Ιουνίου 09, 2008

HENK TEN CATE Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ



Χενκ Τεν Κατε λοιπον ο εκλεκτος στη θεση του προπονητη του Παναθηναικου. Ποιος ειναι λοιπον ο Τεν Κατε?

Γεννηθηκε στο Αμστερνταμ της Ολλανδιας το 1954 με καταγωγη απο το Suriname στο βορειο μερος της Ν. Αμερικης μεταξυ Γουιανας και Γαλλικης Γουιανας. Απο την ιδια αυτη περιοχη καταγεται και ο Φρανκ Ραικαρντ πρωην προπονητης της Μπαρτσελονα και παλιος παικτης του Αγιαξ.

Ειχε μικρη καριερα ως παικτης και αρχισε τη προπονητικη του καριερα το 1990.
Περασε απο τις Ολλανδικες ομαδες G.A Eagles, Heracles, Rheden, Sparta Rotterdam, Vitesse,Uerdigen για να καταληξει το 1999-2000 στην ΜΤΚ Ουγγαριας. Το 2001-2003 επιστρεφει στη Brenda Ολλανδιας και το 2003 την βγαζει στο ΟΥΕΦΑ.
Το 2004-2006 γινεται βοηθος του Φρανκ Ραικαρντ στην Μπαρτσελονα και η Μπαρτσελονα παιρνει 2 πρωταθληματα Ισπανιας και ενα Κυπελλο Πρωταθλητριων.
Το 2006-2007 γινεται προπονητης του Αγιαξ και το 2007 ισοβαθμιζει με την Αιντχοβεν χανοντας τον τιτλο στη διαφορα τερματων με ενα τερμα.
Στα τελη του 2007 πηγαινει βοηθος του Γκραντ στην Τσελσυ η οποια χανει τοσο το πρωταθλημα Αγγλιας οσο και το Κυπελλο Πρωταθλητριων απο την Μαντσεστερ United. Απομακρυνθηκε φετος και ανελαβε τον Παναθηναικο.

Θεωρειται λατρης του επιθετικου ποδοσφαιρου και του 4-3-3. Εχει τη φημη οτι αναδεικνυει παικτες και μικρες ομαδες. Εχει εκρηκτικο ταμπεραμεντο, δειχνει πολλες φορες περιφρονηση στους αλλους και ειναι παντα ετοιμος να κατηγορησει καποιον αλλο αν κατι δεν παει καλα.
Στα κυπελλα Ευρωπης δεν εχει καταφερει κατι, οταν με τον Αγιαξ συμμετεσχε για δυο χρονιες και αποκλεισθηκε τοσο απο των Πρωταθλητριων οσο και στη συνεχεια απο το ΟΥΕΦΑ. Η αποψη που κυκλοφορει στους ποδοσφαιρικους κυκλους ειναι οτι του ταιριαζει περισσοτερο η δουλεια του Βοηθου Προπονητη παρα του Προπονητη. Φαινεται να εχει συναισθηματικη ιδιοσυγκρασια και δεν του αρεσει να βρισκεται στο επικεντρο των γεγονοτων. Σαν γεννημενος Ολλανδος του αρεσει η αυστηρη πειθαρχια και ειναι σκληρος προς τους παικτες. Αν ο Μπαγεβιτς εθεωρειτο δυσκολος στα αποδυτηρια περιμενετε να δειτε τον Ολλανδο.

Εμεις ευχομεθα να δειξει στον Παναθηναικο τα καλα του προσοντα και να τον βοηθησει στη κριση που περναει. Επελεγη σαν προπονητης και θα τον βοηθησουμε στο εργο του.

16 σχόλια:

kalekas είπε...

Γεία σου Κυριάκο!!!Αν το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3 πάντως νομίζω ότι θα χρειαστούν πολλές αλλάγές στο δυναμικό του παναθηναικού και κάποιοι παίκτες που πέρυσι έκαναν ώς βασικοί πολύ καλή χρονιά θα μείνουν εκτός εντεκάδας(π.χ. Σάλπι) ή θα αλλάξουν θέση(π.χ. Κάρα δίπλα στο Μάτος σε ρόλο ενδιάμεσου,που είναι και η θέση του κατά τη γνώμη μου) ενώ θα δείξει τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ δυνατότητές του ο Ν΄Ντόι στον οποίο ταιριάζει γάντι κατά τη γνώμη μου ο ρόλος του πλάγιου επιθετικού αφού έχει πάρα πολύ καλή τεχνική για το ύψος του και τρομερά σωματικά προσόντα(αρκεί να γίνει λίγο καλυτερος τακτικά πράγμα που μαθαίνεται).Δεν κρύβω την αδυναμία μου σε αυτόν τον παίχτη όπως βλέπεις Κυριάκο, που δεν μας είπες τη γνώμη σου για την προοπτική της πρόσληψης Τεν Κάτε και αν κατά τη γνώμη σου είναι μια κίνηση που δείχνει φιλοδοξία από τη μεριά του νέου διοικητικού σχήματος ή είναι απλά μια κίνηση εντυπώσεων χωρίς ουσία.Πάντως ο προπονητής αυτή τη φορά πρέπει να στηριχτεί πιο πολύ από ότι στο παρελθόν και να μην πέσει θύμα της ανυπομονησίας μας να δούμε επιτέλους κάτι καλό.Το ξέρω ότι τόσα χρόνια είμαστε χάλια σαν ομάδα και η υπομονή μας εξαντλείται αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ακόμη το νόημα της παροιμίας με την αγουρίδα και το μέλι.Για τον Τεν Κάτε τώρα ξέρω ότι είναι ένας άνθρωπος με τεράστιες ποδοσφαιρικές γνώσεις αλλά λόγω χαρακτήρα θέλει να είναι στο απυρόβλητο και δεν ξέρω πως θα αποδώσει κάτω από τη δεδομένη κριτική των χιλιάδων προπονητών τηε εξέδρας.Επίσης πιστεύω ότι θα δούμε πολλούς νεαρούς παίκτες να ξεπετάγονται.

Κυριακος είπε...

Κωστα κατω απο τις προυποθεσεις που δουλευει ο Παναθηναικος τοσα χρονια, η προσληψη του Τεν Κατε ειναι ενα βημα μπροστα. Δεν ειναι ο "προπονηταρας" αλλα οι γνωσεις του ειναι καλες και συμπαγεις. Μενει να δουμε αν θα μπορεσει να προσαρμοστει στην ομαδα και η ομαδα σ'αυτον. Οι γνωσεις δεν ειναι παντα αρκετες οταν δεν εχεις τροπο να τις μεταδωσεις. Και εδω εχω ενα δισταγμο που πηγαζει απο τον χαρακτηρα του. Φαινεται αρκετα σκληρος και ελπιζω να μην ειναι και αλαζονας, ωστε να συγκρουσθει με παικτες χωρις λογο και αιτια. Σιγουρα μεγαλο ρολο θα παιξουν κατα ποσο θα τον αποδεχθουν οι οπαδοι. Αυτο ειναι ενα στοιχημα που πρεπει να το βαλει ο ιδιος.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλο ρίσκο η πρόσληψη του Τεν Κάτε. Είναι λίγο αργά για να αναλάβει πρώτος προπονητής σε ομάδα που διεκδικεί πορεία στην Ευρώπη και πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Νομίζω ότι η σωστή επιλογή θα ήταν ένας προπονητής με αποδεδειγμένα επιτυχημένη πορεία σε εθνικό πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Εντάξει, ήταν δύσκολο να έλθει ο Λάουντρουπ. Αλλά υπήρχαν πολλοί προπονητές όπως ο Γάλλος της Λιόν, ή ακόμη και ο Φερνάντες, (δεν μιλάμε για τον Ντεσάμπ, αυτός δεν έρχεται στην Ελλάδα) πλησιέστεροι στο μοντέλο της αυριανής μέρας για τον ΠΑΟ μας.

Μακάρι να διαψευσθώ και να πάνε όλα καλά.

kalekas είπε...

Εγώ πάλι ελπίζω πως το καλό όνομα του προπονητή θα βοηθήσει να έρθουν παίκτες ποιότητας στην ομάδα.Γι' αυτό ήθελα γνωστό προπονητή.Χωρίς υλικό δεν πάμε πουθενά.

Sirraeus είπε...

Πιστεύω ότι όταν μια ομάδα αλλάζει κάθε χρόνο προπονητή είναι μοιραίο να μην ορθοποδήσει γρήγορα. Μη βλέπετε τον Αξιοθρήνητο, έχει τον Σάντα-Κλάους που καθαρίζει. Ο ΠΑΟ άλλαξε πολλούς προπονητές από την εποχή του Σουμ και πάρα πολλούς παίκτες. Λοιπόν, είτε το καταλαβαίνουν οι διοικούντες, είτε όχι, χρειάζεται σταθερός προπονητής και βασικός κορμός παικτών, με τον οποίο θα γίνεται ΔΟΥΛΕΙΑ. Γι'αυτό πιστεύω ότι ο Πεσέιρο με τα ελαττώματά του και με τα προτερήματά του έπρεπε να μείνει.

Κυριακος είπε...

SIRRAEUS καλως ηλθες. Δεν εχεις αδικο σ'αυτα που λες αλλα σκεψου οτι και οι προπονητες που ηλθαν δεν ηταν και τιποτα σπουδαιοι. Ο δε Πεσειρο περα του υπερβολικου rotation που ...υπεβαλλε την ομαδα, δεν ειχε και τις δυνατοτητες να τους ανεβασει το ηθικο με αποτελεσμα στα κρισιμα τελευταια παιγνιδια παρολο που ηταν πρωτοι, τελικα κατερρευσαν. Και αυτο ηταν εργο του Πεσειρο.
Αν ειμαστε τυχεροι και μας κατσει ο Τεν Κατε και αν παρουμε καλους παικτες , ισως ηλθε ο καιρος και για τους οπαδους να στηριξουν τη προσπαθεια και να μη εχουν λογο να κοντραρουν. Φυσικα και εφ'οσον δεν υπαρξουν διοικητικες φουρτουνες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδία! Δεν ανακοινώθηκε ακόμα... Καλύτερα να μην βιαζόμαστε λέω...

Κυριακος είπε...

Ανωνυμε 10 Ιούνιος 2008 2:09 πμ
Παρακαλω χρησιμοποιησε ψευδωνυμο.

Φαινεται οτι ο Τεν Κατε ειναι οριστικα ο προπονητης του Παναθηναικου. Ολες οι πληροφοριες αυτο λενε. Εξ αλλου τιποτα δεν κινειται με τους αλλους υποψηφιους. Τωρα αν κανουμε λαθος τι να γινει! θα το απορροφησουμε.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι κανένα σάιτ τις τελευταίες ημέρες δεν ανέφερε τη πρόσληψη του Τεν Κάτε στον ΠΑΟ. Πιστεύω ότι έχει τελειώσει, εκτός εάν ψήνεται κάτι άλλο πολύ μεγάλο και οι 4 απλά μπλοφάρουν.

Τρέχει όμως ο χρόνος, σε 37 ημέρες παίζουμε τσάμπιονς λίγκ. 10 παίκτες μας είναι στο Ευρωπαϊκό, πότε υα ξεκουραστούν, πότε θα γίνει η προετοιμασία, τα φιλικά. Φοβάμαι ότι αργούμε υπερβολικά. εκτός εάν για φέτος δεν έχουμε στόχο τους ομίλους του Τσαμπ. λίγκ. Ότι και να έχει αποφασισθεί πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα.

Ανώνυμος είπε...

Εννοώ διεθνές σάιτ

kalekas είπε...

Πάντως εντάξει πέρα από τη δικαιολογημένη ανησυχία σας για τα στενά χρονικά περιθώρια πρέπει να δεχτούμε ότι η διοικητική κατάσταση που φαίνεται να άλλαξε θα προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα στην ομάδα και να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο όχι μόνο για να μπούμε στο φετινό τσού λού αλλά και με προοπτική για τα χρόνια που έρχονται.Δεν πρέπει σα φίλαθλοι που αγαπάμε την ομάδα να το ξεχάσουμε αυτό και να ρισκάρουμε να δημιουργήουμε καταστάσεις σαν αυτές τις διχόνοιας των περασμένων ετών.

kalekas είπε...

Και τελικά ο Κλέιτον στον Παναθηναικό!!!Αφού ανέβηκε τεχνιτά η τιμή του κάναμε πλούσια τη Λάρισα!!!Δε λέω καλός παίκτης αλλά όχι για να χτίσεις ομάδα πάνω του.Ας γίνουν καλές μεταγραφές και ας μείνει ο Κλέιτον σαν μια καλή λύση από τον πάγκο!!!

Κυριακος είπε...

Ο Κλειτον ηταν κλεισμενος απο καιρο,γι'αυτο και ο Ολυμπιακος εκανε πισω νωρις και η ΑΕΚ δεν μπορουσε να κανει συμφωνια, επειδη ο Πηλαδακης την κρατουσε σε αναμονη σε περιπτωση που ακυρωνοταν λογω αρνησης προπονητη απο τον Παναθηναικο. Κωστα καλος ειναι αρκει να καλυπτει τα αγωνιστικα σχεδια του προπονητη.

Doom είπε...

Ο προπονητης που αναλαμβανει ειναι αυτος που εφαγε τον Grand στην Chelsea γιατι ο εβραιος αρχισε να επιβαλει αμυντικογενες ποδοσφαιρο απ οτι μου ειπαν φοιτητες στην Αγγλια φιλοιμου καi οπαδοι της Chelsea.Ειναι λατρης του συστηματος φατε οσα θελετε αλα βαλτε 1 παραπανω για να νικησουμε.Καταλαβαιναιτε λοιπον οτι φετος ο Παο παει για πολλα goal μπροσ αλλα και παθητικο οποτε υπομονη.Οσο για τους οπαδους πιστευω οτι θα τον λατρεψουν ειναι αρχηγος στο παγκο.

takis είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΕΔΩ...

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΑΘΛΙΑΣ" ΜΠΑΛΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ... ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...!!!

ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙ 3 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ (2003-2006) ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ, ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΪΚΑΡΝΤ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ...
ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ...!!!

ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΡΤΣΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ...!!!

ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ CHAMPIONS LEAGUE 2006, ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ Η ΜΠΑΡΤΣΑ, Ο "ΤΕΝ-ΤΕΝ" ΗΤΑΝ ΟΡΘΙΟΣ ΕΠΙ 90 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΥΝΑΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ...!!!
ΕΝΩ Ο "ΑΛΛΟΣ" ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο "ΤΕΝ-ΤΕΝ"...!!!

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ Ο "ΤΕΝ-ΤΕΝ" ΗΤΑΝ Η ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ (ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ) ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΗΤΑΝ Ο "ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ"...!!!

Ε ΛΟΙΠΟΝ, ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΜΑΔΑ (ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ) ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΥΡΟ ΣΚΥΛΙ", ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ...!!!

ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ...!!!

ΟΙ ΒΕΝΤΕΤΕΣ ΚΑΝΑΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΑΝ...!!!

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΕΙ ΤΑΞΗ ΕΝΑΣ "ΤΕΝ-ΤΕΝ"...!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολο του Γκαμπρι,λεει,δυσκολο του Πεγερανο,δυσκολο του Γκουντγιονσεν,αδυνατον του Ριερα,παγωμενο του Χριστοδουλοπουλου,πολυ δυσκολο του Σαβιολα,το παλευει του Αιμαρ,τελικα ρε παιδια,που ειναι τα...μεγαλεια που μας παραμυθιασανε,ο...Κλειτον?Α ξεχασα και δυο ακομα δυσκολα...του Ματος και του Ιβανσιτς!!!Κυριακο δεν βλεπω προκοπη!