Μαΐου 14, 2008

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ?

Ξερω οτι στη παρουσα φαση ειμαστε ολοι σε φαση ευτυχιας και αγαλλιασης, προσδοκωντας αναπληρωση των χαμενων ονειρων μας τα τελευταια 12 χρονια. Ξερω επισης οτι ισως ειναι αδοκιμο να ομφαλοσκοπω, οταν φαινεται οτι τα πραγματα ξεκολλησαν και ειμαστε εν οψει οποιων εξελιξεων. Αλλα επιτρεψτε μου να καταθεσω μερικες σκεψεις μου για ορισμενα θεματα οπως αυτα αναφερθησαν απο την ειδησεογραφια και αφορουν τις εξελιξεις του ιδιοκτησιακου.

Πρωτα απο ολα δεν με ενθουσιαζει η ιδεα ενος προεδρου (Ν.Πατερα) απο την πλευρα του Τζιγκερ. Αν και δεν ειναι μειζονος σημασιας και θα ειναι μια παραχωρηση απο πλευρας Βγενοπουλου, εχει σημασια σημειολογικα και θα προτιμουσα εναν ουδετερο σ'αυτη τη θεση και μη μου πειτε οτι δεν υπαρχουν τετοιοι. Θελει εναν ανθρωπο που να ξερει ποδοσφαιρο, να ελισσεται, να ειναι δυναμικος και να διεκδικει τα δικαια της ομαδος. Ο Κοκκαλης πρεπει πασει θυσια να μην αφεθει να κανει μονος του παιγνιδι σε καθε επιπεδο. Τον Ν.Πατερα περαν του οτι θα ειναι του Τζιγκερ, δεν τον ξερω τι ικανοτητες εχει και αν ειναι καταλληλος για το ποστο. Χρειαζεται ανθρωπος "γατα" σ'αυτη τη θεση.

Το καθορισθεν ποσοστο συμμετοχης, αν οι πληροφοριες του 10% μαξιμουμ για καθε μετοχο ειναι σωστες, ειναι βαλβιδα σφαλειας οπως εχω πει παλιοτερα, για τον Τζιγκερ. Ουδεις μπορει να τον αμφισβητησει και το συστημα "διαιρει και βασιλευε" στο κοσμο των δυνατων ειναι η συνηθης τακτικη για να ελεγχουν καταστασεις. Αυτο κανει τωρα και η πλευρα Βαρδινογιαννη οπου απο τη μια φαινεται να κανει παραχωρησεις αλλα απο την αλλη κραταει σταθερα τα γκεμια της ομαδος οταν υπαρχει τετοια πολυδιασπαση μετοχων.

Ενα γεγονος που με εχει εντυπωσιασει και το σκεφτομαι, ειναι η παγερη μεχρι τωρα σταση των Γιαννακοπουλων και τα λεχθεντα προ ημερων απο τον Θαναση Γιαννακοπουλο σχετικα με το θεμα προεδρου και των προσοντων του.

Ως προπονητης ο Μπαγιεβιτς προσωπικα πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος αυτη τη στιγμη για πολλους λογους που εχουν ηδη αναφερθει. Εχει ομως και δυο αδυνατα σημεια. α) Δεν του αρεσουν τα ονοματα και εχει προτιμηση στη σερβικη αγορα. Θα το δεχτουν αυτο οι οπαδοι που πεινανε για ονοματα? β) Επισης δεν δεχεται μυγα στο σπαθι του οταν παει να ανακατευτει καποιος στη δουλεια του. Θα του δωσουν αυτη την ανεξαρτησια οι διοικουντες του ΠΑΟ? Απο αυτα τα δυο εξαρτωνται πολλα. Ξενος προπονητης ολκης θελει αλλη νοοτροπια απο φιλαθλους και διοικηση, θελει 2-3 χρονια περιθωριο και ανοχη για να βγαλει ομαδα που θα ξεφυγει απο τα ελληνικα δεδομενα, θελει τεραστιο μεταγραφικο budget, θελει τεραστια αμοιβη. Δεν πιστευω οτι το ελληνικο ποδοσφαιρο εχει τετοια υποδομη και προοπτικη, ωστε να μπορει να προσβλεπει σε τετοιες πολυτελειες. Η ποδοσφαιρικη Ελλαδα ειναι μια μικρη ποδοσφαιρικα χωρα , και τετοιες βλεψεις με καθε ειλικρινεια απλα μας κανει να χανουμε τη πραγματικοτητα και οταν θα προσγειωθουμε θα ειναι μια τραυματικη εμπειρια.

Ξερω οτι αυτη τη στιγμη γινεται σκληρο παιγνιδι απο τους ενδιαφερομενους για να πιασουν τις καταλληλες θεσεις στο γηπεδο και εννοω θεσεις μεσω των οποιων θα μπορουν να επηρεαζουν καταστασεις στα δρωμενα του Παναθηναικου και ολοι τους κραυγαζουν οτι ολα γινονται για το καλο της ομαδος, αλλα εμεις πρεπει να ειμαστε ψυχραιμοι και να τα αντιμετωπιζουμε ολα με κριτικη αναλυση και χωρις φανατισμο. Ετσι μονο θα μπορεσουμε να προσφερουμε και εμεις και να διαφυλαξουμε τα τυχον κτηθεντα. Διαμαχες σχετικα με προπονητη και βαρειες καρδιες περι αυτου, περιττος και υπερβολικος ενθουσιασμος για τυχον λαικιστικου τυπου μεταγραφες "παλτων" μεγαλων ονοματων παλαιμαχων Ελληνων και ξενων, μεγαλα λογια απο ολες τις πλευρες και αλλα, ειναι μερικα απο τα θεματα, που πρεπει να σκεφτομαστε πριν εκστομισουμε κατι και σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να αφησουμε οποιονδηποτε να μας ελεγχει.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή,υπομονή,υπομονή.Εκεί που δεν είχαμε ελπίδα τώρα βλέπουμε φώς στο τούνελ.Οι της ΠΕΚ είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες.Δε νομίζω πως θα πιαστούν κορόιδα.Για τις προθέσεις τους βέβαια συνεχίζω να ανησυχώ.
Kalekas

Κυριακος είπε...

Κωστα υπομονη κανω και ξερω οτι οι επιχειρηματιες ειναι επιτυχημενοι. Πιστευω ομως οτι η κινηση των Βαρδινογιαννηδων τους εχει αφοπλισει προσκαιρα. Πρεπει να δεχτουν ορισμενα πραγματα οπως π.χ. το 10% ανα μετοχο και δεν μπορουν να κανουν διαφορετικα. Βλεπουν οτι δεν θα εχουν και πολλα να πουνε αλλα τωρα ειναι εκτεθιμενοι και δεν μπορουν να τα παρατησουν. Να δω πως θα αντιδρασουν. Καλως ηλθες στη παρεα μας.

km58 είπε...

ΑΔΕΛΦΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟ 1968. ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΤΕΡΑ κ.λ.π. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΣΚΟΡΔΑΣ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ 1 ΕΚ. €. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΡΟΔΙΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΒΩΒΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΕΙΔΟΜΕΝ.

km58 είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο km58.

Κυριακος είπε...

Κωστα συμφωνουμε πληρως. Ειναι καλο οτι μπηκε ο Παυλος και στη πρωτη στραβη που θα κανει ο Βαρδινογιαννης θα λειτουργησει σαν ασφαλιστικη δικλειδα. Δεν μασαει. Νομιζω οτι μπαινει με βαρεια καρδια διοτι προτιμουσε α) να αγορασει την ομαδα και β)να εχει ενεργο ρολο που μαλλον δεν του τον δινουν, ας πουμε προεδρος. Αλλα δεν μπορει και να μη συμμετασχει, θα εχανε το τραινο και δεν θελει να ειναι πισω σε μια μελλοντικη δεδομενη στιγμη. Ας δουμε αυριο τι θα πει ο Τζιγκερ και ο ΠΕΚ για να βγαλουμε λιγο καλυτερα συμπερασματα αλλα οχι και οριστικα.

Χαρηκα που συμμετειχες στη κουβεντα μας.

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα για την πολυμετοχικότητα φαίνεται να πάνε καλά.Μεγάλο πράγμα το ότι μπάινουν οι Γιαννακόπουλοι.Προσδίδει στη νέα διοίκηση ένα μανύα "νομιμότητας" η παρουσία τους.Εγώ πλέον είμαι αισιόδοξος όσο ποτέ ότι σιγά σιγά θα αφήσουμε αρκετά πράγματα πίσω μας.Ή τουλάχιστον έχω ανάγκη να είμαι.Χρόνος για να γίνουν οι τρείς τέσσερεις ποιοτικές μεταγραφές που σε πρώτη φάση απαιτεί η ομάδα υπάρχει αρκεί το θέμα του προπονητή να τελειώσει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι το θέμα του γηπέδου και αυτά που είπε ο Βωβός.Γιατί χωρίς καινούριο γήπεδο μέ όλα όσα αυτό συνεπάγεται δεν πρόκειται να πάμε μπροστά μακροπρόθεσμα.Ας δει κάποιος μόνο πόσα επιπλέον έσοδα έχει ο Ολυμπιακός από το γήπεδο.
Χαιρετώ, Kalekas

Κυριακος είπε...

Eτσι ακριβως οπως τα λες ειναι Κωστα. Τα πραγματα κινουνται, ες αυριον τα σπουδαια. Οπως προειπα, θα ηθελα τον Παυλο ΜΑΧΟΜΕΝΟ προεδρο και οχι διακοσμητικο τον Πατερα. Ελπιζω να το ξανασκεφτουνε αν αυτο ειχαν στο μυαλο τους. Αμα το κανουν αυτο περα απο τα κερδη που θα εχουμε σε καθε επιπεδο, ο Παυλος θα ....δωρησει ετσι για μαγκια τουλαχιστον 10-15 εκατομυρια ακομη.Ο ανθρωπος ειναι καψωμενος. Ισως πρεπει να τους στειλουμε ενα μηνυμα για τον Παυλο προεδρο, στα διαφορα forums. Τι λετε?

Ανώνυμος είπε...

Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι δεν ξημερώνει άσπρη μέρα
Μαθαίνω ότι προγραμματίζεται συνάντηση κορυφής στον Παναθηναϊκό, στην οποία θα συμμετέχουν οι Τζίγγερ, Βγενόπουλος και Γιαννακόπουλος στην οποία θα εξεταστούν εκτός διαφόρων άλλων και το θέμα του προπονητή και των μεταγραφών. Είναι αυτό που έχουμε γράψει οι πολλοί κοκόροι. Μετά την άρνηση του Μπάγεβιτς, τον οποίο φαίνεται είχαν σίγουρο για τον πάγκο τους τη νέα σεζόν δημιουργήθηκε αμηχανία στο πράσινο στρατόπεδο.

Την αμηχανία αυτή προσπαθούν να την ξεπεράσουν με συναντήσεις «κορυφής». Βάζω σε εισαγωγικά το κορυφής γιατί κορυφή είναι μόνο και μόνος του ο Τζίγγερ, ο οποίος πιθανότατα να υποχωρεί και να κάνει τέτοιες συναντήσεις μέχρι να πέσουν στην πολυμετοχικότητα τα λεφτά που δήλωσαν δημόσια ότι θα βάλουν ο Γιαννακόπουλος με τον Βγενόπουλο. Μέχρι να τα βάλουν όμως και αν τα βάλουν θα πάρει χρόνο.

Και να μη δείτε τίποτε διαφωνίες σε αυτές τις συναντήσεις οι οποίες θα βάλουν σε σκέψεις τον Γιαννακόπουλο και τον Βγενόπουλο, αν αξίζει τον κόπο να βάλουν τα χρήματα που υποσχέθηκαν. Διότι πρόσφατα αμφότεροι δήλωσαν ότι βάζω τόσα και δεν θέλω τίποτε ούτε θέσεις ούτε αξιώματα ο κοντός, βάζω τόσα και δεν θα με ξαναδείτε γι’ αυτό ρωτήστε με τώρα ό,τι θέλετε, ο Βγενόπουλος.

Είναι όμως αξίωμα με την ευρύτερη έννοια να συζητάς για το τι θα γίνει στην ομάδα και να συμμετέχεις σε συναντήσεις κορυφής. Και θα σε περιμένουν να σε ρωτήσουν διάφορα μετά από τη συνάντηση κορυφής αυτοί στους οποίους είπες ότι δεν πρόκειται να σε ξαναδούν. Ουσιαστικά αυτή η συνάντηση αν γίνει, δικαιώνει την άποψη που εκφράσαμε εδώ ότι η πολυμετοχικότητα θα γίνει πολυφωνία.

Και όχι μόνο τη δικαιώνει αλλά την προσπερνάει γιατί εδώ δεν έχουν καν την πολυμετοχικότητα ούτε ουσιαστικά ούτε τυπικά και εμφανίζεται η πολυφωνία. Κάπου δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος στον οποίο πιστεύω ότι ελπίζουν και οι τρεις εμπλεκόμενοι η πολυφωνία να ακυρώσει την πολυμετοχικότητα. Έτσι ο Τζίγγερ θα έχει κάνει μια θεαματική βόλτα και θα γυρίσει στο σημείο το οποίο ήταν ακριβώς χωρίς να μπορεί να του πει κανείς τίποτε.

Και οι δυο δεν θα υποχρεωθούν να βάλουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ που θα τα διαχειρίζεται ο Τζίγγερ. Ο μεν Γιαννακόπουλος σαφώς προτιμάει αν είναι να τα βάλει κάπου να το κάνει για το μπάσκετ και για τον ερασιτέχνη, ο δε Βγενόπουλος έγινε γνωστός από την ιστορία, αλλά πάει πολύ να την πληρώσει αυτή τη δημοσιότητα με είκοσι εκατομμύρια ευρώ. Και οι τρεις βολεύονται από ένα ναυάγιο.

Άλλωστε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ο οποίος συνεχώς επικαλείται την αγάπη του για την ομάδα και δηλώνει ότι τον Παναθηναϊκό δεν τον έχει για την τσέπη του αλλά για την καρδιά του, γιατί δεν έβαζε το 1/10 των χρημάτων που δήλωσε ότι θα βάλει στην ΠΑΕ για να μη βρίσκεται ο σύλλογος σε τέτοια χάλια σε όλα σχεδόν τα τμήματα που διατηρεί και τα οποία φυτοζωούν.

Τώρα πώς θα υπάρξουν οι διαφωνίες και γιατί είμαστε σίγουροι γι’ αυτές; Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορεί τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται από πολλούς. Καθένας θα έχει πιθανότητα διαφορετική γνώμη και πρόταση στη συζήτηση που θα γίνει και στην οποία δεν θα μπορεί να ληφθεί απόφαση. Αυτός τελικά που θα πάρει την τελική απόφαση, θα δυσαρεστήσει τον έναν ή και τους δύο.

Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για πολλά ονόματα. Αν εγκαινιάσουν αυτή την πρακτική στον Παναθηναϊκό θα γίνει το έλα να δεις. Θα υπάρχει απαίτηση να συνεννοηθούν και για τους παίκτες και για τεχνικό τιμ εκτός του προπονητή και για τα αποδυτήρια για τη στελέχωση της Παιανίας. Αν δεν γίνεται θα πέφτουν οι ευθύνες σ’ αυτόν που παίρνει την τελική απόφαση αν κάτι δεν πάει καλά, όπως γίνεται συνήθως στον Παναθηναϊκό.

Βέβαια πολλοί από εσάς ίσως να είσαστε επηρεασμένοι από τους πανηγυρισμούς των αντικειμενικών για τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό και να θεωρείτε υπερβολικά αυτά που γράφω σχετικά με την προοπτική της πολυμετοχικότητας. Εδώ όμως είμαστε και θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποιος έχει δίκιο ή μάλλον προβλέπει σωστά και ποιος όχι. Και δεν θα αργήσει να φανεί αυτό.
Γιά τήν αντιγραφή από τόν "Πρωταθλητή" Τάσος