Μαΐου 31, 2008

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ?


Ομηρικες μαχες διεξαγονται τελευταια στα play offs του μπασκετ μεταξυ Παναθηναικου και Ολυμπιακου. Και οχι μονο μεσα στο γηπεδο αλλα και σε επιπεδο ανακοινωσεων. Δεν ξερω που αποβλεπει η σημερινη καυστικη ανακοινωση του Ολυμπιακου σχετικα με τον Γιαννακη και τις καταγγελιες περι αδικων διαιτησιων.
Μιλανε για σχεδια εναντιον του Ολυπιακου, για καθεστωτικες πρακτικες, για προπαγανδες, για αποπροσανατολισμο των παραγοντων, για φανατισμο και καταληγουν με αρκετη σιγουρια οτι ο Ολυμπιακος θα "κατακτησει αυτο που διεκδικει". Ολα αυτα ανακοινωνονται ελαχιστες ωρες πριν το κρισιμο 4ο αγωνα των play offs και ο κοινος φιλαθλος μπορει ευκολα να διακρινει τη προσπαθεια του Ολυμπιακου να φανατισει το κλιμα στο επακρον, ωστε να μη τερματιστει αδοξα η σειρα μεσα στο ΣΕΦ. Ειναι επιτακτικο να πανε σε 5ο αγωνα οπου ολα μπορουν να συμβουν.
Εκεινο ομως που δεν λενε ειναι, πως μπορει ο Γιαννακης να ειναι προπονητης της Εθνικης και του Ολυμπιακου. Πουθενα δεν γινεται αυτο το πραγμα. Ειναι ασυμβιβαστο. Θα δημιουργησει προβλημα στην Εθνικη. Παικτες του Παναθηναικου θα παιξουν με προπονητη εναν που γκρινιαζε, παραπονιοταν, ουρλιαζε για τα συμφεροντα του Ολυπιακου. Πως θα μπορεσουν αυτοι οι παικτες να τεθουν υπο τις οδηγιες αυτου του προπονητη? Θα πρεπει το γρηγορωτερο οι αρμοδιοι να λυσουν αυτο το προβλημα και να βαλουν φραγμους σε διπλοθεσιες. Ειναι δυνατον ενας ανθρωπος να συλλεγει τετοια δυναμη στα χερια του? Δεν υπαρχουν και αλλοι προπονητες που ειναι ικανοι να δουλεψουν ειτε στην Εθνικη ειτε σε μια ομαδα? Οταν δουλευεις καπου πρεπει να ειναι πληρης η απασχοληση, αλλιως αρχιζουν οι αυθαιρεσιες.

Πιστευω οτι η ιδιοκτησια του Ολυμπιακου προσπαθει να αποκτησει διοικητικη προσωπικοτητα μεσω της αντιπαλοτητας και των σκληρων ανακοινωσεων. Αν μαλιστα καταφερει να παρει τον αγωνα, θα νομισει οτι αυτη η επιθετικοτητα ηταν πραγματι ενδεδειγμενη και θα οδηγησει σε περαιτερω παρομοιες ενεργειες, που σιγουρα θα οδηγησουν σε αντιδραση τον Παναθηναικο , ο οποιος δεν θα κατσει βεβαια με σταυρωμενα χερια. Αυτα ειναι πιθανον να οδηγησουν σε πολωση το μπασκετ με αγνωστες συνεπειες. Ισως αυτο και να επιδιωκουν. Βλεπεις πρεπει να αποδομηθει ο Παναθηναικος, αλλα λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο που στη προκειμενη περιπτωση ειναι οι αδελφοι Γιαννακοπουλοι.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν.

Έχουν μάθει να κυριαρχούν σε όλα τα αθλήματα με πλάγιους, έμμεσους και παράξενους τρόπους. Το παρασκήνιο είναι τρόπος ζωής γι' αυτούς.

Ποιός Βάζελος θα ανεχόταν ένα πρωτάθλημα σαν το φετινό του θρήνου? έτσι προσπαθούν να προβληθούν και στο μπάσκετ.

Ας είναι και έτσι. Τώρα αρχίζει η δική μας κυριαρχία σε όλα τα αθλήματα.

Κυριακος είπε...

Και παλι σας ζητω να χρησιμοποιειτε ενα ψευδωνυμο. Διευκολυνει τη συζητηση.
Αυτα τα αρχαια δεν τα θυμαμαι στο Λυκειο :-)
Παντως εχεις δικηο σε αυτα που λες. Το λυπηρο ειναι οτι οι Αγγελοπουλοι ακολουθουν και αυτοι την πεπατημενη. Περιμενα περισσοτερα απο αυτους.
Θα στενοχωρηθω εαν η ομαδα δεν δωσει σημερα την απαντηση της.

Κυριακος είπε...

Λοιπον τα συμβαντα ειδικα στην αρχη του αγωνα αλλα και στο τελος με τη βροχη μπουκαλιων, κερματων και αλλων αντικειμενων προς τους παικτες του ΠΑΟ, επιβεβαιωσαν οσα ανεφερα στο αρχικο μου σχολιο.

Η ανακοινωση του Ολυμπιακου ειχε σαν αποτελεσμα την ωθηση των οπαδων του, σε ανεκδιηγητες συμπεριφορες. Επισης αξιοσημειωτη ηταν και η ενεργεια των διαιτητων να υπαναχωρησουν της αρχικης τους υποδειξης να αδειασει το γηπεδο. Αυτο ισως πρεπει να διερευνηθει περαιτερω. Αν τους "φοβησαν" με δικαιολογιες για πιθανα επεισοδια και για πιθανες καταστροφες,τοτε δεν κανουμε τιποτα και το μπασκετ αποδομηται ακομη περισσοτερο.

Κριμα, επρεπε να νικησει ο ΠΑΟ παρ'ολο που παρουσιασε τις γνωστες και περιεργες τελευταια αδυναμιες του, ετσι για να βαλει τα πραγματα στη θεση τους.

steve62742 είπε...

καλα το οτι ο ολυμπιακος(διοικηση/παικτες/προπονητης) εφτεγε για τα επεισοδια ειναι σιγουρο 100% και μονο ενας χαζος θα μπορουσε να το αμφισβητησει.Μια παρουσια σαν αυτη που δωσανε πριν 2 μερες στο οακα δηλαδη τη περιμενανε οτι δε θα πολωνε τον κοσμο?Ή μηπως με την τρομερη δηλωση που κανανε(και γιατι "αργησανε" οπως λενε?μηπως για να ειναι κοντα στον αγωνα?)δεν δυναμητησανε τους οπαδους?δε θα ρωτησω πως περασανε ολα αυτα μεσα,δε θα ρωτησω γιατι αλλαξανε γνωμη οι διετητες,δε θα ρωτησω γιατι ο γιαννακης ειναι ακομα προπονητης της εθνικης,δε θα ρωτησω γιατι αυτο το κολοπαιδο ο πριντεζης τραγουδουσε μαζι με τους φιλαθλους την ωρα των επεισοδιων(του αρεσανε φενετε,τετια πεδεια εχει).Το μονο που θα πω ειναι οτι ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που εγινε το παιχνιδι και ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που χασαμε με ετσι και δε πειραμε το παιχνιδι...ΘΕΛΩ 100αρα μεσα στο οακα με 16000 κοσμο να κανουν κολαση των αγωνα για τον ολυμπιακο(για να μη παρεξυγηθω,κολαση με σωστο πολιτισμενο τροπο οπως πρεπει να κανουν οι οπαδοι σε μια καυτη εδρα)

Ανώνυμος είπε...

μην βασανιζεσαι φιλε μου να βρεις τροπο σκεψης σε οτι εχει σχεση με ενεργειες της διοικησης και του κοσμου του ολυμπιακου... σημερα πεταξαν μολοτοφ στους παικτες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ! ενα πραγμα θα σου πω αν και μαλλον θα το ξερεις... στη ριζουπολη επικεφαλης της ΕΛ.ΑΣ ηταν καποιος κυριος(???)εν ονοματι ΤΣΙΡΩΝΗΣ! σημερα αυτος ο ιδιος ...κυριος(???)ειναι υπευθυνος ασφαλειας του ολυμπιακου!

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ... οπως εχει εδω και καιρο στο μπασκετ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΥΤΣΑ!

ΥΓ ΛΑΟΥΝΤΡΟΥΠ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει είμαι ο πρώτος ανώνυμος, από τώρα θα γράφω με ψευδώνυμο. Λοιπόν με τα χθεσινά απέδειξαν ότι αυτοί οι κανίβαλλοι, η αιώνια κρατική ομάδα, πρέπει να μάθει με έργα, ότι δεν έχουν πιά τα περιθώρια να λειτουργούν με νοοτροπία UCKάδων.

Όσο για τυς Αγγελόπουλους παρασύρονται από τι γενικό κλίμα που επικρατεί στο θρήνο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ολυμπιακος ειναι ομηρος των τακτικων του Κοκκαλη. Προσπαθουν να γκρεμισουν τον Παναθηναικο με οποιο κοστος. Θα παρουν το μαθημα τους στο ΟΑΚΑ.
Μουμια