά στρίμωξε τους Ιταλούς, αλλά μετά το 15ο λεπτό αυτοί ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν κλειστήκαμε και δε φαινόταν ότι θα απειληθούμε ιδιαίτερα, μέχρι που ήρθε το μοιραίο 27ο λεπτό, όταν, όπως είπαμε, ο Σιμάο έχασε τον Ιμπραήμοβιτς και αυτός κερδίζοντας κάποιες κόντρες έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Μανσίνι, ο οποίος μόνος μπροστά από τον Γκαλίνοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μας.

Παρόλα αυτά δεν το βάλαμε κάτω και συνεχίσαμε να προσπαθούμε να επιτεθούμε έχοντας 1-2 καλά σουτ, αν και γενικά δεν μπορούσαμε να φτάσουμε εύκολα στην περιοχή της Ίντερ, καθώς ο Κλέιτον ήθελε πολύ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επιθέσεις, αλλά έφτανε πάντα ένα κλικ αργότερα εκεί που έπρεπε, ενώ ο Σαλπιγγίδης ήταν μόνος του. Στο 36ο λεπτό χρειάστηκε να κάνουμε και μια αναγκαστική αλλαγή, όταν τραυματίστηκε ο Καραγκούνης και αντικαταστάθηκε από τον Ίβανσιτς. Ούτε τότε αποδιοργανωθήκαμε, συνεχίσαμε την πίεση και στο 42ο λεπτό είχαμε την καλύτερή μας ευκαιρία (όπου έλαμψε και πάλι η κωλοφαρδία του Μουρίνιο…) με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Μουν που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε χωρίς αλλαγή, παρόλο που ο κόσμος θα ήθελε άλλον έναν παίκτη μέσα στην περιοχή της Ίντερ. Ωστόσο καταφέραμε να παίξουμε ακόμα πιο επιθετικά (σε αυτό συνέβαλε η άνοδος του Κλέιτον και του Ζιλμπέρτο Σίλβα και το ότι ο Ίβανσιτς μπήκε στο πνεύμα του αγώνα), είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι παίκτες μας κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και γενικά ήταν ωραίο να βλέπει κανείς αυτόν τον Παναθηναϊκό – ενώ και η εξέδρα (οργανωμένοι και μη) «σηκώθηκε» από την απόδοση της ομάδας και προσπάθησε να τη βοηθήσει. Είχαμε 2-3 καλές ευκαιρίες, αλλά η τύχη δεν μας ήθελε, αφού τα σουτ που έγιναν είτε έφυγαν λίγο άουτ είτε τα έδιωξαν δύσκολα ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί.

Καθώς ο χρόνος περνούσε και το σκορ δεν άλλαζε, ο Τεν Κάτε αποφάσισε να ρισκάρει και στο 72ο λεπτό πέρασε στον αγώνα τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Νίλσον – και μπορούμε να πούμε ότι από πλευράς αγωνιστικής εικόνας δικαιώθηκε, καθώς ο Λάζαρος έδειξε την κλάση του, ταλαιπώρησε την άμυνα της Ίντερ, είχε τις προϋποθέσεις για 1-2 καλά σουτ, όμως από απειρία περισσότερο δεν τα κατάφερε στις τελικές προσπάθειες. Στο 82ο λεπτό ο προπονητής μας έκανε την τελευταία του κίνηση βάζοντας τον Σόουζα στη θέση του κουρασμένου πλέον Μουν και όλη η ομάδα βγήκε μπροστά για την ισοφάριση. Αλλά το μυαλό πλέον δεν ήταν καθαρό – και έτσι, τρία λεπτά αργότερα, σε μια κλασσικά ιταλικού τύπου αντεπίθεση, 3-4 παίκτες της Ίντερ πέρασαν την άμυνά μας και τελικά ο Αντριάνο έκανε το 0-2 – και κάπου εκεί ουσιαστικά το ματς τελείωσε…

Ο καθένας βέβαια μπορεί να έχει τη γνώμη του για «το τι θα έπρεπε να είχε κάνει ο Τεν Κάτε», αν θα έπρεπε να παίξουμε από την αρχή ή έστω νωρίτερα με δυο επιθετικούς, αν ήταν λογικό να παίξει ο Νίνης με την ομάδα των νέων αντί να χρησιμοποιηθεί σήμερα κλπ. Η ουσία είναι όμως ότι και έτσι η ομάδα μας στάθηκε καλά, έπαιξε για μεγάλο διάστημα καλή και ποιοτική μπάλα και ευχαρίστησε τον κόσμο – και ότι τελικά το ματς κρίθηκε στη διαφορά επιπέδου που υπάρχει σε ορισμένες κρίσιμες θέσεις. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η Ίντερ έχει Ιμπραήμοβιτς, ενώ εμείς όχι… Επίσης φάνηκε ότι τα πέντε χρόνια ουσιαστικής απουσίας μας από την Ευρώπη (είτε με μέτριες πορείες είτε με το να μην παίζουμε στο τσάμπιονς ληγκ, αλλά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ) έχουν μεγαλώσει πολύ το χάσμα που μας χωρίζει από τις πρωτοκλασσάτες ομάδες και αυτό δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη – και είναι χαρακτηριστικό ότι από τους παίκτες μας που έπαιξαν σήμερα, μόνο τέσσερις έχουν ξαναπαίξει στο τσάμπιονς ληγκ! Εννοείται ότι αυτό δεν πρέπει από την άλλη μεριά να είναι δικαιολογία, καθώς με σωστή δουλειά και επιμονή (και πάντα βέβαια με λίγη τύχη…), μπορεί γρήγορα να έρθουν και τα καλά αποτελέσματα.

Το θέμα λοιπόν είναι να μην είναι ένα συγκυριακό γεγονός η σημερινή καλή εμφάνιση, αλλά να πατήσουμε πάνω της και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο! Και μπορούμε να πούμε ότι εμείς θα αξιολογήσουμε τελικά το σημερινό ματς…το Σάββατο, καθώς εκεί, στου Χαριλάου, όπου πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουμε, θα κριθεί αν έχουμε μια σταθερή πορεία προς το καλύτερο ή θα δούμε…μια απ’ τα ίδια, δηλαδή μια γκέλα μετά από ένα καλό ευρωπαϊκό παιχνίδι…

Σε ό,τι πάντως αφορά τον όμιλό μας, το άλλο αποτέλεσμα (το 0-0 στον αγώνα Βέρντερ – Ανόρθωσης) μπορούμε να πούμε ότι μας βολεύει και αφήνει αμείωτες τις ελπίδες μας για πρόκριση.

Να μην ξεχάσουμε και τη διαιτησία. Ο Μεχούτο Γκονζάλες, ειδικά στην αρχή του αγώνα, ήταν εχθρικός απέναντί μας, έπαιξε αντι-έδρα έκοψε αδικαιολόγητα μια φαρμακερή επίθεσή μας, όπου ο Κλέιτον πήγαινε να βγει μόνος του στην αντίπαλη περιοχή και γενικά έδειξε την τάση του να μη δυσαρεστήσει το Μουρίνιο και την ΟΥΕΦΑ… Στη συνέχεια βέβαια, όταν το σκορ έγινε 0-1 μετατράπηκε σε…δίκαιο, αφού είχε την πολυτέλεια αυτή βάσει του αποτελέσματος…

Κυριακος είπε...

PAO 13
Πολυ καλη και εμπεριστατωμενη η αναλυση του ματς που μας εκανες, με ορισμενες επιφυλαξεις. Μιας ομως και δεν ειδα προσωπικα το ματς, δεν μπορω να επεκταθω.

Φοβαμαι ομως οτι βρισκουμε κατι συνεχως για να "δουμε αργοτερα" και να δωσουμε παραταση. Αυτο ακουγεται λογικο και σωστο αλλα που ευρισκεται το οριο οπου θα πουμε, ωπα! δεν πανε καλα τα πραγματα.

Chimeutis είπε...

Κυριάκο, το παιχνίδι δεν το είδες, άρα πως κάνεις κριτική? Με τις απόψεις και το βλέμμα άλλων? Ποιές επιλογές 10Κάτε δεν σου άρεσαν? Και μένα μου φάνηκε περίεργο ο Μοον ως δεξί χαφ και το παλικάρι έσκισε. Ο Βύντρα δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον τυχάρπαστο Κουαρέσμα, Μάτος υπέροχος, Σίλβα ανέβηκε εντυπωσιακά στο β και Σαλπιγγίδης απλά συγκινητικός. Τώρα αν κανείς δεν μπορεί να πιάσει τον Ζλάταν, τα παράπονα στη μαμά του που τον έκανε αψηλό! Μήπως ξεχνάτε ότι την τελευταία 3ετία που παίρνουμε 2-3 θέση, η Ίντερ με κατα τα 9/11 ίδια 11άδα παίρνει το πρωτάθλημα Ιταλίας? Που δαπάνησε 65-70εκ για τρεις παίχτες και πληρώνει 9 εκ τον Μουρίνιο για να σηκώσει το ΤΛ?? Δείτε λίγο την πραγματικότητα και αφήστε λίγο τα κλέη του παρελθόντος που στοιχειώνουν την ομάδα. Η τρομερή τριετία 2000-2003 δεν δημιουργήθηκε τυχαία, ούτε σε μια εβδομάδα, και διακρίθηκε παρά την χυδαία υποβάθμιση της σε ομάδα των Γκουμομπασινάδων και του τσούκου τσούκου. Αυτοί οι ίδιοι δημοσιογραφίσκοι θα πουν ότι η ομάδα είναι λίγη, ο πήχυς χαμηλά και δεν συγκρίνεται με το μεγαλείο της ομάδας του Κυράστα. Ελπίζω ο Αντωνίου να μην πέσει σε αυτήν την παγίδα!!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω, εκτός του Λεόν, με τον οποίο συμφωνώ, στους λοιπούς άρεσε το συνοθύλευμα που έπαιζε χθες με τις φανέλλες του ΠΑΟ μας;;

Σας άρεσε το στήσιμο της ομάδας, οι επιλογές του βοηθού του Αντωνίου (εννοώ τον Τεν Κάτε) και θεωρείτε ότι με το έμψυχο υλικό που διαθέτουμε, έκανε τις ενδεδειγμένες επιλογές. Ωραία. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαίνεται ότι βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

Αυτός είναι ο ΠΑΟ που θέτε να βλέπετε ;;;

ΕΓΩ, ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. 1000 φορές όχι αυτό το ανούσιο και θλιβερό μπουλούκι που η ΙΝΤΕΡ το έκανε ό,τι ηθελε στο γήπεδο.

ΞΥΠΝΑΤΕ. Η δήθεν υπεροχή μας στο Β' ημίχρονο και η κατοχή της μπάλλας, έγινε με βαση τους χώρους που επέλεξε ο Μουρίνιο να μας δώσει για να ξεκουράσει την ομάδα του. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;; Και εις επίρρωσην αυτού, δείτε τι έκανε όταν με μία αλλαγή μας έβαλε το δεύτερο. Την ώρα που ο βοηθός του Αντωνίου χασκογέλαγε στο ημίχρονο του φιλικού με την Ιντερ. Γυρνούσαν οι παίκτες μας σαν τις άδικες κατάρες στο κέντρο χωρίς ουσία, αφού δεν πάταγε κανείς στη περιοχή. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;;;;;;
¨
Όσο για το ψηλοκρεμαστό σουτ του "φανταστικού" Μουν, κόντρα ήταν σε αμυνόμενο, απλά έκανε ένα σουτ (με τα μάτια κάτω) προς την εστία και χτύπησε η μπάλλα στον αμυντικό και έγινε το σκηνικό, αλλά δεν είναι δυνατόν, όλες οι κόντρες να καταλήγουν σαν την αντίστοιχη φάση του Πανθρακικού.

Για να καταλάβω, σας αρέσει να βλέπετε το Βύντρα δεξιά και το Νίλσον αριστερά, με τον Γκούμα στο κέντρο της άμυνας σε παιχνίδι με αντίπαλο την ΙΝΤΕΡ;;

Εντάξει τότε, εντάξει, κανένα πρόβλημα, η ομαδάρα του Μολούκου πάει τραίνο.

Ο μόνος παίκτης που έπαιξε μπάλλα εχθές ήταν ο Μάτος, οι άλλοι ......, εξαιρέσει του Γκούμα που έδωσε ό,τι μπορούσε, ήσαν προδιαγραφών περυσινού ΠΑΟ. Δηλαδή όλοι εμείς που μέχρι πέρυσι βγάζαμε φλυκτάνες βλέποντας το Βύντρα να σημαδεύει τους φιλάθλους με τις σέντρες, τώρα πρέπει να τον αξιολογούμε σαν παικτάρά, επειδή έγινε πρόεδρος ο Πατέρας;;;;;;;;;;;;;;

Από αυτό το μπλογκ, εγώ ζητούσα υπομονή σε όσους διαμαρτύροντο, αλλά πλέον είναι εμφανές το τριπάκι, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ και αυτό είναι πλέον ηλίου φαεινότερον, διαβάζοντας τις δηλώσεις Πατέρα μετά τον αγώνα.

ΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟς ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

ΑΥΤΑ

kalekas είπε...

Εγώ λέω τώρα ο Μπάκε στον Παναθηναικό μας.

Αύριο!!!

Και σε κανένα δίμηνο να πάρουμε το Λεμονή,μετά από καμιά 20αριά μέρες επειδή θα αντιδρά ο κόσμος απέναντι στον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να πάρουμε τον Φυλακούρη που είναι και δικό μας παιδί και φυσικά αφού και αυτός κριθεί άπειρος για τον πάγκο του Παναθηναικού να κάνουμε δοκιμές παίρνοντας κάθε εβδομάδα και άλλον ώστε ακόμη και αν δε φτιάξουμε ομάδα να μπούμε στο βιβλίο Γκίνες ως η ομάδα που άλλαξε τους περισσότερους προπονητές μέσα σε έναν χρόνο.Πως σου φαίνεται και η λύση του Φερέρ;Και ο Σόλιντ άκουσα ότι σε λίγο καιρό μπορεί να είναι χωρίς ομάδα...

Ο Παο13 και ο Chimeutis για τον χθεσινό αγώνα είπαν τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν.Ειδικά ο Παο13 έκανε μια ακριβέστατη τοποθέτηση για το χθεσινό παιχνίδι.Οι γκρίνιες και οι υπερβολές καλό θα ήταν να εκλείψουν.Όσο για την άμυνα του Παο που είναι και στον τίτλο του Κυριάκου και αυτή βελτιωμένη ήταν χθές αν λάβουμε υπ όψη ποιούς είχε να αντιμετωπίσει. Μέχρι και ο Βύντρα που θα κάνω πάρτυ όταν φύγει με βάση τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιου ήταν πάρα πολύ καλός χθες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΚΑ Εγώ θα έλεγα στο επόμενο φιλικό με τον Άρη, να δοκιμάσει ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ κάτι άλλο πολύ διαφορετικό, τον Σόουζα σέντερ μπακ, (μοιάζει με χαμμερ), μαζί με τον Σαλπιγγίδη, τον Σίλβα με τον Κλέϊτον πλάγια μπακ, τον Μάντζιο με τον Χριστοδουλόπουλο αμυντικά χαφ, οργανωτή τον Γκούμα δεξιά στην επίθεση τον σαριέγκι, αριστερά τον Μελίσση, και σέντερ φορ το δικό μας παιδί - λάστιχο, αυριανό αρχηγό της Ρεάλ (συμπαίκτης Ντιόγκο και Καστίγιο δηλαδή) τον αέρινο, παίκτουρα (όνειρο του Μουρίνιο και του Αμπράμοβιτς) ΜΟΥΝ...

Νομίζω ότι μετά από αυτό δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο για το βιβλίο Γκίνες.

Αποχαυνωμένη η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα θα υποκλιθεί στη ποδοσφαιρική ευφυία που ακούει στο όνομα 10 ΓΑΤΕΣ. Μην αμολήσω το Ροτβάϊλερ όμως και του αρέσουν οι Γάτες, άμα ακούσει για 10 θα κάνει γλέντια.

ΕΞΩ Ο ΜΟΛΟΥΚΟς ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΑΣ.

ΤΩΡΑ.

Ο ΝΤΟΥΣΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ Σ Η Μ Ε Ρ Α.

Δεν αντέχεται άλλη αυτοϊκανοποίηση (δεν λέω κακές λέξεις εγώ).

Όσο ακόμη είναι καιρός γιατί κάτι με Σταυρίδηδες, κάτι με Γερμανάκους ο θρήνος παίρνει αέρα και άντε πιάστον μετά.

Και τελειώνω,
Ο ΝΤΟΥΣΚΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΆΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

kalekas είπε...

Και σου επαναλαμβάμω με αυτή τη λογική σε ένα μηνάκι θα ζητήσεις άλλο προπονητή γιατί όλο και κάτι θα κάνει λάθος ο Μπάγιεβιτς.Δεν καταλαβαίνεις ότι τέτοιες ενέργειες δεν οδηγούν πουθενά;Θυμήσου πόσους προπονητές αλλάξαμε τα τελευταία χρόνια και θυμήσου τι καταφέραμε.Θυμήσου επίσης πόσους παίκτες κάψαμε πριν την ώρα τους γιατί εμείς σαν οπαδοί με τεράστιες ποδοσφαιρικές γνώσεις και εμπειρία χρόνων στο(να βλέπουμε)ποδόσφαιρο(με μοτο τη φράση "εγώ βλέπω μπάλα από το 19τόσο" και άρα διεκδικώ και κάποια αυθεντία στο θέμα;;;) τους θεωρήσαμε άχρηστους,παλτά και τελειωμένους ή αποκλειστικά υπεύθυνους για τις αποτυχίες της ομάδας(ο Μπασινάς με το δίκιο του είχε πει πώς όποτε κάτι πάει στραβά φταίει ο Μπασινάς αλλά κανένας δεν του πιστώνει τίποτα όταν κάτι γίνεται σωστά) τους διώξαμε και ποτέ δεν τους αντικαταστήσαμε.ΕΜΕΙΣ έχοντας τη νοοτροπία που έχεις εσύ τώρα και δίνοντας πάτημα στη διοίκηση να βρεί εξιλαστήρια θύματα.ΕΜΕΙΣ δημιουργώντας μια άθλια ή καλύτερα άρρωστη κατάσταση στην ομάδα με την ευρύτερη έννοια(διοίκηση παίκτες κόσμος ΜΜΕ)και επιτρέποντας έτσι να διαιωνιστούν λάθη που η ομάδα πλήρωσε με το παραπάνω.


Με το να ζητάς να φύγει ο προπονητής που έχει έρθει με περγαμηνές και περάσματα από μεγέθη πολύ μεγαλύτερα από την ομάδα μας διαιωνίζεις αυτή τη νοοτροπία.Δείχνεις να μην αποδέχεσαι ότι το ποδόσφαιρο σαν άθλημα που επιβάλλει τη συνεργασία ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους απαιτεί χρόνο για να αναδείξει μια καλή δουλειά ή να σου επιτρέψει να κατακρίνεις μια κακή.Και αυτό ισχύει και για τη διοίκηση της ομάδας(Αντωνίου Πατέρας)που είναι νέοι στο χώρο και φυσιολογικά θα κάνουν λάθοι για να μάθουν.Ξέρεις δε φταίει ο Αντωνίου που ο Παναθηναικός πήρε ένα πρωτάθλημα τα τελευταία δώδεκα χρόνια για να πληρώσει τη δική μας ανυπομονησία.Ούτε ο Τεν Κάτε.Σε αυτούς πρέπει να δωθεί ο χρόνος να κάνουν τα δικά τους λάθη και να κριθούν από αυτά μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα και όχι να κρεμαστούν αμέσως επειδή εμείς δεν αντέχουμε άλλο την λειψυδρία των τελευταίων ετών.

Κανένας δεν έχει το μαγικό ραβδάκι να σου μεταμορφώσι την ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη.Και κανένας δε σου υποσχέθηκε κάτι τέτοιο.Πώς εσύ λοιπόν το απαιτείς;

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη που επεμβαινω στη συζυτηση σας, αλλα θα ηθελα να θεσω καποια ερωτηματα:
1)υποτιμαει ο 10κατε τη νοημοσυνη μας ή οχι? και ο πιο ασχετος βλεπει εδω και καιρο τεραστια κενα στην αμυνα μας.
2)με το που μπηκαμε στους ομιλους και πηραμε χρημα, γιατι δεν αγοραστηκε αξιοπιστος αμυντικος?
3)γιατι να γινονται αφελη(για να μην πω πανηλιθια) πειραματα σε σημαντικους αγωνες?
4)γιατι να κυριαρχει η αποψη οτι δεν υπαρχει αξιοκρατια στην ομαδα?
5)γιατι να εχουν αρχισει οι φημες περι χαρτακιων(απο Αντωνιου κλπ)?
6)γιατι ολοι να προσπαθουν να μας πεισουν οτι η ομαδα παιζει μπαλα, οταν δεν παιζει?
7)γιατι οσο περναει ο καιρος να γινονται ολο και περισσοτερο αυτοι που λενε οτι ενας Ντουσκο θα μας σωσει?
8) γιατι σε καθε αγωνα να γινεται ενα φοβερο αλαλουμ αναφορικα με το ποιος θα παιξει και σε ποια θεση θα παιξει?
9)γιατι τεχνικη και διοικητικη ηγεσια να ειναι ικανοποιημενη απο τη μεχρι στιγμη πορεια μας?
10)επιτρεπεται ο προπονητης να δικαιολογει τον Σιμαο για το λαθος του? μηπως θα επρεπε να τον βαλει να παιξει σε αυτη τη θεση σε ενα πολυ πιο ανωδυνο ματς (και μετα ας τον δικαιολογει οσο θελει)?
11)αν σημερα υπηρχε μονο Τζιγκερ, ξερετε οτι τι θα λεγατε ολοι?

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν έχει τόσο σημασία +1 για τον kalekas και "λοιπές δυνάμεις". Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα και ακόμα παραπάνω αφού δε θα μπορούσα να εκφραστώ τόσο καλά όσο αυτός.

Κάθε φορά που διαβαζω πολλά από τα σχόλια εδώ, ειλικρινά αισθάνομαι όπως όταν βλέπω τον Τσουκαλά στην τηλεόραση. Μου έρχεται να τη σπάσω με αυτά που ακούω, δεν μπορώ καν να δω την αστεία πλευρά, αλλά κάθομαι μαζοχιστικά και συνεχίζω να βλέπω. Και για το Blog αυτό, και λοιπά αθλητικά sites όλο λέω δε θα κάτσω να διαβάζω τους λεγόμενους "γκρινιάρηδες" και όλο το κάνω.

Δεν έχω καν το κουράγιο (κακώς) να εκθέσω και εγώ επιχειρήματα όπως ο kalekas, ούτε βέβαια έχω καμμιά παράλογη απαίτηση να μη σκέφτεται και να εκφράζεται ο καθένας όπως θέλει.

Ας λέει ο καθένας ότι θέλει. Ελπίζω μόνο, στο γήπεδο να πηγαίνουν μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να χειροκροτήσουν την ομάδα όταν βλέπουν ότι προσπάθησε και ας έχασε, δίνοντας μια πίστωση χρόνου. Πόσο χρόνο; Εμένα και ένας χρόνος μου φαίνεται λογικός. Αλλά επειδή φαντάζομαι πολλοί θα αρχίσουν να λένε διάφορα, ας πούμε μέχρι Δεκέμβρη. Νέα διοίκηση, νέος προπονητής, πολλοί νεόι παίκτες που ενσωματώνονται σιγά σιγά. Τόσο παράλογο είναι;

SPIROS είπε...

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. Ο ΖΛΑΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 2-3 ΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΛΕΤΕ ΤΟΝ SOTIS ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΠΕΡ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΝΑΝΕ ΣΤΟ EURO.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
Υ.Γ ΤΟ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΞΩ

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε left, που τελικα μια χαρα εκφραζεσαι.
θα ηθελα να σου μιλησω λιγο για εμας τους "γκρινιαρηδες".
Γκρινιαζω σημαινει ειμαι απαιτητικος. σημαινει πιστευω στις δυνατοτητες μου. αναζητω παντα το καλυτερο. εχω φιλοδοξιες. κανω ονειρα.
εμεις, λοιπον οι "γκρινιαρηδες" δεν μπορουμε να χαρουμε και να χειροκροτουμε μετα απο μια εντος εδρας ηττα.
πιστευαμε στη νικη. θεωρουσαμε οτι η ομαδα μας με αλλες προϋποθεσεις(αλλη συνθεση πχ) θα την ειχε πετυχει.
και αυτο δεν ειναι καθολου κακο. μαλλον η "γκρινια" μας μονο καλο μπορει να κανει.
κανω πρωταθλητισμο, δεν σημαινει κανω καλες εμφανισεις(που δεν νομιζω οτι καναμε). πρωταθλητισμος σημαινει νικη. μονο τοτε δεν γκρινιζεις.
τα τελευταια χρονια η ομαδα μας κερδισε Μπαρτσα, Αρσεναλ, Γιουβε, Αγιαξ, Πορτο, Αμβουργο, Σαλκε. και τοτε κανεις δεν γκρινιαζε.
στην ηττα, ομως, δεν δικαιουσαι να μην γκρινιαζεις. γιατι αν δεν γκρινιαζεις, τοτε δεν θεωρεις την ομαδα σου μεγαλη.
ειναι-θα το πω χοντροκομμενα- ενα ειδος μικροπρεπειας.

ελεος!!!μην καταντησουμε σαν κατι αλλους που χανανε στο Μπερναμπεου περσι και πανηγυριζανε γιατι παιξανε καλα...

Ανώνυμος είπε...

Λεόν συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και με τις έντεκα θέσεις σου και λέγοντας απόλυτα εννοώ Α Π Ο Λ Υ Τ Α.

Καλέκα, όσον αφορά την υπομονή. Λοιπόν, εάν έχεις διάθεση να ανατρέξεις σε παλιότερα θέματα και τα σχετικά σχόλια, μέχρι και προ δύο ημερών ακόμη και μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, υποστήριζα με πάθος ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ότι πρέπει να περιμένουμε διότι μάλλον τα πράγματα θα διορθωθούν.

Λοιπόν, ξέρεις ποιά γεγονότα με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι, ό,τι έχει αλλάξει σε σχέση με τό παρελθόν είναι μάλλον προς το χειρότερο; Λοιπόν,

1. Οι χθεσινές δηλώσεις Πατέρα, Αντωνίου, 10 γάτες (με σειρά αξιολόγησης)
2. Η ενδεκάδα του χθεσινού αγώνα. Έχω παίξει και Εθνική Ελλάδος, σε άλλο ομαδικό άθλημα, γνωρίζω να διαβάζω τις σκέψεις του προπονητή μέσα από τη σύνθεση που κατεβάζει, δεν είναι δύσκολο.
3. Οι σημερινές δηλώσεις του Αντωνιάδη στο ραδιόφωνο σχετικά με την ΜΗ απόκτηση Κυργιάκου.
4. Οι χθεσινοβραδυνές (μετά τον αγώνα) δηλώσεις του Γκούμα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του Ιμπραίμοβιτς. Με τις οποίες φαίνεται ότι μεταξύ των παλαιών, τουλάχιστον, παικτών ο 10 γάτες (και οι επιλογές του) δεν χαίρει (τουλάχιστον) καμίας εκτίμησης.

Αυτά τα τέσσερα δεδομένα με έκαναν να αναθεωρήσω ριζικά τις απόψεις μου και δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για ΜΙΑ ΩΡΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ.

Να δώσω πίστωση χρόνου και να περιμένω τι;;;;; Έκανα υπομονή στα εξής,

- αποκρουστικό παιχνίδι σε ΟΛΑ τα επίσημα και φιλικά (σα το χθεσινό) παιχνίδια με κόουτς τον 10 γάτες.
- φοβερή τύχη στη ρεβάνς με τη Σπάρτα έτσι ώστε δυτστυχώς να μη φύγει νωρίτερα ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟς και να σωθεί η παρτίδα στο πρωτάθλημα τουλάχιστον.
- αποτυχία και σωρεία λαθών, γκαφών και ηλιθιοτήτων στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Σε αυτό το ματς ο Δώνης τουλάχιστον απέδειξε ότι δικαίως κατέχει τον τίτλο του προπονητή.
- Με τον Πανθρακικό, εάν δεν είχε μπει το γκολ - καραμπόλα δεν νομίζω να είχαμε κερδίσει, με το ρυθμό που είχε η ομάδα.
- και το βασικό στοιχείο που αποδεικνύει ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ την απόλυτη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του 10 γάτες ήταν η (τουλάχιστον) μη επιμονή του - μέχρι απειλής παραιτήσεως - στην απόκτηση ενός τουλάχιστον αξιόλογου κεντρικού αμυντικού και παίζουμε με τα λιμά.

Που έχει κάνει μεγάλη καριέρα ο 10 Γάτες;;;;;;;;;;;;;;;;; Βοηθός ήταν και όπου πήγε σαν πρώτος, έφυγε ΝΥΧΤΑ. Βλέπε Άγιαξ αλλά και όπου αλλού πήγε. Αλλά βλέπεις ο Δανός (Λάουντρουπ)ήταν ακριβός και ήθελε και παίκτες. Προσωπικά πιστεύω πλέον ότι το συμβόλαιο του 10 γάτες δεν μπορεί να είναι πάνω από € 150.000 το χρόνο, με αυτά που βλέπω. Βλέπω ότι η Βαρδινογιάννεια πρακτική του, ότι φθηνό είναι και καλό, συνεχίζεται ίδια και απαράλλακτη.

Λοιπόν για όλα αυτά και για όσα αναφέρει πολύ αναλυτικά ο Λεόν, επιμένω,

ΤΩΡΑ Ο ΝΤΟΥΣΚΟ ΣΤΟ ΠΑΟ, Τ Ω Ρ Α.

Άντε γιατί έχω αρχίσει να ετοιμάζω την Ήρα ( το Ροτβάϊλερ) για 10 γάτες.

Γιατί εάν δεν έλθει ΑΜΕΣΑ ο Ντούσκο βλέπω τα Χριστούγεννα να φεύγουν ΟΛΟΙ. Η διοίκηση με τη στενή έννοια φυσικά. Όυδεμία ευθύνη φέρουν γι' αυτά τα χάλια ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΊΚΙΑ και τα ρεζιλίκια οι νέοι μέτοχοι.

Ο Ν Τ Ο Υ Σ Κ Ο ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ πια με τους προποντητές της εξέδρας, ΕΛΕΟΣ! Ποτέ δε θ' απαλλαγούμε από κάτι τέτοια ρε γαμώτη μου? Από χθες έχω ακούσει εκατοντάδς διαφορετικές απόψεις, όλοι ειδήμονες, όλοι επαϊοντες. Γιατί δεν κάνουν όλοι αυτοί ένα βιογραφικό με τις απόψεις τους (κάποιες εκ των οποίων είναι και ιδιαίτερα προχωρημένες) να το στείλουν στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ? Θα αρχίσουν να τρίζουν καρέκλες μιλάμε. Δηλαδή τί σκατά δε σας άρεσε χθες? Μέχρι τώρα παίζαμε με Τιφλίδες κ Πράγες κ Πανθρακικούς και γκρινιάζαμε για το θέαμα. Δεκτό. Κι ας ήρθαν τα αποτελέσματα. Χθες παίξαμε με την Ίντερ. Πρωταθλήτρια Ιταλίας. Με πολλαπλάσιο μπάτζετ. Απείρως πιο έτοιμη και ομοιογενής (όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε κάποιος φίλος εδώ, sorry, δε θυμάμαι ποιός ακριβώς). Με τον καλύτερο ίσως επιθετικό στον κόσμο. Με τον καλύτερο ίσως προπονητή στον κόσμο. Και κλαιγόμαστε για την χθεσινή εμφάνιση? Ναι, η Ίντερ κατά πάσα πιθανότητα θα έβαζε και δεύτερο και τρίτο γκολ, αν τυχόν είχαμε ισοφαρίσει, αυτό ήταν πασιφανές. So What? Πότε φτάσαμε την Ίντερ σε επίπεδο και δεν το κατάλαβα? Σε αυτά τα παιχνίδια μπαίνεις με τσαμπουκά, ελπίζεις ότι ο αντίπαλος δεν θα είναι στη μέρα του και εκμεταλλευόμενος την ώθηση της κερκίδας προσπαθείς για τις πιθανότητες που σου αναλογούν. Αυτό έκανε η ομάδα χθες. Μπήκε γερά, με διάθεση να παίξει μπάλα (και όχι μόνο να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου) και της έλειπε η τύχη, αν θεωρήσουμε ότι τα προαναφερθέντα της έκατσαν. Και είτε το βλέπουν κάποιοι, είτε όχι, έκανε με διαφορά το καλύτερο φετινό της παιχνίδι κόντρα στην Ίντερ. Τα κενά και οι αδυναμίες μας είναι δεδομένα. Μπορούν να καλυφτούν σε μεγάλο βαθμό όμως με στήριξη στην ομάδα. Και αυτή υπάρχει. Τα λοιπά για Τζίγγερ και δε συμμαζεύεται είναι αστειότητες. Εννοείται ότι θα έτρωγε κράξιμο ο Τζίγγερ και θα του άξιζε κιόλας. Δεν τον κράξαμε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τον Τζίγγερ, αλλά το ζητούσε ο οργανισμός του με τον καιρό. Και κάθε σύγκριση με το νέο (επαναλαμβάνω για να γίνει κατανοητό, ΝΕΟ σχήμα) είναι τουλάχιστον ατυχής. Εγώ αν είναι να κράξω, πάλι αυτόν θα κράξω, για όσα μας έχει κληροδοτήσει. Κάποια έχουν εξαλειφθεί. Τα υπόλοιπα ελπίζω σε ένα δυο χρόνια επίσης. Αυτά. ΠΑΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΥΡΑ 13 Ninja Nihil

Ανώνυμος είπε...

Φίλε leon

Να προσπαθήσω να εξηγήσω που ακριβώς διαφωνώ μαζί σου.

Λες πχ και συγνώμη εκ των προτέρων που απομονώνω κάτι αλλά νομίζω ότι αποτυπώνει το νόημα, "...εμεις, λοιπον οι "γκρινιαρηδες" δεν μπορουμε να χαρουμε και να χειροκροτουμε μετα απο μια εντος εδρας ηττα.πιστευαμε στη νικη..."

Από που και ως που η νίκη επί της πρωταθλήτριας Ιταλίας είναι αυτονόητη. Και πρόσεξε όχι από τον Παναθηναικό γενικά, γιατί το έχει κάνει και θα το ξανακάνει, αλλά ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δυστυχώς, είτε το θέλουμε είτε όχι, η ομάδα χτίζεται πάλι από την αρχή. Δηλαδή αν δεν πάρουμε το CH.L να ξεσηκωθούμε γιατί ήταν κάτι που το θέλαμε και το ονειρευόμαστε; Χρησιμοποιώ αυτήν την υπερβολή όχι για να σε ειρωνευτώ, αλλά γιατί πρέπει να σκεφτούμε τι είναι εφικτό για εφέτος. Προσωπική άποψη, η τρίτη θέση είναι εφικτή, ίσως και η δεύτερη. Αλλά τι να πω πριν δω όλα τα παιχνίδια. Θα έχουμε τύχη; Τραυματισμούς; Θα σπρωχθεί η Ανόρθωση όπως λένε άλλοι; Η σούμα στο τέλος.

Να σου το πω αλλιώς. Αν είχαμε αυτές τις 2-3 προσθήκες που όλοι λένε ότι χρειαζόμαστε και συμφωνώ, και κερδίζαμε την Ίντερ γιατί μπορεί να ήταν εφικτό και τελευταίο παιχνίδι παίζουμε την πρόκριση με Ανόρθωση και αρχίζει ο ΤενΚάτε τίποτα τρελά και οι παίχτες σέρνονται, βαριούνται και κάνουν τα δικά τους. Όχι απλά θα ήμουν μαζί σου, θα τους έκοβα και το κεφάλι.

Για να σε προλάβω, ok λάθος του Αντωνίου, για τις ελλείψεις. Κατά τη γνώμη μου την πάτησε με τον Πεγεράνο, τον θεώρησε σίγουρο και χάθηκε πολύς χρόνος. Αν το ξανακάνει, χωρίς να έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται παράλληλα και άλλες υποθέσες, τότε όντως θα είναι "επικίνδυνος".

Φιλικά

Κυριακος είπε...

Μα φιλε Left το ξανακανε με τον Ζιβε και ακριβως με τον ιδιο τροπο.

Ανώνυμος είπε...

Εάν θέλεις έναν πάικτη φίλε λεφτ, πας εκεί, πιάζεις, υπόσχεσαι, μυρίζεις τια καταστάσεις, τον πάιρνεις από το χέρι και τον φέρνεις στη Ελλάδα.

Αλλά αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Απ'ότι φαίνεται δεν θέλουν να ξοδέψουν. Σέντερ μπακ ποιοτικά και αξιόλογα, με διεθνείς εμπερίες υπάρχουν ακόμη και τώρα (ως ελέυθεροι). Εάν ήθελαν να επενδύσουν μπορούσαμε να έχουμε Πουιγκρενέ (πήγε ζενίτ) και Πεγεράνο ή Ζιβέ.

Ξυπνήστε, ερήμην Βγενό και Γιαννακόπουλων, η ιστορία του Τζιγκερισμού απλά συνεχίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και φέτος μία από τα ίδια .

Ανώνυμος είπε...

Φιλε leon οι απαντησεις στα ευλογα ερωτηματα σου συνοψιζονται στην απαντηση της τελευταιας ερωτησης σου .Μα ο Τζιγγερ ειναι ακομη εκει και μαλιστα τυπικα μονος του!Δεν βλεπεις οτι ολα μα ολα δειχνουν την ιδια νοοτροπια,τα ιδια λαθη,την ιδια φιλοσοφια στις μεταγραφες(ενας παικτης ονομα-κραχτης μεγαλης ηλικιας και οι υπολοιποι υποτιθεμενα ταλεντα)τωρα αν δωσανε πολλα λεφτα και δεν τους βγηκαν,αυτο δεν τους εξιλεωνει!Ας φροντιζαν να βρουν τους καταλληλοτερους για να επιλεξουν οχι τον Βελιτς και τον Αντωνιου!Μετα δεν βλεπεις οτι ολοι οσοι ειχαν καποιο ποστο στην ΠΑΕ ειναι ακομη εκει?Ο Αντωνιου δεν ηταν παντα ανθρωπος του Τζιγγερ?Ο Σαραβακος?Ακομα και για το γηπεδο δεν βλεπεις οτι θα περασει τελικα η θεση του Τζιγγερ?Ολοι οι αλλοι που φαινομενικα ειναι ικανοι να αντιταχθουν στην παλαια διοικηση ειναι διακοσμητικα στοιχεια και σταχτη στα ματια των αδαων!Γι αυτο σου λεω μην εκπλησσεσαι!Γυρισε ο Μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλοιως!

Laplace είπε...

KATI KALO GIA THN OMADA MAS EXEIS DEI?EISAI SIGOURA PANATHINAIKOS?GIATI MONO NA KRAZEIS BLEPW..

Ανώνυμος είπε...

Λόγω υποχρεώσεων δεν σχολίασα και εγώ κάτι..... (όχι ότι είναι απαραίτητο), αλλά θα σταθώ σε μερικά σημεία.!!!
1] Σε σχέση με τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια στο ματς με την ΙΝΤΕΡ υπήρχε βελτίωση και με το ζόρι θα έλεγα καλή μπάλα. Αυτό είναι ΘΕΤΙΚΟ και θα δούμε την συνέχεια.!!!

2] Κάτι έχω γράψει για τον ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ ... και εδώ θα πω πως αν δεν είναι αυτός ο ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ τότε από ποιόν περιμένουμε??!!! Αν μετά από 20 μέρες ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ σαν χαμηλό βαρομετρικό ...... τότε
« τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα»!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πρέπει να δείξει τι σημαίνει να είσαι ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ποδοσφαιριστής της ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ.!!!

3] Kαλά όλοι οι άλλοι και οι εδώ μέσα και οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ και οι αναλυτές και οι κριτικοί και οι ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΞΕΡΟΛΕΣ..... ΕΙΔΑ 15 ΦΟΡΕΣ την φάση του πρώτου γκολ της Ιντερ... όταν δε σε ΔΥΟ από αυτές ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ τότε διαπίστωσα το εξής.!!!!!
ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ..... ΣΙΜΑΟ??? Γίνεται μια ψηλή μπαλιά και παίρνει τροχιά καθόδου η μπάλα που δείχνει ότι θα «σκάσει» 10 ΜΕΤΡΑ μπροστά από τον ΣΙΜΑΟ.....(και άνεμος να ήταν δεν θα την προλάβαινε)!!!!!
«Είναι δε ΟΡΙΣΜΟΣ ο αμυντικός να μην αφήνει να «σκάει το τόπι» και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.!!! Όμως ήταν 10-15 μέτρα έξω από την περιοχή .... Ο ΙΜΠΡΑΗΜΟΒΙΤΣ (Γι’ αυτό παίρνει 11 εκ.€ )!!! Υπολόγισε την τροχιά , μπήκε μπροστά και ρίχνοντάς του 1,5 κεφάλι ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ..... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ???? Κανείς δεν είδε το μετά....???!!! ΚΑΝΕΙΣ?? ΟΥΤΕ Ο ΤΕΝ ΚΑΤΕ.??!!!! Βρήκε την μπάλα δεξιά του κοντά στην περιοχή μας έτρεξε να την προλάβει και του βγήκε ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο.... ΝΙΛΣΟΝ!!!!!! ΝΑΙ αυτός ο "Κρυώκολος" Ο ΣΥΜΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ..... Ο ΝΙΛΣΟΝ!!!! Βάζει το πόδι του ο Ιμπραήμ.... Να μαζέψει το τόπι με κοντρόλ και ντρίπλα.... ταυτόχρονα!!! Για να τον αποφύγει..... βάζει και ο ΝΙΛΣΟΝ το ποδαράκι του σαν καλή Κυρία που δοκιμάζει ΚΑΛΣΟΝ...!!!! Κτυπάει η μπάλα στο πόδι του ΝΙΛΣΟΝ κόντρα στο πόδι του Ιμπραήμ..... και του ΚΑΘΕΤΑΙ (η μπάλα όχι η Κυρία) μπροστά του και αριστερά του..... όπου άνετος πλέον βλέπει τον αριστερό εξτρέμ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΥΛΑΚΤΟ (πού ήταν ο Γκούμας και ιδιαίτερα ο Βύντρα?) ,του την δίνει και του λέει..... άντε πάρε και εσύ μια... Κουταλιά γλυκό.!!!!!
Ο ΣΙΜΑΟ ΦΤΑΙΕΙ ??? ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.....!!!! Ο ΝΙΛΣΟΝ έκανε το ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ....!!! Έπρεπε να βάλει δυνατά και με τσαμπουκά το πόδι του (έξω από την περιοχή ήταν)!!!! Και να τον.... ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙ.!!!! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΟΥΛ.!!! Αλλά τον λένε.... ΝΙΛΣΟΝ και όχι ΚΑΛΙΝΤΖΑΚΗ ή ΜΑΥΡΙΔΗ ή Κυριάκο...!!!!

4] Ο ΣΙΜΑΟ πρέπει να «καθιερωθεί» Στόπερ... Πως αλλιώς θα χωρέσει ο ΜΑΤΟΣ.? Διότι ο ΣΙΛΒΑ δεν υπάρχει περίπτωση να βγει από εντεκάδα... ΑΡΑ? Την πληρώνει ο μικρότερος.!!

5] Ο Ρουκάβινα τραυματίας ήταν? Ο Νίνης αποκλείστηκε και για τον Άρη... ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΝΕΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ???
Ο Γκούμας είπε την αλήθεια ..... Αποκλείστηκε.!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ ο ομάδα θαααααα στρώσει.!!!! ΥΠΟΜΟΝΗ .... ΥΠΟΜΟΝΗ... ΥΠΟΜΟΝΗ..... ΘΑΑΑΑΑΑ....

6] Καλά τον ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ που τον θυμήθηκες??? Τώρα τον θυμήθηκες? Ο Τεν Κάτε (δεν πιστεύω να αποδειχθεί ΤΕΝ ΤΕΝ)!!! Μέχρι τον Απρίλιο του 2009 θα είναι στην θέση του «βρέξει χιονίσει».!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς !! αρζίσαμε να συμφωνούμε σε αρκετά Σκούφε. Για μένα ντεντ λάιν για το ποδόσφαιρο ήταν ο πρώτος αγώνας του Τσ. Λιγκ. Δόξα τω θεώ υπάρχει το μπάσκετ.

Με αυτή τη γελοιότητα που κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ, εάν δε φύγει ο 10 γάτες.

Τον Μπάγιεβιτς δεν τον θυμήθηκα τώρα, τον ήθελα πάντα στον ΠΑΟ για 2-3 χρόνια να πάρουμε κούπες Ελληνικές, να στώσουμε ομάδα και μετά να πάμε με άλλον για Ευρωπαϊκά κλέη.

Με αυτόν τον μουρόχαυλο Μολούκο, βοηθό του Αντωνίου ( μιά ζωή βοηθός ήταν εξάλλου) ΑΗΔΙΑΖΩ. Δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κομπλεξικό μειονοτικό στοιχείο.

Μόνο για μπάσκετ και με το μπάσκετ πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Βρε 'συ greg.... τι μύγα σε τσίμπησε??!!!
Μα δεν διαφωνούσαμε οι δυό μας , αν θυμάμαι καλά, όσον αφορά το ποδόσφαιρο αυτό καθε αυτό.!!!
Για τον Μπάγιεβιτς... τα λέω εδώ και 6 ΧΡΟΝΙΑ.!!!! Από τότε που έφυγε για π΄ρωτη φορά απο τον... γαύρο.!!!!
ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΜΕ ΤΗΝ..... Η Τ Τ Α !!!!! Ουδέποτε θυμήθηκα εγω τέτοιο πράγμα....!!!!
Greg.... αν δεν κερδίσει στον ΑΡΗ..
όχι τον πλανήτη.... μετά έχουμε Ανόρθωση , Λεβαδειακό , ΒΕΡΝΤΕΡ, Π.Α.Ο.Κ. .... και σσσσσσσσσ μην κανουμε φασαρία.... το παιδί κοιμάται.!!!!
ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΣΙΜΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.... ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα Σκούφε, φαίνεται μούφυγε εμένα η τσίμπλα από το μάτι.

Η φετινή χρονιά χάθηκε. Το παιχνίδι του Σαββάτου είναι για τον Άρη τελικός. Εμείς πάμε σαν σε φιλικό, όπως και με την ΙΝΤΕΡ.
Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όλα όσα γίνονται στο ΠΑΟ μας θυμίζουν νεοπλουτισμό, με αποκορύφωμα το τελευταίο νέο, ένα ζωντανό κομματι της ιστορίας μας, ο προπονητής που έχει δημιουργήσει ΟΛΟΥΣ τους τερματοφύλακες της Εθνικής τη τελευταία δεκαετία, ο κήπερ του Γουέμπλεϋ, Ο τάκης ο Οικονομόπουλος είναι από σήμερα προπονητής τερματοφυλάκων στον Ατρόμητο!!!!!!!!!!!! και εμείς έχουμε στην αντίστοιχη θέση τον πρώην προπονητή τερματοφυλάκων του Ατρομήτου!!!!!!!!! Άλλη μιά πολυμετοχίκή επιτυχία!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ

Α Η Δ Ι Α Σ Α.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΟ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΜΟΝΟ ΠΑΟ -ΜΠΑΣΚΕΤ. Έχουμε και νεύρα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ.ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,Ο ΠΑΤΕΡΑΣ,Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΚΡΙΝΙΑ.100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ.ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Σταματηστε πια αυτη τη καραμελα για Γιαννακοπουλο,Βγενοπουλο και Πατερα!Δεν τσιμπαμε πλεον!ΠΑΤΕΡΑΣ=ΤΖΙΓΓΕΡ!πΟοτε θα το καταλαβετε?Οταν θα εχουμε χασει κι αυτη τη χρονια?Χωριο που φαινεται κολλαουζο δεν θελει!Βαρεθηκαμε πια!