Ιουλίου 24, 2008

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΠΑΟ-ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ 5-1




Το α' ημιχρονο ηταν μετριο αγωνιστικα και μονοτονο. Στο β' ημιχρονο η κατασταση αλλαξε προς το καλυτερο. Η εξοδος του Καραγκουνη και η εισοδος του Νινη εδωσαν πνοη στην ομαδα. Η μετριοτης της Σαρλερουα απο πασης αποψεως δεν βοηθησε να κριθει η αμυνα του Παναθηναικου. Η αποδοση των παικτων πιο αναλυτικα:
-Γκαλινοβιτς, Σαριεγκι, Βυντρα δεν επιεσθηκαν αν και φερουν ευθυνη για το γκολ.
-Γκαμπριελ, εντυπωσιακος επιθετικα, να τον δουμε στο μελλον και αμυντικα. Οι συχνες προωθησεις του θελουν προσοχη διοτι αφηνει ακαλυπτη τη θεση του.
-Σπυροπουλος, Χριστοδουλοπουλος, δεν εφανησαν
-Ματος, ο γνωστος Ματος αν και το παιχνιδι δεν ηταν τετοιο που να τον αναδειξει.
-Σιμαο, σωστος και σταθερος, εξελισσεται καλα.
-Ιβανσιτς, Καραγκουνης, μετριοτατοι.
-Ματζιος, για το καλο και το χειροτερο, δεν ετροφοδοτηθη επαρκως και σωστα.
-Κλευτον, του ελειπε η αυτοπεποιθηση, με παιχνιδια στα ποδια του θα αποβει πολυτιμος.
-Ρουκοβινα, Σαλπιγγιδης, δεν προλαβαν να προσαρμοστουν στο παιχνιδι.

Στο σημερινο ματς εφανη οτι ο Καραγκουνης δεν εχει να προσφερει τιποτα περισσοτερο στον Παναθηναικο. Το γνωστο επιπολαιο παιχνιδι, με βιαστικες και λανθασμενες πασες, που κρατανε πισω την αναπτυξη της ομαδας. Η φιλοτιμια και ο ενθουσιασμος του ειναι τα ατου του αλλα αν συνεχισει ετσι τον βλεπω αλλαγη. Η εισοδος του Νινη με τη φρεσκαδα του παιχνιδιου του και την ταχυτητα στη σκεψη του και στις ενεργειες του, δειχνει σταθερα οτι μπορει να παρει την ομαδα πανω του. Βεβαια αυτο μενει να αποδειχθη μακροπροθεσμα και πρεπει να αποδειξει οτι θα αντεξει στη πιεση του ρολου του. Οι προοπτικες του ειναι αριστες. Πρεπει να παρει παιχνιδια, ελπιζω ο Τεν Κατε να τον εμπιστευεται τακτικα.
Επισης ο Ιβανσιτς εδειξε οτι ειναι η του υψους η του βαθους. Πολυ ασταθης για να στηριχθει η ομαδα πανω του. Πιστευω οτι δεν επρεπε να αποκτηθει μετα μαλιστα απο την ανυπαρκτη παρουσια του στο Euro.
Η ομαδα γενικοτερα δεν μπορει να κριθει, καθως η αντιπαλος ηταν πολυ μετρια τοσο επιθετικα οσο και αμυντικα, αλλα στο β' ειδικα ημιχρονο εδειξε καλα στοιχεια. Μενει να δουμε πως θα παει και αμυντικα, δεδομενης της καθυστερησης αποκτησης κεντρικων αμυντικων.

Προσωπικα το σημερινο συστημα 4-2-3-1 δεν με ικανοποιει και παρολο που η αντιπαλος ηταν μετρια, εδειξε οτι με ενα κυνηγο μπροστα και χωρις ενα χαφ-πασαδορο ποιοτητας θα εχουμε δυσκολια στο σκοραρισμα. Μη ξεχνατε οτι σημερα 3 γκολ επιτευχθησαν απο φαουλ και 1 απο κορνερ. Αντε να δουμε τι θα κανουμε με την Δυναμο. Καλη επιτυχια στην ομαδα!

14 σχόλια:

steve62742 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
steve62742 είπε...

μολις γυρισα απο το οακα.στο πρωτο τεταρτο και σε ολο το δευτερο ημιχρονο πεξαμε μεγαλη μπαλα...πιστευω οτι φετος εχουμε κανει πραγματικα μεγαλη ομαδα!για τον ιβανστιτς δυστηχως εχεις δικιο αλλα τον παω πολυ και ευελπιστω να φορμαριστει γρυγωρα αλλιως θα ειναι η αλλαγη του χριστοδουλοπουλου.για τον καραγκουνη παλι εχεις πααααρα πολυ δικιο,πιστευω οτι αυτη την ομαδα την καθυστερει πολυ,αλλα επειδη ειναι ο ΚΑΡΑ θα πρεπει να παιζει καπια παιχνιδια για την ομαδα.ο ματζιος πιστευω οτι ειναι μεγαλο ταλεντο και μεγαλο τσογκλανι,δε ξερω αν θα καταφερει να τον τυθασευσει ο τεν κατε αλλα οτι και να γινει χριαζωμαστε σοβαρο επιθετικο.ο νινης μακραν ο καλητερος παικτης του αγωνα.ο γκαμπριελ τεραστιος παικτης αλλα ξεχνιετε πολυ μπροστα,αν το διορθωσει αυτο τοτε θα ειναι τρομερος παικτης.στην αμυνα εχουμε σοβαρα προβληματα,το σαριεγκι βυντρα πραγματικα δε θελω ποτε να το δω στο προταθλημα,η μεταγραφη τουλαχιστον ενος σοβαρου αμηντικοτ ειναι επιτακτικη.αντε να δουμε τωρα την τεταρτη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε τόσο εύκολα στη πυρά παίκτες που είναι αποδεδειγμένα πολύ υψηλής ποιότητας. Πάικτες με τα χαρακτηστικά του Ίβανσιτς και του Νίνη, δεν έχουν πάντοτε διάρκεια και σταθερότητα στην απόοδσή τους. Σε παγκόσμια κλίμακα οι πάικτες με αυτά τα στοιχεία είνανι παίκτες ψυχολογίας και έχουν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους. Γράφεις ότι δεν έπρεπε να αποκτηθεί ο Ίβανσιτς μετα το ευρωπαϊκό, έχει άλλη Ελληνική ομάδα πάικτη σαν αυτόν;;;; στα παιχνίδια που έχει υψηλή απόδοση καθαρίζει μόνος του.

Δεν σ'αρέσει ο Καραγκούνης. Όταν πέρυσι δεν έπαιζε ένα παιχνίδι ή έστω ένα ημίχρονο η ομάδα ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο. Ένας παίκτης κάνει μέσα στο γήπεδο πολύ περισσότερα πράγματα απ'ότι βλέπουμε εμείς οι απλοί φίλαθλοι. Ο Καραγκούνης είναι πάικτης ορχήστρα για την ομάδα.

Αμφισβητείς τη διάρκεια της απόδοσης του Νίνη. Μα όποτε μπήκε στην ομάδα έπειξε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ. Αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι είναι από τους δυό - τρεις καλύτερους οργανωτικούς μέσους στην Ευρώπη κι ξεφτιλίζει αυτό το γελοίο ανθρωπάριο που λέγεται τεσσέιρο, πεσσέιρο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Εάν είχε παίξει πέρυσι 20 παιχνίδια φέτος δεν θα ήταν μαζί μας, βέβαια του χρόνου θα είναι άρσεναλ και θα τον βλέπουμε από τη Τηλεόραση.

Χρειαζόμαστε πάντοτε τερματοφύλακα, σέντερ μπακ και ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟ ΒΑΡΥ ΨΗΛΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ.

Κυριακος είπε...

Greg, για τον Νινη κατα λεξη ειπα:

""Η εισοδος του Νινη με τη φρεσκαδα του παιχνιδιου του και την ταχυτητα στη σκεψη του και στις ενεργειες του, δειχνει σταθερα οτι μπορει να παρει την ομαδα πανω του. Βεβαια αυτο μενει να αποδειχθη μακροπροθεσμα και πρεπει να αποδειξει οτι θα αντεξει στη πιεση του ρολου του. Οι προοπτικες του ειναι αριστες. Πρεπει να παρει παιχνιδια, ελπιζω ο Τεν Κατε να τον εμπιστευεται τακτικα.""

Που ειδες λοιπον οτι αμφισβητησα τη "διαρκεια της αποδοσης του"? Και για να αντιστρεψω το ερωτημα, εχει αποδειχθει οτι εχει διαρκεια? Επομενως σε παρακαλω διαβαζε προσεκτικα τα γραφτα και μη βγαζεις γρηγορα συμπερασματα. Ο Νινης μου αρεσει τρελα και ευχομαι να αποδειχθει οτι εχει και διαρκεια, για να αντεξει τις πιεσεις και να αναδειχθει ηγετης.

Οσο για τον Καραγκουνη-Ιβανσιστς, βεβαιως η γνωμη μου ειναι υποκειμενικη και επιδεχεται αμφισβητηση. Να θυμασαι ομως οτι γρηγορα και οι δυο τους θα καταληξουν παγκιτες γιατι το στυλ του παιχνιδιου του Τεν Κατε δεν τους χωραει. Εκτος αν οι μεταγραφες βγουν πατατες και στραφει παλι προς αυτους. Οποτε τι ειχες Γιαννη τι ειχα παντα. Μια απο τα ιδια. Και αν περυσι φανηκαν (κατα σενα διοτι κατ'εμενα φανηκαν λιγο, ειδικα ο ασταθης Ιβ), ηταν διοτι υπηρχαν τετοιες μετριοτητες περυσι στην ομαδα που φυσικα αυτοι οι δυο με λιγα καλα παιχνιδια ξεχωρισαν. Αλιμονο με τοσες μεταγραφες και με το Νινη, να επιστρεψουμε στις βουτιες και διαμαρτυριες του Καρα και στην παροιμιωδη ασταθεια (1 στα 4 παιχνιδια καλο) του Ιβ.
Εγω ετσι τα βλεπω και ειμαι και επιεικης.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, προσωπικά πιστεύω ότι όποτε δόθηκε ευκαιρία στο Νίνη, ευκαιρία και όχι πεντάλεπτα, απέδειξε ότι έχει διάρκεια στο παιχνίδι του και το σημαντικότερο απ'όλα έχει ένα ραντάρ που τπυ επιτρέπει να βλέπει ΟΛΟ το γήπεδο. Η ένσταση μου στη τοποθέτησή σου είναι ότι επουδενί αμφισβητώ τη διάρκεια και την αποτελεσματιότητά του και πιστέυω ότι ο Τεν Κάτε θα του δώσει τουλάχιστον 20 παιχνίδια εφέτος. Οχι σαν αλλαγή, διότι η ψυχολογία του είναι για να ξεκινά και όχι να μπαίνει σο 60' ν'αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Όοσ για τον Καραγκούνη και τον Ιβ, άσε τη χρονιά να δείξει και επαναλαμβάνω την ερώτησή μου, δείξε άλλους δύο τέτοιους παίκτες σε ομάδες στην Ελλάδα. Με ποιούς να τους συγκρίνω;;

dbalos είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ Γ...... ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣΕ Η ΥΨΗΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΓΑΥΡΟ

Κυριακος είπε...

Greg μια διευκρινηση παλι και το κλεινω.
Ειπα, ""Βεβαια αυτο μενει να αποδειχθη μακροπροθεσμα και πρεπει να αποδειξει οτι θα αντεξει στη πιεση του ρολου του"".
Οπως βλεπεις λεω "μακροπροθεσμα" και οχι σε ενα παιχνιδι. Ευχομαι και Β"δεν αμφισβητω"Β, η διαρκεια του να ειναι καλη καθ'ολο το χρονο και οχι σε ενα παιχνιδι. Συμπερασμα και παλι, διαβαζε προσεκτικα και μη μου αποδιδεις λογια που δεν ειπα.
Σε εκεινο που συμφωνουμε ειναι οτι ο Νινης ειναι παικταρα και αν προσεξει και ο ιδος τον εαυτο του μονο καλα θα δουμε απο αυτον.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟΝ ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΓΚΕΛΙΝΟΒΙΤΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΜΑΛΑΡΤΖ, Ο ΒΥΝΤΡΑ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΜΟΡΡΙΣ , Ο ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ ΚΙ Ο ΕΝΤΟΙ;
Ε ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

oi misoi apo sas iste apla asxetoi apo panathinaiko - ektos steve kai greg

Ανώνυμος είπε...

aioniapistos, καλα εμεις δεν ξερουμε τιποτα, εσυ εκτος απο την απαξιωση εχεις να συνεισφερεις κατι στη συζητηση? Για πιο λογο εγραψες σημερα εδω μεσα? Η δεν καταδεχεσε να μιλας με μας τους ασχετους?

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,Η ΟΜΑΔΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ,ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 6 7 ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

Κυριακος είπε...

Niko Hania, η γνωμη μου δεν ειναι θεσφατο, ειναι απλα η γνωμη μου. Λες και συ τη δικια σου και γινεται συζητηση. Μετα τη ανταλλαγη αποψεων βγαζει ο καθενας ενα συμπερασμα. Το να μη συμφωνει καποιος με τον αλλο δεν ειναι γκρινια, ειναι δικαιωμα γνωμης, αρκει βεβαια να την ντοκουμενταρεις επαρκως. Εγω βαζω τα θεματα με τη γνωμη μου, την οποια προσπαθω να στηριζω σε πραγματικα γεγονοτα και καταστασεις και εσεις τα αναλυετε και λετε τη δικη σας γνωμη. Αν υποστηριζω κατι λαθος , κανεμε εσυ με τα δικα σου στοιχεια να καταλαβω το λαθος μου. Ετσι δεν πρεπει να γινεται? Ανταλλαγη αποψεων. Με το να με κατακρινεις μονο δεν βγαινει τιποτα.

Ο Καραγκουνης προσωπικα επιμενω οτι δεν εχει θεση στο συστημα του Κατε και θα ειναι ανασταλτικος παραγοντας στο παιχνιδι της ομαδας. Ειναι αργος , παιζει παρα πολλες φορες χωρις σκεψη, ειναι προβλεψιμος, παιζει περισσοτερο με σεντρες, ειναι γκρινιαρης και γενικα παρ'ολο που εχει ορισμενα προσοντα ειναι λιγος για μια μοντερνα ομαδα. Πιστευω οτι ο ιδιος εχει αδικησει τον εαυτο του και δεν εχει προσφερει τα αναμενομενα. Βεβαια δεν τον πεταμε, αλλα βλεπω οτι αν βγουν οι αλλοι σαν παικτες πολυ γρηγορα θα ειναι στον παγκο και βεβαιως δεν μιλαω για τον επομενο μηνα, μιλαω σε βαθος ενος χρονου. Δεν αποκλειω διοτι δεν ειμαι κολημενος στο μυαλο, να μας αιφνιδιασει ευχαριστα και να τον δουμε τελειως διαφορετικο. Ο Τεν Κατε με την ισχυρη προσωπικοτητα του μπορει να το επιτυχει αυτο και να τον αναγεννησει. Καλο για ολους μας αυτο. Ο Γιωργος εβρισκε και τα εκανε, αμα του βαλει χαλιναρι ο προπονητης ισως δειξει διαφορετικα πραγματα. Ισως αν φυγει η πιεση του πρωτου παικτη απο πανω του και εχει βοηθεια, να παιζει πιο μυαλωμενα και ουσιαστικα.

Εχω ξαναπει οτι η ομαδα θα στηριχθει οσο πρεπει να στηριχθει και εκτιμω βεβαιως τις αλλαγες και πρωτοστατησα εδω και αλλου για να γινουν αυτες οι αλλαγες. Απλως θα ειμαι παντα ετοιμος να τους τα χωσω αν γινουν λαθη και να τους θυμιζω οτι δεν θελουμε να μας ξαναφερθουν ετσι οπως μας φερθηκε ο Τζιγκερ, σαν ιθαγενεις. Ο Παναθηναικος δεν πρεπει να ειναι ο φτωχος συγγενης του ελληνικου ποδοσφαιρου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΙΜΟΝΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ,ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΡΙΑ.ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ.

Κυριακος είπε...

Νικο δεν υπαρχει καμμια παρεξηγηση. Συνεχισε να λες τη γνωμη σου. Ολες οι γνωμες χρειαζονται.